• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Tam atakları atlatıyoruz memede savaşmıyoruz, güzel emiyor diye mamayı azaltayım dedim, yine kilo alımı duruyor. Yani sürekli de emiyor, bazen ağzından ani çıkarıyor görüyorum süt var, sağım yapınca da öyle az değil, lıkır lıkır ses de duyuyorum. Anlayamıyorum ne yanlış da bu çocuğa kilo aldırmıyor bu süt 😔 ekstra bişey yapacak gücüm de kalmadı ama öyle derdimi yanayım istedim size.. Biz mecbur böyle anne sütü+mama devam edicez heralde.
Kaç cc süt çıkıyor canım kaç aylık ? Üzülme bende mama süt gidiyorum

Canım havadan dolayıdır belki, malum kış mevsimindeyiz havada kuruluk oluyor, soğuk diye doğalgazı, ısıtıcı falan açıyoruz iyice kuruyor..🤷‍♀️
Heralde o yüzden oldu bir de sanırım losyon iyi gelmiyor onu değişrirmeyi düşünüyorum

Çok şükür bızde sıkıntı yok cnm sen nasılsın ıyısındır inşallah
İyiyim ben de canım 🥰 geçenlerde 2 çocukla zorluk falan bahsedince aklıma sen geldin 4 çocukla. çokta dert yanmak istemedim 😅 şaka bi yana hem çok güzel hem biraz yorucu.. sağlıklı huzurlu olalım da gerisi hallolur 😊❤️

Ya normalde iyi de bizim kilomuz çok düşük, gerilerden geliyoruz. Kilosu şuan 5800 gr. Yaklaşık bir ay gibi durakladığı için geriden başladı. Sizin bebişler maşallah güzel aldı, ben takip ediyorum da işte bizimki bi süre mamayı kestiğimiz ve red yaşadığımız dönemde geride kaldık. Geçen ayki kontrolde de çok iyi toparlıyor o ivmelenecek ve yakalayacak demişti doktor. Öyle olunca ben herkesin azalsa da bizimki aynı artmalı diye düşünüyordum. İşte 1 haftadır filan mamayı azaltayım dedim, bir haftada artmadı gibi hiç. 6,5-7 filan olsa hiç endişelenmem de işte, öyle yani 😕😔

Ya aslında hemen hemen aynı besleniyorum. Dışardan bile söyleyecek olsak köfteli, etli şeyler söylüyorum. Üç öğün yiyemiyorum, ama önce de öyleydi. Sadece kuruyemiş falan önce düzenli yiyordum, bu ara suyu ve aralarda yediklerimi azalttım istemsizce, çok hareketli olduğu ve kucağımda olduğu için unutuyorum açıkçası yemeyi. Bu kadar etkiler mi acaba 🤔 Hiç huzursuzluğu yok, beni de o düşündürüyor. Normalde mamayı içerken bile bitince söyleniyor, ama emerken hiç yaşamadık öyle bişey. Süt gelmese boş boş emmez gibi geliyor ama emzik de almıyor ya acaba emzik gibi mi yaptı diyorum. Yani yine kafamda deli sorular oldu 🫠
evet anladım canım 500 gr kötü değil ama o durakladığı dönemlerin etkisi olmuş. 5800 deyince insana bi az geliyor. acaba çok hareketli olmasının etkisi var mıdır ya?

Bisey farkettim size de yaziyim dedim. Sabah uyanınca bebegimi yatağa alıp biraz sarılıp oynayınca o günü çok mutlu geçiriyor. Vaktim yoksa acele ediyorsam bi o kadar huysuz oluyor. Huysuz olduğu zaman uykuları da bozuluyor. Yani önce kendimizi sonra çocuğumuzu mutlu edicez öyle hersey çözülüyor 😅

Heralde o yüzden oldu bir de sanırım losyon iyi gelmiyor onu değişrirmeyi düşünüyorum
Ben hiç losyon kullanmıyorum, sadece banyo sonrası sebamedin bebek yağını kullanıyorum o kadar. İlk ay alnı, kulak arkası falan çok kuruyordu bepantholun sensiderm kremini sürdüm oralara hemen geçti

Neyse kilo alamadığı 10 günü kapatmışız çok şükür. 12 günde günde 25 gr olacak şekilde kilo almış doktor 15 de yeterli fazla fazla almış güzel dedi. Günde 3 kere 90 cc mama verdim bu süreçte. Mamaya devam tabii. Oyun halısında etrafı izleye izleye bitiriyor hepsini ne içtiğinin farkında olduğunu pek sanmıyorum 🥲 en azından çocuk niye kilo alamıyor vücudunda bi sıkıntı mı var korkum gitti. Kilo alsın büyüsün gelişsin de meme mama beraber gittiği kadar gideriz artık.

