• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    139
Bu derece fark olur mu bilmiyorum ama forumda farklı dr ların farklı uzunluklar ölçtüğünü okudum.

Önemli olan muayenesine gittiğin Dr, her zaman takibini yapan Dr muydu ? Eğer öyleyse daha önceki muayenelerde normaldi ve birden mi kısalmış 21 mm olmuş ? 🙄

Benim bildiğim tehlikeli sayılar var. 15 mm mesela. Bir de 24 mm. Erken doğum riskine karşılık hastanın durumuna göre devamlı yatak istirahati ya da serklaj önerilebiliyor. 35 ve üstü normal sayılıyor.

Benim merak ettiğim hadi rahimagzını yanlış ölçtü. Açıklık var demiş. O da yokmuş. O nasıl oldu ? 🤔

Sen fakülteye gittikten sonra ilk Dr a rücu ettin mi?

Devlet hastanesine gidiyorum hep aynı doktora gidiyorum ama daha önce böyle bir sorundan bahsedilmedi. Ayrıntılı ultrasonda da böyle bir şeyden bahsetmediler. O yüzden bende anlamadım neden böyle oldu geç saatte üniversite acile gittiğim için geri doktorumla tekrar görüşemedim. Oldukça canım sıkıldı şimdi napayım bilmiyorum

Oğlumu baştan hep yatağına koyardım, başka yere koyunca uyumazdi, bir uere gitmek eziyet oluyordu yatagini uadirgardi, bende gün içinde falan yatağına birakmak yerine, koltuğa bazaya başka başka yerlere koydum, gece yatağına koyuyordum, böylece yer yadirgama huyunu aştık, gece uykusu da daha çabuk düzene girdi yatağına girince gece moduna geçiyordu, altını da lambayı açmadan minik bı ışıkta temizliyordum, o gün bugündür gece uykusu düzenlidir emzirmeye kaldırmadan kalkmazdi, şimdi de su için ya da çiş için kalkarsa kalkıyor yoksa akşam yatar sabah kalkar, ben bu düzeni bu yatak olayına bağlıyorum
Maşallah. Peki sence de tek bir yatakta yenidoğan için park yatak daha mantıklı değil mi. Beşikten sonra bi daha sürekli değiştirmemek adına soruyorum. Beşik alanlar çok kısa bir süre sonra bebek sığmadığı için değiştirdim uyumadı diyen çok var. Senin fikrin nedir bayan tecrübe😁❤️

Maşallah. Peki sence de tek bir yatakta yenidoğan için park yatak daha mantıklı değil mi. Beşikten sonra bi daha sürekli değiştirmemek adına soruyorum. Beşik alanlar çok kısa bir süre sonra bebek sığmadığı için değiştirdim uyumadı diyen çok var. Senin fikrin nedir bayan tecrübe😁❤️
Ben bu işlerle uğraşmayı sevmem, fazla eşya da sevmem, elimde kalmasın diye park besikle falan uğraşmadım kaç tur degistiricem.diye, beşik aldım iki yaşına kadar kullandık, bizim azman sigmamaya başladı yatağı döşeği bı köşeye yigip çıkıyordu içinden, beşiğin köşesinde koltuk vardı üzerine cikar ordan adım adım inerdi, en son parmaklıklarıni sökmeye başladı daha kullanmadık, bazaya geçirdik, park yatak kullanmadım, kullananlar daha iyi bilir farkını o konuda tecrübem yok 😂😂

Kızlarım ya yoğunluktan hiç bakamadım bugün. Mesajları geriye dönük okuyunca yazarım.
Minik bir soru, sağ memede kahverengi halkanın bittiği yerde elime mercimek kadar bir sertlik geldi ağrısız. Süt kanallarıyla alakalıdır di mi?
Dışındaysa bir tane az bile çıkmış canim kabarık kabarık oluyor cevresi süt kanallariyla alakali, doku altindaysa dokununca hissediyorsan emin değilim

Canım merhaba ben 20+2 de detayliya gittiğimde banada ense kalınlığı 5.9 dedi bağırsaklarında parlaklık var gibi dedi bir ay sonra kontrole çağırdı bugün tekrar gittim 24+2 de yani gayet her şey yolunda bi sıkıntı yok demek ki pozisyonundan gibi bişey söyledi içini ferah tut.stresin bebeğe zararı var faydası yok.sag salim kucağımıza almayı nasip etsin rabbim
yani bunları duymak rahatlatıyor tabiki ama ben iki ayrı doktora da gittim ikiside aynı ölçtü inşallah sizdeki gibi olur benimde içim rahatlıcak bir sonuca varırım allah razı olsun yorumun için

