Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Benim gittiğim Dr da 2 bin tl muayene ücreti.
Hastaneye gitsem o da aynı ücret.

32. Haftadan sonra 2 haftada bir muayene desen, ayda 4 bin yapar. Nst ücretinin de muayeneden aşağı kalacağını sanmam. Acil durumlar olabileceğini de düşünürsek, son iki ay 12-15 bin civarı hastane masrafı olur.

Ben bu süreçleri baştan beri takibinde olduğum şehir hastanesinde geçirmeyi düşünüyorum ama artık doğum için hastane ve Dr a da karar vermeli. Kimse son dk öyle gel doğurtayım kafasında olmaz. Son 1-2 ay o Dr un takibinde olmak önemli
Nst ye bağlanmanın muayene ücreti içindedir diye düşünen ben 😂 ben onu şuan sizden öğreniyorum ve sıklaşacak son haftalarda illaki.

32. Haftadan sonra 2 haftada bir muayene desen, ayda 4 bin yapar. Nst ücretinin de muayeneden aşağı kalacağını sanmam. Acil durumlar olabileceğini de düşünürsek, son iki ay 12-15 bin civarı hastane masrafı olur.

Ben bu süreçleri baştan beri takibinde olduğum şehir hastanesinde geçirmeyi düşünüyorum ama artık doğum için hastane ve Dr a da karar vermeli. Kimse son dk öyle gel doğurtayım kafasında olmaz. Son 1-2 ay o Dr un takibinde olmak önemli
Aa cidden ben de şaşırdım, NST'den herkes bahsediyor, ayrıca ücretli olduğunu düşünmemiştim. Bütçeye eklemek lazım demek bunları da, iyi ki söyledin lady peacock lady peacock

Evde yanlızım kayınvalideme gidemedim silivrinin dibindeler aşırı hissediyorlar depremi cesaretim yok bir süre oraya gitmeye. Tek başına daha zor çorba bitki çayları zaten halim yok ama kendimede bakmazsam uzun sürüyor malesef. 3 kez ayyy çok zor ben 7 aydır ilk defa parol ictim hastalıklara çok açıgız aman dikkat edelim valla zor
Benim kayınvalidem çok yakın bize ben zonguldaktayim hasta olunca direkt beni almaya geliyolar kayinpederimle 😅 çünkü ölü gibi oluyorum Allah razı olsun onlardan da vallahi

Aa cidden ben de şaşırdım, NST'den herkes bahsediyor, ayrıca ücretli olduğunu düşünmemiştim. Bütçeye eklemek lazım demek bunları da, iyi ki söyledin lady peacock lady peacock
Özel hastaneler insanı yolmak için bahane aradığından, nst bulunmaz nimet onlar için. :işsiz: Nst ücreti, sanıyorum en az muayene ücretinin yarısı kadardır. Hastaneye göre değişir.

Doğum paketi alındığında, kapsama dahil edilme türüne göre tüm nst ler yahut da sayı belirtip misal 10 defaya kadar nst ücretsiz denebilir.

Özel hastaneler insanı yolmak için bahane aradığından, nst bulunmaz nimet onlar için. :işsiz: Nst ücreti, sanıyorum en az muayene ücretinin yarısı kadardır. Hastaneye göre değişir.

Doğum paketi alındığında, kapsama dahil edilme türüne göre tüm nst ler yahut da sayı belirtip misal 10 defaya kadar nst ücretsiz denebilir.
Suyumuz falan gelmedikçe gerekli mi acaba NST? Kafalarına göre mi diyorlar acaba bakalım diye. Bir arkadaşım doğum anılarını anlattı, normal kontrole gitmiş, NST'ye de bağlayalım demişler, aa sen doğum yapıyorsun demişler sonra daha birkaç hafta varken. Bu kafama takıldı ama su gelmeden doğum başlar mı bilmiyorum.

Arkadaşım 37.haftada 3 günde gel demiş doktor nst ye bağlayalım yani extra ücret ise canım sıkıldı bak 😂
Kızlar ben 4.5 sene önce doğum yaptığımda nstye ayrı ücret almıyordu benim gittiğim hastane. Ama şimdi ne oldu bilmiyorum. Hastaneye göre değişiyor tamamen. Nst için hiç ayrı ücret ödememistim muayene ücretinin içindeydi. Bakalım bu sefer ne diyecekler..

Suyumuz falan gelmedikçe gerekli mi acaba NST? Kafalarına göre mi diyorlar acaba bakalım diye. Bir arkadaşım doğum anılarını anlattı, normal kontrole gitmiş, NST'ye de bağlayalım demişler, aa sen doğum yapıyorsun demişler sonra daha birkaç hafta varken. Bu kafama takıldı ama su gelmeden doğum başlar mı bilmiyorum.
Sancılara bakıyorlar ya varsa ona göre davranıyorlar sanırım. Benim hiç sancim yoktu acilmam yoktu. Sonra nişanım geldi gittim ebeler baktı tırnak ucu kadar açılma başlamış bu hafta içinde olur dediler 2 gün içinde oldu. Suyum hastanede doğumu beklerken patladı. Yani hemen Su gelmeyebilir kuzum..

Sancılara bakıyorlar ya varsa ona göre davranıyorlar sanırım. Benim hiç sancim yoktu acilmam yoktu. Sonra nişanım geldi gittim ebeler baktı tırnak ucu kadar açılma başlamış bu hafta içinde olur dediler 2 gün içinde oldu. Suyum hastanede doğumu beklerken patladı. Yani hemen Su gelmeyebilir kuzum..
O zaman son iki ayda özel hastane bizi yolabilir Lady'nin dediği gibi:) Hayırlısı, sağlıkla gelsinler de. Bana zaten sezaryen öneririm dedi doktor yaşımdan dolayı ama bakalım.