Yalnız bu gittiğim yeni doktor menenjit aşısını 1 yaş sonrasında yaptırıyorum ben dedi. Bunla bi devam edelim bakalım…

Kızlar çok giremiyorum buraya ama şöyle söyliyim sovyet ülkekerinde 2 aydan donra hastalık yoksa boy kilo bakmıyorlarmış. Bebek sağlıklı ve huzurluysa bizşm için yeterli diyolar

Belki de öylesi daha güzel. Böyle biz en ufak şeyi takıp stres yapıyoruz bu şekilde daha çok etkileniyor her şey. Amaan iki ucu b.klu değnek dedikleri böyle bir şey sanırım. 😅

Kızlar çok giremiyorum buraya ama şöyle söyliyim sovyet ülkekerinde 2 aydan donra hastalık yoksa boy kilo bakmıyorlarmış. Bebek sağlıklı ve huzurluysa bizşm için yeterli diyolar
hamilelik döneminde Avrupa'da yaşayanlardan burada yazanlar vardı. Türkiye dışında bu rutinler çok farklı işliyor ya şaşırıyorum. gebelikte ultrasonla sadece 3 kere bakıyorlardı bebeğe. ekstra bi durum olmadığı sürece her kontrolde ultrasonla bakmıyorlardı. rahimağzı kısalığını bizim kadar önemsemiyorlar. ben 3 ay yattım bu sebepten mesela. bizde 37den sonra bebeği almaya çok hevesli doktorlar, gelmezse suni sancı vermek istiyorlar ama oralarda 42 haftaya kadar rahat bekliyorlar. Doğum sonrasında da aynı rahatlık var demek ki :) biz burda günlük kaç gr aldı diye takip ediyoruz sayılara çok takılıyoruz. belki de bizim bu kadar kaygılı olma sebeplerimizden biri de sistemin işleyiş biçimidir.

Aaa olabilir eğer koku da kötüyse ama bence diş de olabilir canım 😕

Ben daha olmadım, keşke olmasam bi süre daha 😅 hiç bi de onu çekemicem şimdi

Canım bizde de 2.ayında olmuştu, ben kremi çok az sürüyordum. Oraları nemlendirdim geçti. Kuruluktur o dert etme, Mustelanın losyonundan sür eğer varsa stelatopia da çok iyi geliyor

Neeee 🥲🥲 ay ben 2 ay boyu yedim, sütüm az diye de üzüldüm 🫠 Of ya hiçbir zaman net doğruya ulaşamıyoruz büyükler yüzünden 😬
Ben de kase kase yedikten sonra anneme çemkirmiştim 😂 İyilik yapayım derken kötülük yapmışlar ne bilsinler yazıkk 🫢
Bende bır tosflık var ozaman bende hıc bırsey yok hafıf leke görüyorum ıkı gundur adet desem degıl afedersın örgüt kahve rengı oluyo
Canım ilaçlı spiral taktıranlar eskisi gibi adet olmuyor ondan olabilir seninki

Benim bebeğim aşırı salyalı ve eli hep ağzında ağız çevresinde de kuruluk hatta kızarıklık oluyor böyle olan var mı ? Yüzü her şeyde çabuk kızarıyor sürekli de nemlendiriyorum bir gün unutsam bayağı kızarıyor ağız çevresi
Çok normal canım olabildiğince kuru tut nemlendir hepimizde var merak etme🌸
BUraya yazınca nemlendirici sürdüm ama daha da kızarmış gibi geldi biraz önce baktım. Cuma doktor randevumuz var bi sorcam bakalım
Başta kuru bölgeleri nemlendirirken kızarıyor canım sonra iyice nemlenip yumuşuyor Stelatopia bize çok iyi geldi bence yansa ağlayarak tepki verir çünkü mesela aşı yaparken hemşireler iğne yaptığında ağlamaz benim oğlum ilaç sıktığı an ağlamaya başlar yani gerçekten canı yandığında belli ediyorlar
Şu aşılardan artık kurtulalım istiyorum ya 6. Ayda da aşı varmış 😭15 gün sonra aşı Olcak kızçe sağlık ocağında yine
Hem de 3 aşı birden var 🥹 Ama sonra 9 aya kadar yok gördüğüm kadarıyla yine özel aşı yoksa o arada 🫢

Kızlar bir de burada kimle konuşmuştuk hatırlamıyorum ama doktora sordum rota aşısı kabızlık ve gaz yapıyor direkt etkileniyor dedi bağırsak çünkü zaten bağırsakla ilintili bir hastalık ve onun aşısı olduğu içinmiş. Tam tersi ishal de yapabilirmiş. Bizim oğluş yine 3.gününe girdi aşı olduğu günden beri yapmıyor kakito 🥲

Back