• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Benim de uzamış sarılığı var bebeğimin güzelim 1 aylık oldu ama 7,5 çıktı çok üzüldüm ve korktum doğru dürüst açıklama da yapmıyor doktorlar sadece korkma dedi
İnşallah iyi olacaklar ♥️ bol bol besliyorum mama takviyesi de yapıyorum bizde takiplerde kanda biraz biraz düştüğünü gördük ama değer hala 10 düşmüş hali bu o yüzden de diğer tahliller yapılması gerekiyor dediler 😢

Oğlum da neden kullanmadım diye hayiflaniyorum o derece iyi. Ama işte acaba bağımlılık mi yapıyor psikolojik mi kullanmadığım günler sanki sütüm olmuyor.

Rezene icebiliyorsan bebişin için de çok iyi devam et bence sütten ona da geçer gaz sancısı için iyi gelir derler ben hiç içemiyorum kokusu fena geliyor
E bebekten almistim.rezene kimyon karışık.sekeri basıyorum anca öyle icebiliyorum.ama bu damlayı da almayı düşünüyorum.oglumda okadar çok sütum vardı sürekli sağıp dolaba attım.hatta mastit olurdum devamli.simdi kızımda da ilk haftalar bı geldi sütüm şimdi göğüsler sönük bazen uyumuyor emse de . Doymuyor sanırım mama verince mizmizligi geçiyor uyuyakaliyor.
Bu bebelerim adaptasyon süreci bitmedi galiba bende aynı durumdayım😄 ama şöyle bişey de olabilir sol mememi hep reddediyordu meğer burnu tıkalıymış serum suyu sıkıyorum iyi geliyor öyle emmeye başlamıştı. Sizde de hırıltı falan varsa burun tıkanıklığı olabilir öyle olunca emmiyorlar
Bnm de sol memeyi almakta zorlanıyor.burnu tıkalı değil.ama sağ memeyi tok olsa bile alıyor anlamadım bu kız ne msj vermeye çalışıyor bana🤣🤣🥴

Kızlar sizinde bebislerin cisi yandan çıkıyor mu. Yan yatırıyorum diye düşünüyorum iki farklı bez denedim. Bezler çoğu zaman dolu da olmuyor. Gece karnı tokken agliyorsa bı bakıyorum cisi çıkmış rahatsız ediyor yavrumu uyandiriyor

4 aylıktı oğlum pandemi zamanıydı kestirdigimde daha erken kestirmek istedim hastane kabul etmemişti pandemi var diye yoksa 40 çıkınca hemen kestirmek istedim. 3 oğlu olan arkadaşım önerisi ile yaptım ne kadar erken o kadar iyi demişti gerçekten hiç bilmedi bile bebek. Evde Duş aldırdım hastanede de Emzirdim verdim doktora ağzında emzik ameliyat boyunca uyumuş bizimki bölgesel uyuşturmuslar . Eve gittiğimizde ilk çişini yaparken çok ağladı dedik ki eşimle biz ne yaptık aman Allah'ım o kadar kötü ağladı ki ama sonra ne ağlama ne acı hiç bı şey olmamış gibiydi. Ertesi gün açık hava sinemasına gittik kucağımızda. Doktor bezin içinde iyileşecek dedi normal bezledim. Çok şükür hiç sıkıntı yaşamadık. Sadce ilk çişini yaparken ağladı fena ağladı ama sonraki cislerinede vs hiç bilmedik bile. Ablam 9 aylıktı yeğenim yaptirdiginda. Bebek emeklemek falan istediği için zorlanmisti. Doktorunuz da sıkıntı yok derse bana kalırsa 40 çıkınca kestirin
Cok teşekkür ederim bilgilendirme için
Benim de uzamış sarılığı var bebeğimin güzelim 1 aylık oldu ama 7,5 çıktı çok üzüldüm ve korktum doğru dürüst açıklama da yapmıyor doktorlar sadece korkma dedi
Bizim en son gittigimizde yedi ciktigi icin dojtor tekrar gelmenize artik gerek yok dediler. Belki sizin icin de aynı sey geçerlidir de doktor yeterince bilgilendirme yapmadığı icin endise etmen cok normal. Tabiki size gelmeyin denmedigine göre dikkatli olmalısın sadece endiseni birazcik hafifletsin diye bizimkinden bahsettim
Güncel değeri kaç şu an? Bebeğin uyanık olmasına bakıp iyi deme lütfen tekrardan kontrol ettir. Biz de iyileşti boşa eli delinmesin diye götürmemiştik ama halbuki artmıştı. 18 de ciddi bir değer. Araştırma hastanesi bizi hemen yatırdı. Çünkü bilirubin bu seviyelerde beyinde birikmeye ve beyne hasar vermeye başlıyor
İlgine teşekkür ederim cnm. Bizim en son yukarda bahsettiğim uzere yedi cikinca sarilik sebebiyle tekrar gelmenize gerek yok dediler yoksa tabiki ihmal edicek bir konu degil bebislerinizin sağlığı.

