• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temmuz-ağustos 2017 anneleri beraber bekleyelim meleklerimizi :)

KIzlar ya sarılık atlatan var mı aramızda çok korkuyorum:KK43:((
Hiç korkma Allah ın izniyle bişey olmaz sadece sürekli emzir saatte bir emzir
Canim agzini kucucuk aciyor silikona gore oyle olunca da sut gelmiyor cekemiyor. Gogus ucum da komple yara oyle olunca sadece ucunu tutunca cekemiyo sutu. Kahverengi kismi nasil sokucam agzini nasil tam actiricam bilemiyorum ki :KK43: o kadar teknik izliyorum ama uygulamaya gelince olmuyo.
Meme ararken kafasını arkadan tut ki kafasını sallamasn sonra memeyi ağzına ver korkma nazikçe tut kafasını bişey olmaz inşallah.
Benim bebeğim ilk başlarda kafasını sallamaktan memeyi ağzına alamıyordu. Ve dilini havaya kaldırıyordu göğsüm ucuz dilinin altında kalıyordu sinirleniyordu bide küçük beyefendi. :) yavaş yavaş öğrendi çok şükür bebeğin dha çok küçük öğrenir :)

değilim şuan bebeği fototerapiye girmeden hemen önce emzirdiğim için test sonucu çıkana kadar yani direk tedaviyi başlattılar. Dolayısıyla bu 3 gibi gittiğimde sanırım beslemek için verecekler. Hiç böyle kan grubu uyuşmazlığı nedeniyle sarılık olan bi tanıdığınız oldu mu süreç nasıl işledi?
Yok canım malesef olmadı. Bilmiyorum

Off kizlarr cok moralim bozuk sabahtan beri agliyorum doguramadim diye gunu geldi geciyor nisanim surekli geliyor sancimda ara sira var ama ilerlemiyor nstde sanci cikmiyor 3.800du gecen hafta en cokda millet ustume geliyor aa sen niye dogurmadin daha dogurmuyonmu disariya cikamaz oldum bu sefer tlfonla hbre msj atiyolar ariyolar sanki benim dogurmamdan onlara neyse artik.
Durum bu kizlar burda bi ben kaldim sanirim 42de dogucagi bile dusunur oldum artik.
Canım nolur stres yapma kendine evet çok zor böyle beklemesi ama sabret , olmadı doktorunla görüş normal doğum istiyosan suniyle doğumu başlatmayı denesin, evet o daha doğurmadın mı? Diye soranlar benimde başımdalar malesef, doğurur doğurmaz sosyal medyadan yazacağım zaten "doğurdum herkes rahatlasın" diye,daha bugün bir arkdaşımı bu cümlesi yüzünden çok fena payladım, kaldı ki kendisi de tam 40 haftası dolunca doğum yaptı iki gün önce bana kalkmış daha doğurmadın mı kız ehehe diyor, dogurdum da saklıyorum senin gibi dedim o anladı zaten, millet cidden hiç konuşmasını,bilmiyor kimsenin ağzının ayarı yok.

Kızlar 39+3 te alttan muayene oldum. Doktorum herşeyin şuan normal Doğum için uygun olduğunu söyledi ama bebeğimin başı kanala hala girmemiş. Ama Doğum sancısıyla da kanala girebilir dedi. Böyle birşey yaşayıp normal Doğum yapan var mı? Çünkü Doğum anında bebek kanala girmezse sezeryana alacak beni :110:

Sizin bebişler kaçıncı haftada kanala girmişti? Doğum sırasında mı ya da Doğumdan kaç gün önce? Lütfen sorumu cevaplayın normal doğuran anneler :KK42:

Kızlar 39+3 te alttan muayene oldum. Doktorum herşeyin şuan normal Doğum için uygun olduğunu söyledi ama bebeğimin başı kanala hala girmemiş. Ama Doğum sancısıyla da kanala girebilir dedi. Böyle birşey yaşayıp normal Doğum yapan var mı? Çünkü Doğum anında bebek kanala girmezse sezeryana alacak beni :110:
Canim benimki kanalda ama benimkinin de geldigi yok sanci falan yok, yani sezeryan hepimiz icin bir ihtimal, ben de yarin suni sanci alacagim normal istedigim icin ama sonuc ne olur bilinmez kismet artik, sen de cok kafana takma o kismi,zaten artik tek soyledigim gelsin de nasil istiyosa oyle gelsin,normalmis sezeryanmis hic farketmiyor

Canim benimki kanalda ama benimkinin de geldigi yok sanci falan yok, yani sezeryan hepimiz icin bir ihtimal, ben de yarin suni sanci alacagim normal istedigim icin ama sonuc ne olur bilinmez kismet artik, sen de cok kafana takma o kismi,zaten artik tek soyledigim gelsin de nasil istiyosa oyle gelsin,normalmis sezeryanmis hic farketmiyor

Öyle tabi ki ama işte hamileliğin başından beri normal olsun diye sporlar yürüyüşler vs çok uğraşınca insan ister istemez sezeryan ihtimaline üzülüyor. Ama ben de artık doğsun da sağlıklı bir şekilde diye dua ediyorum çünkü çok zorlanıyorum artık. 40 haftam bitiyor salı günü ama hala ses Yok. Alttan muayeneden sonra kahverengi kanamam oldu bi gün sonra da pembemsi akıntılı bi kanamam oldu doktoru aradım doktor nişan olabilir dedi ama nişan olsa şimdiye kadar sancım falan başlardı suyum gelirdi herhalde. Hiç birşey Yok :110:

İnşaallah suni sancıyla normal doğurursunuz bebişinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız :anne: ben de Çarşamba 40+1 de tekrar kontrole gitçem o zaman Doğum suni sancıyla mı olacak nasıl olacak bi plan yapacak doktorum. 41 e kadar en fazla beklerim demişti 42 riskli olur demişti. :110:

