• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Yaa kilo alımı durmaması lazım. Çok hateketli ondan mı acaba bende mana vermk istemiyorum ilk hafta vermiştim sarılık olmasın diye o.
Ya benimki de çok hareketli bezini zor bağlıyorum hatta kıpır kıpır durmuyo bi de çok az uyuyo ondan mı bilemiyorum ama doktor kızıyo iste az kilo aliyo yetersiz besleniyo diye :/

İyi akşamlar geçmiş bayramınız mübarek olsun herkesin nasılsınız bizim oğlanın kırkı bugün çıktı gündüz nerdeyse hiç uykusu yok kakasını zor yapiyo gece biraz rahatız ama yinede huzursuz sürekli ikiniyo çok gaz yapiyo neler yapıyorsunuz kilosu iyimi doğumunda 3350 idi şimdi 4800 olmuş manada veriyom emziriyomda gaz ve kaka sıkıntısı bı nasıl gideriyoruz oyuncak meme emmiyo 5-6 çeşit meme değiştirdim nafile
Aynı doğmuş bizim bebişler kilo olark. Ama bizimki 2 aylık anca 4700 oldu. Kilosu iyi maşaAllh. Kakayıda dert etme yediklerine falan dikkat et gaz için de özellikle

Canım ben devam ediyorum artık çok memnunum. Hatta birçok kişi ondan randevu almak için özel olarak ugrasiyorlarmis. Mamayi tamamen bıraktık canım biz. Bizim sıkıntımız tahmin ettiğim gibi silikon göğüs ucuyla beslenemedigindenmis. Düzene girdik çok şükür. 2 ayda 3 kilo almışız maşallah. Doktor da tebrik ediyor bu şekilde devam et diyor. Mamayi vermiyorum ama bazen sütüm gerçekten azaliyor beslenmeme dikkat etmedigimde o zaman bakıyorum açlıktan ağlıyor yapıyorum canim an ayda 1 falandir o da. Canim sende sık sık emzir her emzirmeden sonra ver mamayi emzirmeden mama verme hem göğsünü emmis olur hem de mamayi yer. Doktor da hep öyle diyor zaten
Doğum kilosu kaç canım

Canım kaç günlüksunuz. Bizde 2 ayligiz karma aşı oldu bugün bir kol 2 bacak. Rota ne zaman yapılıyor
72 günlük olduk. Araya Bayram girdiği için bugün yaptılar. Rotavirüs 2.ay aşısıyla beraber ya da 3.ayda tek başına yapılıyor.ağıza şurup gibi şırınga ile sıktı.diğerlerinin acısını bastırdı oğlum beğendi aşıyı baya da fazla bir şırınga dolusu aşı.:)
Mamayı bıraktırdı dr.oğlumu iri buldu.
Sütüm az idare etcez artık. Mama yüzünden mi benden mi kilo alıyo anlıcaz. Bebeğimin boyu da uzun. Doğduğundan beri iri ztn ama bakalım azalcsk mı bu ay kilo artışı.

Ya benimki de çok hareketli bezini zor bağlıyorum hatta kıpır kıpır durmuyo bi de çok az uyuyo ondan mı bilemiyorum ama doktor kızıyo iste az kilo aliyo yetersiz besleniyo diye :/
Hareketin de etkisi vardır. Bende bu doktorları anlamıyorum 6. Ayda doğum kilosunu ikiye katlaması gerekiyormuş6. Aya kadar var daha düzelir Allah ın izniyle sana yazarken kendimi de motive ettim kuzum :)

Selam, sütün miktarı nasıl mesela birinden emerken ötesinden akıyor muydu ilk ay? Bence 15 gün geçsin tekrar kontrole git.
Maşallah yinede. 200 gram verdiyse en az 600 gram almış o da yeter
Aynen 3800 e düşmüştü doğumdan sonra. Evet canım birinden emerken diğerinden kalkana süt birikiyor. Ama benim sütüm bir hafta sonra filan tam anlamıyla geldi.ilk hafta mama verdiğim oldu