Çok teşekkür ederim evet ikinci bıraktığınız link ancak olur o kadar makbule geçti ki anlatamam 😍😍

aryakusum aryakusum ve lady peacock lady peacock hanımlar çok geçmiş olsun inşallah diyet ve yürüyüşle çözülür. Allah yardımcınız olsun diyet listesini inceledim her güzel şeyin üstü çizilmiş kalanlarla da nasıl doyulsun 😢

Bu kadar dikkat etmenize rağmen sizlere bunu söyledilerse hamilelikle gelen yoğun tatlı isteğimizi görünce bize ne derler kim bilir 🤷🏻‍♀️

Aç kalmak hastanede beklemek vs korkutmuyor da sonucu biraz korkutmaya başladı inşallah kalanlarımız da kolaylıkla atlatırız 🙏🏼

Arkadaşlar merhabalar bugün rutin kontrole gittim 24 haftalık bebeğim. Doktor kontrolde rahim ağzını ölçelim dedi ultrasonda baktı sonra hemen vajinal muayene edeceğim dedi. Vajinal muayene sonucunda rahim 21 mm çıktı. Beni alelacele üniversiteye yolladı. Erken doğum olabilir hemen git açıklığın var dedi.

Üniversiteye gittim onlar da alttan muayene ettiler fakat onlar 30 mm olduğunu herhangi bir sorun olmadığını NST‘de sancı olmadığını sorun olmayacağını söylediler. Şimdi bu iki muayenede nasıl bu kadar fark olabiliyor ve 30 mm de sınır mı? İlk gebeliğim o yüzden orada 30 mm’nin çok sınır olup olmadığını sormadım. Çünkü şu an internetten araştırdımğımda 30 mm sınırda olduğu söyleniyor. Kafam çok karıştı böyle bir durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı

Canım benim gittiğim doktorda 25-35 mm arası normal demişti. 25 altı riskli demişti. Şu an sınırlar içerisinde görünüyor ❤️ ama yine de için rahat etsin istersen başka bir doktor görüşü alabilirsin

Canım benim gittiğim doktorda 25-35 mm arası normal demişti. 25 altı riskli demişti. Şu an sınırlar içerisinde görünüyor ❤️ ama yine de için rahat etsin istersen başka bir doktor görüşü alabilirsin
Teşekkür ederim muhtemelen doktorumu değiştireceğim çünkü üniversitedeki hoca 21 mm çıkan ölçüme bakıp biraz yanlış ölçülmüş dedi. Çokta moralim bozuk dünden beri umarım sorun yaşamam çok teşekkür ederim

Kızlar su pantolonun grisi bende var. Devamlı giyiyorum, çok memnunum. (L beden suan 86 kg olduğum halde rahat oluyor, esnek yapısı) Siyahı stoğa girdi. Hemen aldım. Tavsiye ederim

IMG_5031.webp
IMG_5032.webp

Linkiniz demin gözüme çarptı tam istediğim gibi bir park yatak ve fiyatı da makul normalde hepsinde yatak olmuyor mesela . Sipariş ettim bende Rabbim güzel günlerde kullanmayı da göstersin inşallah 🙏🏻 Allah razı olsun.

Teşekkür ederim muhtemelen doktorumu değiştireceğim çünkü üniversitedeki hoca 21 mm çıkan ölçüme bakıp biraz yanlış ölçülmüş dedi. Çokta moralim bozuk dünden beri umarım sorun yaşamam çok teşekkür ederim
Ayni durumu ben yasadim.
Vajinal serklajliyim ben. Operasyondan 2 hafta sonra bir gece ani bir kanamam oldu. Herkesce bilinen acilinde kadin dogum doktoru olan bir ozel hastaneye gittim ve rahim agzi olcusunun 28 e dustugunu kanamamin ondan geldigini kasilmamin baslamis olcagini soyleyerek kendilerininde yapacak birseyi olmadigini soyleyerek beni gonderdiler. O gece sabahi zor ettim. Sabah doktoruma gittim ve 40 mm olctu :) o isbilmezler artik nereyi olctu bilemiyorum dedi:)
Bir progestan igne yapildi ve kanamamda durdu. Yani aslinda korkulcak hicbirseyim yokmus.

