• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Kızlar verem aşısıni yaptıran var mı aranızda. Bizim yarın yapılacak. Ne gibi yan etkiler var çok sıkıntı oluyor mu? Bide rota aşısını yaptıracak olan var mi aranızda? Biz doktorumuzla görüştük yaptiracagiz

Bende 2. Ayda tükürük bezleri geliştiği için olabilir diye okudum netten.
Evet her zaman minik minik kusuyor.
Ama dün felaket kustu ağızdan burundan kustu hemde bayağı... :KK43: acile gittik.. Biliyorsundur yazmıştım gündüz..
Kaçırdım sanırım canım geçmiş olsun bişey çıktı mi peki ? Ben nurse harveys gaz şurubu aldım üzerinde buz dolabında saklayın yazıyor sitesinde oda sıcaklığı yazıyor buz dolabında çok soğuk oluyodu farkettim ki aşırı kusmaya başladı midesini üşüttüm herhalde şimdi dışarda dolapta saklıyorum daha az kusuyor

Selam kızlar geçmiş bayramınız mübarek olsun ❤
Ayın 20 sinde ise donucem ve içim çok buruk şimdiden ıkı ay yarım gün gidicem öğlen evdeyim uyku düzeni de ona göre güzel sabah 6 da kalkıp 8-9 gibi uyur 11-12 de uyanır kızım ben de zaten 1 gibi evde olurum inşallah alisabiliriz bu duruma :KK43:
Bebeğine kim bakacak canım

Bebeğine kim bakacak canım
Annemi istiyorum ama başka şehirde arada gelip bir iki hafta kalır muhtemelen görümcem bakacak gibi duruyor daha sormadım ama itiraz edeceğini sanmam :) güvenebileceğim bi onlar var canım

Kızlar verem aşısıni yaptıran var mı aranızda. Bizim yarın yapılacak. Ne gibi yan etkiler var çok sıkıntı oluyor mu? Bide rota aşısını yaptıracak olan var mi aranızda? Biz doktorumuzla görüştük yaptiracagiz
Ben rotayı yaptırdım canım ama veremi bilmiyorum. Yapılacağını da duymadım. Sağlık ocağında yapılan aşılardan mı acaba?

Selam canım, epeydir görüşemiyoruz. Yeni girdim baktım, sayfa baya ilerlemiş. Hepsini okuyamadım tabi. Bizim de verem aşımız yarın olacak. Hatta 3 tane aşı yapılacakmış. Verem aşısı koldan, zatürre aşısı bacaktan, karma aşı bacaktan. Etraftan biraz sıkıntılı diye duydum, aşılar bebişte ateş yapabiliyormuş. Bi arkadaşıma sordum onun bebişinde yapmamış, inşallah bizimkilerde de yapmaz. Bebekten bebeğe değişiyormuş anladığım kadarıyla. Bi yerde okudum canım, gitmeden yarım saat önce falan calpol diye bir şurup var, onu içirip aşı olunca ateş yapmıyormuş. Öyle yapayım diyorum ben de. Küçücük bebelere 3 aşı, çok sinir oldum ama mecburuz :(( Allahım iyilik şifa versin, sağlıkla atlatırlar inşallah.

Canım bence ufak değişiklikler hariç hepsi aynı ben artık böyle düşünüyorum. Biz saat 17:30 dan beri ayaktayız resmen ama bu sefer ağlama krizine girmesine tam izin vermedim habire zıpladık hareket ettirdim falan ama öldüm tabi. En son artık memede sakinleşti zannettim yatırdım pat tekrar uyanınca bi de çıkardı biraz dedim artık arabayla gezelim bi de 10 turun ardından uyudu şimdi yatırdım bakalım inş 2 saat falan uyur. Bu arada 6 güne kadar fln normalmiş diye biliyorum kaka için, bazı bebekler biriktirip yaparmış.
Ay yaptı kaka canım şimdi evde bayram havası resmen :) aman bizimki de dörtte uyandı hala ayaktayız bebeksin oğlum uyuman lazım diyorum yok

Kaçırdım sanırım canım geçmiş olsun bişey çıktı mi peki ? Ben nurse harveys gaz şurubu aldım üzerinde buz dolabında saklayın yazıyor sitesinde oda sıcaklığı yazıyor buz dolabında çok soğuk oluyodu farkettim ki aşırı kusmaya başladı midesini üşüttüm herhalde şimdi dışarda dolapta saklıyorum daha az kusuyor
oğlum ağızdan burundan çok çok aşırı kustu ve baygın oldu sanki uyudu hemen. Acile gittik doktor kan değeri düşük bugün sağlık ocağından ilaç yazdıracaz doktor öyle dedi.

Kakası yeşil dedim. Ağzında da biraz salya görmüş herhalde diş çıkarıyo ondan öyle yeşil dedi..
Şaşırdım.
Bende iki gündür tükürük yapıyor diye seviniyorum yeni bişey öğrenmiş diye.

