• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
O kadar öpmek yok demişizdir ve kucağa da vermemişizdir bebeğimi. Ama eşimin teyzesi benim kucağımda elinden öpmüştür 🤦🏼‍♀️ Neden neden neden… Foşur foşur yıkadım sürekli eli ağzında çocuğun
ay ben buna nasıl çözüm bulucaz bilmiyorum. Kayınpederimde şapur şupur yedi kızımı. Onca yoldan sırf kızım için geldi hevesli diye bşeşy diyemedim. Görümcem öptürme kimseye demişti bende babasını çektim öperken dede torun yazdım bilerek görsünde uyarsın diye eşimede attım. Öpme desem küsücek konuşmayacak gittim sevdirmedi ne olcak olucak laftanda anlamaz. Başkası öpse kesin uyarırdım ama

Calpol yeterli bence digerlerine nazaran ortam sıcaklıgını dusur üstü kalın olmasın yeterli. Suya ıslak beze gerek yok yanıltıcı oluyor biraz ateş düştü sanıyosun sonra cıkıveriyo hemen yuzey sıcaklıgını dusuruyo. Calpolun tarihine e et açıldıktan sonra git güde etkinliği düşüyor. Biz 2. Ay aşılarında kullandık 3. Ay aşısında menenejitlerde sanırım etkisi pek yoktu hızlı bi düşme olmadı. Sünnete gittigimizde yenisini aldık 4. Ay aşısında falan çat die düşürdü ateşi.
daha ilk kez açtım kutusunu. bu zamana kadar hiç ateşi çıkmamıştı 😬 babası gripti. odaları falan ayırdık ama demek ki yine de bulaştı ya. kulaktan ölçtüm 37.4 çıktı şimdi. ama koltuk altından ölçünce de 37 çıkıyor anlamadım bu işi

daha ilk kez açtım kutusunu. bu zamana kadar hiç ateşi çıkmamıştı 😬 babası gripti. odaları falan ayırdık ama demek ki yine de bulaştı ya. kulaktan ölçtüm 37.4 çıktı şimdi. ama koltuk altından ölçünce de 37 çıkıyor anlamadım bu işi
Osman gönlüal koltuk altından 38, kulaktan 38.5 çıkarsa yüksek ateştir diyordu. Demekki yarım derece fark var ikisi arasında

Kızlar bizim tahlilde kakada kökosit 4-5 çıktı böyle bir durum yaşayan var mı ? Doktorumuza mesaj attım ama izinde kapalı telefonu
Canım çok geçmiş olsun, hiç yaşamadık bilmiyorum o yüzden 🥺
Kızlaaaar selam 👋🏻☺️
Bir süredir doğru düzgün buraya giremiyorum ama aklımdasınız 🥹
Dün doktor kontrolümüz vardı. Doktorumuzun da onayı ile ek gıda tadımlarına bugün itibariyle başladık 💃🏻Buharda 5 dilim kabak pişirdim çatalla ezdim, sözde 1 2 kaşık tadacaktı ama maşallah hepsini yedi. Daha olsa yerdi sıpacım 🤗
Geçen ay az kilo almıştı yani alt sınırın birazcık altında almıştı. Ama bu ay iyi kilo almış Allah'ıma çok şükür 🥰
Doktorumun yönlendirmesiyle emzirme danışmanına tekrar gittim, meğer oğlum uç emmesi yapıyormuş o yüzden gaz ve kusmaları artmış. Dünden beri danışmanın dediği şekilde emziriyorum ve çok şükür kusma da gaz da azaldı. Bizde gelişmeler bu şekilde genel olarak. İnşallah siz de evlatlarınız da iyisinizdir 🥰 🥰
Peki uç emmesi yapınca göğüs uçları acımıyor muydu? Yara filan olmadı mı hiç?
Canım benim eşim yüksek gıda mühendisi ben bu konuda o ne derse onu yaparım😅 İnek sütü asla aldırmaz bana kendimiz yemeye sütlaç vs yapmaya bile kutu süt ya da günlük süt aldırır. Bu konuda en çok güvendiği marka Sütaş ama Migros da çok denetlenen markalardan biri. 1 yaşına kadar günlük sütle eşim kendi mayalayacak 1 yaşından itibaren Sütaş yoğurt yedireceğiz üretim tesisini bizzat denetledi çünkü. Doktorum da günlük sütle mayalama yapalım mutlaka inek sütü asla kullanmayalım gerekirse activia verebilirsin ama inek sütü verme dedi. Çünkü antibiyotik kullanımı çok oluyormuş ve sütten de direkt geçiyor malum
Canım eşine de sana da çok teşekkür ederiz 😍 resmen aydınlanma geldi şuanda. Ben Dr. Umur Özdöl’ü dinlemiştim, o da ilk olarak Jersey, sonra keçi sütü, sonra da günlük süt öneriyorum sıralama yapmak gerekirse demişti. O zaman Jersey de olsa önermiyor değil mi eşin? 😬 İnsana paketli gıda olunca hepsi kötü geliyor 🥲
kızlar ya bebişin ateşi çıktı 37.6 şu an. 38e doğru gidiyor :( aşı zamanı bile ateşi olmamıştı. calpol verdim hemen, emzirdim. alnına ıslak bez koydum, zıbın kaldı üzerinde de sadece. başka yapabileceğim bir şey var mı sizce 😬
Canım olduğu odayı havalandır, camını açıp soğut. Daha düşmezse zıbını da çıkar, hala devam ederse ılık duş aldır istersen. Yine düşmezse bi acile götür ya da doktora yaz istersen. Çok geçmiş olsun 🥺🙏🏻

