• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar bu kullandığımız süt arttırıcı damla
Kızlar bebeklerinize d vitamini damla verildi mi üç gunlukken verdiler bi yerde okudum 15 gunlukken baslaniyomus
Evet canım 5 günlükken sağlık ocağında verdiler hemen kullan dediler ama ben sağlık ocağında verdiklerine başlamadım yarın 15.gun kontrolü var çocuk doktorun da ona da danışıp Ocean alacam .

Evet canım 5 günlükken sağlık ocağında verdiler hemen kullan dediler ama ben sağlık ocağında verdiklerine başlamadım yarın 15.gun kontrolü var çocuk doktorun da ona da danışıp Ocean alacam .
Nasil süt arttırıcı damla anlamadım bebeğe veriyoruz

Nasil süt arttırıcı damla anlamadım bebeğe veriyoruz
Yok kız kendin için süt artırıcı damla.bebege verim deme aman ha.🥴ocean damla bebek için özel alınacak bı d vitamini damlası. .d vitamini damlası devlet ücretsiz veriyor ama o bebeklerde kabızlık vs yapıyor en azından bnm kız bugün kaka yapamadi.ondan şüphe ettik biz.hemn eşim ocean d vitamini aldı geldi.bide maflor bağırsak düzenleyici aldı.oglumda kullanmıştık ikisini de .ikisi de özel damlalar devlet karşılamıyor.

Bizde de uzamış sarılık var ABO uyuşmazlığından dolayı , 4.gün 17 oldu fototerapi aldı 7.gün 16.9 du deriden ölçümde yatırmadım ben 10.gün 13.8 olmuştu bir hafta sonrası 11 e düştü yani 2 gün önce
Oo çok güzel düşmüş masaallah. Nasıl yaptınız acaba? Beslenme diyorlar ama alakası yok. Günde min 6 tane dolu dolu bez çıkarıyor. Ama değerimiz düşmüyor

Hemşireye sordum monovit d3 damla bebeğe vermişler ben bestlak kullaniyorum

İlk cumlemi düşünmüş yazmamışim 🫣 şey dicektim kızlar bı süt arttırıcı damla bestlak bağımlılık yapıyor olabilir mi. Kullanmadigim gun sanki sütüm olmuyor benim

Bı bakayım canım ona

İhmal etme canım neden damardan verdiler çok mu düşüktü

Demir canım bziim için bebekler için değil

Ben oğlumu 4 aylıkken kestirmistim ertesi gün açık hava sinemasına gitmiştik ne kadar küçük o kadar iyi bnece
Cok sıkıntı olduu canim yaaaa. Bizim bebis simdi gazlandi zaten esimle cok yoruluyoruz bir de sunnete pek cesaretim yok ama sana da katılıyorum ne kadar erken o kadar iyi o yüzden tecrubelerimden faydalanmak isterim. Surecin nasıl geçti rahatmissin heralde ama biraz ayrintili anlatirsan benim de cesarete ihtiyacim var. Lokal anestezi mi oldunuz klips yontemi mi?
Yok ya 3 gün yoğun bakımda yattık. 18.7 den 10 a düştü sonra tekrar 14.8 e çıktı. 15 olsaydı yine yatıracaklardı. Ama şimdi 14.2
Beslenmesi iyi, idrar yapıyor ama düşmüyor
@ dikloron. Kizlar benim bebisim de sarilik oldu ilk kan tahlilinde 18.8 çıktı. Devlet hastanesi oldugu icin yatirmadilar ama ilk olarak özele gittigimizde hemen yatis vermislerdi. Neyse annem altın otu nu tavsiye etti. Bizlere yegenlerimd hep kullanmis. Altin otunu kaynamis suya demleyip bir kac dakika bekletip gunde iki uc cay kasigi iciriyorsun. Akrabalardan da kullanan cok varmis ben de kullandim artik iyiyiz şükür. Takdir sizin tabiki ben sadece bildigimi paylasmak istedim.

