Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Diğer bir gittiğim doktorda 2000 ₺ ve o özel muayenehane. nst lerde ekstra ücret almıyormuş. Yani bişey değişmiycek zannımca diğerinde nst gircem paralı 2000 i bulur diye düşünüyorm. Bu özel muayenehanedeki doktorun 3 farklı hastaneyle anlaşması var. En yüksek segmentli 100.000 orta segmenti sormak aklıma gelmedi 😬 en düşük segment hastanede 40.000 ₺ bu fiyatlar 3.sezeryan için geçerli. Normal doğum ve ilk sezeryanlar falan daha farklı. İki doktorada gidince bunda devam edeyim diyorum valla karar veremedim.
Benim sorduğum hastanelerin hiçbiri sezaryen normal farklı ücret vermedi acaba 3. Sezaryen riski mi fazla ki ücreti fazla 😳 aynen en düşük 40 civarı dediğin gibi eşim meb de çalışıyor bi hastane var kurum indirimi var onu da değerlendireceğim inşallah

O zaman son iki ayda özel hastane bizi yolabilir Lady'nin dediği gibi:) Hayırlısı, sağlıkla gelsinler de. Bana zaten sezaryen öneririm dedi doktor yaşımdan dolayı ama bakalım.

Nişan gelmesi olayına da şimdi baktım internetten, inşallah bu doğumun da kolay ve güzel geçer A acemianne92 🙏💕
Aynen yani hastanelere güven olmuyor para konusunda zaten. Ben kontrollere gitmeye basladigimdan beri yani 7. Haftadan bu yana 2 kere zam geldi muayene ücretine ve tahlillere falan. Doğum ücretini geçen ay sorduk 52.600mü ne dedi. Bakalım ben dogurana kadar ona da zam gelmezse 🤔

İnşallah çok teşekkür ederim 🥰 inşallah çabucak olur sağlıkla 🥰❤️🤲 doktorun hangisini uygun görüyorsa senin için daha iyi olur Rabbim kolaylikla kucağına almanı sağlasın inşallah ❤️🤲🥰
Ben şehir hastanesine gidiyorum ya, son bir aydır. 26. Haftadan itibaren bi şikayetin olsun olmasın. Önce hemşire odasına gidiyorsun tansiyon bakılıyor. Sonra muayeneye gidiyorsun.

Aynı odada nst ye giren kadınlar vardı. Hemşireye sordum. 32. Haftadan itibaren muayeneye gelince önce nst+tansiyon bakılacak sonra r gireceksin dedi. Rutin bu şekilde.

Bazı hastanelerde 34-36. Haftadan itibaren başlıyormuş. Ama devlet hastanesi böyleyse özellerde de 32lerde başlaması beklenir.

Dediğin gibi sancılar yüksek çıksa da doğumunun başlaması günler sürebilir. Su gelmesi gerekmez.

Benim doğum yaptığım hastanede ekstra alınıyordu bu ücret. Hatırlıyorum. Şimdi teyit etmek için aradım. Nst muayene ücretine dahil değil dediler. Nst ücretini sordum. Telefonda bilgi vermiyoruz dedi. Ne saçma uygulama! Telefonda muayene, doğum ücreti soruyorum söylüyor, ama nst ücreti söyleyemiyor. :işsiz:
Hastaneden hastaneye değişiyor bakalım benim hastane ne yapacak hiç bir fikrim yok nstler başlayınca ogrenecegiz ayrı mı dahil mi..

Ne kadar sinir bozucular ya söylese ne olacak ücretini sanki. Dahil olmaması da çok sinir bozucu. Sanki uzun uzun işlem yapıyorlar altı üstü cihaza bağlayıp 10-15 dk sancı takibi yapıp yolluyorlar. İşin içine para girince insanlık.falan kalmıyor ne yazık ki valla Ladyim. Hakkımızda hayırlısı artık bakalım.

