• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Cnm İnan çoğunu yapıyorum yazdıklarının hatta hepsi tanıdık ama gece yatmadan önce kendi yaptı kakasını hem de ne yapmak :) sonra mışıl mışıl uyudu uyuduk :) arada bidaha emdi uyuduk, şimdi de 1 buçuk saat önce emmek için uyandı ama yine kıvranmaya başladı baktım altına yine ufak inçe kaka izi ya geri kalanını çıkartamıyor anlamadım ama dediğin gibi omuzda biraz gezdirince çok çok iyi geyirdi şimdi yine mışıl mışıl. Çok fazla poposunu uyarmak istemiyorum alışır diye en son çare olarak kalsın istiyorum. Bi de ben burnunu hiç açamıyorum çocuğumun o da onu çok rahatsız ediyor bugün bi hemşireden destek alıcam ya sağlık ocağında ya da kendi doktorunun orada.
Canim burun Aspiratör u al serum fizyolojik sık onla çek

Dogum kilosu fazla olanlar daha az kilo aliyomus bi de canim senin ondandir belki. Ya doktora kalsa sutun yetmiyo diyo iste ama mama verince daha az emmis oluyo gec acikiyo sutum iyice azaliyo :/ insallah toparlarlar 6 aya kadar. Yavrumun boyu uzuyo ama kilo olmadigi icin kiyafetlerde kayboluyo :)
Benimkide boyuna vermiş. Bebek Emdikçe süt çoğalıyor kuzum mama vermesen sürekli emzirsen o zaman da kilo alımı durıyor diyorsun aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık olmuş senin hesap Rabbim evlatlarımıza sağlık versinde. Ay bende karnımdaykem besledim oğlan geç geldi zaten şimdi kilo almıyor :)) bu arada bende doğum kilolarını vermedim yalnız diilsin 16 kilo almıştım on kilosu hala benle :(

Rotavirüs aşısı sağlık ocağında mı yapılıyor arkadaşlar? 2.ay aşılarını olduk ama bize bu aşıyı yapmadılar

Var evde de daha yeni serumu sıkabilir oldum nedense bundan korktum ya yapamıyorum kafasını falan oynatınca Canı yanacak Diye çekinip yapamıyorum
Uyurken yap eşin kucağına alsın kafasını hafif eğsin yukarı doğru hani sıktığın su geri çıkmaması için. Sende sık hemen sıkarsın şırıngyla korkma kafasını sallamasından korkuyorsan eşin hafiften tutsun kafasını . Ben öyle yaptım

Kızlar geçen günde sormuştum ama cevap alamadım 38 hafta doğan kız bebekler varsa baş çevresi kaçtı doğduğunda ve 1 aylık olduğunda kaça çıktı. Lütfen cevaplarmışsınız benimki 35 cm doğdu dediler 1 ay kontrolde de 35 çıktı Yanlış ölçmüş olabilirler mi diye düşünüyorum inşallah öyledir.
Ben 40+3 te doğum yaptım 37 idi. 1aylık3haftalıkken 38.5 bizimkininde kafa ölçüsü normale göre büyüktü canım:)) hala daha büyük kilo ve boyuna göre ama gitgide düzeliyor korkma bence sende. Genelde büyük sorun olur. Zamanla toparlıcaktır annesi inşaAllah

Canım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için Allah razı olsun. Benimki 38 hafta 35 cm dediler yanlış ölçtüler herhalde hiç artmaması kötü çünkü
Selam canım okudum hep mesajını ama cevap vermemdim bebeğim erkek 39+1 de doğdu. Erkek kız kiloları bile bir olmuyor dşye cevap vermedim. 1 buçyk aylık olunca tekrar kontrole git. Bencede yanlış ölçmüşlerdir.
Doğumda 50 cm dediler bebeğime devlet hastanesinde doğdu.. Ertesi gün 2 gün küfezde kaldı özel hastanede. 55 cm dediler. Bir aylıkken 52 buçuk dediler. :D yani 55 yalanmış. Yanlış olabiliyor.
Benim eltim 36 haftalık mecburi sezeryan oldu özel hastanede. 51 dediler. Ama 3 gün sonra sağlık ocağı 47 ölçtü. Bizde sağlık ocağı ölçememeiş diye düşündük çünkü özel hastanede ölçtüğü an foto bile var. Neyse bir aylık kontrolünde 49 cm olmuştu. :) yani hastane yanlışmış. Olabiliyor canım üzülme. Dediğim.gibi 15 gün sonra git yanş bir buçuk aylıkken buraya da yaz merak ettim..

Selam canım okudum hep mesajını ama cevap vermemdim bebeğim erkek 39+1 de doğdu. Erkek kız kiloları bile bir olmuyor dşye cevap vermedim. 1 buçyk aylık olunca tekrar kontrole git. Bencede yanlış ölçmüşlerdir.
Doğumda 50 cm dediler bebeğime devlet hastanesinde doğdu.. Ertesi gün 2 gün küfezde kaldı özel hastanede. 55 cm dediler. Bir aylıkken 52 buçuk dediler. :KK70: yani 55 yalanmış. Yanlış olabiliyor.
Benim eltim 36 haftalık mecburi sezeryan oldu özel hastanede. 51 dediler. Ama 3 gün sonra sağlık ocağı 47 ölçtü. Bizde sağlık ocağı ölçememeiş diye düşündük çünkü özel hastanede ölçtüğü an foto bile var. Neyse bir aylık kontrolünde 49 cm olmuştu. :) yani hastane yanlışmış. Olabiliyor canım üzülme. Dediğim.gibi 15 gün sonra git yanş bir buçuk aylıkken buraya da yaz merak ettim..
Saol canım teşekkür ederim. İnşallah yanlış ölçülmüştür haber verirm tabiki.