Allah kimseye acile gitmeyi nasip etmesinçok zor gerçekten :KK43:

Selam canım, epeydir görüşemiyoruz. Yeni girdim baktım, sayfa baya ilerlemiş. Hepsini okuyamadım tabi. Bizim de verem aşımız yarın olacak. Hatta 3 tane aşı yapılacakmış. Verem aşısı koldan, zatürre aşısı bacaktan, karma aşı bacaktan. Etraftan biraz sıkıntılı diye duydum, aşılar bebişte ateş yapabiliyormuş. Bi arkadaşıma sordum onun bebişinde yapmamış, inşallah bizimkilerde de yapmaz. Bebekten bebeğe değişiyormuş anladığım kadarıyla. Bi yerde okudum canım, gitmeden yarım saat önce falan calpol diye bir şurup var, onu içirip aşı olunca ateş yapmıyormuş. Öyle yapayım diyorum ben de. Küçücük bebelere 3 aşı, çok sinir oldum ama mecburuz :KK43:( Allahım iyilik şifa versin, sağlıkla atlatırlar inşallah.
Bizümki de perşembe günü :)

Kızlar bebeklerini ilk ay kaç gr aldı? Benim oğlan 4 kilo doğdu bir aylık 4400 normal mi sizce mama vermiyorum
Gunde 20 ile 40 gr arasi almasi gerekiyormus canim ona gore hesaplayinca az gibi duruyor ama belki sonra toparlicaktir. Benim doktorum da az kilo aldi diye mamaya baslatti simdi donulmez yola girdik. Mamayi kistim bi haftadir falan bu sefer de kilo alimi durdu napcagimi sasirdim :( hic baslama bence mamaya.

Dün gece oğlum ağızdan burundan çok çok aşırı kustu ve baygın oldu sanki uyudu hemen. Acile gittik doktor kan değeri düşük bugün sağlık ocağından ilaç yazdıracaz doktor öyle dedi.

Kakası yeşil dedim. Ağzında da biraz salya görmüş herhalde diş çıkarıyo ondan öyle yeşil dedi..
Şaşırdım.
Bende iki gündür tükürük yapıyor diye seviniyorum yeni bişey öğrenmiş diye.

Allah kimseye acile gitmeyi nasip etmesinçok zor gerçekten :KK43:
Amin canım çok geçmiş olsun.

Bebeğim bugün 59 günlük. Tahminen 55 günlükken beri tükürük yapıyor. baldan_madam baldan_madam senin bebiş yapıyo mu tükürük yoksa gerçekten benim oğlanın diş mi çıkıyor
Canım benim oğlum düzeltilmiş 38 günlük. Minnak daha. :KK51: Dişleri ve ilk bir yılki gelişimi doğması gereken tarihe göre olacakmış. Daha bekliycez yani biz. Ama diş de olabilir. İki aylıkken diş çıkaran bebekler de var normalde erken ama belli olmaz. Allah yardımcın olsun zormuş diş işleri.
Benysptırdım canım hiç ateş yapmadı. Sadece aşırı huysuzdu. Ve banyo yaptıramadığım için uyku düzeni bozuldu. Onun dışında sıkıntı olmadı. Rota için bana dr 3. Ay dedi. Erken doğduğu için mi dedi üçte mi yapılıyor bilmiyorum. Bir de iki marka varmış. Virüsleri farklıymış. Dr sor hangisini tavsiye ederse onu al. Biri pek tercih edilmiyormuş. Rotarix aldırdı bize.

Bende de var canim. Ilk baslarda kiyafet degstrmek zor geliyodu ama artik takmiyrm degstryorz. Allahtan yaz ayindayiZda camasrlar hemen kuruyor:)kimin kucagndaysa bi guzel kusuyor ona:) babasi 8 ay kusmus boyle ins bizimki hemen biter. Sizlernkide tabi.
Kıyafet sorun değil de bosa gidiyo sutlerim diye üzülüyorum çok zayiflar bide kusuyolar doymuyolar diye takiyorum

KIzlar sling wrap Veya taşıyıcı kullanıyor musunuz ya ben taşıyıcı aldım ama kullanamadım daha. Sling wrap de alıcam ama şimdi bizimkiler Yen'i doğan değil dimi? Yani M şeklinde bacaklarını yandan açacak mıyız yoksa içeride mi kalacak bilemedim

Aynen doymasa ağlar, dogmadığını nerden biliyorlar anlamıyorum, stres sütü azaltır sen kafana takma yine de kolaysa gel sen emzir de mama yapmak bile zor bence :halay: bu erkeklerde ki mantık herkes yaptığına göre zor değildir düşüncesi herkes aynı şeyi yaşamıyor:110:
Aynen öyle canım. Bakalım öğleden sonra gidicem doktora ak koyun kara koyun cikicak ortaya :) mamayi arttirirsa yapcak biseyim yok

2. Ay asimizi yaptiricaz bugün. Sanırım 3 tane asi oluyormuş. Onların içinde veren de varmış. Bakalım inşallah çok huysuzlanmaz yavrum

Back