• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
merhaba. danışmanın dediği şekli tarif etmeniz mümkün mü? benim kızın da çok gazı oluyor ve sürekli hava alıyor, ses çıkıyor emerken. ben de bir şeyi yanlış yapıyorum sanırım ama bilemedim.
Ha bir de doktorumuz da dedi ki emzirmeden önce de sonra da sırtına pat pat yapıp gazını çıkarın dedi

Bebeğin ağzını tam açması ve o şekilde memeyi ağzına sokması lazımmış. Benimki küçük açıp vakumlayıp (sanki spagetti hüpletiyormuş gibi) meme ucunu alıyordu hep. Meğer o şekilde uç emmesi yapıyormuş. Ben de yapa yapa öğreniyorum bu arada ☺️
benimki önceden hiç tutmuyordu kavga dövüştü hep. ben direk ağzına yaklaştırıyordum, bir videoda burnuna doğru tutun kendisi tutsun memeyi diye anlatıyordu, öyle yapınca hakkaten işe yaradı. çene altında emme hareketi için alan bırakmıyormuşum öyle olunca anladım. ama bu click sesi dedikleri şeyi çözemiyorum. bazen çok fazla oluyor, bazen olmuyor.

benimki önceden hiç tutmuyordu kavga dövüştü hep. ben direk ağzına yaklaştırıyordum, bir videoda burnuna doğru tutun kendisi tutsun memeyi diye anlatıyordu, öyle yapınca hakkaten işe yaradı. çene altında emme hareketi için alan bırakmıyormuşum öyle olunca anladım. ama bu click sesi dedikleri şeyi çözemiyorum. bazen çok fazla oluyor, bazen olmuyor.
Bebeğinizin dil bağına baktırdınız mı acaba? Dil bağı çok önde olunca da click sesi çok oluyormuş

İnce miydi yeşil soğan,parçaladı mı?
Hayır kalın ve beyaz kısmından verdim parçalayamadı zaten kaygan sert yüzey olduğu için damağı yetmiyor o kadar parçalamaya 🥰
Kopma ihtimali olan gıdaları riskli buluyorum. Olmaz olmaz demeyin denk gelirse riskini almamak lazım. Ne zaman ek gıdaya başlayıp katı gıdaları yutabilecek hale gelirse bence o zaman verilmeli. 6 aya kadar soğuk diş kaşıyıcı, donmuş anne sütü damağa sürmek daha iyi seçenekler diy düşünüyorum. Ek gıda sonrası pırasa soğan da veririz ama zaman gelsin ki herhangi bir durumda bebeklerimize birşey olmasın.
Ben de eline verip kafamı çevirmedim zaten ki kalın parçalaması çok mümkün değil bir de doktor önerisi olduğu için yaptım 🌸 Havalar soğuk gittiği için dondurulmuş sütü de ben mantıklı bulmadım ama yazın deneyeceğim onu da inşallah 🫶🏻
ya benim bebiş de sürekli dudaklarını ısırır gibi bi hareket yapıyor. yorganları yastıkları ağzına sokuyor. emziği bile emmiyor artık dişleriyle ısırıyor. rahatlatıyorsa versem mi ben de acaba? ama parçalayıp da ağzına kaçar mı diye korkuyorum😬
Pırasayla deneyebilirsin daha garanti olur kuzum ben tepki ölçmek için evde soğan var diye onu denedim 😍
Son 1 ay kaldı ek gıdaya benim kafamda bazı sorular var ya. İnek sütünden evde yoğurt yapıp vermeyin diyen de var verin diyen de var. Pastörize günlük süt alıp yapmak daha iyiymiş galiba? Ne düşünüyosunuz bu konuda?
Canım benim eşim yüksek gıda mühendisi ben bu konuda o ne derse onu yaparım😅 İnek sütü asla aldırmaz bana kendimiz yemeye sütlaç vs yapmaya bile kutu süt ya da günlük süt aldırır. Bu konuda en çok güvendiği marka Sütaş ama Migros da çok denetlenen markalardan biri. 1 yaşına kadar günlük sütle eşim kendi mayalayacak 1 yaşından itibaren Sütaş yoğurt yedireceğiz üretim tesisini bizzat denetledi çünkü. Doktorum da günlük sütle mayalama yapalım mutlaka inek sütü asla kullanmayalım gerekirse activia verebilirsin ama inek sütü verme dedi. Çünkü antibiyotik kullanımı çok oluyormuş ve sütten de direkt geçiyor malum

Kızlar kızlar benim oğlan 8.200 olmuş boyu da 70 cm 🫶🏻 Doktor artık ek gıda tadımlarına başlıyoruz dedi ilk 15 gün sebze sonraki 15 gün yoğurt+meyve başlayacağız bir de günde 4-5 kez 4 tatlı kaşığı kadar su verelim dedi kaynatıp soğutulmuş su. Gözyaşım pıt ne çabuk büyüdüler ya 🥹

3. ay bitince başladı bu ağlamalar kızımda. Uykuya dalamadıkça ağlıyor, sinirleniyor. Uyuyamadığından olabilir mi?
Evet ondan da olabilir dişleri de kaşınıyor. Bizimki de 3. Aydan beri böyle. Şimdi yine huysuz kardeşlerim gezdiriyor evin içinde

• Beğen
Reactions: Gao
Canım sen hangi şehirdeydin İstanbul değildi demi?

