• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

@Cedric_CT inşallah sizde kilo alim duzenine girersiniz canım. Kaliteli beslenmeye çalış canım gerçi her zaman mümkün olmuyor çocuktan dolayı ama zorlicaz kendimizi napalim

Canım yaptırdık biz saat 12de. Şu an ateşi yok ama durduk yere ağlıyor çığlık atiyor uyuyamadi hiç bi yarim saat uyudu toplasan. Sende nasıl durumlar. Inşallah ateşi cikmasin da huzursuzlugu olursa olsun hep kucağımda olmak istiyor
Canım bizim de birazcık çıktı ateş, aşırı endişe edecek kadar değil. Calpol verdim bi çay kaşığı çok şükür geçti. Birazcık huzursuzluk var bugün biraz daha iyiyiz de yine de huzursuz. Benim ki de kucak istiyo, kucağımda uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor. Dediğin gibi Ateş yüksek olmasın da diğerleri de bikaç güne düzelir inşallah. Yine iyiler maşallah. Kokla bebişini benim için.

Kızlar geçen günde sormuştum ama cevap alamadım 38 hafta doğan kız bebekler varsa baş çevresi kaçtı doğduğunda ve 1 aylık olduğunda kaça çıktı. Lütfen cevaplarmışsınız benimki 35 cm doğdu dediler 1 ay kontrolde de 35 çıktı Yanlış ölçmüş olabilirler mi diye düşünüyorum inşallah öyledir.
Benim de 39+3 te doğdu bebeğim. Doğduğunda baş çevresi 34 cm di. Dün aşıda ölçüm yapıldı 37 cm. Bugün de doktor kontrolümüz vardı doktor normalin biraz altında dedi genişlemesine, benim de açıkcası moralim bozulmuştu ama düşündüğümde de normal bence zaten bebişim minyon doğdu. İçimi rahatlatmaya çalışıyorum ben de.
@Madam_coco senin bebişin ölçümler de benimkisi gibi, doktor bi şey dedi mi sana?

Anlamadım canım veremle mi arasında 20 gün olmalı
Evet canım verem de canlı asiymis rota virüsü de o yüzden ya aynı gün ya da aralarında en az 20 gün olmalıymış doktorumuz böyle dedi bizi aynı güne çağırdı ne kadar erken yaparsak iyi dedi

Benmli kıyafet değiştrrken çok ağlıyodu ondan canım. Gece falan düşünsene iyice uykular kaçıyodu. Sütü bende madem kuscan ben direk lavobaya akıtıym diyodum:)) ama doyuyolardır. Zayıflıklarıda artık sorun değil. Babası zaten kilo sevmez. Doyup sağlıklı olduğu sürece hoşuna bile gidiyor:) bende sağlığı yernde oldğu için takmıyrm. Önceden her kusmasında moralm bozuluyodu ağlıyodm bile. Artık alştm herlde:) bide çocuk kusmayıncs rahat edemiyr bazen tamm annecim kus rahtla bile diyorum.
Suan ayni psikolojideyiz :D

Canım bizim de birazcık çıktı ateş, aşırı endişe edecek kadar değil. Calpol verdim bi çay kaşığı çok şükür geçti. Birazcık huzursuzluk var bugün biraz daha iyiyiz de yine de huzursuz. Benim ki de kucak istiyo, kucağımda uyuyor yatağına yatırınca uyanıyor. Dediğin gibi Ateş yüksek olmasın da diğerleri de bikaç güne düzelir inşallah. Yine iyiler maşallah. Kokla bebişini benim için.
Bizimde 37 civarı ateşi canım calpol vermedim henüz. Huzursuzluk devam ediyor. Sende benim yerime öp kuzum:)

Evet canım verem de canlı asiymis rota virüsü de o yüzden ya aynı gün ya da aralarında en az 20 gün olmalıymış doktorumuz böyle dedi bizi aynı güne çağırdı ne kadar erken yaparsak iyi dedi
Tamam canım teşekkür ederim doktorumuzla konuşayım bende