İlk cumlemi düşünmüş yazmamışim 🫣 şey dicektim kızlar bı süt arttırıcı damla bestlak bağımlılık yapıyor olabilir mi. Kullanmadigim gun sanki sütüm olmuyor benim
Bestlak baya baya işe yarıyor mu cnm.bnm de çekildi sanki sütüm.olmadi bende deniyim.ben rezene çayı içmeye başladım etki eder mi bilmiyorum.ama bu damlayı herkes söylüyor.bende alayım bari

Cok sıkıntı olduu canim yaaaa. Bizim bebis simdi gazlandi zaten esimle cok yoruluyoruz bir de sunnete pek cesaretim yok ama sana da katılıyorum ne kadar erken o kadar iyi o yüzden tecrubelerimden faydalanmak isterim. Surecin nasıl geçti rahatmissin heralde ama biraz ayrintili anlatirsan benim de cesarete ihtiyacim var. Lokal anestezi mi oldunuz klips yontemi mi?

@ dikloron. Kizlar benim bebisim de sarilik oldu ilk kan tahlilinde 18.8 çıktı. Devlet hastanesi oldugu icin yatirmadilar ama ilk olarak özele gittigimizde hemen yatis vermislerdi. Neyse annem altın otu nu tavsiye etti. Bizlere yegenlerimd hep kullanmis. Altin otunu kaynamis suya demleyip bir kac dakika bekletip gunde iki uc cay kasigi iciriyorsun. Akrabalardan da kullanan cok varmis ben de kullandim artik iyiyiz şükür. Takdir sizin tabiki ben sadece bildigimi paylasmak istedim.
4 aylıktı oğlum pandemi zamanıydı kestirdigimde daha erken kestirmek istedim hastane kabul etmemişti pandemi var diye yoksa 40 çıkınca hemen kestirmek istedim. 3 oğlu olan arkadaşım önerisi ile yaptım ne kadar erken o kadar iyi demişti gerçekten hiç bilmedi bile bebek. Evde Duş aldırdım hastanede de Emzirdim verdim doktora ağzında emzik ameliyat boyunca uyumuş bizimki bölgesel uyuşturmuslar . Eve gittiğimizde ilk çişini yaparken çok ağladı dedik ki eşimle biz ne yaptık aman Allah'ım o kadar kötü ağladı ki ama sonra ne ağlama ne acı hiç bı şey olmamış gibiydi. Ertesi gün açık hava sinemasına gittik kucağımızda. Doktor bezin içinde iyileşecek dedi normal bezledim. Çok şükür hiç sıkıntı yaşamadık. Sadce ilk çişini yaparken ağladı fena ağladı ama sonraki cislerinede vs hiç bilmedik bile. Ablam 9 aylıktı yeğenim yaptirdiginda. Bebek emeklemek falan istediği için zorlanmisti. Doktorunuz da sıkıntı yok derse bana kalırsa 40 çıkınca kestirin

Bestlak baya baya işe yarıyor mu cnm.bnm de çekildi sanki sütüm.olmadi bende deniyim.ben rezene çayı içmeye başladım etki eder mi bilmiyorum.ama bu damlayı herkes söylüyor.bende alayım bari
Oğlum da neden kullanmadım diye hayiflaniyorum o derece iyi. Ama işte acaba bağımlılık mi yapıyor psikolojik mi kullanmadığım günler sanki sütüm olmuyor.

Rezene icebiliyorsan bebişin için de çok iyi devam et bence sütten ona da geçer gaz sancısı için iyi gelir derler ben hiç içemiyorum kokusu fena geliyor

Biz bugün 22 günlük olduk uzamış sarılığı varmış bebeğimin bugün daha 9-10 gördük ölçümde gözlerinin içi bile sarı yavrumun 🥺🥲 doktor uzamış sarılıktan bakılması gereken tahliller var yapalım dedi bir sonraki kontrole onları yaptiricaz bizde
Benim de uzamış sarılığı var bebeğimin güzelim 1 aylık oldu ama 7,5 çıktı çok üzüldüm ve korktum doğru dürüst açıklama da yapmıyor doktorlar sadece korkma dedi

