• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

Gene öfkeden kudurduk biz.. Sanırım gaz sancisindan karin ağrısından filan yapıyor benimki çünkü o kadar bağırdıktan sonra bi pirrrrttt sesinden sora bi gevsemeyle kapıyor memeyi baya bi emiyor maşallah... bu bi biberonla gece beslenmesi işi aklıma yattı du bu gece öyle deniyim.. Bizim son yudumlarimiz boğularak oluyor çoğunlukla tıkanıp kalıyor sıpa uyuyakalinca sonra oksururken bi panik havası esiyor her yer süt... Bizim niye dusmedi ki daha gobekimiz... Benim doktor yıkama dedi genede bi kaç sefer ustunkoru suya soktum çıkardım nasıl rahatladı yavrum... Göbeğin düştükten sonra bakimi nasıl yapılıyor kuzum ben tamamen cahilimde bu konuda...

Ya bide kızlar biliyorum dert değil ama benim ne anam kaldı basımda ne Kaynanam gelen giden herkes bi büyük arıyor basımda ben böle bi yetim gibi hissettim kendimi yaaa.. Aslında çokta rahatim böyle ama.. Bilemedim hangisi daha iyi... Hayır Kaynanam alt katimda hepi topu insan bi gelir bakar arada demi evdede durmuyor mubarekler evlerine misafir gelecek diye midir nedir gelenlerde hep onları soruyor ifrit oldum hee...
Gobek dusunce bi bakima gerek yok canim kendisi iyilesiyor zaten.bende yanlizim iki hafta annemle ablam durdu gitti bende boyle daha rahatim bosver

Kızlar emzirme antremanı yapıyorduk. Hazır uykudan uyanmışken sakinken deneyelim dedim. Biraz alıd ağzına emmeye çalıştı falan ama ememedi. Sonra bir baktım göğsümde kan var dedim kan gelince emzirmeyim kan gitmesin çocuğa. Sonra bir baktım ağzı çenesi hep kan :KK57:
Anlamadım nasıl oldu. Bıraktım hemen. Sonra temizledim mama verdim. Baktım durmuş. Bir fikriniz var mı neden olmuştur? Dilinin altındaki bağdan diye düşünüyorum ben. Dilini çıkarmaya zorladı ondan ora kanamıştır diye düşündüm ama bilmiyorum. Belki de o bağdan dolayı ememiyor yavrum. Dili çok dışarı çıkmıyor. :KK64:
Cnm bizede doktor dil bagi var kestirin dedi sunnet olurken ben yakin zamanda sunnet yaptirmayi dusunuyorum da bir iki haftavicinde siz kestirecek misiniz . Ama benimkinde kanama felan olmuyor

Bazen öyle yapiyorum bazen döküyorum valla emin olamiyorum acaba bozulmuş mudur diye bide sıcakta terliyoruzya içime sinmiyor bi turlu kalkandaki sut benim yaaa.. Bi ara siringayla çekip hemen veriyordum biberona kalmıyordu simdi akıp gidiyo doluyor nereye bosaltcagimi sasiriyorum o yüzden pede geçiş yapmıştım ama bugün yeniden anladım kıymetini kalkanlarimin bi kere daha..

Sağmak cidden ise yarıyor hakkaten rahatladim baya acık yumuşadı bi kendine geldi memiktolarim...
Ya benimde en büyük sorunum uyandırmak.. Uyanmiyorki emsin annesi de bi rahatlasin.. Çok sinirleniyor emerken kriz geciriyoruz resmen.. Mememi tutamiyor bi turlu tam tutuyor bi bırakıyor uyuyakaliyor yada heycan yapiyor sanki oyun oynuyor sipa kafa Azer bülbül gibi zati sağa sola sürekli sallaniyor.. Ay guluyorumda çoğu zaman komik çocuğum benim :KK70:agzindan bıraktığı gibi her yerimiz süt oluyor çok akıyor gecen gün göbeğini islatmisiz farkında olmadan ustu başı süt içinde kalmis öteki mememden akanlarla.. :KK43:
Ya bu arada göbüşler ne durumda.. Hala düşmedi bizim gobusumuz artik banyo yapmak istiyoruz biz isilik oldu her yerimiz sicaktan...:KK43:
Gobegini fazlaca islatmadan bikac dakikada yikayip cikarabilirsin canim bisey olmaz ben iki gune bir yikamostim gobek dusmemisken bebekler banyo yaoinca rahatliyor cok guzel uyuyor

