• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    108
Arkadaşlar lütfen yarim moralim çok bozuk.
Kızım 35 günlük oldu hala özellikle yüzünde sarılığı var..değişik bir tem rengi var sarı ama esmer farklı .de 60 güne kadar bekleyelim dedi .biz zaten ilk hafta enfeksiyon ve sarılık tedavisi aldık yenidoğan yoğun bakımda .benim durumumda olan varmı her gün rengine bakıyorum açıldı mi diye .bı bakiyorum açılmış gibi birde bakıyorum daha kotu gibi..iyice psikolojim bozuldu ..
Başka bir Dr da 3 aya kadar sürebilir testlerine bakalım dedi ama yoğun bakımda takip eden Dr 2 ayı bekleyelim diyor ne yapicam ..hormonlarda heralde her gün ağlıyorum bu sarılık olayı canımı çok sıktı
merhaba ,bizim de kan uyuzmazligindan sarılık oldu .biz de 8 gün yoğun bakımda kaldik . 72 saat fototerapi aldi kizim. surec cok zordu anlayabiliyorum sizi. doktorlar 2 ay da sürebilir kısa da sürebilir dedi . bizim baya azaldı ama hala tam gecmedi. en son yüz ve gözlerden geçiyormuş. sizin de anne sütü sariligi olabilir. bir arkadaşımın kızında da oldu 2 ay dolunca gecti. korkmayın gececek insALLAH.

O kadar moralim bozuk kı sütüm olsun diye yemediğim içmediğim şey kalmadı sütümde olmuştu çok şükür ama dün akşam dan beri azaldı bugün çok az geliyor normal de 10 dk da doyardı şimdi yarım saatir memede az geliyor doymuyor emiyor kayınvalidem ler geldi güya yardıma uyuyan bebeğin başında boş boş oturuyor bebeğin yıkanmış kıyafetlerini verdim katlasın diye iki kat yapa yapa sepete geri koymuş güya iş yaptı tekrar katladım bir iş iki iş oldu sinir olmam da cabası çocuğu emzir bana ver diyor başka bir şey bilmiyor yapmıyor ay birde 20 gün buradalar kafayı yicem sütüm azalmasa yine sorun değilde sütü kafaya taktım aramızds bir iki gün sütü azalıp düzelen oldu mu
Benim de dalgalanmalar oluyor canım bazen göğsüm dolu dolu oluyor birinden emerken diğerinden de akıyor bazende çok az oluyor. Sen kafanda sütüm çok diye kodla ve rahat ol. psikolojik olarak bizde etkiliyoruz kendimizi yok mu acaba kesiliyor mu falan derken panik olup daha da beter yapıyoruz

Bebeği ayakta sallamamak lazım. Shaken baby sendrome diye bir şey var. Bebeğin beyni kafatası içinde sabit değil şu anda. Beyni de sallanıyor siz sallanınca. Ve tehlikeli. Hafif hafif kucakta sallanabilir.
Bunu şuan ilk defa ayağımda bebeğimi sallarken okumam 🤦🏼‍♀️ çok direniyorum sallamamak için ama kolumda uyuyor 5 dk geçmeden çığlık çığlığa uyanıyor napıcağımı şaşırdım 12 de bir kalktı daha geri uykuya geçemedi. Gece gündüz ayrımı hiç yok yaa

Bize evdeyken sakın yüzüstü yatırmayın demişLerdi
Ama bazen oğluşum sadece yüzüstü yatıyor biz de gündüz gözümüzün önünde öyle biraz yüzüstü uyumasına izin veriyoruz çünkü öteki türlü sırtüstü yataginda asla yatmıyor sancı giriyor karnına ve uyanıyor yan yatması da bir şey değiştirmiyor karnına sancı giriyor aynı şekilde
Bu aralar çok fena pik yapmış durumda koliği gece gündüz fark etmiyor sürekli ağlıyor uykuya direniyor eskiden uyutması daha kolaydı şimdi uyutamıyoruz bayılana kadar bekliyor en son artık yorgun düşünce uyuyor o da kısa kısa🤦🏻‍♀️ eşimle ikimiz de bitik durumdayız
Atak haftası da olabilir canım bizimkiler 5. Haftadalar. Benim oğlan da kaç gündür çok değişik oldu.
Kan uyusmaligikiz yok ama yine de olabiliyormuş..dr geçen hafta elle muayene etti 10 civarı dedi..çok can sikici gerçekten hergun bakıyorum geçmiyor gecmeyecek gibi geliyor
Sıkma canını. Bizim de ilk doğumda az beslenmekten uzayan sarılığı oldu. 2 3 ay sürer dedi yavaş yavaş azalıp bitecekmiş. Allah başka dert vermesin. Bu gelip geçici

