Menim kırmızılar geldi... Yeni bat 8 temmuz
hamile kalmak isteyen ve bunun için çalışan kadınların göz önünde bulundurması gereken noktalar:
Mârifetname
300 YIL ÖNCE YAZILAN MÁRİFETNAME’DEN CİNSEL DERSLER
İbrahim Hakkı Erzurumlu, 18.yüzyılda Marifetname adında bir kitap yazmış. Bu kitapta, "cinsel öğütler" de veriyor. Okuyalım bakalım, "İslamî" cinsel öğütler neleri içeriyor?
Cimada öpüşenin çocuğu sağır doğar
Erkek, iç gömleğinden başka bütün elbiselerini soyacak.
Kadın da aynı şekilde soyunacak.
Cima esnasında öpüşme ve konuşma olmayacak. Çünkü bunlar, çocuğun sağır ve dilsiz olmasına sebep olabilir.
Erkeğin suyu indikten sonra kadınınki de ininceye kadar karnı üzerinde durmak lazımdır ki kadın ikinci cimaya kadar tıkanıp tembel kalmasın. Yani erkek cimada horoz gibi davranmasın, birleşme bir anlık olmasın ve erkek kendisi kadar eşinin de cimadan lezzet duymasını sağlayacak şekilde hareket etsin.
Cima çocuk ve hayvan yanında yapılmamalıdır.
Cimadan sonra muhakkak idrarını yapmak lazımdır ki meninin son damlaları mesanede kalmasın ve onda tedavisi imkansız bir hastalık yapmasın.
Yabancı kadınlarla yalnız kalmamalıdır. Çünkü hem haram hem de sonu fenadır.
Öğleden sonra yapılan çocuk şaşı gözlü olur
Yeni ayın ilk günü cima yapılırsa çocuk güzel olur.
Öğleden evvel cima yapılırsa çocuk hakim ve kerim olur.
Pazartesi gecesi cima yapılırsa çocuk Kur'an hafızı olur.
Salı gecesi cima yapılırsa çocuk cömert ve merhametli olur.
Perşembe gecesi cima yapılırsa çocuk alim ve amil olur.
Cuma gecesi cima yapılırsa çocuk ábid ve arif olur.
Cuma namazından evvel cima yapılırsa çocuk mutlu ve ölümünde şehid olur.
Kadının rızası dışında cima yapılırsa çocuk ahmak olur.
Yeni ayın ilk gecesi veya onbeşinci veyahut da son gecesi cima yapılırsa çocuk deli olur.
Pazar gecesi cima yapılırsa çocuk yol kesici olur.
Çarşamba gecesi cima yapılırsa doğacak çocuk öldürmeye eğilimli olur.
Gündüz öğleden sonra cima yapılırsa doğan çocuk şaşı gözlü olur.
Ramazan bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk serkeş, inatçı olur.
Kurban bayramı gecesi cima yapılırsa doğan çocuk altı veya dört parmaklı olur.
Cima ayakta yapılırsa doğan çocuk uykuda yatağına işer.
İbrahim Hakkı Erzurumlu kimdir?
18 Mayıs 1703'te Erzurum'un Hasankale ilçesinde doğdu. Babası Derviş Osman, Erzurum'un tanınmış kişilerinden. Annesi Hanife Hatun'un soyu ise İslamiyet'in kurucusu Muhammed(sav)'e kadar uzanıyor. İlk eğitimini babasından alan İbrahim Hakkı, yedi yaşındayken annesini kaybetti. Derviş Osman, eşinin ölümünden sonra Tillo'ya giderek burada yaşayan Kadiri şeyhlerinden İsmail Fakirullah'ın müridleri arasına katıldı. İbrahim Hakkı dokuz yaşındayken amcası Ali Efendi onu babasının yanına, Tillo'ya götürdü.
İbrahim Hakkı, Tillo'da tefsir, hadis ve fıkıh eğitimi gördü. Babasının arkadaşı Molla Muhammed al-Suhrani'den astronomi ve matematik dersleri aldı. İbrahim Hakkı, tasavvuftan edebiyata, dil, kelam ve ahlak konularından astronomiye kadar birçok eser veren İbrahim Hakkı, 18. Yüzyıl klasik İslam kültürünün Osmanlı'daki son temsilcilerinden biri sayılıyor.
Kaynak: Hürriyet Pazar Gazetesi, 28.05.2000
napıyosunuz kızlar?
başım agrıdı çıktım uzandım azcık bi tuhafım halaa..
napıyosunuz kızlar?
napıyosunuz kızlar?
ne olsun batdaşım arkadaşım bekliyoz inşallah iyi haberler alıcaz vede vericez
sen nasıl hissediyosun kendini bi değişiklik falan hissediyomusun?
ben bi kaç gündür adet olucakmısım gibi hissediyorum nedense..daha adet tarihime 15 gün var nerdeyse...
kasıklarımda batma şeklinde tatlı agrı göğüslerimde ağrıyor hayırlısı bakalım dün 14.cü gündü benim ne yapsam çalışmalara devammı etsem
valla benim öle o günmü yapsam bu günmü yapsam die bi çabam yok ama ne bilim bu belirtilerin olması için daha çok zaman varmıs gibi geliyo bana annamadımki...
yumurtlama belirtisi geldimi sende akıntı .
kasıklarımda batma şeklinde tatlı agrı göğüslerimde ağrıyor hayırlısı bakalım dün 14.cü gündü benim ne yapsam çalışmalara devammı etsem
bence devam etmen gerekiyor ama sen bilirsin benimde 14. gün bugün benim. karnımda şişlik var ve akıntım var yumurtlama dönemi sanırım[akıntıyı 12.ci gün gördüm şimdi akıntı yok agrılarım var çatlamışmıdır acaba yumurta
bence devam etmen gerekiyor ama sen bilirsin benimde 14. gün bugün benim. karnımda şişlik var ve akıntım var yumurtlama dönemi sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?