• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Bana da sürekli bu günleri özleyeceksin diyorlar, bunlar zor günler ama daha zor günler ilerde demenin kibar hali herhalde 🤣
Bence hic bakma onlara istedigimiz korkumuz derdini anlatabilsin degil mi bence en zor bu aylar bir de diş çıkarırken diger zamanlar sana bakip gulumsemesi anne demesi yetiyor 🥰

Kızlar bizim bebek gene uyumuyor uyuyor geri.uyaniyor gündüz de böyle artık mama uyuturdu baya insanda fayda yok neden böyle acaba kolikmi
Canim 2 gündür benim kızım da böyle. Uyuklamaya başladığında youtubedan beyaz gürültü aciyorum daha iyi dalıyor öyle yerine koyuyorum ses de bir süre çalmaya devam ediyor bana faydası oluyor gibi geliyor . Beyaz gürültü, supurge sesi vs gibi kayitlar var bir dene istersen

Bizimki kucaktada ağlıyor genelde 🥺 tek başına olunca çok zor eşim evdeyken iyi ama ise gittinde çok korkuyorum panik yapıyorum nasıl baş edicem diye 🥺yanında biri olunva elden ele daha rahatlıyor bebek bazen keşke benimde bı destekcim.olsa eşim sağolsun gene elinden geleni yapıyor bide bebek sicrmaaya başladı gene ilk zamanlardakimkill gibi 🥺
Zor canım Allah yardımcımız olsun

Sabah oldu da akşam olur mu acaba ilk aşı var bugün 🥹🥹🥹🥹🥹
aşı çok uzundu ya o iğne bebeğimin bacağı kadardı çok üzüldüm 😞
Hamileyken grubun tadi bir başkaydı 20 ocakta doğum yaptım bebek 25 gunluk oldu gün sayıyorum ikinci hafta gazdan kıvranan bebeğime maflor gaz damlası aldım biraz rahatladı. Süt gelme olayı 5 günü buldu doğum sonrası kızlar. Sizleri okumaya çalışıyorum yalnız değiliz 40 miz çıksa Bi Di gün sayıyorum. Efsane yoruldum bebek sürekli kucak istiyor uyurken bile dermanım kalmadı kucağa alıştırma diyenler emerken kucakta gaz çıkarken kucakta mecbur alistirmis oluyoruz nasıl olacak bilmiyorum. Emzir gaz çıkar hemen yatağa koy diyenler nasıl yapıyorsa anlamadım. Bir de elimde 140 adet prima bebek bezi var 1 numara almak isteyen Ankara merkezdeyim yazarsa özelden 4100 gram doğdu bez küçük gelmeye başlıyor.
3 ay öncesi alışkanlık olmaz diyorlar doğru mu bilmiyorum.Ben bolca temas ediyorum 3 ay sonrasında biraz daha dikkat etmeye başlarım.Bizim de öyle bir haftamız oldu şimdi daha iyi belki erken atak dönemi yaşıyodur
Gece ağladım bebisle birlikte uyutuyorum yatağa koyuyorum uyanıyor çok yoruldum kendimi suçladim hep nasıl bakcaksin yapamıyorum diye 😭
Canım bir sen değil hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.Yorulacağız ama elimizden geleni yapıyoruz her şeyi mükemmel yapmamıza gerek yok biz hepimiz çok güzel anneleriz.Bebeğimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz elimizden ne gelirse o🌺
Kaç gün sürdü sizin bir de neler yaşadınız? Biz 4. gündeyiz odaya gün ışığı girer girmez huysuzlaşıyor gece gayet iyi uyuyor ama gündüz olur olmaz asla yatakta kalmak istemiyor hep kucak ve meme istiyor. Geçmeyecek diye korkuyorum açıkçası bir de 23. gün çok mu erken bunun başlaması için düşünmeden edemiyorum umarım erken gelen bir ataktır da geçicidir.
Aynılarını yaşadım gece uyuyordu gündüz asla durmuyordu.Ya ağlıyordu ya memede kalıyordu kucağa mı alıştı diye bile düşünmüştüm.1 hafta sürmemiştir geçti artık daha rahat.umarım geri gelmez.Doktorum eğer ağladığında ortam değişince susuyorsa gaz sancısı vardır dedi