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun en son tarihte bu hastalıkla ilgili yorum yapan siz olduğunuz için sormak istiyorum umarım görüp cevap verebilirsiniz.
Rektovajinal fistül de herhangi bir ağrı acı yaşıyor musunuz belirti olarak. Ben neyim olduğunu daha yeni öğrendim 1 yıldır var ama önceden gelen dışkı akıntısı şuan 4 5 günde bir geliyor yada gelmiyor ağrım acim yok nadir de olsa eskisi gibi o gelen akıntı dışında hiç bir şikayetim yok. Sormak istedigim şey acaba bu hastalık büyük bir ağrıya sebep oluyor mu başka bir belirtisi var mı vajina da gaz çıkması durumunu da yaşamadım. Evlilik hazırlığındayım henüz bekarım bende ki bartholin kisti sonucu meydana gelmiş fakat ameliyat için çok korkutucu yorumlar var ve en azından başından geçmiş olanlara sormak istiyorum sizce kendi kendine gerilemesi iyi birşey mi beni rahatsız eden bir durum olmadığı için bunu kendime çok fazla dert etmekte istemiyorum bu sefer strese bağlı bir sürü başka hastalıklarla uğraşıyorum çok uzun yazdım ama cevap verebilirseniz çok sevinirim 🥲🩷

Hayır acı veya ağrı olmuyor benimki çok büyük bir fistül olmasına rağmen ağrı yapmadı. Sizdeki belirti sadece ara ara gelen akıntıysa çok minik sanırım bu iyi bir şey çünkü bazılarının zamanla küçülebileceğini ben de okudum ama tamamen kapanır mı onu bilemiyorum. Eğer iyice azaldıysa akıntınız demek ki küçülüyor kabız ishal olup zorlamadıkça zamanla kendiliğinden kapanacak belki de.
Vajinal enfeksiyon yaşamıyorsanız bir süre daha beklemek mantıklı belki iyice kapanıp normale döner çünkü zor bi ameliyat süreci var ne yazık ki ve tekrarlama ihtimali de cabası.
Umarım hiç ameliyata gerek kalmadan kurtulursunuz bir an önce 🙏

Kızlar merhaba ? Herkes iyidir umarım. Çalışmayan annelere sorum olacak. Doğum, süt, emzirme vs gibi bi ücret aldınız mı ? Nasıl bi yol izlenmeli yardımcı olursanız sevinirim.

Günaydın kızlar. Benim kizce bugün gece 4 bucuk saat kadar uyumus. Normalde 2-3 saatte uyanıyordu ben uyandirmiyordum artık ama bu sefer baya uyumus. Sizinde böyle oluyor mu.

Günaydın kızlar. Benim kizce bugün gece 4 bucuk saat kadar uyumus. Normalde 2-3 saatte uyanıyordu ben uyandirmiyordum artık ama bu sefer baya uyumus. Sizinde böyle oluyor mu.
Benimkinin kesintisiz 5 saat uyudugu oldu. Valla nazar deger diye cevremde soylemiyorumda 😀 ben uyandirdim artik 5 saatte uzun bir sure ve bende uyumusum yoksa 4 saati gecirmezdim. 1.ay kontrolunde doktor artik gece kendi uyansin birak 4. 5 saate kadar ara ver demisti. 1.aya kadar her 3. Saatte uyandiriyordum.

Bende kötü olduğunu biliyorum ama saatlerce ağlıyor bir tek o şekilde uyuyor.Yapmadığım şey kalmadı saatlerce üstümde uyusa keşke o bile skıntı değil.Kucağıma alıp salladığımda yıkıyor ortalığı.Çözüm bulamadığım bir konu malesef ne ana kucağı ne başka birşey hiçbiri çözüm olmadı.İnsan mecbur kalınca yapmam dediklerini yapıyor.Keşke benim bebeğimde hafif sallamayla poposuna hafif pışpış yapmakla uyusa ama malesef her bebek aynı değil.

Bunu şuan ilk defa ayağımda bebeğimi sallarken okumam 🤦🏼‍♀️ çok direniyorum sallamamak için ama kolumda uyuyor 5 dk geçmeden çığlık çığlığa uyanıyor napıcağımı şaşırdım 12 de bir kalktı daha geri uykuya geçemedi. Gece gündüz ayrımı hiç yok yaa
Kızlar benim bebeğim de böyleydi. Hayatı sorgulattı resmen. No crying sleep solutions diye bir kitap var. Okudum uyguladım şimdi çok daha rahat uyuyor. Bir deneyin isterseniz. Biraz sabretmek gerekiyor ama 10 günde belirgin iyileşme oluyor.