Arkadaşım 37.haftada 3 günde gel demiş doktor nst ye bağlayalım yani extra ücret ise canım sıkıldı bak 😂
Malesef ekstraya giriyor bu iş 😂
Suyumuz falan gelmedikçe gerekli mi acaba NST? Kafalarına göre mi diyorlar acaba bakalım diye. Bir arkadaşım doğum anılarını anlattı, normal kontrole gitmiş, NST'ye de bağlayalım demişler, aa sen doğum yapıyorsun demişler sonra daha birkaç hafta varken. Bu kafama takıldı ama su gelmeden doğum başlar mı bilmiyorum.
O zaman son iki ayda özel hastane bizi yolabilir Lady'nin dediği gibi:) Hayırlısı, sağlıkla gelsinler de. Bana zaten sezaryen öneririm dedi doktor yaşımdan dolayı ama bakalım.

Nişan gelmesi olayına da şimdi baktım internetten, inşallah bu doğumun da kolay ve güzel geçer A acemianne92 🙏💕

Rutin kontrol bu sancı durumunu açılma durumunu değerlendirmek için yapılıyor, orada sancı çıktı diye doguracaksin anlamına gelmiyor ben bir aydan fazla bekledim sancı çıktı 2cm acilmam vardı, dogurmadim, nişan gelmedi, herşey rutindi 40+6da suyum geldi doğum başladı, sancin baskı hissin olabilir, kanamn olabilir suyun gelmez mesela doğumun başladığını farklı belirtilerle de anlayabilirsin suya falan bağlı değil yani
Sezeryan planlanıyorsa da sancı var mı diye yine takip yapılır, sürpriz yaşamamak adına
Kızlar şu an karnımın ortası taş gibi yumruk gibi elimle basınca kitle gibi duruyor ya. Dün yoktu sizde olan var mı?

Ben bunları yazarken sertlik indi... Ama bu ne olabilir ki ayağıyla itmiş olsa tekme gibi hissetmedim elimle bastırınca ordaydı sadece. Çok enteresan bir kitleydi.
Dürtme kız bebisi rahat bırak 😂 başı olur, döner poposu olur elini ayağını uzatır gerinir, temasın en net halı 😍

Hastaneden fiyat aldıgımda bu fiyat ay sonuna kadar dedi her ay bası zam geliyor dedi 😳 Nasıl ya her ay zam mı gelir doğuma böyle bir uygulama mı var yoksa bize paket kitlemek için mi böyle dedi bilemedimm
Gelmezse zam sasardim, şikayet ett, denetlenmiyorlar demek ki, cimere sağlık bakanlığına yaz, aylık zam mı olur bı yanlislik olmalı yani, bunun sonu yok ki

Kızımla kontrole gidiyoruz teyzeleri umarım ölçümleri haftasıyla uyumlu çıkar 🙏🏻 son 10 haftamız 🥺 🧿

Eklentiler

• IMG_20250425_133331.webp
    IMG_20250425_133331.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 95
Aynen yani hastanelere güven olmuyor para konusunda zaten. Ben kontrollere gitmeye basladigimdan beri yani 7. Haftadan bu yana 2 kere zam geldi muayene ücretine ve tahlillere falan. Doğum ücretini geçen ay sorduk 52.600mü ne dedi. Bakalım ben dogurana kadar ona da zam gelmezse 🤔

İnşallah çok teşekkür ederim 🥰 inşallah çabucak olur sağlıkla 🥰❤️🤲 doktorun hangisini uygun görüyorsa senin için daha iyi olur Rabbim kolaylikla kucağına almanı sağlasın inşallah ❤️🤲🥰

Hastaneden hastaneye değişiyor bakalım benim hastane ne yapacak hiç bir fikrim yok nstler başlayınca ogrenecegiz ayrı mı dahil mi..

