- 7 Ağustos 2016
- 1.234
- 896
- 123
- 27
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #25.421
Birde benim oğlum iki gündür yumruğunu emiyor çok tatlı sesler çıkarıyor ama acaba niye merak ettim. Haziran annelerine sordum. Fizyolojik gelişimi için çok iyiymiş engel olma bırak emsin dedi. Hepimizin bebekleri bir ara öyle emdi geçmişte konuşmuştuk istersen bak dedi :)Benimkide 64 gunluk bikac gundur tukuruk cikartiyor. Bugün gidince sorayim bakayım doktora
İnşallah canım bizimkide yarın. İnşallah kolaylıkla atlatırız yarın tecrübelerini bana da yazar mısın2. Ay asimizi yaptiricaz bugün. Sanırım 3 tane asi oluyormuş. Onların içinde veren de varmış. Bakalım inşallah çok huysuzlanmaz yavrum
Benimki de sanki bal dökmüşsün şapur şupur emiyor ara ara çok konik sesler çıkıyor gerçekten :)Birde benim oğlum iki gündür yumruğunu emiyor çok tatlı sesler çıkarıyor ama acaba niye merak ettim. Haziran annelerine sordum. Fizyolojik gelişimi için çok iyiymiş engel olma bırak emsin dedi. Hepimizin bebekleri bir ara öyle emdi geçmişte konuşmuştuk istersen bak dedi :)
Bende dedim acaba dişi mi kaşınıyor
Ben acliktan emiyor diye dusunuyodum cunku benim oglum bastan beri emiyorBirde benim oğlum iki gündür yumruğunu emiyor çok tatlı sesler çıkarıyor ama acaba niye merak ettim. Haziran annelerine sordum. Fizyolojik gelişimi için çok iyiymiş engel olma bırak emsin dedi. Hepimizin bebekleri bir ara öyle emdi geçmişte konuşmuştuk istersen bak dedi :)
Ben acliktan emiyor diye dusunuyodum :)Birde benim oğlum iki gündür yumruğunu emiyor çok tatlı sesler çıkarıyor ama acaba niye merak ettim. Haziran annelerine sordum. Fizyolojik gelişimi için çok iyiymiş engel olma bırak emsin dedi. Hepimizin bebekleri bir ara öyle emdi geçmişte konuşmuştuk istersen bak dedi :)
Benmli kıyafet değiştrrken çok ağlıyodu ondan canım. Gece falan düşünsene iyice uykular kaçıyodu. Sütü bende madem kuscan ben direk lavobaya akıtıym diyodum:)) ama doyuyolardır. Zayıflıklarıda artık sorun değil. Babası zaten kilo sevmez. Doyup sağlıklı olduğu sürece hoşuna bile gidiyor:) bende sağlığı yernde oldğu için takmıyrm. Önceden her kusmasında moralm bozuluyodu ağlıyodm bile. Artık alştm herlde:) bide çocuk kusmayıncs rahat edemiyr bazen tamm annecim kus rahtla bile diyorum.Kıyafet sorun değil de bosa gidiyo sutlerim diye üzülüyorum çok zayiflar bide kusuyolar doymuyolar diye takiyorum
Evet canim karma aşı 3 tane oluyorBen rotayı yaptırdım canım ama veremi bilmiyorum. Yapılacağını da duymadım. Sağlık ocağında yapılan aşılardan mı acaba?
Benimki ılk günden beri emzik emiyor uyuyacağı zaman veriyorum parçalayacak gibi emiyor hatta hunharca emiyor emzik fırlıyorYa kızlar bizimki bugün emzik tuttu ama varya o nasıl emmek saldırıyor sinirleniyo ben hatami ettim vermekle sizinkilerde öylemi ydi ilk verdiğinizde
Hangi emZik cnm ben de alayımYa kızlar bizimki bugün emzik tuttu ama varya o nasıl emmek saldırıyor sinirleniyo ben hatami ettim vermekle sizinkilerde öylemi ydi ilk verdiğinizde
Anne sütü aliyosa ikinci gün rahatsız etmeyebilir belki ama gazindan da ikiniyo olabilir gazlı bebek emmeyi istermiş sakinleşmek için ama ıkı fırt sonra yine ikinip kiziyosa muhtemelen gazı veya kakası vardır benimki gazinda bu şekilde kakası varsa gözüme baka baka hem emip hem yapıyo bi çay kaşığı kusmada ne ki benimki bazen tüm emdigini nerdeyse çıkarıyor doktor sarı veya yeşil olmadıkça normal dedi arada balgam da atıyor kusmukla o da normal hatta atması iyiymiş uyanıkken keyfi yerindeyse yatıyor gülüyo sesler çıkarmaya çalışıyor bakiniyor tepki veriyo konuşunca heyecalaniyo gülüyor ama keyfi yoksa da turluyoruz evde pispisle müzik açıyorum su ve orman sesi rahatlatıyor ya da bizim şarkımız despacito dinliyoruz oynuyoruz birlikte şarkı bitmeden uyuyo omzumda çoğu zamanYa kakasını yapamayan anne arkadaşlarım bizimki 2. Gününde bugün ama çıkmak istiyor belli sürekli uyanık kaldığında ıkınıp ıkınıp ağlıyor ağladığında memeye saldırıyor ama bu sefer de hiç kusmayan çocuk biraz çıkartmaya başladı. Fazla geldiğinden midir acaba ya :/ nasıl diyim bi çay kaşığı kadar çıkartıyor kusmadan kastınız o mu? Ya bi de böyle günlerde uyanık kaldığı saatlerin sadece çok azını kendi kendine yatarak oyalanarak geçiriyor kendi kendine dediğim yine başında ben varım konuşuyorum ama onun dışında hep kucakta zıplatarak yürüyünce duruyor. Sonra da sakinleşirse uyuyor sizinkilerde böyle mi arkadaşlar ya uyanık olduklarında genelde napıyorlar? Biz gülmelere bakılmalara başladık ama tam eğlencez ıkınınca başlıyor ağlamaya:/
Canım rota herhangi yan etki yapıyor mu peki nasıl yapılıyorBen rotayı yaptırdım canım ama veremi bilmiyorum. Yapılacağını da duymadım. Sağlık ocağında yapılan aşılardan mı acaba?
