- 26 Kasım 2014
- 619
- 875
- 39
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #28.921
Benimkinde sadece küçük bir nokta var hiç yara olmadıKızlar meraba, ya sizlerin verem aşısı izleri ne durumda?6,5aylık olduk ama hala kıpkırmızı şiş ve içi dolu gibi iltihaplı gibi, bu olağan bişimi acaba?
Evet keşke olmasalar da oluyor haliyle ve olacak da malesef, istemesek de. Bizler nasıl büyümüşüz sor bi annene. Ben sabahlara kadar ateşler içinde yanarmışım, ilaç falan da içemezmişim. Annemin zorla içirdiğini de hemen çıkartırmışım. Kadıncağız iki katı yıpranırmış, hem hasta olur hem ilaç içmezÇok sağol cnm aklımdakileri yazmışsın ztn aynı şeyleri hepimiz yaşıyoruz. İlaçları çok içiriyorum çocuğumun psikolojisi bozuldu bozulacak isyan ediyor . Keşke hiç hasta olmasalar
Aynen benimkinde de öyle. Yara olacak kabuk bağlayacak, sonra kabuk atacak iz kalacak demişlerdi. Yara olmadı, ufak bi iz var sadece.Benimkinde sadece küçük bir nokta var hiç yara olmadı
Canim geçmiş olsun bizde hasta olduk sizin antibiyotik ten ve havayla kendimize geldik yavrum 3 gün 3 gece ağladı balgamdan tıkandı takati kalmadı. Ben onu gördükçe bittim eridim simdi o biraz iyi ama ben hastayim antibiyotik yazdılar banada su yavrular hasta olmasın dayanamıyorumOğlum hasta oldu. Kulak enfeksiyonu ve bronşlarında tıkanma başlamış bir dünya ilaç antibiyotik kullanımına başlamak zorunda kaldık. Maalesef çok üzülerek antibiyotik veriyorum. Pazartesi ameliyat tarihi alacaktık şimdi bu çıktıyavrum nefes alırken arkadan ikinci bir ses daha çıkıyor. İlaçlar makrol antibiyotik prospan şurup calpol ağrı kesici burun spreyi rhinfat ayrıca ventolin şurup ve zespira toz karışımı hepsini de veriyorum çocuğa sırf tez iyileşsin de sesi düzelsin diye. Ben pek ilaç karşıtı bir insan olmam rağmen tıkır tıkır içiriyorum çocuğa dr üşütme ile olmaz viral bir enfeksiyon dedi. İnsanlar elini çocuğumun yüzünden elinden çekmiyor ki dışarı çıktığımıza çıkacağımıza pişman oluyoruz böyle dur öpme diyene kadar hop el yanak hirişiyorlar. Ya siz öpüp gidiyorsunuz bnm yavrum günlerce acı çekiyor ben de onunla yanıyorum geceler e uykusuz. Delircem bilgisiz insanlar yüzünden.
Sağol cnm eşim bana hiç destek olmuyor aslında herşeyi yapıyor ama psikolojik olarak çok yoruyor o biraz rahat ettirse beni inan bu dönemi daha da iyi atlatırım ama nerde. İş stresinin hıncını benden alıyor resmen. Bir de aşık olduk da evlendik. Bunlar da beni yıpratıyorEvet keşke olmasalar da oluyor haliyle ve olacak da malesef, istemesek de. Bizler nasıl büyümüşüz sor bi annene. Ben sabahlara kadar ateşler içinde yanarmışım, ilaç falan da içemezmişim. Annemin zorla içirdiğini de hemen çıkartırmışım. Kadıncağız iki katı yıpranırmış, hem hasta olur hem ilaç içmezonu şimdi daha iyi anlıyorum. Elimde olmadan neler etmişim.
İlaçlarını istemeden de olsa içir canım, çabuk toparlasın kendini. İçirirken oyun oynuyomuş, farklı bi mama veriyormuş gibi davran da öyle içsin o da. Muhtemelen senin istemeden, sinir ola ola içirdiğini hissediyor. O yüzden de zorlanarak içiyor, kötü bişey diye. Gerginliği hemen anlıyor bebekler. Psikolojisi bozulmaz merak etme, iyileşsin bütün sıkıntılarını bi atlatsın, ilerde hatırlamayacak bile. Sen anlatacaksın ona, bebekken böyle böyle olmuştu diye. Allahım dermansız dertler vermesin inşallah. Rahatlatmaya çalış kendini.