Canim ilkdogumumda bebek kanala girmemişti. Sonradan doğum esnasında girdi benim ki. Bu bebekte kanala girmemiş doktor merak etme doğum esnasında girer dedi

Son düzenleme:
Öyle tabi ki ama işte hamileliğin başından beri normal olsun diye sporlar yürüyüşler vs çok uğraşınca insan ister istemez sezeryan ihtimaline üzülüyor. Ama ben de artık doğsun da sağlıklı bir şekilde diye dua ediyorum çünkü çok zorlanıyorum artık. 40 haftam bitiyor salı günü ama hala ses Yok. Alttan muayeneden sonra kahverengi kanamam oldu bi gün sonra da pembemsi akıntılı bi kanamam oldu doktoru aradım doktor nişan olabilir dedi ama nişan olsa şimdiye kadar sancım falan başlardı suyum gelirdi herhalde. Hiç birşey Yok :110:
Nisan gelince doğum hemen başlıcak diye bir sart yok canim. 10 gün sonra bile olabilir. Ama rahim ağacında ki tıkaç açılmış. Bundan sonra o bölge yumuşar.

Canim emin ol o psikolojiyi cok iyi anliyorum, bende hamile oldugumu ogrendigimden beri hatta oncesinde bile nornal yapicam normal yapicam dedim, iki ablamda sezeryan yapti ikisininde cok rahat gecti bana ne ugrasiyosun normalle sezeryan yap dediler ama onlara inat hepten normale takmistim annem dogurduysa bende dogururum o dayandiysa bende dayanirim bilmem ne diye cengaverlik yapiyodum ama artik bebeklerimiz icin hayirlisi neyse nasilsa o olsun diyorum,benimde gecen sali gunku cati muayenemden sonra hafif lekelenmelerim oldu gece kesildi,ama sabahina kahverengi jel gibi sumuk gibi bisey geldi doktor nisandir o zaten bilerek zorladim artik dogumu tetiklesin diye dedi, gercekten de onceki cati muayeneme gore baya acimisti bilerek yuklenmis zaten esimede soylemis ben giyiniren, biraz zorladim dogumu tetiklesin diye yoksa bu kizin gelecegi yok demis, cumartesi tekrar gittim yine nst de sanci cikmadi doktorumda 40dan fazla beklemeyelim zorladigim halde gelmek istemiyo bu kiz 2 cm acikliginda var suniyle deneyelim olmazsa sezeryana doneriz dedi, aciklik olmasaydi suniyle ugrasmazdik ama sen normal istedigin icin deneyelim herseyi dedi, sagolsun doktoruma guvenim sonsuz,sende cok takmamaya calis kafana hayirlisi neyse o olsun

Off kizlarr cok moralim bozuk sabahtan beri agliyorum doguramadim diye gunu geldi geciyor nisanim surekli geliyor sancimda ara sira var ama ilerlemiyor nstde sanci cikmiyor 3.800du gecen hafta en cokda millet ustume geliyor aa sen niye dogurmadin daha dogurmuyonmu disariya cikamaz oldum bu sefer tlfonla hbre msj atiyolar ariyolar sanki benim dogurmamdan onlara neyse artik.
Durum bu kizlar burda bi ben kaldim sanirim 42de dogucagi bile dusunur oldum artik.
benimde günü bugün son kontrole gideceğim inşallah doğum başlar, 41. hafta dolmasına kadar bekleticek doktorum doğmazsa sonra suni sancı vereceğiz ona rağmen doğmassa sezaryen dedi, bekliyoruz küçük beyi, artık stres de yapmıyorum bence sende yapma hayırlı bir zamanda gelsin de sağlıkla önemi olan o. bende nişan bile gelmedi :)

2. bebeğinse normal kuzum

Gene öfkeden kudurduk biz.. Sanırım gaz sancisindan karin ağrısından filan yapıyor benimki çünkü o kadar bağırdıktan sonra bi pirrrrttt sesinden sora bi gevsemeyle kapıyor memeyi baya bi emiyor maşallah... bu bi biberonla gece beslenmesi işi aklıma yattı du bu gece öyle deniyim.. Bizim son yudumlarimiz boğularak oluyor çoğunlukla tıkanıp kalıyor sıpa uyuyakalinca sonra oksururken bi panik havası esiyor her yer süt... Bizim niye dusmedi ki daha gobekimiz... Benim doktor yıkama dedi genede bi kaç sefer ustunkoru suya soktum çıkardım nasıl rahatladı yavrum... Göbeğin düştükten sonra bakimi nasıl yapılıyor kuzum ben tamamen cahilimde bu konuda...

Ya bide kızlar biliyorum dert değil ama benim ne anam kaldı basımda ne Kaynanam gelen giden herkes bi büyük arıyor basımda ben böle bi yetim gibi hissettim kendimi yaaa.. Aslında çokta rahatim böyle ama.. Bilemedim hangisi daha iyi... Hayır Kaynanam alt katimda hepi topu insan bi gelir bakar arada demi evdede durmuyor mubarekler evlerine misafir gelecek diye midir nedir gelenlerde hep onları soruyor ifrit oldum hee...
Bizimde mecbur sebeplerden kimse yanımda kalmadı görümcemi düğüne falan denk geldi. Doktor da bana kalabalıkta durmasın bebeğin dedi. Bende evimdeyim.iyiki de öyle olmuş. Biri yanımda kalsaydı. O gidince zorlanırdım bence. Gelen bana da diyor kimse gelmedi mi yanına hem de bikaç.kere söylüyorlar o an biraz şey oluyorum ama sonra içimden diyom iyiki kimse gelmemiş :D

Back