aşı çok uzundu ya o iğne bebeğimin bacağı kadardı çok üzüldüm 😞

3 ay öncesi alışkanlık olmaz diyorlar doğru mu bilmiyorum.Ben bolca temas ediyorum 3 ay sonrasında biraz daha dikkat etmeye başlarım.Bizim de öyle bir haftamız oldu şimdi daha iyi belki erken atak dönemi yaşıyodur

Canım bir sen değil hepimiz benzer şeyleri yaşıyoruz.Yorulacağız ama elimizden geleni yapıyoruz her şeyi mükemmel yapmamıza gerek yok biz hepimiz çok güzel anneleriz.Bebeğimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz elimizden ne gelirse o🌺

Aynılarını yaşadım gece uyuyordu gündüz asla durmuyordu.Ya ağlıyordu ya memede kalıyordu kucağa mı alıştı diye bile düşünmüştüm.1 hafta sürmemiştir geçti artık daha rahat.umarım geri gelmez.Doktorum eğer ağladığında ortam değişince susuyorsa gaz sancısı vardır dedi
Canım bu atakta sesler çıkarmaya başladı mı? Zor bir atak ama tepki vermeye başladı çok mutluyum. Hıçkırınca ağlamıyor hıçkırıktan sonra aaa diyor. Susuyor. Bazen de değişik sesler çıkarıyor çok tatlı 🥰 onun dışında baya gıcık. Son günlere gelmiş olmalıyız diye umut ediyorum. 5 6 gündür böyle.

Canım bu atakta sesler çıkarmaya başladı mı? Zor bir atak ama tepki vermeye başladı çok mutluyum. Hıçkırınca ağlamıyor hıçkırıktan sonra aaa diyor. Susuyor. Bazen de değişik sesler çıkarıyor çok tatlı 🥰 onun dışında baya gıcık. Son günlere gelmiş olmalıyız diye umut ediyorum. 5 6 gündür böyle.
Mustafa Kemal de ses çıkarmaya başladı gülümsemeler arttı

bilsem 40 i çıkınca rahatlarsniz diyorlar benim cırkım çıktı gece dişlerimi sıkıp uyanıyorum çenem ağrıyor artık gündüz de dişlerim ağrıyor:( oysa ne çok istemiştim 7 yıldan beri şimdi kendimi hem yetersiz hem yorgun hemde bebeği mutlu olmayan biri gibi hissediyorum. Kucağımda uyumak istiyor sürekli
Üzmek istemem ama 40ı çıkınca düzelmiyorlar. 4 ay bitince geçiyor ama hepsi. Zaman...

Evet sesler çıkarıyor gülücükler arttı.Gülerek konuştuğum zaman gülücükler saçıyor aa gibi kısa kısa sesler çıkarıyor.Gözleriyle takip ediyor.Kucağımda gezdirirken kafasını kaldırıyor her şeye bakıyor artık ne kadar görüyor bilmiyorum.Yorulunca kafasını sallaya sallaya düşürüyor 😂 Avizeler ve köşeli şeyler daha çok dikkatini çekiyor.Yüzüne yaklaşarak sesler çıkarıyorum o da dikkatle izliyor

