Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    229
Bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz anakucağında, piyanolu oyun halısında vs oyuncaklarıyla duruyorlar mı yoksa benim bebiş mi farklı durmuyor? (şu an 2 ay 20 günlük)
Bizimki de 2 aylık. Ana kucağında takılmayı çok seviyo. Mutfaktaki masaya koyuyorum. Ben mıtfakta iş yaparken gidip gelip konuşuyorum o da duvarlara bakıp sırıtıyo

En iyisi geleneksel yöntemler galiba. Kitap bilgileriyle büyütmek bana uymadı, daha çok depresyona soktu. Şimdi gelişigüzel ilerliyorum
2. çocuğum olmasına rağmen yine yaptığım bir hata var kundak yapmadım şimdi de o minik kolları hareket ettikçe uyanıyor. Halbuki geleneksel yöntemlerde çocuğu yaprak sarması gibi büyütürler
Geleneksel yöntem ayakta sallanma da eklendi listemize normalde yapmayacaktım dediğim her şeyi yaptım şu an bebek huzursuz olunca
Sana bir şey söyleyeyim mi alışmayan çocuk da alışmıyor oğlumu da ayağımda sallardım ama hiç alışmadı sonra 6-7 aylıkken desteksiz uyumaya başlatmıştım arkasını döndürürdüm sırtına iki pış pış yapardım uyurdu yani bence aslında çocuğun kendisi belirliyor bazı şeyleri mesela kızımla emzik veriyorum istemiyor ama elini yakaladığı zaman emmeye başlıyor ben çocukken ilkokula başlayana kadar hatta daha uzun süre parmak emmiş bir insan olarak kızım da muhtemelen bana çekmiş ve içgüdüsel olarak şu an parmak emmek istiyor
Bebeklerinizi nasıl oyalıyorsunuz anakucağında, piyanolu oyun halısında vs oyuncaklarıyla duruyorlar mı yoksa benim bebiş mi farklı durmuyor? (şu an 2 ay 20 günlük)
Daha çok küçük benim kızım da 2 ay 9 günlük falan henüz kendi kendine oyalanacak ya da duracak bir ayda değil maalesef yani piyano oyun halısında vesaire bunlar da duruyor fakat çok kısa sürede böyle gideyim işimi yapayım bulaaşıgimı yıkayayım şöyle bir evi süpüreyim süresince değil sadece hızlıca bir tuvalete gidip gelme süresince

Nisa'nın sonunda iznim bitiyor okulların kapanmasına da bir buçuk ay kalmış oluyor yazın maaş alabilmek için ya rapor almam gerekiyor ya da rapor o değildi bebeklerimizi keşke kendimiz büyütebilsek ekonomik özgürlüğümüz elimizdeyken alışmışız her ay maaş yatmasına şimdi ben demiyorum çalışmayalım devlette bana para ödesin ama ben bu ülkede bir bireye yetiştiriyorum ve bunu sağlıklı olabilmesi için 6 ay en azından ilk 6 ay benimle benim sütümle sesimle büyüse fena mı olurdu yine bu sabah böyle iç hesaplaşmalar ilk ilk hiç konuşmalarla güne başladım günaydın hepimize

Anakucağına da koyuyorum piyanolu halıya da.Bazen de reflü yatağını yanımda taşıyorum onda kendi de duruyor.Piyano halısında günde 2 3 kere toplamda 1 saat duruyor.Emzirdikten sonra reflü yatağında yarım saat kendi takılıyor.O sırada koşuyor tabi eli ayakları durmuyorAğlamaya başladığında da etrafı gezdiriyorum evde sevdiği bazı şeyler var tablolar anahtarlık avizeler.Bunlardan bazılarına sesler çıkarıp gülüyor.Sonra da uyku denemelerine başlıyorum.

Canım çok haklısın en azından 6 ay hatta 1 sene olsa keşke.Günaydınn

Bizimkide oladsrlik canım çok durmuyor karnı tok sa bakinma arasındaysa 5 dk falan halıya yatiriyom çok durmuyor keyfi yoksa zaten yatmak istemiyor kucakta evde dolaniyom öyle duruyo yorulunca emziriyom ana kucagins koyuyom sonra biraz duruyo ağlarda gene evde dolanmaca

Benim bebiş hep kucakta. Bir kolumda o var. Diğer elimle işleri yapıyorum. Abisi var bi de, o da küçük. O da bacağıma yapışıyor

Benim bebiş hep kucakta. Bir kolumda o var. Diğer elimle işleri yapıyorum. Abisi var bi de, o da küçük. O da bacağıma yapışıyor
Ben bebeyle iş yapmaya alışamadım bir türlü en fazla evi süpürüyom kucakta başka bişey yapamiyom kardeş alışamadım

Kızlar temiz yaparken yüzey temizleyici kullanıyordum yerleri silerken kokulu olan.ama bebisten dolayı doğal şeyler kullanmak istiyorum siz neyle siliyorsunuz

Evet oğlak burcu bebelerimiz o inatçılıkla kendi yolunu kendileri belirliyor. Benim ilk olunca bazı şeylere ister istemez çok şaşırıyorum açıkçası Mesela asla şapka giydiremedim. Owlinin uyku gurusunu almıştım asla giydiremedim. Teyzem ne güzel panço örmüş giydireyim dedim giydiği dakika çığlığı bastı bebek. Asla sıkıya daralmayq gelemiyor benim kız Kendi dediğini illaki yaptırıyor şimdiden bizi ele geçirdi

Masallah ne guzel oyunlar oynatiyorsun cocugu cok hosuma gitti ben hic beceremem oyke düşünemiyorum yani. En fazla cocugu severek vakit geciriyorum zeka karti vs haricinde. Sorum su. Boyle guzel etkinlik yaotigin icin merak ettim cocugun uykulari nasil. Uykuya dalmasi. Ne sekilde uyutiyorsun. Uzun uyuyor mu vs. Uyanik vakitlerini verimli gecirdigi icin merak ettim aydinlatirmisin
Kızlar temiz yaparken yüzey temizleyici kullanıyordum yerleri silerken kokulu olan.ama bebisten dolayı doğal şeyler kullanmak istiyorum siz neyle siliyorsunuz
Uzun zamandir sirke kullaniyorum ben. İleridede bebek emekleyecek. Yere dusurdugu ekmegi alip yiyecek

uyku problemimiz oluşmaya başladı gündüz gözleri kızarıyor uykusuzluktan ama yinede uyumaya direniyor 3 gündür atak mı bilmiyorum

Kızlar verem aşısı için 8 nisana gün verdi sağlık ocağı.. 12 nisanda 3 ay dolacak.. geç mi sizce? Özelde yaptırılıyor mu bilginiz var mı canlar?

Evet tuvalete zor gidip geliyorum gündüzde uyumuyo pek artık meme reddi hangi ay başlıyor acaba bizimki bir kaç gündür çıkarıp alıyor biberonu da veriyorum biraz emip ağlıyor tekrar veriyorum mamayı zor bitiriyoruz bir kaç gündür

Heh tamam yalnız değilmişim bende dedim bizim paşa mı farklı ahh keşke uzun uzun dursalar da bizde biraz dinlenip işlerimizi halledebilsek, o günler gelecek mi dört gözle bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…