Osman gönlüal koltuk altından 38, kulaktan 38.5 çıkarsa yüksek ateştir diyordu. Demekki yarım derece fark var ikisi arasında
ikisi de tam 38e çıkmadı hiç ama kafası baya sıcaktı korktum açıkçası. aile hekimi 37,5 geçerse calpol ver demişti diye hemen verdim :/ neyse şimdi düştü allahtan 36,5 gösteriyor

• Maşallah
Reactions: Gao
Acısına alışmışım 🥲 orada doğru şekilde emdiği zaman farkettim acıdığını. Hafif sızlamanın hep farkındaydım ama süt incisine falan yoruyordum normaldir diyip geçiştiriyordum. Meğer uç emmesi yaptığı içinmiş. Süt incisi de o yüzden olurmuş

Yeni açtıysan işe yarar hemen merak etme 🤭🤭Koltukaltı 38 olunca ateş var diyoruz biz🤷🏼‍♀️ bizim doktor 38 den sonra mudahale edin dio.
ikisi de tam 38e çıkmadı hiç ama kafası baya sıcaktı korktum açıkçası. aile hekimi 37,5 geçerse calpol ver demişti diye hemen verdim :/ neyse şimdi düştü allahtan 36,5 gösteriyor
Kkafa zaten socak oluyor. En sıcak kafa. Alın 38 ama kafa 39 olabiliyor kafayı baz almıcakmışız. Alın koltuk altı falan. Ben de alın ve koltukaltı ölçer var. Ateş yükselme egilimindeyse genelde yükseliyor ama uzun süre aynı dereclerde dolanıyorsa yukselmeyebiliyor.

Bende ilk ateşi çıktığında çok korktum. Hatta 39 u buldu sabah 6 da hemen kalkıp ılık suya koyduk. Cidden ateşi düştü. Sadece kafa ateşiyle viral enfeksiyon , diş veya kulak olabilirmiş sende 38.5 olmayana kadar ateş düşürücü verme ama hep kontrol et. Ateş çıkınca vücut bağışıklık kazanıyormuş aslında bir nebze iyi yani. O yüzden endişelenme. Evi güzelce bir havalandır mümkünse bir tık ısısını düşür. İnce giydir. Ilık suya koy sık sık emzir inşallah hemen düzelir 🙏 ateşi 38 olursa yine ılıktan bi tık sıcağa yakın suya koy. 38.5 görürsen o zaman ilaç ver. Bi de bende üç ateş ölçer var. İki tanesi o kadar mükemmel ki anlatamam. İkiside birebir aynı ölçüyor. Biri hem alından hem kulaktan ölçüm yapıyor. Oda ısısını da ölçüyor şahane bişey. Koltuk altından ölçüm yapanda var ama bebeğim çok rahatsız oluyor bırakmıyor

