Cok sağolun kizlar iyi dilekleriniz icin ben de ilk size haber verdim baska da kimseye haber vermedim daha gercekten ailem kadar yakin oldunuz burda bana, her animizi paylastik birbirimize destek olduk. Keske normal hayatta da görüssek diyorum hatta cogu arkadasimdan daha cok destek gordum sizden. Ay aglicam simdi
Gecelim dogum hikayeme. Oglen 12.30 da suni sanciyi baslattilar. Aksam 7 ye kadar agrilara dayandim zaten adet agrisindan cok az fazlaydi. 7 de epidural 1. doz yapildi. Sonra etkisi 2 saatte gecti. Aslinda 2 saatte 1 yapiliyodu ama ben azicik dayaniyim dedim saat 11 de 2. dozu aldim. Ama etkisi hic olmadi. 11 de sancilarim fazlalasti suyum geldi baya bosaldi yani sanki 1 lt su akti icimden. Ama yine de agrilar dayanilmayacak gibi degil kizlar. Benim canim cok tatlidir o yüzden zorlandim ama arada sancilar kesiliyo hicbi sey olmamis gibi guluyosunuz. Sonra tekrar geliyo bagiriyosunuz falan :)
Neyse beni 12 de doguma aldilar o ara sancidan baya bağırdım dayanamiyorum diye. Dogumhanede esim de yanimdaydi. 40 dk boyunca ikinmayi denedim. Ama beceremedim bi türlü çünkü dogumhanede hic aci sanci hissetmedim. Sadece azicik kabizmisim gibiydi. Oyle olunca ikinmam yetersiz kaldi. Ebeler karnıma bastira bastira dogurttular. Artik kendimden gecmisim oglumu gordum inanamadim. Ama inanin hic aci hissetmedim kafasının ciktigi ani hatirliyorum o biraz acidi sadece :)
Sonra kucagima verdiler oglumu cok guzel bi duyguydu. Bu ana kadar her sey cok guzeldi.
Sonra esimle oglumu cikardilar dikislere baslandi. 2 saat surdu dikisler
dokularim cok hassasmis diktigi yere dokununca dikisler atti tekrar diktiler falan. Uyusuk oldugu icin aci cok az hissettim ama psikolojik olarak coktum. Doktor bile sok oldu nasil hassas olur bu kadar diye. Neyse dikisler bitti beni kaldirip sedyeye yatirip goturceklerdi. O arada tansiyonum dusmus bayilmisim. Gozlerimi açtım baska bi odaya almislar bana sesleniyolardi. Bi an öldüm sandim nerde oldugumu algiyamadim. Sonra kendime geldim odaya aldılar. O kadar saat cikmayinca esim ve aileler meraktan olmusler tabi. Oglusum da cok acikmis :) sutum geldi hemen sukur ama gogus ucum olmadigi icin cok zor tutuyo. Cok guzel bi duyguymus kizlar gercekten. O dogum yapan kisinin ben olduguna inanamiyorum.
Ama baştan sona dikisliyim makatta bile var sezaryenliden daha kotu haldeyim. Travma yaşıyorum dogumu dusundukce bayiliyorum asiri kan kaybi yasamisim zaten. Oglumla da tam ilgilenemiyorum. Insallah gecer bugunler.
Size nacizane tavsiyem epidural almayın cidden ikinma hissi gidiyo. Bir de sanci ya da su olmadan hastaneye gitmeyin. Disardan mudahale normal gidisati bozuyo.
Allah geride kalanlara hayirli doğumlar nasip etsin :)