Amin hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallahKeyfi yerinde belli ki sağ salim bir avazda kavuşun siz de inşallah

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin hepimiz sağlıkla kavuşalım inşallahKeyfi yerinde belli ki sağ salim bir avazda kavuşun siz de inşallah
Valla herkesin aynı sorun ne olcak bilmiyorum uyku tamamen sıkıntı emmek sıkıntı mama istiyor of valla bir yandan pes etmek üzerdeyim emmiyorsa emmesin diye çünkğ ilk bebeğimde hiç anı yaşayamadım emme problemleri yüzünden hep kavga dövüş emzirmekle uğraştım baktım zaman geçmiş bile şimdi de bunda aynı şeyleri yaşıyorum maalesef mememi bebeklerim emmedi güzelce hep sorun yaşıyorumOkuduğum kadarıyla hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.
Doktor bize cumartesi günü 40-50 ml arası beslenmeli ve doğum kilosuna bu perşembe ulaşmalı demişti. İlk anda sütüm gelmedigi için mama ile ilerliyorduk, şükür az da olsa sütüm geldi, ama beslenme kısmını kontrol amaçlı sağmaya da başladım.
Kendi sütümden 47 ml verirsem 2 saati geçmeden uyanıyor yeniden yemek istiyor. Mama verirsek aynı seviyede 3-4 saati buluyor uyanması-daha doğrudur ayrılması çünkü herseyi çıkartıyoruz zorluyoruz uyanması için-
dün banyo yaptırdık ve asla uyumadı.
Gece uyumadi
Bugün doğru dürüst gündüz de uyumadi. Ya mememde uyuyacak ve boş boş emecek ya da uyanik.
Doğduğundan beri 24 saat içinde en fazla 3 saatlik uyku ile ayaktayım ama artık sinirlerim zorlanmaya başladı.
Azicik uyusa ben de kendime odaklanıp sütümü artırsam diyorum
Yemek yemek lüks bırak yapmayı, tuvalete gitmek bile lüks.
Sabah 7 de mama verdim uyudu ben de uyudum ve 3 saati bulmuş uyumam, uyandım kızda ses yok, hemen tuvalete gittimelimi yüzümu yıka, diş fırçala bi baktım 3:30 saattir kız uyuyor uyandırmaya çalış 4 saati buldu emzirdim yatırdım ve o saatten bu saate neredeyse ayaktayız. Şimdi biraz dalar gibi oldu. Bu böyle devam etmeyecek di mi
Uyuyacak bi yerde mama vermeden di mi![]()
Sağlık ocağında çok ilgili olmayabiliyorlar ama şehir hastanesinde emzirme eğitimi odası ve ebeleri var yani izmirde var. Ben gitmedim ama gebe okuluna gitmiştim memnun kaldım muhtemelen emzirme için verdikleri eğitim de güzeldir eğer yolunuz düşerse birde hastanede sorunBugün gittim sağlık ocağına ebe dedi haftalık kilo kontrolü diye birşey yok öyle olmaz felan dddi işte bolbol emsir yoksa bırakır memeyi dedi saçma sağsn yani bildiğim şeyleri söyledi valla mama içince uyuyor keyfi yerinde meme yiyince öyle değil hep kıvranıyor doymuyor mama ile devam edecem galiba ta of napayım bende moralimi yüksek yutmaya çalışıyorum ama yok yani şu meme ile savaş yoruyor beni artık güzel emmiyor biberon akışına alıştı. Aslında diyorlar bebekler şuan hiçbirşeye alışmaz memeye döner ama nasıl yapcam bilmiyorum emiyor memeyi ama zayıf yani her dakika memede turmam lazım ancak ona da güç yetmez
Hiç mama vermedim ama son 2-3 gündür sürekli memede ya da memede olmak için ağlıyor. Duymadığını düşünmüyorum bence duygusal olarak da buna ihtiyaç duyuyorlarOkuduğum kadarıyla hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.