Ne kadar sinir bozucular ya söylese ne olacak ücretini sanki. Dahil olmaması da çok sinir bozucu. Sanki uzun uzun işlem yapıyorlar altı üstü cihaza bağlayıp 10-15 dk sancı takibi yapıp yolluyorlar. İşin içine para girince insanlık.falan kalmıyor ne yazık ki valla Ladyim. Hakkımızda hayırlısı artık bakalım.
Aslına bakarsan özel bi işlem değil. Muayenede ultrason cihazı neyse durumu teşhis ve anlamak için, nst de aynı tür bi makine. Ama diyorum ya hastaneler bundan para kazanıyor. Muayeneden değil, yaptığı kan tahlilinden nst den vs den
Hastaneden fiyat aldıgımda bu fiyat ay sonuna kadar dedi her ay bası zam geliyor dedi 😳 Nasıl ya her ay zam mı gelir doğuma böyle bir uygulama mı var yoksa bize paket kitlemek için mi böyle dedi bilemedimm
Her ikisi de. Yani zammın fiyat güncellemenin de bir adabı zamanı vardır. Sene başı olur, ortası olur, sonu olur. Aydan aya zam mı olur? :KK34:İnsana su hissi veriyor. Hemen almalıyım bu fiyatı yoksa mağdur olacağım En Büyük KK

Aslına bakarsan özel bi işlem değil. Muayenede ultrason cihazı neyse durumu teşhis ve anlamak için, nst de aynı tür bi makine. Ama diyorum ya hastaneler bundan para kazanıyor. Muayeneden değil, yaptığı kan tahlilinden nst den vs den

Her ikisi de. Yani zammın fiyat güncellemenin de bir adabı zamanı vardır. Sene başı olur, ortası olur, sonu olur. Aydan aya zam mı olur? :KK34:İnsana su hissi veriyor. Hemen almalıyım bu fiyatı yoksa mağdur olacağım En Büyük KK
Heh aynen dediğin gibi hemen alayım da fiyat sabit kalsın hissi oluşsun diye yapıyorlar. benim bildiğim de sene basında ve ortasında zam gelir bi tekrar soracağım haziran ayı doğum fiyatı kaç farklı mı fln diye

Kızlar sizde de böyle mi bilmiyorum ya dün akşam bir kere beş dakika sürdü böyle âdet ağrısı gibi bugün de aynı şekilde belimden bacağıma kadar sol tarafta 30 dakika kadar sürdü ağrı normal mi acaba

Yürüyüşün yanında hafif pilates yada yoga tavsiye ederim en kötü youtube videolarından.
Doğumdanda sonra emzirirken çok fazla sırt ve boyun agrısı oluyor , değişik saatlerde emzirmek için uyanınca uykusuzlukla herzaman doğru pozisyonda oturulmuyor
Sabahlık kesin gerekir mi acaba temmuz ayında, neredeyse gecelik fiyatı o da onun yerine bir gecelik daha mı alsam bilemedim. Benimki de sezeryan, ameliyattan çıkınca çok üşüdüğümü hatırlıyorum ama sabahlik giymiş miydim ne vardı üstümde hiç yok 😀
Koridorda yürüyüş yaparken sağımı solumu toplaması adına rahat olur diye düşünüyorum , yeni almayı düşünmüyorum evde penye bir sabahlığım var onu koyacağım.

Günaydın herkese 🤗 bizimde bugün kontrolümüz vardı. Çok şükür herşeyi haftasıyla uyumlu. Baş geliş pozisyondaymış. Kan uyuşmazlığı iğnemide vuruldum. 1 ay sonraya tekrar kontrol verdi nst lere başlıycaz dedi. Medipol sefaköy için doğum fiyatlarını sordum 3.sezeryan için 50.000 ₺ fiyat verdiler 2 gece yatış. Sendika indirimide yapılmıyormuş 3.sezeryan olduğu için 🙄 bizde durumlar bu şekilde. Birde kan ilacını 2 ye çıkardı kabızlık yapabilir sabah uyanır uyanmaz aç karnına bir bardak sıcak suya bir kaşık tahin koy karıştır iç dedi. Çok faydalı bir şeymiş zaten ekstra kabızlığada çözümmüş. Belki sizlerede bir faydası olur. Kalsiyum magnezyumada devam.. umarım herkes güzel haberlerle gelir 🤗

Tahinli sıcak suyu ile mi demir ilacını içiceksin? Ben aç karna 1 kaşık tahin yiyordum sonra demir ilacına başlayınca limonlu su ile aç karna demir ilacını içiyorum. Onu tahinli su ile içsem c vitamini etkisi yapar mı?

