temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Canim kalkanlar doldukca biberona boşalt. Sonra ver bebisine hem ziyan olmamış olur hem de ped koyarsan yaralar hiç geçmez.

Bazen öyle yapiyorum bazen döküyorum valla emin olamiyorum acaba bozulmuş mudur diye bide sıcakta terliyoruzya içime sinmiyor bi turlu kalkandaki sut benim yaaa.. Bi ara siringayla çekip hemen veriyordum biberona kalmıyordu simdi akıp gidiyo doluyor nereye bosaltcagimi sasiriyorum o yüzden pede geçiş yapmıştım ama bugün yeniden anladım kıymetini kalkanlarimin bi kere daha..

Sağmak cidden ise yarıyor hakkaten rahatladim baya acık yumuşadı bi kendine geldi memiktolarim...
Ya benimde en büyük sorunum uyandırmak.. Uyanmiyorki emsin annesi de bi rahatlasin.. Çok sinirleniyor emerken kriz geciriyoruz resmen.. Mememi tutamiyor bi turlu tam tutuyor bi bırakıyor uyuyakaliyor yada heycan yapiyor sanki oyun oynuyor sipa kafa Azer bülbül gibi zati sağa sola sürekli sallaniyor.. Ay guluyorumda çoğu zaman komik çocuğum benim agzindan bıraktığı gibi her yerimiz süt oluyor çok akıyor gecen gün göbeğini islatmisiz farkında olmadan ustu başı süt içinde kalmis öteki mememden akanlarla..
Ya bu arada göbüşler ne durumda.. Hala düşmedi bizim gobusumuz artik banyo yapmak istiyoruz biz isilik oldu her yerimiz sicaktan...

Çenesini actira actira soktum mememi ağzına. Onda bile inat kilitliyordu ağzını :) o pes etmiyorsa sende pes etme canım elbet aliscak almaya. Göğüs ucunun yaraları geçsin diye de her emzirmeden sonra göğüs ucu kremini sur ve hemen kalkanlari tak. Ben yatarken bile cikartmiyorum hiç yara olmadi

Bi tek benimki değilmiş demek ki öyle yapan :) aynilarini benimki de yapıyordu canım hiç kendini kötü hissetme.

Gece uykusunu bölmeden biberonla vermiş oluyorum rahat oluyo yoksa zorla uyandırınca çok agresifler bi daha uyumalari da zorlaşıyor kaşları bi catiyo mümkün değil düzelmiyor daha benimki de emerken nasıl mutlu sesler çıkara çıkara emiyo sanki ritim tutuyo kendine uyuyakaliyo son yudum hep ağzında bi çekiyorum akiyo boynundan aşağı ne koyduysam illa üstüne denk geliyor
Ben hep yıkadım canım göbeği varkende sonra güzelce kuruladım çocuk doktoru öyle söyledi hergün yıka dedi 5. gün düştü şimdi iyileşti bile

Aa hadi ya demek ki mamaci bi doktor kendisi bana da ayni seyleri soyledi mama mama diye tutturdu. Mamaya basladigindan beri beni emmiyo oglum cok uzuluyorum
Ben gecen hafta cuma gecesi dogum yaptim canim ben degilimdir :)
Biz de yarin gidicez kontrole tekrar belki karsilasiriz kaçta sizin?

Canim göğüs ucuna azcık sütünü damlar yada sık. Bebeğin göğsünü alır. Ilk emmeye başlayınca acıyacaktır ama sonradan acısına alisirsin.
Canim acisinda degilim yeter ki emsin diyorum ama olmuyo dedigini deneyeyim bide. Ucunu emse acisa ona da raziyim ama onunla da sutu cekemiyo.

Ayni durumdayiz canim ya ben de her emzirme savasindan sonra agliyorum. Zaten aramizdaki tek bag emzirirken oluyodu o da gitti

Benim de en son 13 tu canim hem de emmiyo mecburen mama veriyorum ama alismasin diye cok da vermiyorum. Ama hareketleri iyi sukur ayaklarinda ellerinde yok sadece yuzu sari. O yuzden endişe etmedim sen bir de emziriyormussun merak etme duser.

Çenesini acmaya korkuyorum bisey olur diye cok minnaklar ya :) canim benim gogus ucu yaram baska boyuta gecti artik uclari komple kan oturmus sekilde simsiyah oldu, her emzirmeden sonra batikonla pansuman yapip kremliyorum bi de hep acikta tutuyorum. Kalkan bile yara yapiyo. İyi ki yazin dogurmusum diyorum yoksa memeler acik nasil gezicektim ay insallah biz de siz gibi atlatıriz bugunleri

Canım demin tekrar denedik emzirmeyi yine kanadı. Dilinin altı kanıyor. O bağ olması gerekenden fazla sanırım. Dilini kaldırmaya çalışınca meneye uzatırken kanıyor. Çocuğum o yüzden ememiyormuş.
Yarın doktorunu arayacak eşim. Olmazsa alıyorlarmış onu düzeliyormuş. O yüzden ememeyen aldırınca düzelen bebekler varmış. Belki de öyle olur emmeye başlar oğlum. Hem emerse sütüm de artar bence
Ama alınması zormudur acaba
sweetwitch01

Ahh kuzum kıyamam ona.. sanmam canım küçük bir operasyondur bence. İnşallah öyledir bakalım bi doktor ne diyecek. Hem rahatlar dediğin gibi

Canim dil bagi operasyonu cok Basit bisey 10 dk bile surmuyo ve sonrasida hic sıkıntılı bir süreç değil hiç korkma yami

Gene öfkeden kudurduk biz.. Sanırım gaz sancisindan karin ağrısından filan yapıyor benimki çünkü o kadar bağırdıktan sonra bi pirrrrttt sesinden sora bi gevsemeyle kapıyor memeyi baya bi emiyor maşallah... bu bi biberonla gece beslenmesi işi aklıma yattı du bu gece öyle deniyim.. Bizim son yudumlarimiz boğularak oluyor çoğunlukla tıkanıp kalıyor sıpa uyuyakalinca sonra oksururken bi panik havası esiyor her yer süt... Bizim niye dusmedi ki daha gobekimiz... Benim doktor yıkama dedi genede bi kaç sefer ustunkoru suya soktum çıkardım nasıl rahatladı yavrum... Göbeğin düştükten sonra bakimi nasıl yapılıyor kuzum ben tamamen cahilimde bu konuda...

Ya bide kızlar biliyorum dert değil ama benim ne anam kaldı basımda ne Kaynanam gelen giden herkes bi büyük arıyor basımda ben böle bi yetim gibi hissettim kendimi yaaa.. Aslında çokta rahatim böyle ama.. Bilemedim hangisi daha iyi... Hayır Kaynanam alt katimda hepi topu insan bi gelir bakar arada demi evdede durmuyor mubarekler evlerine misafir gelecek diye midir nedir gelenlerde hep onları soruyor ifrit oldum hee...

Canim bikereye mahsus olan parayi almak icin sosyal politikalar il mudurlugunden form doldurmak gerekiyormus kurum onayina gerek yokmus ben bizim idari islere sordum. Diger sgk nin yatirdigi parayi tam cozemedim ama bi daha konusacagim yarin onun icin izindeydi ilgilenen kisi beni haftaya ara dedi . Yarin aricam.ben de daha iyiyim sukur . Sezeryan yerimin oldugu bolgem uyusuk hala .ani hareketlerde acima yanma oluyo elimi dokununca aciya hala ama zamanla gececek insallah .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…