Nişan gelmesi olayına da şimdi baktım internetten, inşallah bu doğumun da kolay ve güzel geçer A acemianne92 🙏💕

Kızlar şu an karnımın ortası taş gibi yumruk gibi elimle basınca kitle gibi duruyor ya. Dün yoktu sizde olan var mı?

Ben bunları yazarken sertlik indi... Ama bu ne olabilir ki ayağıyla itmiş olsa tekme gibi hissetmedim elimle bastırınca ordaydı sadece. Çok enteresan bir kitleydi.

Ben şehir hastanesine gidiyorum ya, son bir aydır. 26. Haftadan itibaren bi şikayetin olsun olmasın. Önce hemşire odasına gidiyorsun tansiyon bakılıyor. Sonra muayeneye gidiyorsun.

Aynı odada nst ye giren kadınlar vardı. Hemşireye sordum. 32. Haftadan itibaren muayeneye gelince önce nst+tansiyon bakılacak sonra r gireceksin dedi. Rutin bu şekilde.

Bazı hastanelerde 34-36. Haftadan itibaren başlıyormuş. Ama devlet hastanesi böyleyse özellerde de 32lerde başlaması beklenir.

Dediğin gibi sancılar yüksek çıksa da doğumunun başlaması günler sürebilir. Su gelmesi gerekmez.
Kızlar ben 4.5 sene önce doğum yaptığımda nstye ayrı ücret almıyordu benim gittiğim hastane. Ama şimdi ne oldu bilmiyorum. Hastaneye göre değişiyor tamamen. Nst için hiç ayrı ücret ödememistim muayene ücretinin içindeydi. Bakalım bu sefer ne diyecekler..
Benim doğum yaptığım hastanede ekstra alınıyordu bu ücret. Hatırlıyorum. Şimdi teyit etmek için aradım. Nst muayene ücretine dahil değil dediler. Nst ücretini sordum. Telefonda bilgi vermiyoruz dedi. Ne saçma uygulama! Telefonda muayene, doğum ücreti soruyorum söylüyor, ama nst ücreti söyleyemiyor. :işsiz:

Son düzenleme:
Kızlar şu an karnımın ortası taş gibi yumruk gibi elimle basınca kitle gibi duruyor ya. Dün yoktu sizde olan var mı?

Ben bunları yazarken sertlik indi... Ama bu ne olabilir ki ayağıyla itmiş olsa tekme gibi hissetmedim elimle bastırınca ordaydı sadece. Çok enteresan bir kitleydi.
Bebişin kafası olabilir mi 😂

Ay öyle ise baya itmiş bulundum çocuğumun kafasını :D Uslu dursun bakiim :halay:
Dokunduğunda zaten yer değiştiriyorsa kafasıdır bıdık bebişin. Her hafta birşeyler keşfedeceksin benim ki denizde yüzer gibi nasıl kayıyor 😂 hatta dönüyor net hissediyorum

Ben de doğum paketinin içinde ücretsiz sanıyordum çünkü şimdiye kadar 2 kere nst istedi doktor. Siz böyle diyince doğum paketinin içeriğine bir baktım 5 nst varmış 😲 Durup dururken iki hakkımı yedi ya hiç de gerek yoktu nst'ye. Aklımın ucuna bile gelmezdi inşallah o niyetle yapmamıştır. O kadar doğum paketine para verdim bir de üstüne nst parası çıkacak demek. Gider Gata'da yaptırırım bazılarını sürekli özele o para yetişmez.

Ben de doğum paketinin içinde ücretsiz sanıyordum çünkü şimdiye kadar 2 kere nst istedi doktor. Siz böyle diyince doğum paketinin içeriğine bir baktım 5 nst varmış 😲 Durup dururken iki hakkımı yedi ya hiç de gerek yoktu nst'ye. Aklımın ucuna bile gelmezdi inşallah o niyetle yapmamıştır. O kadar doğum paketine para verdim bir de üstüne nst parası çıkacak demek. Gider Gata'da yaptırırım bazılarını sürekli özele o para yetişmez.
İşte bunlar hep gözü açıklık. Yani hastane bakımından. Devamlı sağımızı solumuzu kollayacağız. :olamaz:

Bu isler doktoruna gore degisiyorr valla. Ben riskli bir gebe olmama ragmen gecen haftalarda kasilma suphesiyle gittigimde bile doktor nstye gerek gormedi. Girseydimde bosa girecektim. Hatta ozel saglik sigortam dogum paketli. Bugune kadar gerekli olmayan bir tahlil bile istemedi. Aile sagliginda yaptigim tahlilleri degerlendirdi hep. Daha once baska sebeplerle dahiliye , endokrin ziyaretlerim oluyordu. Hatta acile migren icin bile cok gitmisligim vardi hamilelik oncesi. Gerekli gereksiz bir dunya teste tahlile giriyordum. Nasil olsa sigortadan aliyolar diye 🤨 doktor isi tamamen sans valla ☺️

Aynen ben de senin gibi düşünüyorum gidip doktora muayene olup içime sinerse doktorla konusup sizde doğum yapmak istiyorum gibi planlayıp hastası olmak ve nst leri de sehır hastanesinde çektirmek uygun gelen bana da bakalım inşallah

Back
X