Kızlar ben yeşil soğan denedim gerçekten işe yarıyor kokusunu tadını beğenmedi yüzünü ekşitti ama tam ağrıyan yerlerine sürdü rahatladı. Yemediği için ek gıdayı beklemeye gerek yok dedi doktorum 3 aydan sonra verebilirsin demişti 🥰 Yarın pazardan pırasa alıp bir de onu deneyeceğim 🥶
Benimki de beğenmedi ben ağzına koydum zorla çıkardı

Hayır kalın ve beyaz kısmından verdim parçalayamadı zaten kaygan sert yüzey olduğu için damağı yetmiyor o kadar parçalamaya 🥰

Ben de eline verip kafamı çevirmedim zaten ki kalın parçalaması çok mümkün değil bir de doktor önerisi olduğu için yaptım 🌸 Havalar soğuk gittiği için dondurulmuş sütü de ben mantıklı bulmadım ama yazın deneyeceğim onu da inşallah 🫶🏻

Pırasayla deneyebilirsin daha garanti olur kuzum ben tepki ölçmek için evde soğan var diye onu denedim 😍

Canım benim eşim yüksek gıda mühendisi ben bu konuda o ne derse onu yaparım😅 İnek sütü asla aldırmaz bana kendimiz yemeye sütlaç vs yapmaya bile kutu süt ya da günlük süt aldırır. Bu konuda en çok güvendiği marka Sütaş ama Migros da çok denetlenen markalardan biri. 1 yaşına kadar günlük sütle eşim kendi mayalayacak 1 yaşından itibaren Sütaş yoğurt yedireceğiz üretim tesisini bizzat denetledi çünkü. Doktorum da günlük sütle mayalama yapalım mutlaka inek sütü asla kullanmayalım gerekirse activia verebilirsin ama inek sütü verme dedi. Çünkü antibiyotik kullanımı çok oluyormuş ve sütten de direkt geçiyor malum
Tamam ya inek sütü bitti benim için migrostan cam şişe günlük süt alıp mayalarım. Hatta activia ile mayaladıklarını gördüm onu da bi denerim

Tamam ya inek sütü bitti benim için migrostan cam şişe günlük süt alıp mayalarım. Hatta activia ile mayaladıklarını gördüm onu da bi denerim
Activia ile çok güzel oluyor yogurt. 3lt süte bi paket koyuyorum kıvamı da tadi da güzel oluyor.
Ek gidaya gecince yogurt makinesi almayi dusunuyo musunuz

Bunu söylediğin iyi oldu canım. Bizde öyle yapalım. Başka fikirleriniz varsa önerilere açığız😍

kızlar ya bebişin ateşi çıktı 37.6 şu an. 38e doğru gidiyor :( aşı zamanı bile ateşi olmamıştı. calpol verdim hemen, emzirdim. alnına ıslak bez koydum, zıbın kaldı üzerinde de sadece. başka yapabileceğim bir şey var mı sizce 😬

Annemde ben hep alıyorum die activia ile mayalardı bazen gayet güzel tutuyordu. İnek sütü derken sütçülerden kiloyla alınanı mı diosunuz. Sütaş ta inekmsütü deilmi neyini alcaz sütaşın
kızlar ya bebişin ateşi çıktı 37.6 şu an. 38e doğru gidiyor :( aşı zamanı bile ateşi olmamıştı. calpol verdim hemen, emzirdim. alnına ıslak bez koydum, zıbın kaldı üzerinde de sadece. başka yapabileceğim bir şey var mı sizce 😬
Calpol yeterli bence digerlerine nazaran ortam sıcaklıgını dusur üstü kalın olmasın yeterli. Suya ıslak beze gerek yok yanıltıcı oluyor biraz ateş düştü sanıyosun sonra cıkıveriyo hemen yuzey sıcaklıgını dusuruyo. Calpolun tarihine e et açıldıktan sonra git güde etkinliği düşüyor. Biz 2. Ay aşılarında kullandık 3. Ay aşısında menenejitlerde sanırım etkisi pek yoktu hızlı bi düşme olmadı. Sünnete gittigimizde yenisini aldık 4. Ay aşısında falan çat die düşürdü ateşi.

Annemde ben hep alıyorum die activia ile mayalardı bazen gayet güzel tutuyordu. İnek sütü derken sütçülerden kiloyla alınanı mı diosunuz. Sütaş ta inekmsütü deilmi neyini alcaz
Köyden falan alıyosun ya adam ineğini sağıp getiriyo çiğ süt onu diyoruz. Pastörize günlük sütler var marketlerde onlardan alıp yapcam ben

Activia ile çok güzel oluyor yogurt. 3lt süte bi paket koyuyorum kıvamı da tadi da güzel oluyor.
Ek gidaya gecince yogurt makinesi almayi dusunuyo musunuz
O makineler sonra kullanılmaz diye düşünüyorum ya ben. Hep kendim mayalardım ek gıda da küçük cam kavanozlara yine kendim anam babam usulü mayalarım diye düşündüm 😅

Back