Herkesten çok özür diliyorum negatif enerji veriyomusun gibi oldu ama inan yaşadığım şehirde de hiç tanıdık yok burda gene sizlerden bisryler ogreniyorum 😭öğretmenim bizim bebek kolik olabilir mi kolik bebek nasıl oluyor acaba tammolarsk internette baktimda pek açıklayıcı bulamadim
Canım durduk yere ağlamalar kolik die biliyorum.mesela karnı tok altı temiz ,sağlık problemi de yok.durduk yere ağlıyor susmuyorsa kolik.bnm oğlumda kucakta dolaşmak isterdi. Beşik meşik işe yaramadı.emzik ilkten vermedim ağız ve damak yapısı bozulur die.esim kendisi beşik yaptı asla işe yaramadı.anca kucakta duruyordu.arabaya bindi mi çığlık çığlığa.sanki coxuk kacirioz.coxuk arabasına asla binmez vs.hamak zip zip beşik aldık.tavana asmalı onda rahat etti.kolik bebeklere bire birmis.biz bir ,bir buçuk yaşa kadar kullandık hamak beşiği.
Kızlar kuru fasulye nohut vs yiyormusunuz
Canım gaz yapar.40i çıkmadan yeme yersen de haslarken ve yemeğine geçince de kimyonu bol at.
Kızlar demir eksikliğine baktırın ya da demir takviyesi alın. Bana bugün doktor demir eksikliğin yüzünden sütün azalır dedi. Demir ilacı da vermişti doğumdan sonra doktor ama ben pek üstüne düşmemiştim.
bnm de 1 aylıkken d vitaminim aşırı düşüktü Dr ilaç verdi aklıma gelirse kullaniom.sutum de azaldı sanki.d vitamini de etkiliyor heralde demir gibi
Bizimki kucaktada ağlıyor genelde 🥺 tek başına olunca çok zor eşim evdeyken iyi ama ise gittinde çok korkuyorum panik yapıyorum nasıl baş edicem diye 🥺yanında biri olunva elden ele daha rahatlıyor bebek bazen keşke benimde bı destekcim.olsa eşim sağolsun gene elinden geleni yapıyor bide bebek sicrmaaya başladı gene ilk zamanlardakimkill gibi 🥺
Canım küçük Kur'an'ı Kerim varsa yatağın kafasının altına koy.yoksa da şu yemek takımı bıçakları var ya keskn olmayan ondan başının altına koy.ben yatağının altına Kur'an'ı Kerim koydum. Baby nestin altına da bıçak koydum

Kızlar hepimiz aynı durumdayız bu günlerde galiba. Emzir, gaz çıkar, yatağa koy, bebiş ağlasın, kucağa al, hoplat, yatağa koy, bebiş ağlasın.. Sürekli bu döngüdeyiz.
2 buçuk yaşında oğlum var. Kızımdan fırsat bulunca da onu yedir, giydir, yıka, oyna 😃
Gece 2'ye kadar cümbür cemaat ayaktayız. 2de bayılıyor artık herkes. Gece de kızım uyanıyor, gazdan uyumuyor. Sabaha karşı bi 3 saat ne uyursam o.
Sonra devam döngüye.
Temizlik, yemek, olduğu kadar..
Sıcak çay mı? O ne?
Oğluşuma çok üzülüyorum, ekran süremiz arttı 😕

Bebişler annelerini yalancı çıkarmayı çok sever 😃😃
Kesinlikle özellikle anneme karşı yapıyor. Bunlar 2 yıl sonra beni saf dışı bırakırlar zaten.

Evet sesler çıkarıyor gülücükler arttı.Gülerek konuştuğum zaman gülücükler saçıyor aa gibi kısa kısa sesler çıkarıyor.Gözleriyle takip ediyor.Kucağımda gezdirirken kafasını kaldırıyor her şeye bakıyor artık ne kadar görüyor bilmiyorum.Yorulunca kafasını sallaya sallaya düşürüyor 😂 Avizeler ve köşeli şeyler daha çok dikkatini çekiyor.Yüzüne yaklaşarak sesler çıkarıyorum o da dikkatle izliyor
Evet kızınca da anlıyor 🤣 beni sabah deli etti. Hiçbir şey yok altı temiz karnı tok ağlıyor, uyumuyor. Evde de yalnızız. Kızdım hemen sustu 🥹 küçükken kardeşimle kavga edip ağlayınca annem döveyim de ağladığınız boşa gitmesin derdi. Ben de öyle dedim, döveyim de bu ağlamalar boşa gitmesin dedim sustu hemen 😅