Canim ben de korkuyodum bi de oglum cok hareketli bi kere agzina siktim hatta yanlislikla ama tuzlu su sonucta 1 damladan bisey olmaz heralde. Biz her gun yapiyoruz esimle olunca daha rahat oluyo, devasa sumukler cikiyo senin de rahatlar kuzun :)
Bugün sağlık ocağına götürücem cnm ya çünkü ben hiç alamadım kimbilir neler çıkacak bundan sonra kendim düzenli yaparım ;)

Benim de 39+3 te doğdu bebeğim. Doğduğunda baş çevresi 34 cm di. Dün aşıda ölçüm yapıldı 37 cm. Bugün de doktor kontrolümüz vardı doktor normalin biraz altında dedi genişlemesine, benim de açıkcası moralim bozulmuştu ama düşündüğümde de normal bence zaten bebişim minyon doğdu. İçimi rahatlatmaya çalışıyorum ben de.
@Madam_coco senin bebişin ölçümler de benimkisi gibi, doktor bi şey dedi mi sana?
Bebeğin 1 aylık mı 2 aylık mı canım. 1 aylıksa fazla bile almış 3 cm 2 aylıksalar ayda 1,5 cm denk gelir o da iyi doktor niye öyle dedi ki alt sınırın üstünde aslında

Kızlar gecelerin polyannasi ben ne kaaada uzak kaldım buralara.. Herkesler kaka yapamamadan şikayetçi bende tam tersine bok içindeyim maşallah..:KK57: emdigini siciyor bu çocuk valla üstüne başına bişi kalmıyor boklu kıyafet yikamaktan içim çıktı yav.. Neyse ki tiksinen biri değilim halimiz hal değil yani o hardal rengi diye israrla sattıkları bildiğin bok rengi gomleklerden var benim bi tane var kızımın kakali beziyle kombin yaptım bayramda :KK53: mevludumuzu önceki gün okuttuk şükür hunharca geldiler saolsunlar baya kalabaliktik günü kızımın beyaz picamasina sicmasiyla tamamladık neyse ki mevlütlügünü kurtardik sicmadan :KK71: kızım bu ara herşeyden korkar oldu sizde de var mi bu durum? Mevlüt günü ütünün buharından akli kaçtı ve o günden beri herşeyden ekstra korkuyor en ufak seste korkup uyanıyor ağlıyor cani yanmış gibi bugün korkuluk aldırmaya birine gitcez okutmaya inşallah iyi gelir bende okunmuştum küçükken :halay: da bu kaka isine napcaz ya korkudan mi siciyor acaba dun otobüs kornasindan korktu mesela uyandı kangurudaydi yine sicti beline kadar eve zor attık kendimizi..:işsiz: halıma bari sicmayaydi iyidi hadi teyzesini buladi boydan boya ona güldük tamamda :KK70:
sabahin 6 sinda bok temizlemek komik degil hic değil.. :KK12: gene maşallah diyim sicsin sicsinda herşeyin adabı var canım bu kadarda olmaz boyundan büyük siciyor velet utanmadan bide gülüyor ya...:işsiz:

Gene destan yazmisim ama kızlar bide benim ürtiker balk deyimiyle kurdesen derdim var uyuz olmuş gibi kasiniyorum her yerim kabardi sun sağlık ocağına gittim ama bi halta yaramadı verdiği kremde hapta.. yara oldu her yerim artik kasimaktan bacaklarim mahvoldu gören acıyor halime mevluttede rezil gibi kasinip durdum çok tatlı kasiniyor elimde değil perisaniiiim.. Doğum sonrası olabiliyomus galiba sanki bi ara okudum gibi burada birilerinden noldu iyileşti mi o kişiler bide bana deyiverin hatunlar hal çaresini su isin..

Gene destan yazmisim ama kızlar bide benim ürtiker balk deyimiyle kurdesen derdim var uyuz olmuş gibi kasiniyorum her yerim kabardi sun sağlık ocağına gittim ama bi halta yaramadı verdiği kremde hapta.. yara oldu her yerim artik kasimaktan bacaklarim mahvoldu gören acıyor halime mevluttede rezil gibi kasinip durdum çok tatlı kasiniyor elimde değil perisaniiiim.. Doğum sonrası olabiliyomus galiba sanki bi ara okudum gibi burada birilerinden noldu iyileşti mi o kişiler bide bana deyiverin hatunlar hal çaresini su isin..
Maceralarını okudum canım :D b.ktan geçiyormuş günlerin anladım :D kaşıntı bende olmuştu ama ısrarla kasimadim dişimi sıktım yumruğumu sıktım yeri geldi günde on kere duş aldım iki losyon epey işime yaradı kalmosan ve excipitial hydro tavsiye ederim ama kaşıma sık dişini başka türlü gecmiyo kasidikca artıyor çünkü