Bende daha almadım ama fikir istiyorum ve karar vermek istiyorum ben daha hiç bir şey almadım tek göğüs ucu kremi aldım o da çok kaşıntım olduğu için konuşarak, istişare ederek alayım istiyorum.
Aynen canım danışarak almak daha iyi tabi ki. Bende takip ediyorum paylaşılan linkleri, fikirleri. Hala karar veremedim hangisini alacağıma bakıyorum öylece. Sanırım alacagim zamana kadar da karar veremeyeceğim 😅 ❤️
Kızceler bugün benim de 3te detaylı ultrasonum var, inşallah bir sıkıntı çıkmadan atlatırız biz de ♡
Hayırlı haberlerle gel inşallah canım benim ❤️ 🥰 🤲

Ayni durumu ben yasadim.
Vajinal serklajliyim ben. Operasyondan 2 hafta sonra bir gece ani bir kanamam oldu. Herkesce bilinen acilinde kadin dogum doktoru olan bir ozel hastaneye gittim ve rahim agzi olcusunun 28 e dustugunu kanamamin ondan geldigini kasilmamin baslamis olcagini soyleyerek kendilerininde yapacak birseyi olmadigini soyleyerek beni gonderdiler. O gece sabahi zor ettim. Sabah doktoruma gittim ve 40 mm olctu :) o isbilmezler artik nereyi olctu bilemiyorum dedi:)
Bir progestan igne yapildi ve kanamamda durdu. Yani aslinda korkulcak hicbirseyim yokmus.

🙏 çok şükür umarım bir sorun yaşamadan vaktinde doğum yaparız doktorlar bazen ruhumu daraltıyor. İyi bir doktor çok önemli

Geçmiş olsun canım benim. En azından diyet ve yürüyüşle çözümü olan bir şeymiş. Allah yardımcın olsun, kolaylık versin güzelce geçsin gitsin kalan günler inşallah. Biliyorum diyet yapmak zor. Uymak zor ama mecbura kalınca işte. Allah yardımcın olsun inşallah 🤲 ❤️

Bende park yatak düşünüyorum da daha almadım bakalım. Sanırım son aya kalacak o iş.

Çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyileşirsin artık 🤲❤️

Çok geçmiş olsun canım. Allah yardımcın olsun, kolaylık versin inşallah. Ben de korkuyorum şeker muhabbetinden. Kızımda hiç öyle bir şey gelmedi başıma şükür ama kızımda bu kadar yemek yiyemiyordum. Şimdi sürekli bir şeyler istiyor canım. Ekmeğe dayanamiyorum zaten. Erkek kardeşim 2 senedir şeker hastasi. İnsülin kullanıyor direkt hemde. Üstelik tatlıya düşkün değilken çıktı onda. Rahmetli babaannemde ve annemin babasinda da vardı. Ailede şeker öykümüz baya geniş bizimde yani. Kendimi tutmaya çalışıyorum ama bakalım benim sonum ne olacak. Bayramdan sonra göreceğiz. Allah yardımcın olsun inşallah diyet ve yürüyüş iyi gelir kuzum. 🤲❤️
Çok sağol canım benim ❤️
Benimde ilk gebeliğimde hiç tansiyon şeker tarzı şeylerle karşılaşmadım ama bu gebelikte oluyor her gebelik te bir değil tabi sağlık olsun inşallah
Bizim aile de hiç şeker hastası yok o yüzden şaşırdım biraz bende kendimde beklemiyordum
Diyete uyacağız bakalım bir haftalık şeker takibi ve diyet sonucu durumlar ne olacak göreceğiz güzel ilerler inşallah 🙏

aryakusum aryakusum ve lady peacock lady peacock hanımlar çok geçmiş olsun inşallah diyet ve yürüyüşle çözülür. Allah yardımcınız olsun diyet listesini inceledim her güzel şeyin üstü çizilmiş kalanlarla da nasıl doyulsun 😢

Bu kadar dikkat etmenize rağmen sizlere bunu söyledilerse hamilelikle gelen yoğun tatlı isteğimizi görünce bize ne derler kim bilir 🤷🏻‍♀️

Aç kalmak hastanede beklemek vs korkutmuyor da sonucu biraz korkutmaya başladı inşallah kalanlarımız da kolaylıkla atlatırız 🙏🏼
Teşekkür ederim canım 🥰❤️
Benim listede verildi bugün uyacağız artık listeye göre
Kilo olarak son beş kilo hakkım var onu aşmamak şartıyla dikkat etmek gerekiyor
Rabbim yardımcımız olsun hepimiz için 🤲🏻

Teşekkür ederim canım 🥰❤️
Benim listede verildi bugün uyacağız artık listeye göre
Kilo olarak son beş kilo hakkım var onu aşmamak şartıyla dikkat etmek gerekiyor
Rabbim yardımcımız olsun hepimiz için 🤲🏻
Amin 🤲🏼

Bacım kaç kilo hamile kalmıştın, şimdiye kadar kg aldın ? Beş kg hakkın old Dr mu söyledi ?

Back
X