Canım dualarım seninle inşallah güzel sonuçlar alırsın o doktordan da.. Evet insan annesi falan iş yaparken rahat edemiyor, bana da annemler baktılar öyle bu gebeliğimde bir kaç kez ama ne yapalım karnimizdaki canın hakkı için mümkün olduğunca dinlen. Bana doktor ağır kaldırma, karnını bir yere sürtme bile demişti bu beyin sıvısı muhabbetinden sonra yorma kendini falan demişti. Annemlerin yanına gitmistim biraz, bakmislardi sagolsunlar. Sürekli orada kalamiyorum eşim burada olunca. Annemlerden başka kimseden de bir gram fayda yok herkes her şeyi bildiği halde neyse.. Yani uzan dinlen mümkün olduğunca erken gelirse yine sen ugrasacaksin hastanelerde en azından fırsatın varken dinlen. Riskin azalsın kuzum. Ben uzun zamandır dinlenemedim hiç her iş sırtımda resmen. Dün gece bile ağlama krizine girdim sinirlerim bozuldu her iş omuzumda diye. Dinlenemiyorum kasıklarım acıyor ağriyor belim ağrıyor diye. Çocuğa bir şey olacak diye korkuyorum evde habire ağır kaldırmak zorunda kalıyorum. Önümüzdeki hafta kontrolüm geçince bende gideceğim annemlerin yanına bir süre yine. En azından kızım gezer oralarda, bende dinlenirim. Allah hepimize kolaylık versin, zor. Eksiklerini bir an önce tamamlamani öneririm ne olacağı hiç belli olmaz. Bende şu ay atlasın diye bakıyorum kalanları alıp hepsini yıkayıp çantamı hazırlayacağım.

Canım valla kıyamam ya. Yaşadığım için çok iyi anlıyorum.. Bayramdan önce gelmişti bu hastalık kulak iclerim, dişlerim, bütün kemiklerim ağrıyordu resmen. Dinlen bol bol uzan. Geçer bir an önce inşallah ❤️ 🤲
Önerilerin için çok teşekkür ederim canım. Allah yardımcın olsun inşallah, bir evladın daha varken işler çok daha zorluyordur tabiiki. Anlayamam seni ama yaşadığın zorluğu tahmin edebiliyorum. Çabucak bu günleri atlatır, temmuz ayında da sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah.

Bugün gittiğim doktor çok tatlı bir kadındı çok güzel ilgilendi. Sorunun rahim ağzı kısalığı olmadığını, plesantanın aşağı yakın olmasından dolayı risk olabileceğini ama ciddi derecede aşağıda olmadığını söyledi. Progestan fitil verdi. İdrarda enfeksiyon yüksek çıktı ve kan değerlerim de yüksekmiş antibiyotik verdi. Korkulacak bir şey yok boşuna korkutmuşlar bebek büyüdükçe plesenta yukarı çıkıyor zaten risk yok ama yine de kontrollü ilerleyelim dedi. Tedirginliğimi anladığı için sakinleştirmeye çalıştı, kızçenin keyfi çok yerinde sen de korkma dedi. Yüzünü pek görememiştik önceki doktorumda. Görmemiz için hiç çabası olmuyordu. Biraz karnımı salladı bekledi falan derken yüzünü gördük ve "anne ben iyiyim merak etme" demek ister gibi gülümsedi birkaç saniyeliğine bebeğim🥹
Çok şükür iyiyiz rahatladık. Kötü haber alan içi sıkılan tüm annelerin de bir an önce güzel haberler almasını ve huzur içinde bebeklerini beklemelerini dilerim. Güzel haberler alacağımız bir gün olsun inşallah. Musmutlu günler kızlar🌸

Kızlar şu an karnımın ortası taş gibi yumruk gibi elimle basınca kitle gibi duruyor ya. Dün yoktu sizde olan var mı?

Ben bunları yazarken sertlik indi... Ama bu ne olabilir ki ayağıyla itmiş olsa tekme gibi hissetmedim elimle bastırınca ordaydı sadece. Çok enteresan bir kitleydi.
Dün doktor eğer ritmik olarak geliyorsa yani tekrarlı oluyorsa endişelen dedi , 1 kere oldu geçti kasılmıştır pozisyon değiştirince rahatlıyorsan sorun yoktur dedi.

Back
X