Canım kulak pamuguna zeytin yağı sürüp poposunu uyar kakasını yapsın rahatlasın makat kullanmayı ogreniyolar hatta gazsa gazını da çıkarır bayağı bi rahatlar ben artık son çare yapıyorum arada çünkü sancı gelince bacaklarını uzatıp poposunu sıkıyor bu defa kaka çok az dediğin gibi ancak çıkıyor gaz da çıkamıyor sancı çekiyorlar bizi nurse harveys şurup bayağı rahatlattı artık gobusu taş gibi olmuyo gazını rahat çıkarıyor çok emme de rahatsız eder evet daha fazla gaz demek oluyor memede uyuduğunda biraz bekle kaldırma iyice dalsın sonra kaldır çok derin dalınca bazen gazını cikarmiyolar ama omzunda tut en az 15 dk sonra yatır iki dakika sonra tekrar dene bikaç sefer dene çıkmazsa da Yan yatır uyandığında mutlaka önce gazını çıkar zahmetli işler ama katlanicaz bi süre daha benimki bazen uyurken kendi çıkarıyor ağzından ben de rahat ediyorum öyle olunca yoksa çok tedirgin oluyor insan bekliyorsun uyansa da çıkarsam su gazı diye bu sefer
Cnm İnan çoğunu yapıyorum yazdıklarının hatta hepsi tanıdık ama gece yatmadan önce kendi yaptı kakasını hem de ne yapmak :) sonra mışıl mışıl uyudu uyuduk :) arada bidaha emdi uyuduk, şimdi de 1 buçuk saat önce emmek için uyandı ama yine kıvranmaya başladı baktım altına yine ufak inçe kaka izi ya geri kalanını çıkartamıyor anlamadım ama dediğin gibi omuzda biraz gezdirince çok çok iyi geyirdi şimdi yine mışıl mışıl. Çok fazla poposunu uyarmak istemiyorum alışır diye en son çare olarak kalsın istiyorum. Bi de ben burnunu hiç açamıyorum çocuğumun o da onu çok rahatsız ediyor bugün bi hemşireden destek alıcam ya sağlık ocağında ya da kendi doktorunun orada.

Aynen 3800 e düşmüştü doğumdan sonra. Evet canım birinden emerken diğerinden kalkana süt birikiyor. Ama benim sütüm bir hafta sonra filan tam anlamıyla geldi.ilk hafta mama verdiğim oldu
Anladım canım. Sen yinede 15 gün sonra sağlık ocağına git kilosuna bak ne plur ne olmaz ben öyle yapıyorum. Kilo almamışsa hoşuna bir ay çocuğum aç kalmasın diye gidiyorum hatta bu 2. Ayında 2 kez gittim bugünde aşımız var :) tabi ben başka şeyler için gidip kilosunu ölçtürüyordım ama aynı şey :)

Cnm İnan çoğunu yapıyorum yazdıklarının hatta hepsi tanıdık ama gece yatmadan önce kendi yaptı kakasını hem de ne yapmak :) sonra mışıl mışıl uyudu uyuduk :) arada bidaha emdi uyuduk, şimdi de 1 buçuk saat önce emmek için uyandı ama yine kıvranmaya başladı baktım altına yine ufak inçe kaka izi ya geri kalanını çıkartamıyor anlamadım ama dediğin gibi omuzda biraz gezdirince çok çok iyi geyirdi şimdi yine mışıl mışıl. Çok fazla poposunu uyarmak istemiyorum alışır diye en son çare olarak kalsın istiyorum. Bi de ben burnunu hiç açamıyorum çocuğumun o da onu çok rahatsız ediyor bugün bi hemşireden destek alıcam ya sağlık ocağında ya da kendi doktorunun orada.
Ikinma sadece alttan da değil üstten gazı olunca da aynı kivraniyolar ben artık koala diyorum omzumda tuttukca çıkıyo gazı en son bakıyorum kendini koyvermis uyuyo güzel öyle yatırıyorum bazen bi saat tuttuğum oluyo yeterki rahatlasın yavru burnuna ben kid's xlear damla damlatiyorum bikaç dakika sonra otribebeyle çekiyorum açılıyor ama geniz hırıltılı o gecmiyo onu da balgamla atıyo arada işte bi danış bakalım ne diyecek doktor onun için de