Ben 40+3 te doğum yaptım 37 idi. 1aylık3haftalıkken 38.5 bizimkininde kafa ölçüsü normale göre büyüktü canım:)) hala daha büyük kilo ve boyuna göre ama gitgide düzeliyor korkma bence sende. Genelde büyük sorun olur. Zamanla toparlıcaktır annesi inşaAllah
Teşekkür ederim cevap için. küçük kafada tehlikeliymiş beyin gelişmiyormuş Allah korusun. Toparlar İnşallah.

Teşekkür ederim cevap için. küçük kafada tehlikeliymiş beyin gelişmiyormuş Allah korusun. Toparlar İnşallah.
Hmm başka bi dr falan da baktrsaydın canım o zmn. İçin rahatlar en azından. Ama her çocukta başlarda bişeyler oluyor. Bildiğm kadaryla 6 aydan snra asıl düzen oturuyor. Herşyn normali tabi. Mesela bizim boy ve kilo orta seviyen altındayken kafası üst sınırda. Dr sıkıntı yok diyrsa rahat ol. Ve bence ölçümlerini hep aynı yerde yaptır canım. En sn gittiğmde doktorum bu oranlar aşağıdada yukarda da olsa normale göre, benm çocuğm için belli oranda devam etmelymiş. Yani herkesnkini en iyi kendi doktoru bilir. Ve yine mesela boy kilo normle göre altta ama kendisine göre norml bir orantıda gidiyor. Ben yanlış ölçümle karşılaşmadım kiloyuda boyuda evde ölçüyorum hastaneyle aynı çıkıyor:) bebişi koyuyorm iki kutunn arasına sonra metreyle ölçüyorum mesela:) kafa içinde bişey düşünmem lazımm:))

Benimkide boyuna vermiş. Bebek Emdikçe süt çoğalıyor kuzum mama vermesen sürekli emzirsen o zaman da kilo alımı durıyor diyorsun aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık olmuş senin hesap Rabbim evlatlarımıza sağlık versinde. Ay bende karnımdaykem besledim oğlan geç geldi zaten şimdi kilo almıyor :)) bu arada bende doğum kilolarını vermedim yalnız diilsin 16 kilo almıştım on kilosu hala benle :KK43:
Evet seninki gelmek bilmemisti hatirliyorum :) benim de doktor gununu beklersen irilesir diyip suni sanciyla dogurttu iyi ki 3700 dogmus yoksa iyice nohut gibi kalcakmis zayifliktan :D aynen canim saglikli olsun da kilo onemli degil ama doktor beni geriyo iste. Senin yine 10 kiloymus canim benim 15 i de duruyo benimle. Bi de normal dogumda karin gider zayiflanir diyolardi bana hicbiri uymadi valla. Suyu da 4 litre iciyorum ama tahin helva kuru incir yemekten heralde bi gram zayiflama yok.

Var evde de daha yeni serumu sıkabilir oldum nedense bundan korktum ya yapamıyorum kafasını falan oynatınca Canı yanacak Diye çekinip yapamıyorum
Canim ben de korkuyodum bi de oglum cok hareketli bi kere agzina siktim hatta yanlislikla ama tuzlu su sonucta 1 damladan bisey olmaz heralde. Biz her gun yapiyoruz esimle olunca daha rahat oluyo, devasa sumukler cikiyo senin de rahatlar kuzun :)

Canim youtube da videosu var izle yaparsın mersk etme daha bunun sallanan dişi çekmesi var neleri neleri var ikinci benim o yüzdn diyorum diş cekmeyi:anne::rapci:

Yarın nasipse kirkimiz çıkıyor kızlar neler yapılıyordu internetten bira baktımda farklı farklı şeyler ilk çocukla atada 6 yil olunca unutmuşum duası falan varmiydu neler yapicam ben şimdi

Koldan olan verem aşısı canlı aşı deniyor rota virüsü de canlı aşı o ağızdan aynı gün yapılması gerekiyor ya da aralarında en az 20 gün olmalıymış biz de aynı gün yaptiricaz bakalım
Anlamadım canım veremle mi arasında 20 gün olmalı

Masallah canim ya darisi basimiza :) ben sık emzirmeye calisiyorum ama biberona alistigi icin bazen emmek istemiyor o zaman mama veriyorum. Oyle olunca da kilo alimi iyi degil, doktorun dedigi gibi her emzirmeden sonra mama versem iyice biberona aliscak. Insallah biz de siz gibi kurtuluruz mamadan :KK43:
Canım doktor çok ısrar etmişti mama ver diye ama ben sorunun silikon kaynakli olduğuna inanip dediği kadar vermemistim. Şimdi önceki videolara bakıyorum bilgisizlik ne kotuymus çocuk resmen acliktan agliyormus ben anlamıyormusum emzigi vermişim hep ağzına açlıktan uyuyakalmis hep kuzum. Okadar vicdan azabi çektim ki

Back