Çok geçmiş olsun canım. Bence tuz en az bir yaşına kadar kesinlikle kullanma. Ne kadarcık böbreği var ki onun? Mümkün olduğunca vermemeyi düşünüyorum ben. Doktora çok şaşırdım. Zaten yediği sebzelerin içinde doğal tuz da var. El kadar çocuğa tuz atılır mı hiçBugün yine. Antibiyotik başladık kızlarbalgamlı öksürük yeniden başladı ateş 38.8 olunca mecburen bsşladım.dikkat edin çocuklara havalar soğuyana kadar devam edecek salgın maalesef.bu Arada benim kızım yemek seçiyor daha doğrusu bizim yediklerimizden yitip ona yaptıklarımı yemiyor hatta öğürüyor.doktor sizin yediklerinizi tadına baktıysa onunkileri yemez onnn yemeklerine biraz tUz atabilirsin dedi ama ben kararsız kaldım 6 aylık kızım sizler tUz veya baharat kullanıyor musunuz
Sanki beni anlatmışsınSağol cnm eşim bana hiç destek olmuyor aslında herşeyi yapıyor ama psikolojik olarak çok yoruyor o biraz rahat ettirse beni inan bu dönemi daha da iyi atlatırım ama nerde. İş stresinin hıncını benden alıyor resmen. Bir de aşık olduk da evlendik. Bunlar da beni yıpratıyor
Amin inşallah çok istiyorum çocuğumla el ele çıkıp yürümeyi kimseye muhtaç olmadan serbest hareket etmeyi. Bi süre sonra inşallah hepimiz ( yeniden hamile anneler hariç onlarda bir süre daha sonra) parklarda sokaklarda bebeklerimizle yürüyeceğiz inşallah.Sanki beni anlatmışsınöyle iyi anlıyorum ki seni. Biz de aynı durumdayız. Boğuluyorum bazen bunca şeyin içinde. Oysa hep çok yoğun hep dışarda işi var hep yorgun. allah güç kuvvet versin hepimize de sağ salim atlatalım bu süreçleri
Gecmis olsun canim. Benm iki doktrmda ozel bisy yapmamami soylemsti. Turkiyedeki doktrm kendi yemeklerinizde tuzu azaltin ve verin demsti. Baharat falan siz nasl yiyosanz yesin demsti. Iyi bi doktr ama doktrlarn her dedgi dinlenmez tabi:) ben de arada veryrm tabi ama ogun olark surekli degil tabi. Burdaki de ayni seyi soyledi kendi cocuguda 6 aylik olnca bi meksika restaurantnda cocuk yemek isteynce basltmis:) burdaki sizin yediklerinize uzanip merk ederse ver istmezse yemek konusunda hic zorlma dedi:) ama ben oglen meyveli yogurt aksam muhallebi yapyrm. Sabah da yumrta sarisi peynir avakado veryrm. Artik yedigi kadar yaniBugün yine. Antibiyotik başladık kızlarbalgamlı öksürük yeniden başladı ateş 38.8 olunca mecburen bsşladım.dikkat edin çocuklara havalar soğuyana kadar devam edecek salgın maalesef.bu Arada benim kızım yemek seçiyor daha doğrusu bizim yediklerimizden yitip ona yaptıklarımı yemiyor hatta öğürüyor.doktor sizin yediklerinizi tadına baktıysa onunkileri yemez onnn yemeklerine biraz tUz atabilirsin dedi ama ben kararsız kaldım 6 aylık kızım sizler tUz veya baharat kullanıyor musunuz
Valla ben kar kis soguk yagmur demedn hep cikiyorm:)) evde kalsam kafayı yerim. En kötü hava çok soğuksa bi süpermarkt yaparız. Tek çocukla daha kolay bu işler. İkinci doğana kadar özgürlüğümün tadını çıkarmam lazım:))Amin inşallah çok istiyorum çocuğumla el ele çıkıp yürümeyi kimseye muhtaç olmadan serbest hareket etmeyi. Bi süre sonra inşallah hepimiz ( yeniden hamile anneler hariç onlarda bir süre daha sonra) parklarda sokaklarda bebeklerimizle yürüyeceğiz inşallah.
İnşallah canım. Ben dearabada arkada tek durabileceği günleri bekliyorum çınarın o zaman atıcam arabaya gezdircem heryereAmin inşallah çok istiyorum çocuğumla el ele çıkıp yürümeyi kimseye muhtaç olmadan serbest hareket etmeyi. Bi süre sonra inşallah hepimiz ( yeniden hamile anneler hariç onlarda bir süre daha sonra) parklarda sokaklarda bebeklerimizle yürüyeceğiz inşallah.
Geçmiş olsun canım. Rabbim hayrlısyla tekrar nasip edip sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşKızlar ben tekrar düşük yaptımözdeden öncede bi düşüğüm vardı bu iki oldu. İnşallah tekrarlamaz. Hatta çok büyük desadüfki bu sefer yakaladım keseyi. İnanılmaz bişeydi hala şaşkınım. Misket kadar bi kese. Dışı hafif damarlı gibi etimsi tavuk eti renginde su dolu balon gibiydi. Ne olduğunu anlamam lazım içim rahat etmez diye salak gibi deldim içinden şeffaf gibi sıvı çıktı ve minicik bi beyaz nokta kadar bişey vardı. Tabi ben delince yayıldı gitti. Ve asıl salaklık ben onu dr a götürmeyi bu kadar bilinçli bi insanken hiç akıl etmedim. İşim bitti kaldırıp attım o şaşkınlıkla üzüntüyle. Dr gidince anlattım nasıl getirmezsin patolojiye gönderirdim dedi benim kafa dank etti. En azından düşük sebebime bakılırdı bi kere daha üzüldüm neyse ne diyelim herşey nasip kısmet, vardır bi hayr diyorum.