Birde benim oğlum iki gündür yumruğunu emiyor çok tatlı sesler çıkarıyor ama acaba niye merak ettim. Haziran annelerine sordum. Fizyolojik gelişimi için çok iyiymiş engel olma bırak emsin dedi. Hepimizin bebekleri bir ara öyle emdi geçmişte konuşmuştuk istersen bak dedi :)

Bende dedim acaba dişi mi kaşınıyor
Benimki de emiyor son 1haftadır ben de acaba aç mı da emiyor diyordum.Sonra fark ettim ki emzirdikten sonra da emiyor

Kızlar geçen günde sormuştum ama cevap alamadım 38 hafta doğan kız bebekler varsa baş çevresi kaçtı doğduğunda ve 1 aylık olduğunda kaça çıktı. Lütfen cevaplarmışsınız benimki 35 cm doğdu dediler 1 ay kontrolde de 35 çıktı Yanlış ölçmüş olabilirler mi diye düşünüyorum inşallah öyledir.

Kızlar geçen günde sormuştum ama cevap alamadım 38 hafta doğan kız bebekler varsa baş çevresi kaçtı doğduğunda ve 1 aylık olduğunda kaça çıktı. Lütfen cevaplarmışsınız benimki 35 cm doğdu dediler 1 ay kontrolde de 35 çıktı Yanlış ölçmüş olabilirler mi diye düşünüyorum inşallah öyledir.
Biz 39+5 de doğduk ama bas cevresi 35 di 2. Ay kontrolunde 37 oldugunu ogrendik dun

Canım ben devam ediyorum artık çok memnunum. Hatta birçok kişi ondan randevu almak için özel olarak ugrasiyorlarmis. Mamayi tamamen bıraktık canım biz. Bizim sıkıntımız tahmin ettiğim gibi silikon göğüs ucuyla beslenemedigindenmis. Düzene girdik çok şükür. 2 ayda 3 kilo almışız maşallah. Doktor da tebrik ediyor bu şekilde devam et diyor. Mamayi vermiyorum ama bazen sütüm gerçekten azaliyor beslenmeme dikkat etmedigimde o zaman bakıyorum açlıktan ağlıyor yapıyorum canim an ayda 1 falandir o da. Canim sende sık sık emzir her emzirmeden sonra ver mamayi emzirmeden mama verme hem göğsünü emmis olur hem de mamayi yer. Doktor da hep öyle diyor zaten
Masallah canim ya darisi basimiza :) ben sık emzirmeye calisiyorum ama biberona alistigi icin bazen emmek istemiyor o zaman mama veriyorum. Oyle olunca da kilo alimi iyi degil, doktorun dedigi gibi her emzirmeden sonra mama versem iyice biberona aliscak. Insallah biz de siz gibi kurtuluruz mamadan :(

72 günlük olduk. Araya Bayram girdiği için bugün yaptılar. Rotavirüs 2.ay aşısıyla beraber ya da 3.ayda tek başına yapılıyor.ağıza şurup gibi şırınga ile sıktı.diğerlerinin acısını bastırdı oğlum beğendi aşıyı baya da fazla bir şırınga dolusu aşı.:)
Mamayı bıraktırdı dr.oğlumu iri buldu.
Sütüm az idare etcez artık. Mama yüzünden mi benden mi kilo alıyo anlıcaz. Bebeğimin boyu da uzun. Doğduğundan beri iri ztn ama bakalım azalcsk mı bu ay kilo artışı.
Canim senin oglunun dogum kilosu benimkiyle ayniydi simdi kac kilo oldu? Ay ay kilolarini hatirliyo musun? Biz 1 aylikken 4.500 duk simdi 47 gunluk 4800 olmusuz, doktor az kilo aliyo diye begenmiyo da ondan merak ettim.