Kızlar topuk kanında tiroid yüksek çıkmıştı bugun hastanede kan verdik yine yüksek çıktı sağlık ocağındaki doktorla görüştük bir deger daha vardı sizde demez mi fenilketonuri tekrar bakılması istenmiş topuk kanında yarın iyi bir endokrin doktoruna randevu aldık dua edin lütfen sarılık bir haftadır aynı değerde korkuyorum
Bu sabah bizi de saglik ocagi hemsiremiz aradi. 3. Kez topuk kani istedi saglik bakanligi fenilketonuriyle ilgili diye. Moralim cok bozuldu. İnsallah bebislerimizin herseyi yolundadir.

Cok teşekkür ederim bilgilendirme için

Bizim en son gittigimizde yedi ciktigi icin dojtor tekrar gelmenize artik gerek yok dediler. Belki sizin icin de aynı sey geçerlidir de doktor yeterince bilgilendirme yapmadığı icin endise etmen cok normal. Tabiki size gelmeyin denmedigine göre dikkatli olmalısın sadece endiseni birazcik hafifletsin diye bizimkinden bahsettim

İlgine teşekkür ederim cnm. Bizim en son yukarda bahsettiğim uzere yedi cikinca sarilik sebebiyle tekrar gelmenize gerek yok dediler yoksa tabiki ihmal edicek bir konu degil bebislerinizin sağlığı.
İyi bari çok şükür ya

Hem sık emzirme hemde günde 2 3 kere mama verdim, ne kadar inkar etseler de mama çok hızlı düşürüyor sarılığı çünkü anne sütü sarılığı diye bişey var. İlk doğumumda oğlumda da vardı. İlk bir ay mama vermedik yavrum sapsarıydı 1.Aydan sonra mamaya başladık anında düştü değeri
Evet sanki ben de fark ettim. Gece mama içip sabah tahlil verince düşmüş oluyor. Sadece anne sütüyle doysa bile düşmemiş oluyor. Hatta artıyor.

Kızlar bebişleriniz en fazla kaç saat uyuyor uyanmadan? Sarılık değerimiz 10.5'tan 9'a düşmüş. Bebişin kilo alımı ve çişli bez sayısı da normal, yani doyuyor. Ama bazen 3-4 saat falan uyanmadığı oluyor. Endişelenmeli miyim? Bu gece saatlerce uyumadı mesela, sabah 9 gibi uyudu, hala uyuyor

Bu sabah bizi de saglik ocagi hemsiremiz aradi. 3. Kez topuk kani istedi saglik bakanligi fenilketonuriyle ilgili diye. Moralim cok bozuldu. İnsallah bebislerimizin herseyi yolundadir.
Çok geçmiş olsun. İnşaallah bir şey yoktur. Bizim de normal kan testinde fenilketonuri çıktı. 3. topuk kanı temiz çıktı çok şükür.

Kızlar bebişleriniz en fazla kaç saat uyuyor uyanmadan? Sarılık değerimiz 10.5'tan 9'a düşmüş. Bebişin kilo alımı ve çişli bez sayısı da normal, yani doyuyor. Ama bazen 3-4 saat falan uyanmadığı oluyor. Endişelenmeli miyim? Bu gece saatlerce uyumadı mesela, sabah 9 gibi uyudu, hala uyuyor
Açıktikca uyanıyor 15 günlük olduk bugün. Gece 4 saate kadar uyanmadan uyuduğu da oluyor artik

Evet acıkınca uyanıyor da, uzun süre uyuyunca acaba bi sorun mu var diye endişelendim. Bebişleriniz gün içinde kaç saat uyuyor toplamda?
Doktor 2 saatte bir uyusa da uyandırıp emzir dediği için hiç takip edemiyorum. Bizimki en fazla 2 saat uyuyor ama uyandırması işkence:) bazı zamanlarda kendisi uyanıyor 1 saat kadar uyanık kalıyor sonra uyuyor. Tahmini 6-7 saat uyanık kalıyordur toplamda. Gaz sancısı çekiyoruz bazen o zaman uyanık süresi artıyor tabi.

Yok kız kendin için süt artırıcı damla.bebege verim deme aman ha.🥴ocean damla bebek için özel alınacak bı d vitamini damlası. .d vitamini damlası devlet ücretsiz veriyor ama o bebeklerde kabızlık vs yapıyor en azından bnm kız bugün kaka yapamadi.ondan şüphe ettik biz.hemn eşim ocean d vitamini aldı geldi.bide maflor bağırsak düzenleyici aldı.oglumda kullanmıştık ikisini de .ikisi de özel damlalar devlet karşılamıyor.
Canım bizde ocean kullanıyoruz bizim bebek çok ikiniyort çok üzülüyorum ikinmaktan gece doğru düzgün uyuyamıyorum normal biseymi acaba 🙁

Back