Çok geçmiş olsun canımKızlar ben tekrar düşük yaptımözdeden öncede bi düşüğüm vardı bu iki oldu. İnşallah tekrarlamaz. Hatta çok büyük desadüfki bu sefer yakaladım keseyi. İnanılmaz bişeydi hala şaşkınım. Misket kadar bi kese. Dışı hafif damarlı gibi etimsi tavuk eti renginde su dolu balon gibiydi. Ne olduğunu anlamam lazım içim rahat etmez diye salak gibi deldim içinden şeffaf gibi sıvı çıktı ve minicik bi beyaz nokta kadar bişey vardı. Tabi ben delince yayıldı gitti. Ve asıl salaklık ben onu dr a götürmeyi bu kadar bilinçli bi insanken hiç akıl etmedim. İşim bitti kaldırıp attım o şaşkınlıkla üzüntüyle. Dr gidince anlattım nasıl getirmezsin patolojiye gönderirdim dedi benim kafa dank etti. En azından düşük sebebime bakılırdı bi kere daha üzüldüm neyse ne diyelim herşey nasip kısmet, vardır bi hayr diyorum.
olsun cnm hayatın içinde herşey var çok düşünüp üzülme Allah en güzel zamanı biliyordur senin için. Tekrar sağlıkla bir evlat sahibi olursun inşallah. Ben de defalarca düşük yaptım sonra aşılama sonra tüp bebek ya negatif yanda düşükle sonuçlandı. Ama Rabbim bana kendiliğinden bir evlat nasip etti. Tekrar yüzünüz güler biraz dinlen canım. Tekrar tekrar geçmiş olsun.Kızlar ben tekrar düşük yaptımözdeden öncede bi düşüğüm vardı bu iki oldu. İnşallah tekrarlamaz. Hatta çok büyük desadüfki bu sefer yakaladım keseyi. İnanılmaz bişeydi hala şaşkınım. Misket kadar bi kese. Dışı hafif damarlı gibi etimsi tavuk eti renginde su dolu balon gibiydi. Ne olduğunu anlamam lazım içim rahat etmez diye salak gibi deldim içinden şeffaf gibi sıvı çıktı ve minicik bi beyaz nokta kadar bişey vardı. Tabi ben delince yayıldı gitti. Ve asıl salaklık ben onu dr a götürmeyi bu kadar bilinçli bi insanken hiç akıl etmedim. İşim bitti kaldırıp attım o şaşkınlıkla üzüntüyle. Dr gidince anlattım nasıl getirmezsin patolojiye gönderirdim dedi benim kafa dank etti. En azından düşük sebebime bakılırdı bi kere daha üzüldüm neyse ne diyelim herşey nasip kısmet, vardır bi hayr diyorum.
Erkekler öyle canım, bizim gibi ince ve hassas düşünmelerini bekleme. Ben de yeni doğum yaptığım sıralarda bekledim eşimden, en azından cümleler kurmasını bekledim. Sonra kendi kendime üzüldüm, bi de lohusalık hali var tabi kötü oluyordum. Konuştum onla bak böyle böyle diye, o da bana takıldı hatta 'kadınlar ne garipsiniz' diye. Kafa yapıları farklı, ne kadar kibar olsalar da sevseler de bizim kadar düşünemiyolar. Ona takılma sen, kendine ve bebeğine bak. Siz sağlıklı olun, gerisi yavaş yavaş hallolur inşallah. Çocuk büyütmek zor işmiş :)Sağol cnm eşim bana hiç destek olmuyor aslında herşeyi yapıyor ama psikolojik olarak çok yoruyor o biraz rahat ettirse beni inan bu dönemi daha da iyi atlatırım ama nerde. İş stresinin hıncını benden alıyor resmen. Bir de aşık olduk da evlendik. Bunlar da beni yıpratıyor
Canım, sana da bebeğine de geçmiş olsun. Allahım iyilik versinCwn
Canim geçmiş olsun bizde hasta olduk sizin antibiyotik ten ve havayla kendimize geldik yavrum 3 gün 3 gece ağladı balgamdan tıkandı takati kalmadı. Ben onu gördükçe bittim eridim simdi o biraz iyi ama ben hastayim antibiyotik yazdılar banada su yavrular hasta olmasın dayanamıyorum
Geçmiş olsun canım, Allahım iyilik şifa versin.Bugün yine. Antibiyotik başladık kızlarbalgamlı öksürük yeniden başladı ateş 38.8 olunca mecburen bsşladım.dikkat edin çocuklara havalar soğuyana kadar devam edecek salgın maalesef.bu Arada benim kızım yemek seçiyor daha doğrusu bizim yediklerimizden yitip ona yaptıklarımı yemiyor hatta öğürüyor.doktor sizin yediklerinizi tadına baktıysa onunkileri yemez onnn yemeklerine biraz tUz atabilirsin dedi ama ben kararsız kaldım 6 aylık kızım sizler tUz veya baharat kullanıyor musunuz