Aynen bacım. Son bir ayda bi gofret yedim Allah inandırsın. Geçen misafir geldi ya iftara ilk kez tatlı yaptım evde. Ondan iki dilim yedim. Ama olacağı var, demek oluyor
Annem şeker hastası. Ama benim daha önceki gebeliğimde şeker yüklemesinde sorun olmamıştı. Bu gebelikte açlık şekerim hamilelikte 2-3 kez bakıldı. Hep iyi çıkıyordu. Ama yüklemedeki o iki sonuçtan birinin sınır üstünde çıkması yeterliymiş teşhis için. Yüz kişiden 5 ile 8inde görülebiliyor, sen de bu gruptasın dedi.
Merkezde yoksa dahi illa birlikte çalıştıkları yahut tavsiye edebilecekleri bi perinatalog vardır. Ona yönlendirirler.
Bazı Dr lar cok sıkı bu konuda. Misal bi liste veriyor. Üç isim var. Bunlardan birinde yaptır diyor. Mesleki tecrübe anlamında başkasına güvenmiyor vs.
Ah bacımmmmm.

Nasrettin hocanın dediği gibi bana eskten düşeni getirin..
O kadar iyi anlıyorum ki seni… Birebir aynısını yaşadım bugün. 11i geçiyordu hastaneye girdim. Çıktığımda saat 14.30u geçiyordu. Zor yetiştim kızı okuldan almaya.
Diyetisyene gittim. Almadı beni. Randevu alıp geleceksin dedi. Dedim ki Dr hanım hamileyim. Hastayım. İnanın zor duruyorum. Saatlerdir hastanedeyim. Merhamete geldi. (Oysa ki dahiliyedeki dr kapısında o kadar hasta old halde hiç mırın kırın etmemişti. Diyetisyen kapısında bekleyen hasta olmadığı halde bu şekilde davrandı)
Kayıt açtım geldim, odaya girdiğimde de, hamile old için aldım yoksa almazdım, almak zorunda değilim dedi yine. Ben de sağolun falan diyip sırtını sıvazladım.
Aldığım 5.5 kg a o da şaşırdı. Yani buna rağmen şekerin yüksek çıkmasına. Ama sonra dedi ki birçok sebeple gebelik şekeri olabilir. Liste verdi. Anlattı. Bir ay sonra tekrar gideceğim sanıyorum.
Yemek yapıyorum suan elim sıkışık. İftardan sonra listerin resmini çekeyim atayım. Senden farklı olarak sadece şeker ölç demediler bana
Diyete sıkı uymayı düşünüyorum ins. Pişman olmak da var bu işin sonunda. Rabbim kolaylaştırsın bacım