Kızlar benim bebeğim de böyleydi. Hayatı sorgulattı resmen. No crying sleep solutions diye bir kitap var. Okudum uyguladım şimdi çok daha rahat uyuyor. Bir deneyin isterseniz. Biraz sabretmek gerekiyor ama 10 günde belirgin iyileşme oluyor.
Hemen alıyım nereden satın aldınız acaba

Benimkinin kesintisiz 5 saat uyudugu oldu. Valla nazar deger diye cevremde soylemiyorumda 😀 ben uyandirdim artik 5 saatte uzun bir sure ve bende uyumusum yoksa 4 saati gecirmezdim. 1.ay kontrolunde doktor artik gece kendi uyansin birak 4. 5 saate kadar ara ver demisti. 1.aya kadar her 3. Saatte uyandiriyordum.
Bana hiç doktorumuz böyle bir bilgi vermedide ondan buraya sorayım demiştim teşekkür ederim o zaman sorun yok. Bende üzülmüştüm uyanamadım çocuk aç aç durdu diye. Uyuduğunu etrafa söylememek lazım ☺️

Kizlar gaz icin kimyon cayi kullanan varmi aranizda. Ben bikac gundur gunde 1 kez iciyorm ama bebegm cok gazli. Acaba onada 1 cay kasigi versemmi diyorum. Icinzde bebegine iciren oldumu

Benim vücudum yüzüm o kadar kurudu ki. Yüzüm kuruluktan kaşınıyor. Kremi yüzüm emmiyor. Doktora gitmeye vaktim yok. Yüzüm için bildiğiniz önerebileceginiz nemlendirici var mı?

artık uyandırmak gerekmez beş saati bile bulabilir. bu aslında bebeğin gündüz aldığı kalori miktarıyla da ilgili gündüz büyük kısmını tamamladıkça gece beslenmek için kalkması azalacak. tabi emme ya da biberon alışkanlığı için özellikle kalmazsa 😅
bunun PDF halini sanki paylaşmıştınız ama İngilizce Türkçe çevirisi var mı ya da nereden çevirebiliriz

Bir hafta önce 3 saate kurduğum alarmı duymamışım, yarım saat sonra uyanıp bebeğimi emzirdim. Mememe bir yapıştı, içim gitti o an ağlamamak için zor tuttum kendimi. Çok vicdan azabı çektim, eşime de belli etmek istemedim, doyana kadar gözlerimi ayıramadım yüzünden 🥹
Dr Osman gönülal 40-50günlük bebeklerin gece 4-5 saate kadar uyumalarını normal karşılıyor

Benim vücudum yüzüm o kadar kurudu ki. Yüzüm kuruluktan kaşınıyor. Kremi yüzüm emmiyor. Doktora gitmeye vaktim yok. Yüzüm için bildiğiniz önerebileceginiz nemlendirici var mı?
Biodermanın bu kremi bana iyi geliyor canım, yorumlara da bir göz at istersen