Bende ilk ateşi çıktığında çok korktum. Hatta 39 u buldu sabah 6 da hemen kalkıp ılık suya koyduk. Cidden ateşi düştü. Sadece kafa ateşiyle viral enfeksiyon , diş veya kulak olabilirmiş sende 38.5 olmayana kadar ateş düşürücü verme ama hep kontrol et. Ateş çıkınca vücut bağışıklık kazanıyormuş aslında bir nebze iyi yani. O yüzden endişelenme. Evi güzelce bir havalandır mümkünse bir tık ısısını düşür. İnce giydir. Ilık suya koy sık sık emzir inşallah hemen düzelir 🙏 ateşi 38 olursa yine ılıktan bi tık sıcağa yakın suya koy. 38.5 görürsen o zaman ilaç ver. Bi de bende üç ateş ölçer var. İki tanesi o kadar mükemmel ki anlatamam. İkiside birebir aynı ölçüyor. Biri hem alından hem kulaktan ölçüm yapıyor. Oda ısısını da ölçüyor şahane bişey. Koltuk altından ölçüm yapanda var ama bebeğim çok rahatsız oluyor bırakmıyor
sağol canım yapayım bunları. babası grip ama ben bebişin dişten dolayı böyle olduğunu düşünüyorum çünkü babaya hiç yanaşmadık. bir de dünden beri emerken nazlanıyor, sürekli dişleri kaşınıyor vs. bugün bi memeyi neredeyse hiç almadı. normalde hiç böyle şeyler yapmaz. akşam da ateş oldu işte. ama öksürük, burun tıkanıklığı vs yok şükür. uyumaya korkuyorum ben uyurken ateşi çıkarsa diye. inşallah uyanabilirim saatte bir

sağol canım yapayım bunları. babası grip ama ben bebişin dişten dolayı böyle olduğunu düşünüyorum çünkü babaya hiç yanaşmadık. bir de dünden beri emerken nazlanıyor, sürekli dişleri kaşınıyor vs. bugün bi memeyi neredeyse hiç almadı. normalde hiç böyle şeyler yapmaz. akşam da ateş oldu işte. ama öksürük, burun tıkanıklığı vs yok şükür. uyumaya korkuyorum ben uyurken ateşi çıkarsa diye. inşallah uyanabilirim saatte bir
Bende ilk dişten sandım hastaneye götürdüm acilde doktor her yerine baktı idrar kan istedi enfeksiyon yok temiz dedi sonuçları. Sonra gecesinde kuru öksürük balgam başladı bir hafta boyunca durmadan ağladı baygın gibi yattı ateşi 39 oluyordu günde bir iki saat uyuyordum resmen. Çok kötüleşmişti. En son sana dediklerimi yaptım. Hatta kaynanamlar ev buz gibi dedi mutfağın açık balkonunu bile kapatmışlardı çocuğuma çorap eldiven giydirmişlerdi. Ama ben onları dinlemedim zıbınıyla yatırdım aynı gece ateşi düştü. Sonra ateşinin düştüğüne emin olunca yani 36.5 36.8 işte o zamanda sıkıca giydirdim sırtına göğsüne bez koydum buharlı banyoya soktum üst üste. Terledikçe üstünü değiştirdim. Doktoru bile dedi çok çabuk enfeksiyonu kırılmış. Aklında bulunsun bunlar. Bizimki doğduktan sonra hastanede bronşiolit oldu hırıltısı vardı. Temizleme pamukları alıyordum hep. Annem bi ara göğsüne ve sırtına onlardan koymuştu sonra hırıltısı geçti