Doktor bize cumartesi günü 40-50 ml arası beslenmeli ve doğum kilosuna bu perşembe ulaşmalı demişti. İlk anda sütüm gelmedigi için mama ile ilerliyorduk, şükür az da olsa sütüm geldi, ama beslenme kısmını kontrol amaçlı sağmaya da başladım.
Kendi sütümden 47 ml verirsem 2 saati geçmeden uyanıyor yeniden yemek istiyor. Mama verirsek aynı seviyede 3-4 saati buluyor uyanması-daha doğrudur ayrılması çünkü herseyi çıkartıyoruz zorluyoruz uyanması için-
Gece uyumadi
Bugün doğru dürüst gündüz de uyumadi. Ya mememde uyuyacak ve boş boş emecek ya da uyanik.
Doğduğundan beri 24 saat içinde en fazla 3 saatlik uyku ile ayaktayım ama artık sinirlerim zorlanmaya başladı.
Sabah 7 de mama verdim uyudu ben de uyudum ve 3 saati bulmuş uyumam, uyandım kızda ses yok, hemen tuvalete gittimelimi yüzümu yıka, diş fırçala bi baktım 3:30 saattir kız uyuyor uyandırmaya çalış 4 saati buldu emzirdim yatırdım ve o saatten bu saate neredeyse ayaktayız. Şimdi biraz dalar gibi oldu. Bu böyle devam etmeyecek di mi
Yok yok düzene girecek mutlaka ama senin için uyku çok önemli yaralarının iyileşmesi sütünün birikmesi ruh sağlığının etkilenmemesi için oyüzden birinden rica etsen uyku konusunda biraz idare etseler iyi olur o sıra uyumaya çalışırsınOkuduğum kadarıyla hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.
Gece uyumadi
Çok geçmiş olsun.21 günlük bebe ile deprem korkusu yaşadık. Arkadaşlarım vardı bez mont battaniye ayakkabı herseyi çantayı aldık kaçıp gittik herkes bir çocuğu aldı. Cüzdan ve çantayı aldım altın vs hiç aklıma gelmedi bile sadece çocukları alıp çıktım üşümesinler derken ben çorapsız çıkmışım yani büyük bir battaniyeyi se çıkarken görüp onu sırtlandım. Ama mecbur döndük eve orada emzirirken garip garip bakıyorlar
Ben de öyle diyorum ama ya getirmezlerse diyorum çoğu da evime ilk kez geliyor ondan dolayı bir geriliyorum kalkıp hazırlanıyor
Annem ve eşim çok yardımcı oluyorlar ama işte anne olmayınca susmuyor bu kizceYok yok düzene girecek mutlaka ama senin için uyku çok önemli yaralarının iyileşmesi sütünün birikmesi ruh sağlığının etkilenmemesi için oyüzden birinden rica etsen uyku konusunda biraz idare etseler iyi olur o sıra uyumaya çalışırsın
Zaten birsüre sonra uyur inşallah geceleri ayırt eder uyanır ama geri uyuyabilir herşey düzene girer bir bakarsın eski hayatını yaşayabiliyorsun
Bende de çok geç indi. 4. Gün uyumasam da dinlendim, istediğim sevdigim şeylerden yaptım. Akşama gelmeye başladı.Kızlar 3 gün olacak doğuralı, bebeğim güçlü emse de sütüm gelmiyor sıcak duşlar masajlar fayda etmedi deliricem başına gelen var mı
Benim de ilk üç gün az az geldi 4.günden sonra indi sütKızlar 3 gün olacak doğuralı, bebeğim güçlü emse de sütüm gelmiyor sıcak duşlar masajlar fayda etmedi deliricem başına gelen var mı
Çocuklar 20 günden sonra cana geliyor derler bizde gerçekten bizim 12 gündeyiz şimdilik yatıyor yiyor yatıyor ama korkuyorum çünkü 20 den sonra coşacak gibiHemen herkes dogurmus bebecikler saglikla evlerine gelmis çok şükür