Canım demin tekrar denedik emzirmeyi yine kanadı. Dilinin altı kanıyor. O bağ olması gerekenden fazla sanırım. Dilini kaldırmaya çalışınca meneye uzatırken kanıyor. Çocuğum o yüzden ememiyormuş. :KK43:
Yarın doktorunu arayacak eşim. Olmazsa alıyorlarmış onu düzeliyormuş. O yüzden ememeyen aldırınca düzelen bebekler varmış. Belki de öyle olur emmeye başlar oğlum. Hem emerse sütüm de artar bence :KK9:
Ama alınması zormudur acaba:KK17:
@sweetwitch01
Bizede dil bagi operasyonu cok basit dediler benimde yaptirmam lazim

Gene öfkeden kudurduk biz.. Sanırım gaz sancisindan karin ağrısından filan yapıyor benimki çünkü o kadar bağırdıktan sonra bi pirrrrttt sesinden sora bi gevsemeyle kapıyor memeyi baya bi emiyor maşallah... bu bi biberonla gece beslenmesi işi aklıma yattı du bu gece öyle deniyim.. Bizim son yudumlarimiz boğularak oluyor çoğunlukla tıkanıp kalıyor sıpa uyuyakalinca sonra oksururken bi panik havası esiyor her yer süt... Bizim niye dusmedi ki daha gobekimiz... Benim doktor yıkama dedi genede bi kaç sefer ustunkoru suya soktum çıkardım nasıl rahatladı yavrum... Göbeğin düştükten sonra bakimi nasıl yapılıyor kuzum ben tamamen cahilimde bu konuda...

Ya bide kızlar biliyorum dert değil ama benim ne anam kaldı basımda ne Kaynanam gelen giden herkes bi büyük arıyor basımda ben böle bi yetim gibi hissettim kendimi yaaa.. Aslında çokta rahatim böyle ama.. Bilemedim hangisi daha iyi... Hayır Kaynanam alt katimda hepi topu insan bi gelir bakar arada demi evdede durmuyor mubarekler evlerine misafir gelecek diye midir nedir gelenlerde hep onları soruyor ifrit oldum hee...
Canım her emzirmeden önce ben altını açıyorum masaj yapıyorum ya kakasını yapıyor ya da dediğin gibi gazını çıkarıyor bi rahatlama sonrası emziriyorum mutlaka altı temiz emzir çişi bile olsa al rahatlat huzurlu emer ;) bebeği Yan ve başı biraz yukarıda tutarsan memede belki bogulmaz bizimki ağzına doldurup yutmadan uyuyo yanaklarını sıkıyorum balık gibi ağzındaki aksın diye :D

Gobek dusunce bi bakima gerek yok canim kendisi iyilesiyor zaten.bende yanlizim iki hafta annemle ablam durdu gitti bende boyle daha rahatim bosver

He iyimis o zaman bian evvel dussede kurtulsak bizde.. Ya benimkilerin yokluğu daha hayırlı ama iste gelen gidene karşı bi garip oluyorum senin iki hafta durmuşlar gene benimkiler bi hafta bile durmadı yatılı olarak.. Gene annem gelip gidiyor ama oda hergun hergun seker hastası kadın yollarda zor oluyor.. Kv gil alt katimdalar ya çıkıp arada baksalar isin gücün varmı yardim edelim deseler nolur.. Kendi ablam kendi annem gelip yardim ediyorlar saolsunlar muhtaç değilim onlara ama aliniyorum yani ister istemez.. İlk torunları bide bu ne ilgisizlik..

Gobegini fazlaca islatmadan bikac dakikada yikayip cikarabilirsin canim bisey olmaz ben iki gune bir yikamostim gobek dusmemisken bebekler banyo yaoinca rahatliyor cok guzel uyuyor

Bana kalsa bende öyle yapicam kuzumda saolsunlar izin vermiyor bizimkiler.. Çocuğumu siki siki giydirip kundak yapacaklar daha birakşam... Usurmus o.. Çocuk yandı tutuştu hala battaniye ortcem diye uğraşıyordu annem bugün..