Maceralarını okudum canım :KK70: b.ktan geçiyormuş günlerin anladım :KK70: kaşıntı bende olmuştu ama ısrarla kasimadim dişimi sıktım yumruğumu sıktım yeri geldi günde on kere duş aldım iki losyon epey işime yaradı kalmosan ve excipitial hydro tavsiye ederim ama kaşıma sık dişini başka türlü gecmiyo kasidikca artıyor çünkü
Kızlar acil cevap verin lütfen sabah oğlum 2. Ay aşısı oldu ateşi 36.7 ye geldi şimdi doktorunuz ne dedi kaç olunca ilaçverdiniz lütfen yazın

Kızlar acil cevap verin lütfen sabah oğlum 2. Ay aşısı oldu ateşi 36.7 ye geldi şimdi doktorunuz ne dedi kaç olunca ilaçverdiniz lütfen yazın
Biz daha olmadık ama 38 e yaklaşınca veriliyor sanırım canlı aşı olduğu için vücudu biraz savasmaliymis hemen ya da öncesinde verilmesi pek onerilmiyo

Kız en normal değer bu zaten benim kız hep 37nin üstünde 36 li değerlerde usudugunu düşünüyorum çoğunlukla bi kat daha ortuyorum üstünü :halay:

Maceralarını okudum canım :KK70: b.ktan geçiyormuş günlerin anladım :KK70: kaşıntı bende olmuştu ama ısrarla kasimadim dişimi sıktım yumruğumu sıktım yeri geldi günde on kere duş aldım iki losyon epey işime yaradı kalmosan ve excipitial hydro tavsiye ederim ama kaşıma sık dişini başka türlü gecmiyo kasidikca artıyor çünkü

Valla an itibariyle yine bok icindeyiz bi yandan emiyor sırtı bok içinde memeyi de bırakmıyor baya boktan geciyor..:KK24: ben dayanamadım bugün cildiyeye gozuktum iğne verdi 5 gün cok fenayim kuzum geçecek gibi değil bütün vücuduma yayılacak gibi duruyor yavaş yavaş ilerliyor çünkü en son ellerime kollarıma kadar geldi inşallah iğne iyi gelir bari çok beter kasiniyor kasimamak elimde değil..
Aha bi tur daha sicti siciyor ... Allahım...

Bebeğin 1 aylık mı 2 aylık mı canım. 1 aylıksa fazla bile almış 3 cm 2 aylıksalar ayda 1,5 cm denk gelir o da iyi doktor niye öyle dedi ki alt sınırın üstünde aslında
Canım, bebeğim iki aylık. Aşıda 37 ölçtüler, dün doktorda da hemşire 36,5 ölçtü doktor da sanırım ondan normalin altında dedi. Kafam allak bullak oldu. Bugün başka bir doktora götürdüm o da 37,4 ölçtü. Gayet iyi, problem yok dedi. İçim rahatladı çok şükür. Cevabın için teşekkür ederim.

Canım, arkadaşlar benden önce cevap vermiştir gerçi de şimdi okuyunca yazma gereği duydum. 36,7 öyle yüksek değil panik yapma. Bana 37,5 i geçerse bi çay kaşığı calpol ver demişlerdi. Sen takip et ateşini, eğer artarsa calpol ver. 4 saat arayla verebilirsin calpolu. Geçmiş olsun, Allahım şifa versin.

Canım bizimki 38 olunca direk gelin dedi. Bizim ki 37.9 a kadr çıktı. Biz 37.6 iken ilaç verdik. Zaten ölçmeden önce kucağıma alınca farkttm ben sıcaklığını. Gece boyuncada 37.4-37.6 arasıydı hep. Yani ilaç düşürmedi ama çıkmasını önledi gibi oldu. Bi kere verdk zaten. Sabaha da geçmişti çok şükür

Back