Merhaba kızlar, nasılsınız
Yine geç kaldım konuşulanlara. Bizde de kilo alımı yavaş iştahı iyi olmasına rağmen. 18 ay aşısına gittiğimizde 10.400 gramdı. Boyu 76 cm ölçtü (evde 78 ölçmüştük) Ben kiloya değil de boya bozuluyorum biraz. Hemşire boy kilo aralığına baktı, alt sınıra yakın gibi ama sorun yok dedi.
İyice akıllı bir küçük insan oldu bu kız. En sevdiği kelime bıyak
Bazen aşırı şımarık oluyor bazen tam bir hanımefendi.
4 gün gelip bırakan bakıcımdan sonra, yeni gelen bakıcım da 1 ay sonra eklemlerinden rahatsızlandı, bırakmak zorunda kaldı. Ben de artık bakıcı bulma derdinden yorulduğum için annemi çağırdım, geldi sağ olsun. Daha önce kızım 9.5 aylık olduğunda da bakmıştı 2 ay kadar. Çok zorlanmıştı. O sıralar hatırlarsanız beslenme sıklığı, uyku sıklığı fazlaydı. Yoruluyordu. Şimdi alıştım bakarım yaza kadar dedi, 1 aydır bu şekilde devam. Ablam da annemle beraber geldi. Gökçe uyanır uyanmaz onların yanına gidiyor her gün. Vay sıpa diyorum içimden. Aman iyi olsunlar da
Her tıkırtıya hatta halıdaki ayak sesine bile uyanıyor. O çok yordu. Saat 6 'da babası tuvalete kalkmıştı, adeta süzülerek gidiyor çok sessiz şekilde. Yine de kalktı geziyor. Kimse kalkmadığı zamanlar yedi buçuğa kadar uyuyor.
Uyku düzeniniz nasıl? 3 aydır öğlen uykusuna yatıp 1- 1.5 saat uyuyordu. Akşam sekiz buçuk en geç dokuzda uyumuş oluyordu. Bir haftadır gündüz uykuları aynı olmasına rağmen gece uykularına direniyor. Saat on, bazen on buçuğu buluyor. Belki de geçici bir dönemdir bilmiyorum ama bugünlerde kafam bununla meşgul