Benim iki hafta oldu canım iki ucu da sert şuan
Ne zaman hareket ederken korkmayacak hale gelicez acaba çok kötü bi durum her hareketinde insanın aklında oluyor orası. Bide bundan sonra ayaklarını usutme yeter diyorlar o zaman agriyormus

Canım her emzirmeden önce ben altını açıyorum masaj yapıyorum ya kakasını yapıyor ya da dediğin gibi gazını çıkarıyor bi rahatlama sonrası emziriyorum mutlaka altı temiz emzir çişi bile olsa al rahatlat huzurlu emer :KK66: bebeği Yan ve başı biraz yukarıda tutarsan memede belki bogulmaz bizimki ağzına doldurup yutmadan uyuyo yanaklarını sıkıyorum balık gibi ağzındaki aksın diye :KK70:

Biz o isi uç tur halinde yapıyoruz ya emzirme öncesi emzirme arası emzirme sonrası.. Bazen degistiriken direk yeni beze bırakıyor bi turda onu sayarsak babamızin ocağına bez ağacı dikcez çıkarsa ne mutlu ona cikmayacagina gore market yolları tastan sen cikardin boklu bezi çocuktan oba rey sarkisi eşliğinde bez almaya yolliycaz babamisi... :KK70:benimkide agzinda olani unutup yutuyor heralde boguluyor sapsik seninki iyimis gene ağzında tutuyorsa.. valla memikto tesisimizde emiş pozisyonlarimiz çeşitli şekillerde olup emzirme yastikli yastiksiz düz ters ayakta yatarak her turlu hizmet veriyor ve başarıya ulaşmak ümidiyle çabalıyoruz efenim lakin bu küçük cadiii.... Neyse ben bi durtiyim sunu gene..:KK59:

Canim dil bagi operasyonu cok Basit bisey 10 dk bile surmuyo ve sonrasida hic sıkıntılı bir süreç değil hiç korkma yami
Sağol canım içimi rahatlattın :KK15:
Kızlar çok şükür doğum yaptim minik bi kızım var 2800 doğdu darisi bekleyenlere
Gözünaydın canım Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin inşallah:)

Cnm bizede doktor dil bagi var kestirin dedi sunnet olurken ben yakin zamanda sunnet yaptirmayi dusunuyorum da bir iki haftavicinde siz kestirecek misiniz . Ama benimkinde kanama felan olmuyor
Sorma canım yaa biz güya üç doktora gittik üçü de demedi bize. :sinirli: Ben kanayınca kendim farkettim. Daha göstermedik doktora gösterelim bakalım ne diyecek. Sünnet de düşünüyoruz. Ama bu dil bağını hemen yaptırmam gerek. Süt bitmeden belki alışır oğlum memeye. İnşallah düzelir emer diye çok umutlandım. :KK51:

Biz o isi uç tur halinde yapıyoruz ya emzirme öncesi emzirme arası emzirme sonrası.. Bazen degistiriken direk yeni beze bırakıyor bi turda onu sayarsak babamızin ocağına bez ağacı dikcez çıkarsa ne mutlu ona cikmayacagina gore market yolları tastan sen cikardin boklu bezi çocuktan oba rey sarkisi eşliğinde bez almaya yolliycaz babamisi... :KK70:benimkide agzinda olani unutup yutuyor heralde boguluyor sapsik seninki iyimis gene ağzında tutuyorsa.. valla memikto tesisimizde emiş pozisyonlarimiz çeşitli şekillerde olup emzirme yastikli yastiksiz düz ters ayakta yatarak her turlu hizmet veriyor ve başarıya ulaşmak ümidiyle çabalıyoruz efenim lakin bu küçük cadiii.... Neyse ben bi durtiyim sunu gene..:KK59:
Oh maşallah bunlar doğal gaza destek gelmişler dünyaya meğersem :D biz de alırken en son pişik kremi sürüyoruz ay bi hoşuna gidiyo ne varsa gonderiyo kalanı da :D elime denk gelmesin diye bi hızlı geçiyorum o kısmı :D bez konusuna hiç girmiyorum iki haftalık üçüncü paket bitecek :) memeler zaten çocuğun kafası kadar oldu buyuseler az da baş edebilseler yahu benimkinin maşallahı var ya zaten ultrasonda görüntü alamadık doğru düzgün hep eli parmağı agzindaydi içerde çok çalıştı kızım emziği bi cekisi var alamıyoruz ağzından vakumluyor maşallah