Bizimde ilk gunler iyiydi ama bu hafta içinden cenavaarr ciktigece gündüz birbirine girdi yetmezmis gibi bire milletle ugrasiyorum gelen gecen ne kolay atlatiyosn fln diyip nazar ediyo daha da kötüye gidiyoruz
disari cok cikmamak lazim buyuklerimiz hakli galibs
![]()
Maalesef aynı şeyi yaşıyoruz kat kat giydirip üstüne bir de kundak yapıyorlar ve İzmir de yaşıyoruz ev en az 25-26 derece şu an daha da altına düşmüyor.Arkadaşlarım evlerinizin sıcaklığı kaç derece? Bebişleri nasıl giydiriyorsunuz? Sizinde yanınızda bu çocuk üşüyor-üşüdü-üşümesin sar diyen birileri var mıkafayı yememe azıcık kaldı
![]()
Of evet biz de bu şekildeyizMaalesef aynı şeyi yaşıyoruz kat kat giydirip üstüne bir de kundak yapıyorlar ve İzmir de yaşıyoruz ev en az 25-26 derece şu an daha da altına düşmüyor.
Canım benim oğlan da biberona alışmıştı mamayı 4.günde kestim sütümü sağıp veriyordum biberonla böyle yaptıkça emmesi azaldı hatta memeyi ağzına verince ağlamaya başladı. Sarılık hala geçmedi o yüzden memeyle uğraşıp aç kalırsa diye de korktum ama devam edersem böyle hiç emmek istemeyecekti. Seni iyi anlıyorum bende emmek istemeyince falan çok ağladım sinirlerim bozuldu sonra sabredip denemeye devam ettim belki ilk gün az beslendi ama sonradan alıştı hala mükemmel emiyor diyemem 10 dk emip bırakıyor dürtüyorum sürekli bazen 1.5 saati buluyor emmesinin bitmesi ama zamanla düzene girecek. Bana da diyorlar uğraşma ver biberonu geç nasılsa anne sütü alıyor diye ama emzirmek varken neden sürekli sağmak için uğraşcam ki. Bence denemeye devam et bi de avent biberon yavaş akışlı olanı verdim zor aktığı için ondan uzaklaştı meme daha kolay geldi bebeğimeDirek mama ile gidcem galiba yazık sütüme ya sütüm de var yani ha öyle çok akıyor mu hayır birini emzirirken diğeri akarmış felan ya benim öyle değil yumuşak da memelerim ama okadar çok şey yiyorum ki oysa ama maalesef güzel emmeyince işte öyle akacak kadar süt yok sağmak ile uğraşmak lazım her seferinde ona fırsatım olmuyor ev yemek evdeki kızınla ilgilen derken ne ara sağayım bilmiyorum sağmak da bir yere kadar işte bebek güzel emmedikce gelmiyecek acaba büyüdkce güçlendikçe emer mi diyorum ama bu süreçte mama vermek zorunda kalıyorum aç çünkğ çiş yapmıyor mesela öğleden beri mama vermemek için buz sate kadar uğraştım memeyi zorladım üç beş emdi ama bezi kuru budefa mama vermek zorunda olunca da işte memeyi güçlense bile istemiycek biliyorum kızımda da yaşadım o yüzden yıpranmadan bırakıp direk mama ile mi devam etsem diyorum böyle çok allak bullak sinirlerim bozuluyor
Yaşlılara göre hep üşüyor zaten. Kat kat sardıkları için bebek de Uyanmıyo emzirmek de sorun oluyorOf evet biz de bu şekildeyiz
Terliyor bu şekilde hasta olma ihtimali daha yüksek diyorum ama dinletemiyorumbu sefer ben de panikliyorum üşüyor mu acaba ben mi yanlış yapıyorum diye ama yok çocuk terliyor baya