Canım durduk yere ağlamalar kolik die biliyorum.mesela karnı tok altı temiz ,sağlık problemi de yok.durduk yere ağlıyor susmuyorsa kolik.bnm oğlumda kucakta dolaşmak isterdi. Beşik meşik işe yaramadı.emzik ilkten vermedim ağız ve damak yapısı bozulur die.esim kendisi beşik yaptı asla işe yaramadı.anca kucakta duruyordu.arabaya bindi mi çığlık çığlığa.sanki coxuk kacirioz.coxuk arabasına asla binmez vs.hamak zip zip beşik aldık.tavana asmalı onda rahat etti.kolik bebeklere bire birmis.biz bir ,bir buçuk yaşa kadar kullandık hamak beşiği.

Canım gaz yapar.40i çıkmadan yeme yersen de haslarken ve yemeğine geçince de kimyonu bol at.

bnm de 1 aylıkken d vitaminim aşırı düşüktü Dr ilaç verdi aklıma gelirse kullaniom.sutum de azaldı sanki.d vitamini de etkiliyor heralde demir gibi

Canım küçük Kur'an'ı Kerim varsa yatağın kafasının altına koy.yoksa da şu yemek takımı bıçakları var ya keskn olmayan ondan başının altına koy.ben yatağının altına Kur'an'ı Kerim koydum. Baby nestin altına da bıçak koydum
Hocam süt kandan üretildiği için kan değerleri çok etkiliyor.

Kesinlikle özellikle anneme karşı yapıyor. Bunlar 2 yıl sonra beni saf dışı bırakırlar zaten.

Evet kızınca da anlıyor 🤣 beni sabah deli etti. Hiçbir şey yok altı temiz karnı tok ağlıyor, uyumuyor. Evde de yalnızız. Kızdım hemen sustu 🥹 küçükken kardeşimle kavga edip ağlayınca annem döveyim de ağladığınız boşa gitmesin derdi. Ben de öyle dedim, döveyim de bu ağlamalar boşa gitmesin dedim sustu hemen 😅

Hocam süt kandan üretildiği için kan değerleri çok etkiliyor.
Öyleymiş bende yeni öğrendim

Kızlar bebeğimin bir göğsünde şişlik ve kızarıklık var nedir bu ağlayıp duruyor ondan mı acaba

Bizimki de emiyor uyuyor geri uyanıyor zar zor şimdi gene emziriyorum ama scmi tokmu nesi var anlamıyorum 😭
Benimkinin gazı varmış alttan zoraki masajla onla bunla pırt yapınca rahatladı ve emdi baya. Ben gaz çıkarma işini pek beceremeiyorum o yüzden kız da sancılanıyor. Şimdi kiraz çekirdeği kemeri sardım belki biraz faydası olur diye

Çıngıraklı oyuncağı dikkat çekti göz takibi gayet iyi bende de tummy time kartları şu an ilgi çekmiyor
Bizim hiç oyuncağımız yok ya 🤦🏼‍♀️ ben hiç oyuncak düşünmemişim. Oyun halısı aldı teyzesi haftaya deneriz 🤗
Gögüslerinde süt birikmesi oluyor doktorlar genel olarak zarasız diyor ama ben iki parmağımda bastırıp içindeki sütü ara ara çıkarıyprum
Annemde diyor süt birikir diye. Sürekli kontrol ediyoruz. Bastırınca çıkıyor mu?

Bugün kafasındaki konakları da gösterdik. Annenin hormonlarından oluyormuş. Asidi çıkmış zeytinyağı sürüp fırça ile tarayın yarım saat sonra yıkayın dedi. Krem olarak hametan önerdi. Ama önce zeytinyağı ile deneyin geçmezse krem kullanın dedi. Zeytinyağını denedik baya temizledi. Yarın tekrar yapacağız.

Back
X