Canım yaptırdık biz saat 12de. Şu an ateşi yok ama durduk yere ağlıyor çığlık atiyor uyuyamadi hiç bi yarim saat uyudu toplasan. Sende nasıl durumlar. Inşallah ateşi cikmasin da huzursuzlugu olursa olsun hep kucağımda olmak istiyorSelam canım, epeydir görüşemiyoruz. Yeni girdim baktım, sayfa baya ilerlemiş. Hepsini okuyamadım tabi. Bizim de verem aşımız yarın olacak. Hatta 3 tane aşı yapılacakmış. Verem aşısı koldan, zatürre aşısı bacaktan, karma aşı bacaktan. Etraftan biraz sıkıntılı diye duydum, aşılar bebişte ateş yapabiliyormuş. Bi arkadaşıma sordum onun bebişinde yapmamış, inşallah bizimkilerde de yapmaz. Bebekten bebeğe değişiyormuş anladığım kadarıyla. Bi yerde okudum canım, gitmeden yarım saat önce falan calpol diye bir şurup var, onu içirip aşı olunca ateş yapmıyormuş. Öyle yapayım diyorum ben de. Küçücük bebelere 3 aşı, çok sinir oldum ama mecburuz( Allahım iyilik şifa versin, sağlıkla atlatırlar inşallah.
Bize daha bir şey demedi sanırım 3. Ayda daha 2 aylığız bizde. Bakalım ismi aklımda bulunsun sağol canimAmin canım çok geçmiş olsun.
Canım benim oğlum düzeltilmiş 38 günlük. Minnak daha.Dişleri ve ilk bir yılki gelişimi doğması gereken tarihe göre olacakmış. Daha bekliycez yani biz. Ama diş de olabilir. İki aylıkken diş çıkaran bebekler de var normalde erken ama belli olmaz. Allah yardımcın olsun zormuş diş işleri.
Benysptırdım canım hiç ateş yapmadı. Sadece aşırı huysuzdu. Ve banyo yaptıramadığım için uyku düzeni bozuldu. Onun dışında sıkıntı olmadı. Rota için bana dr 3. Ay dedi. Erken doğduğu için mi dedi üçte mi yapılıyor bilmiyorum. Bir de iki marka varmış. Virüsleri farklıymış. Dr sor hangisini tavsiye ederse onu al. Biri pek tercih edilmiyormuş. Rotarix aldırdı bize.
Durum nasıl canım bizde yaptırdık bugün huzursuz çok2. Ay asimizi yaptiricaz bugün. Sanırım 3 tane asi oluyormuş. Onların içinde veren de varmış. Bakalım inşallah çok huysuzlanmaz yavrum
Canım bize doktor birakin emsin damaklari gelişiyor kasiniyor artık dedi. Açlık değilmiş. Bende sürekli ellerini yikayip engel olmuyorum emmesineBen acliktan emiyor diye dusunuyodum cunku benim oglum bastan beri emiyor
Ben acliktan emiyor diye dusunuyodum :)
Nuk kauçuk emzigi en ucuz olanı 6 liramiydi neydi 30 ar lira verdim 2 yane adim onları almiyor ucuz aldiklarimi saymıyorum bile ama aldi da tatmin olmuyor süt gelmeyince basıyor çığlığıHangi emZik cnm ben de alayım
Benimki de çok kızıyo ya emzik secmedi hepsini emiyo ama parçalayacak iyk iyk iyk diye ses çıkarıyor süt gelsin istiyor bazen atıp ağlıyor anlıyorum çok sinirli meme istiyo :)Nuk kauçuk emzigi en ucuz olanı 6 liramiydi neydi 30 ar lira verdim 2 yane adim onları almiyor ucuz aldiklarimi saymıyorum bile ama aldi da tatmin olmuyor süt gelmeyince basıyor çığlığı
Benimki de kavga ediyo resmen emzikleBenimki de çok kızıyo ya emzik secmedi hepsini emiyo ama parçalayacak iyk iyk iyk diye ses çıkarıyor süt gelsin istiyor bazen atıp ağlıyor anlıyorum çok sinirli meme istiyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?