Bioderma Atoderm Creme Ultra 500 Ml

Arkadaşlar lütfen yarim moralim çok bozuk.
Kızım 35 günlük oldu hala özellikle yüzünde sarılığı var..değişik bir tem rengi var sarı ama esmer farklı .de 60 güne kadar bekleyelim dedi .biz zaten ilk hafta enfeksiyon ve sarılık tedavisi aldık yenidoğan yoğun bakımda .benim durumumda olan varmı her gün rengine bakıyorum açıldı mi diye .bı bakiyorum açılmış gibi birde bakıyorum daha kotu gibi..iyice psikolojim bozuldu ..
Başka bir Dr da 3 aya kadar sürebilir testlerine bakalım dedi ama yoğun bakımda takip eden Dr 2 ayı bekleyelim diyor ne yapicam ..hormonlarda heralde her gün ağlıyorum bu sarılık olayı canımı çok sıktı
Bizim de öyle. Doktor anne sütü sarılığı dedi. Tüm testleri yaptık normal çıktı. Yavaş yavaş geçecekmiş. 2-3 aya geçeceğini düşünüyoruz. Annem de öyle diyor bazı bebeklerin 3 ay sürüyormuş.
Sırt üstü yattığında da kafası ztn yana dönük oluyor. Ne zaman kussa hep yan tarafına kustu. Uzun süre Yan yatırmak kaburga gelişimine zararlıymış. Valla ben sling ile uyutuyorum gündüz. Gerçekten bazen diyorum milletin çocuğunu çok kınadım ondan mı böyle oldu 🙈 sağlıklı olsunda en kısa süre de geçer inşallah bu huzursuzluğu kolik mi ne belaysa cidden çok zor
Canım çocuk nerde :))) hangi pozisyonda yatırıyorsun ben sadece dik tutabiliyorum slingde. Sling daha rahat. Ben gecem hafta Babybjörn kanguru aldım koyunca anında uyuyor ama kafası öne düşüyor rahat değil gibime geliyor ama takması çıkarması konforlu ileride sadece onu kullanırım. Baş desteği de var ancak uyuyunca öne kapanıyor başı ben huzursuz oluyorum boynu ağrı solunumu iyi olmaz diye endişe ediyorum
Benim de dalgalı🤕 bir kere beni rahatsız edecek kadar çok dolmuştu, sağdım sonrasında tam toparlayamadım. Pişikten dolayı yumurta, peyniri de kesince birkaç gün hepten zor oldu. Gün içinde öğlen yemeyi, su içmeyi de unutuyorum. Sonra sütüm azaldı diye ben de üzülüyorum. Yiyip içmezsen dinlenmezsen tabii süt üretimi olmaz. Canım annem buradayken çorbamı, suyumu peşimde gezdirirdi. Dikkat etmemiz lazım yediklerimize içtiklerimize
Canım pişik için ne yaptın neleri çıkarınca iyi geldi.

Herkese selam. Kafamda huni ile yazıyorum. Yaşadığım fiziksel ve psikolojik yorgunlugu burada anlatmaya kelimeler yetmez. özellikle psikolojik olarak hem de. eğer komşular yoksa daha önce sosyal bir çevreniz varsa hele eve kapandıysak ve anlayışsız bencil eşler ve ikinci üçüncü bir çocuk varsa durum daha da zorlaşıyor. Bu halde inanın boşanmayı bile düşünüyorum eşime aşırı derecede öfkeliyim ve gelen akrabaları yüzünden haksız yere beni kaç kez kırdı ailesi yüzünden herke sbana hak verirken bile o asla hak vermiyor. Affedemiyorum bir türlü. Neyse bebekteki sorunlara geleyim

Bizde sarılık hala devam ediyor ama azaldı bayağı onu dert etmiyorum. Yüzünde bir sütü döküntü var. Vücudu cildi aşırı hassas anında kızarıyor. Bebek 1,5 aylık oldu 44 gündür pişik var geçmiyor. Her türlü krem vs evde var. Yöntem de deniyoruz. Yarın gastroenteroşjiue gdcz. Köpüklü asitli kala yapıyor sürekli ve poposu bildiğiniz kala sızdırıyor resmen. Sanırım Laktoz intoleransı var. Poposu sürekli kaka olduğundan yani sürekli sızıyor haliyle kuru kalmıyor ve asitten dolayı değdiğinyeri tahriş ediyor. Böyle kısır bir döngü. Doktorlar herhangi besini kesmemi söylemiyor ısrarla ben kestim ama yine de devam ediyor.
Kusmul biz de aynı var. Kesik kesik çıkıyor sürekli geçiş getirmiş gibi çiğniyor bi şeyler :) eşim evden gitti yolladım daha doğrusu yoksa delirecektim ama tek başıma da iki çocukla çok çok zorlanıyorum durum böyle kızlar
Ne olacak bilmiyorum çok sağlıklı da düşünemiyorum gerçi düşünmek de istemiyorum artık çocuklar zaten yoruyor geri kalan zamanda anca yemek yapıp yiyip bulaşık ve ev toplama hallediyorum. Temizlik yapamıyorum bile :)

Herkese selam. Kafamda huni ile yazıyorum. Yaşadığım fiziksel ve psikolojik yorgunlugu burada anlatmaya kelimeler yetmez. özellikle psikolojik olarak hem de. eğer komşular yoksa daha önce sosyal bir çevreniz varsa hele eve kapandıysak ve anlayışsız bencil eşler ve ikinci üçüncü bir çocuk varsa durum daha da zorlaşıyor. Bu halde inanın boşanmayı bile düşünüyorum eşime aşırı derecede öfkeliyim ve gelen akrabaları yüzünden haksız yere beni kaç kez kırdı ailesi yüzünden herke sbana hak verirken bile o asla hak vermiyor. Affedemiyorum bir türlü. Neyse bebekteki sorunlara geleyim