İnanılmaz moralim bozuk:.( bebeğim şuan fototerapi alıyor :.( değeri 16 olmuş sınır 20 lermiş ama yine de yarına kadar yükselir diye dokrtor yapalım dedi. Bir de bizim sarılığın nedeni anne bebek Kan grubu uyuşmazlığı olarak gözüküyormuş benimki 0 rh pozitif bebeğiminki a pozitif. Ama bunu neden baştan söylemediler yarın kendi doktoruna soracağım :( bebeğimi saat 1 gibi besleyecekler sütümü sağıp verdim. Saat 3 te tekrar gidip sağıp vereceğim ki 4 gibi tekrar besleyeceklermiş. Sabah 10 gibi taburcu ederiz diyor ama offf bu gece nasıl geçecek ağlamaktan helak oldum :.(

İnanılmaz moralim bozuk:.( bebeğim şuan fototerapi alıyor :.( değeri 16 olmuş sınır 20 lermiş ama yine de yarına kadar yükselir diye dokrtor yapalım dedi. Bir de bizim sarılığın nedeni anne bebek Kan grubu uyuşmazlığı olarak gözüküyormuş benimki 0 rh pozitif bebeğiminki a pozitif. Ama bunu neden baştan söylemediler yarın kendi doktoruna soracağım :KK43: bebeğimi saat 1 gibi besleyecekler sütümü sağıp verdim. Saat 3 te tekrar gidip sağıp vereceğim ki 4 gibi tekrar besleyeceklermiş. Sabah 10 gibi taburcu ederiz diyor ama offf bu gece nasıl geçecek ağlamaktan helak oldum :.(
İyi de canım sen neden ağlıyorsun? Yanında değil mi bebeğin? Normalde birlikte kalmanız gerek. ÜZÜlme canım sadece 9saat kalfı öyle düşün. İyi olacak inşallah. Onun sağlığı için. Öyle düşün. Sütünle kötü enerji gitmesin bebeğine ağlama

İyi de canım sen neden ağlıyorsun? Yanında değil mi bebeğin? Normalde birlikte kalmanız gerek. ÜZÜlme canım sadece 9saat kalfı öyle düşün. İyi olacak inşallah. Onun sağlığı için. Öyle düşün. Sütünle kötü enerji gitmesin bebeğine ağlama
değilim şuan bebeği fototerapiye girmeden hemen önce emzirdiğim için test sonucu çıkana kadar yani direk tedaviyi başlattılar. Dolayısıyla bu 3 gibi gittiğimde sanırım beslemek için verecekler. Hiç böyle kan grubu uyuşmazlığı nedeniyle sarılık olan bi tanıdığınız oldu mu süreç nasıl işledi?

Aa hadi ya demek ki mamaci bi doktor kendisi bana da ayni seyleri soyledi mama mama diye tutturdu. Mamaya basladigindan beri beni emmiyo oglum cok uzuluyorum :KK43:
Ben gecen hafta cuma gecesi dogum yaptim canim ben degilimdir :)
Biz de yarin gidicez kontrole tekrar belki karsilasiriz kaçta sizin?
9 çeyrek canım sizin kaçta?

Off kizlarr cok moralim bozuk sabahtan beri agliyorum doguramadim diye gunu geldi geciyor nisanim surekli geliyor sancimda ara sira var ama ilerlemiyor nstde sanci cikmiyor 3.800du gecen hafta en cokda millet ustume geliyor aa sen niye dogurmadin daha dogurmuyonmu disariya cikamaz oldum bu sefer tlfonla hbre msj atiyolar ariyolar sanki benim dogurmamdan onlara neyse artik.
Durum bu kizlar burda bi ben kaldim sanirim 42de dogucagi bile dusunur oldum artik.

Kızlar merhaba, sizlere bi sorum var? Bebeğimin ağzı karbonatlı suyla silmeme rağmen pamukçuk oldu :KK43: başka napabilirim geçmesi için :KK43: göbeği de düşmedi daha onu da düşünüyorum bi yandan sizin kaçinci günde düşmüştü göbekleriniz
Tekrar sil dilini.
Birde göbeğimi 5. Gün düştü ama normal bizimki gibi görünmesi 15. Gündü.
Yani bazen bir damla kan bile gelmiş oluyordu sakın korkma öyle olursa orda sinir yok bebek hissetmezmiş
Kizlar saglik ocaginda bebek 15 gunluk olunca dvitamini damlasina basla demislerdi ben baslayamadim hala 24 gunluk olduk siz kullaniyor musunuz
Selam canım benim bebiş küfezde kaldı ordaki hemşireler başlamıştı zaten bende devam ettim. Demekki gün olarak bir kuralı yok başla sen

Back