Bende ilk dişten sandım hastaneye götürdüm acilde doktor her yerine baktı idrar kan istedi enfeksiyon yok temiz dedi sonuçları. Sonra gecesinde kuru öksürük balgam başladı bir hafta boyunca durmadan ağladı baygın gibi yattı ateşi 39 oluyordu günde bir iki saat uyuyordum resmen. Çok kötüleşmişti. En son sana dediklerimi yaptım. Hatta kaynanamlar ev buz gibi dedi mutfağın açık balkonunu bile kapatmışlardı çocuğuma çorap eldiven giydirmişlerdi. Ama ben onları dinlemedim zıbınıyla yatırdım aynı gece ateşi düştü. Sonra ateşinin düştüğüne emin olunca yani 36.5 36.8 işte o zamanda sıkıca giydirdim sırtına göğsüne bez koydum buharlı banyoya soktum üst üste. Terledikçe üstünü değiştirdim. Doktoru bile dedi çok çabuk enfeksiyonu kırılmış. Aklında bulunsun bunlar. Bizimki doğduktan sonra hastanede bronşiolit oldu hırıltısı vardı. Temizleme pamukları alıyordum hep. Annem bi ara göğsüne ve sırtına onlardan koymuştu sonra hırıltısı geçti
ya çok şükür o kadar sıkıntılı bi durum yok şu an ama benim ateş ölçerlerde sıkıntı var galiba. bebeği ölçüyorum kulaktan 37,6 çıktı. kendimi ölçtüm 35,3 çıktı. böyle bişey mümkün mü? hipotermi olmam lazım. düşük ölçüyor desem o zaman bebeğinki baya yüksek olur. of ya hastaneye götürücem şimdi dayanamayıp

Dışardaki satılan sütlere güvenilmiyor canım kendi ineğin değilse. Marketlerde hepsi değil ama belli başlı markalar var denetimi çok çok iyi yapılan, onların günlük sütüyle yapılması öneriliyor ben öyle yapacağım
Tanıdık bı çiftlik var kendi inekleri canım yıllardır alıyoruz bı sorun yaşamadık. Ben yine ordan almaya devam ederim büyük ihtimalle.

Güvenilir biri olsa olabilir de ne koşullarda sağıldı bekletildi mi su veya başka bir şey katıldı mı inek sağlıklı mı bilmeyince güvenemiyorum. Büyük firmalar denetleniyor en azından valla bilmiyorum kafam karışık o konuda🥴
Valla bizim guvendigimiz yer var ordan alıyoruz bı sıkıntı olacağını sanmıyorum tanıdık öyle şeyler yapmaz. Hazırlara hiç güvenmiyorum ben ne kadar iyi olsa da hiç bozulmuyor sütler yoğurtlar bizim aldigimoz yoğurt hemen eşkiyor. Süt bozuluyor ama hazırlara hicbisey olmuyor ne kadar katkı maddesi varsa

ya çok şükür o kadar sıkıntılı bi durum yok şu an ama benim ateş ölçerlerde sıkıntı var galiba. bebeği ölçüyorum kulaktan 37,6 çıktı. kendimi ölçtüm 35,3 çıktı. böyle bişey mümkün mü? hipotermi olmam lazım. düşük ölçüyor desem o zaman bebeğinki baya yüksek olur. of ya hastaneye götürücem şimdi dayanamayıp
Seninki büyük ihtimalle bir derece düşük gösteriyor. Bebeğinin 38.6 olabilir. Sakin ol korkma. Bende senin gibiydim sonra alıştım

Canım çok geçmiş olsun, hiç yaşamadık bilmiyorum o yüzden 🥺

Canım eşine de sana da çok teşekkür ederiz 😍 resmen aydınlanma geldi şuanda. Ben Dr. Umur Özdöl’ü dinlemiştim, o da ilk olarak Jersey, sonra keçi sütü, sonra da günlük süt öneriyorum sıralama yapmak gerekirse demişti. O zaman Jersey de olsa önermiyor değil mi eşin? 😬 İnsana paketli gıda olunca hepsi kötü geliyor 🥲

Canım olduğu odayı havalandır, camını açıp soğut. Daha düşmezse zıbını da çıkar, hala devam ederse ılık duş aldır istersen. Yine düşmezse bi acile götür ya da doktora yaz istersen. Çok geçmiş olsun 🥺🙏🏻
Jersey dediğimiz de çiğ süt canım eğer çok çok iyi tanıdığın bir yer varsa alabilirsin ama ben büyük şehirde o riski alamam günlük sütten devam 😂

Back