Bizde sarılık hala devam ediyor ama azaldı bayağı onu dert etmiyorum. Yüzünde bir sütü döküntü var. Vücudu cildi aşırı hassas anında kızarıyor. Bebek 1,5 aylık oldu 44 gündür pişik var geçmiyor. Her türlü krem vs evde var. Yöntem de deniyoruz. Yarın gastroenteroşjiue gdcz. Köpüklü asitli kala yapıyor sürekli ve poposu bildiğiniz kala sızdırıyor resmen. Sanırım Laktoz intoleransı var. Poposu sürekli kaka olduğundan yani sürekli sızıyor haliyle kuru kalmıyor ve asitten dolayı değdiğinyeri tahriş ediyor. Böyle kısır bir döngü. Doktorlar herhangi besini kesmemi söylemiyor ısrarla ben kestim ama yine de devam ediyor.
Kusmul biz de aynı var. Kesik kesik çıkıyor sürekli geçiş getirmiş gibi çiğniyor bi şeyler :) eşim evden gitti yolladım daha doğrusu yoksa delirecektim ama tek başıma da iki çocukla çok çok zorlanıyorum durum böyle kızlar
Ne olacak bilmiyorum çok sağlıklı da düşünemiyorum gerçi düşünmek de istemiyorum artık çocuklar zaten yoruyor geri kalan zamanda anca yemek yapıp yiyip bulaşık ve ev toplama hallediyorum. Temizlik yapamıyorum bile :)
size yalnız olmak iyi hissettiyorsa yalnız kalın bazen ben de diyorum şu sıralar keşke boşansam da en azından yok derim geçeriö var olup yok olması çok daha sinir bozucu.
fırsat bulursanız meditasyon deneyin. çözemiyorsanız mutlaks yardım alın.
ilk çocuğunuz okul çağında mı? kızım 9 yaşında ve bana inanılmaz faydası oluyor evde olduğunda. eğer anlayabilecek yaştaysa konuşun biraz minik destekler alın ondan.

kızlae benim sütüm ilk zamanlar yağlıydı çocuğun da kakası hafif katı oluyordu. bu sıralar inanılmaz sulu sağarken de fark ediyorum nerdeyse renksiz baya bi su gibi sağıyorum sonra hafif beyazlaşıyo süt. bebişim kakası sulu olunca emerken muhtemelen o önsütü alıp kalanına mide kapasitesi yetmiyor diyr aklıma geldi.
protein de alıyorum dengeli aslında beslenmem ama ne yiyim içiyim önerisi olan var mı 😔

Çok çok geçmiş olsun.Doktorların dediklerinden ben tatmin olmuyorum açıkçası.Biz bu kadar bilmeyip araştırmasak başlarından atıyorlar sanki.Dün doktorum reflü için gaviscon verdi ama araştırdığımda bebeğe ağır geleceği kanaatine vardım.Başka bir doktordan öneri aldım.Ayrıca Bu dönemde eşiyle iyi geçinebilen varsa alkış vallahi.Biz maşallah normalde iyiyizdir ama bebekten sonra kalbimi o kadar kırıyorki o kadar bilmişlik taslıyorki sanki annesinden daha iyi düşünecek haspam.Daha önce eline bebek bile almamış adam bana şöyle tut diyor 😅 Kendini benle yarıştırıyor ben şu kadar uyudum şöyle baktım.Babalığın o olduğunu aslında yardım etmiş olmadığını bir türlü anlatamıyorum.Bende kendimi boşa yoruyormuşum artık ne kalkıp sahur hazırlıyorum ne dediklerini dinliyorum.Yalnız kalmanız sizin için iyiyse devam edin ama çok zorlanıyorsanızda oturup konuşup halletmeniz doğru olur,tabi ne kadar anlarlarsa.Ben daha küçüğüm belki aranızdaki en küçük en toy bireyimdir🥲 25 yaşındayım ve gençliğim elimden alınmış gibi hissediyorum.Zamanla geçecek bebişler biraz daha uyuyup biraz daha düzene girdikçe herşey yoluna girecek diye teselli edyorum kendimi.Herşey benim seçimimdi.Ama bende bir destek almayı düşünüyorum bu reflü,eş vs yordu beni de 🙏🏻Geçecek inşallah demekten başka elimden de birşey gelmiyor ama yalnız değilsiniz bunu bilmek beni rahatlatıyor🫶🏼

Back
X