Meme bağımlısı oğlum ikidir memeyi reddediyor. Bana bu saatte süt sağdırdı. Dün gündüz almadı, akşam aldı, şimdi de almadı. Yemin ederim bu çocuk cins. Her gün farklı bir bebek oluyor. Sürekli yeni huy çıkarıyor 🤣 oğlak burcu koy kenara büyüsün dedik beni her gün farklı bir şeyle zorluyor 🤦🏼‍♀️ Sabah duş alıp tekrar deneyeceğim belki bi koku vs vardır rahatsız eden. Yoksa silikon uç alacağım.

Oo çok güzel düşmüş masaallah. Nasıl yaptınız acaba? Beslenme diyorlar ama alakası yok. Günde min 6 tane dolu dolu bez çıkarıyor. Ama değerimiz düşmüyor
Hem sık emzirme hemde günde 2 3 kere mama verdim, ne kadar inkar etseler de mama çok hızlı düşürüyor sarılığı çünkü anne sütü sarılığı diye bişey var. İlk doğumumda oğlumda da vardı. İlk bir ay mama vermedik yavrum sapsarıydı 1.Aydan sonra mamaya başladık anında düştü değeri

Bende öyle düşünüyorum ya kullanmadığımda memeler sönük içince hemen doluyor

Meme bağımlısı oğlum ikidir memeyi reddediyor. Bana bu saatte süt sağdırdı. Dün gündüz almadı, akşam aldı, şimdi de almadı. Yemin ederim bu çocuk cins. Her gün farklı bir bebek oluyor. Sürekli yeni huy çıkarıyor 🤣 oğlak burcu koy kenara büyüsün dedik beni her gün farklı bir şeyle zorluyor 🤦🏼‍♀️ Sabah duş alıp tekrar deneyeceğim belki bi koku vs vardır rahatsız eden. Yoksa silikon uç alacağım.
Bu bebelerim adaptasyon süreci bitmedi galiba bende aynı durumdayım😄 ama şöyle bişey de olabilir sol mememi hep reddediyordu meğer burnu tıkalıymış serum suyu sıkıyorum iyi geliyor öyle emmeye başlamıştı. Sizde de hırıltı falan varsa burun tıkanıklığı olabilir öyle olunca emmiyorlar

Kizlar benim bebisim de sarilik oldu ilk kan tahlilinde 18.8 çıktı. Devlet hastanesi oldugu icin yatirmadilar ama ilk olarak özele gittigimizde hemen yatis vermislerdi. Neyse annem altın otu nu tavsiye etti. Bizlere yegenlerimd hep kullanmis. Altin otunu kaynamis suya demleyip bir kac dakika bekletip gunde iki uc cay kasigi iciriyorsun. Akrabalardan da kullanan cok varmis ben de kullandim artik iyiyiz şükür. Takdir sizin tabiki ben sadece bildigimi paylasmak istedim.
Güncel değeri kaç şu an? Bebeğin uyanık olmasına bakıp iyi deme lütfen tekrardan kontrol ettir. Biz de iyileşti boşa eli delinmesin diye götürmemiştik ama halbuki artmıştı. 18 de ciddi bir değer. Araştırma hastanesi bizi hemen yatırdı. Çünkü bilirubin bu seviyelerde beyinde birikmeye ve beyne hasar vermeye başlıyor

Süt sagma makinesi kullananlar ne kullaniyosunuz? Bendeki eski model avent elektrikli ama gücü cok zayif. Memeden iyi cekemedigini düşünüyorum. Bana kuvvetli ceken bi makina lazim. Önerilerinizi acil beklerim kizlar🙏
Selam 🤗 bebebao P1 ben çok memnunum şarjlı bir ürün kablosu olmaması beni çok rahatlattı çekiş gücüde acayip iyi kendisi sağım süresi var 2 kere üst üste sağdığımda güzel sonuç alıyorum

Back