Hareketin de etkisi vardır. Bende bu doktorları anlamıyorum 6. Ayda doğum kilosunu ikiye katlaması gerekiyormuş6. Aya kadar var daha düzelir Allah ın izniyle sana yazarken kendimi de motive ettim kuzum :)
Dogum kilosu fazla olanlar daha az kilo aliyomus bi de canim senin ondandir belki. Ya doktora kalsa sutun yetmiyo diyo iste ama mama verince daha az emmis oluyo gec acikiyo sutum iyice azaliyo :/ insallah toparlarlar 6 aya kadar. Yavrumun boyu uzuyo ama kilo olmadigi icin kiyafetlerde kayboluyo :)

selam kızlaar... :) ahhh ahh yenidoğduğu zamanlar daha aktiftim ayoll... sayesinde unutur oldum buralara girmeyi :)) benle ilgilenin diyor hep konuşun benle diyor.. oğluş ayrı isteklerde artık okullar açılacak :) onu gezdir et derken kendime fırsat kalmıyor :)) ooyy oyy :D biz bezde 3 numaraya geçtik. prima ile devam ediyoruz. şükür sızdırma falan sorunumuz olmadı. hatta günde artık 4 kere falan değişiyorum bezini kaka yapmadığı sürece ve çok dolmadığı sürece :) gündüz nefes aldırmıyor yoruluyorum çok.. sık sık kucak istiyor bıraktığım yerde durmuyor oyuncak falan kar etmiyor.. gece de ciyak ciyak bağırıyor ama gündüzden bir nebze daha iyi.. artık sırtım belim kopmaya başladı.. sizlerde durumlar nasıl ??

selam kızlaar... :) ahhh ahh yenidoğduğu zamanlar daha aktiftim ayoll... sayesinde unutur oldum buralara girmeyi :)) benle ilgilenin diyor hep konuşun benle diyor.. oğluş ayrı isteklerde artık okullar açılacak :) onu gezdir et derken kendime fırsat kalmıyor :)) ooyy oyy :KK70: biz bezde 3 numaraya geçtik. prima ile devam ediyoruz. şükür sızdırma falan sorunumuz olmadı. hatta günde artık 4 kere falan değişiyorum bezini kaka yapmadığı sürece ve çok dolmadığı sürece :) gündüz nefes aldırmıyor yoruluyorum çok.. sık sık kucak istiyor bıraktığım yerde durmuyor oyuncak falan kar etmiyor.. gece de ciyak ciyak bağırıyor ama gündüzden bir nebze daha iyi.. artık sırtım belim kopmaya başladı.. sizlerde durumlar nasıl ??
Selam canım biz de prima 3 numara kullanıyoruz artık keyfine göre kendi kendine yatıp tepindigi de oluyor sürekli kucak istediği de ama gece uykusu deliksiz en az beş saat deliksiz uyuyor gündüz çok sık emiyor gece ihtiyaç duymuyor galiba uyandiramiyorum da emzirmek istesemde kitliyor ağzını doktor da dokunma uyusun dedi biz günde kakasiz beş altı beş değişiyoruz çiş dolu :)

Bizim aşımız gelmemiş bugün depoda bir karışıklık olmuş. Yarın gidicez dua edin inşallah ateşlenmez yavrum. :)

Canim senin oglunun dogum kilosu benimkiyle ayniydi simdi kac kilo oldu? Ay ay kilolarini hatirliyo musun? Biz 1 aylikken 4.500 duk simdi 47 gunluk 4800 olmusuz, doktor az kilo aliyo diye begenmiyo da ondan merak ettim.
Bizim ilk ay 5 kg idi ikinci ay 6.800 oldu. Şuan 2.5 aylık 7.5 kg boyu da 64.5 cm. Bebeğim kilolu görünmüyor iri görünüyor. Eşim de ben de iri yapılı insanlarız dolayısıyla bizi baz almayın bizimki genetik. Mesela ben şuan 82 kg yim. Ama 65 kg anca dersin bana hiç belli etmez vucudum.

Back