• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Evet 🙄

Valla kaç kere besledim ne yaptım inan bilmiyorum. Tek bildiğim 120 ml verdiğim mamayı 60a düşürdüm. Emzirdim üstüne mama verdim. İsteksiz yerse 45 ml verdim. Ama bugün sütüm inanılmaz az. Yok gibi tövbe yarabbim. İki gündür ağlıyordum ondan sanırım gene gitti 🙄 ve uykusuzum. Ben uyucam sözde ama eşim uyuyor, bebek bensiz yapamıyor. Kucakta uyumak istiyor. 7 öğün falan verebildim ama pek doyurucu değildi hiçbiri. Dün 4100 çıkıyordu tartıda bugün 4080 çıktı. Kilo kaybediyor sanırım ☹️ 4-5 saat uyumuyor, uyuyunca beslenme saati geliyor uyandırmak istemiyorum zaten yeni dalmış oluyor. Sonra 4 saat aç kalıyor falan saçma sapan bir hal aldı benim beslenme rutinsizliğim. Dün ve bugün bulgur yedim. İnan yemediğim şey yok. Herşeyi yiyorum. Hatta gene kilo almışım yemekten ama stres beni mahvediyor
Beslenme işini kaç saatte bir yapıyorsun? Normalde mama verirken 3 saatte bir veriyordum. Zaten aç olduğu için uyanıp ağlıyordu. İlk zamanlar sadece mama verip süt sağma yapıyordum. Ama ilk 30 ml ile başlayıp kilosu arttıkça da 45 ml çıkmıştım. Sütüm arttıkça da önce meme sonra mama vermeye başladım. Günde 7-8 öğün veriyordum hatta uygulama kullanarak takipli ilerledim. Sen uygulama kullanıyor musun? Şükür çok çok artmadi ama en azından sadece akşam mama vererek ilerlemeye başladım. Ama çişini de takip ediyorum ilk memeye başlayınca çiş sayısı da azalmıştı şuan daha iyi.. uygulamada baby daybook..
Sütüm artması için de saat beklemeden hep emzirmeye çalıştım yada sağmaya.. beslenme zaten sende dikkat ediyorsun.

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-24-23-13-53-595-edit_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2025-01-24-23-13-53-595-edit_com.miui.home.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_2025-01-24-23-13-25-291-edit_com.drillyapps.babydaybook.jpg
    Screenshot_2025-01-24-23-13-25-291-edit_com.drillyapps.babydaybook.jpg
    61,2 KB · Görüntüleme: 8
6. Haftadayım. Aynı şeyi yaşıyorum. İki saate bir de besleyemiyorum. Zaten 5 saat uyanık kalıyor. Ne yedirdim ne içirdim anlayamıyorum. Mesela şuan uyudu. Saat 5 den beri uyanık. En son 8 gibi yedirdim. Beslenme saati geldi. Uyandırsam uykusuz kalacak uyumıcak, beslemesem aç kalacak. Zaten süt sıkıntım var, aç evladım. Yani ne yapacağımı şaştım ☹️
Haftamız da aynıymış. Her zaman işe yaramasa da uyandırdığımda bir banyo yaptırıp akabine emzirmem uykuya dalmasına yardımcı oluyor.

Çemen otu sütü arttırmada bir nebze fayda sağlıyor. Ama her gün duş almalısınız ya da biraz çemen kokusuna katlanmanız gerekebilir.

Gr vermiş olması önceden çok besliyor olmanızla alakalı olabilir. Stres sütü azaltıyor. Gece krizleri geldiğinde ben de onunla birliktr strese giriyorum. Hiçbir şekilde süt akışı olmuyor. Sanki tıkanıyor. Bunu farkettiğimden beri kendimi o durumlarda sakinleştirmeye çalışıyorum. O zaman yavaş akmaya başlıyor tekrar. Strese girmeyin.

Bugün annemle dertleştim biraz. Anne kilo alıyor değil mi, büyüyor değil mi diye darlayınca “Kızım biz sizi hiç tartmazdık. Bu tür şeyler stres yapar. Yutkunuyor mu ona bak.” dedi. Tabii ben kaygı kraliçesi olarak kaç kez çekip kaçıncı da yutkunuyor onu sayıyorum. 🫠 en azından yutkunmasını takip etmek beslenmesi açısından beni rahatlatıyor. Hemşire en geç beşincide yutuyorsa sütün yeter demişti. Bazen daha çok da oluyor sayı. O zamanlar emme süresini uzun tutarak içimi rahatlatmaya çalışıyorum. 🌸

Back