• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Erkan beyi ben söylemiştim. Bizde bayramdan sonra düşünüyoruz. İnşallah Tuniş toparlar o zamana. Pursaklar devlet hastanesinde de bi kadın doktor varmış sünnet yapıyormuş Aylin kalınbaçoğlu adı Genel cerrah. Randevu alıp gidiyormuşsun, muayene edip gün veriyormuş sünnet için. Onu da çok tavsiye eden var. Randevu bulamadım. En azından muayeneye götürmeyi düşünüyordum.
Canım 1 yaş öncesi devlet yapıyor mu sünnet

Kızlar annesi sütü çıkardim dolaptann işittim bebeğe vermek için biraz içti kalanını tekrar sonra ısıtıp versem bir kaç saate olurmu

Bebişlerini sünnet yapan anneler doktor ilk 5 gün biobaby pişik kremi aldırmıştı onu kullanın dedi bol bol sıkın dedi. Krem bitmek üzere şimdi. Onun yerşne herhangi bi pişik kremiyle devam etsem ne olur
Canım zeytinyağı da sürebilirsin. Bebekbyagi varsa oda olur Biz hep zeytinyağı sürdük Hatta bugün doktorla görüştük çok güzel iyileşmiş dedi

Kızlar bebekleriniz kaç dk emiyor ? Burda 40 dk emzirenleri görüyorumda aktif mi emiyor 40 dk ? Benim ki tek meme ile maksimum 15 dk duruyor doyuyor. İki meme birden mi veriyorsunuz aynı anda acaba ? Çocuğuma tek başıma bakıyorum bende doğumdan sonra 9 kilo vermiştim bi anda o kilolaları geri aldım. Eşim sürekli kilom konusunda baskı yapıyor emzirdiğim için diyette yapamıyorum. Çünkü biraz beslenmemi azaltayım sütüm azalıyor. Eşimden de bıktım herkesten bıktım artık destek olması gerekirken sürekli psikolojimi etkilwyecek 2 gün önce oğlumu sünnet ettik. Hastanede bi tanıdığımız çalışıyor kız yanımıza uğradı işte sen çok iyi görünüyorsun dedi bana. Kayınvalidem ve eşim kahkaha ata ata güldüler buna kilom için söylediğini düşünüp. Kızda neye uğradoğını şaşırdı. Bende onları bozdum neye gülüyorsunuz bu kadar çok mu komik dedim mental olarak iyi göründüğümğ söylüyor dedim. Her gün kilo baskısı görüyorum bende memnun değilim ama diyette yapamam bu süreçte. Bi de eşim olacak birey her gün sütün var mı emin misin bu çocuğun karnı şiş değil sanki söylemlerine maruz kalıyorum. Sütüm var o kadar çok söyleniyor ki bazen yok gibi hissediyorum bebeğim kendisi memeyi bırakuyor ikinci memeyi teklif ediyorum almıyor hatta bazen mama bile yapıyorum yine içmiyor mamayı sevmiyor . Kilosu da iyi. Gerçekten çok zor zamanlar geçiriyorum çocuğuma bakabiliyorum ama böyle ağtal saptal cahil insanların mobingibe marız kalıyorum ve bu kişi de eşim dediğim kişi hiç birşey zorlamıyor beni bu kadar. Sabah yine geldi alt açmasına yardım etmek için karnına dokunuyor sütün var mı şiş değil sanki. Kaka yaptı mı niye yine yapmadı sürekli böyle şeylerler beni çok boğuyor. Sünnet günğ yaşanılan şeyi de söyledim annenle hemen gülüyorsunuz ne var da gülüyorsunuz bu kadar dedim. Bıktım artık gerçekten.
Simdi oncelikle senin durumuna çok üzüldüm. Birinci memede bi on beş dakika falan duruyor. Aktif emmesi sütü yutmasi yani bittiginde otekine geciyorum onu da bitiriyorum. Bir sonraki öğünde sag sol sirasini degistiriyorum. Bu sekilde olmasi gerek diye biliyorum. Esin konusu cok hassas ve zor bir koju. Ama soyleyebilecegim su ki bence sen biraz zor bir zamandan gectigin için duygusal acidan zayifsin dogal olarak. Daha yeni dogum yaptin . Ama esin anlayisli olmasi gereken yerde zayif aninda yukleniyor. Kilonu da biraz takiyorsan eger oradan yürüyor. İnsanlar iyi bikir zayifi gucsuzu ve zayif anlari. Sen kendini motive etmeye çalış. Psikolojini duzelt ve onun psikolojik siddetine dur de. Senin gücünü gorunce dalga gecmeye cesaret edemeyecktir. Bunun icin de biraz ayri kalmaya ozlemeye ihtiyaciniz olabilir. Belki memlekete kardese vs baska biyere gidip ferahlayabilirsin. İkinize de iyi gelir. Sutum yetiyor diyorsun. Kilo alimi da iyiyse mama galan yapip esine prim verme. Benim sutum yeterli anneyim ben bilirim de kestir at. Esin senin zaafini kullaniyor sanki nasil bir psikolojiyle yetismisse. Baksana annesiyle bir olmuslar resmen. Kendi degerini kendin koruyacaksin. İzin vermeyeceksin dalga geçmelerine. Annesine de gerekirse resti çek. Dogum yapali ne kadar oldu şurada daha zayiflarsin. Hem zayiflamasan ne olacak. Kilomdan ben de memnun degilim demissin. Belli etme. Takmiyormus gibi görün. Cidden bak. Sen alttan aldikca ustune gelirler. Ayrica bebisin karninin şiş olmasi karnin tok oldugu degil bebegin gazi oldugu anlamina gelir cahil cahil sana mobing yapiyor. İzin verme. O bebegin annesi sensin. İhtiyaclarini en iyi sen bilirsin. Annelik dogustan gelerek degil zamanla ogrenilen bisey ama senden daha kimse yapamaz. Guven kendine. Zamanla guzel olacak herşey. Sen bi kendine zaman ayirmayi deger vermeyi degerini korumaya odaklan. O zaman onlara gereken cevabi verdiginde susup kalirlar. Senin diger yeni annelerden bir eksigin yok unutma. Sadece anlayissiz bir esin ve onun annesi var senin psikolojini bozan. Bi şöyle aynaya bak. Makyajini yap. Seni mutlu edecek seylere biraz odaklan. Hayat bebekten ibaret degil. Bebeginin mutlu bir anneye ihtiyaci var kendini feda ederken yipranmis tukenmis bir anneye degil. Kilolarin da eminim yakisiyordur. Kilo dedigin nedir ki. Bosver. Keyfin yerine gelsin hele bi emzirirken de yaparsin diyeti. Sekeri kestimi zaten kafadan bi bes kilo verirsin. İyi bak kendine.
Bebişlerini sünnet yapan anneler doktor ilk 5 gün biobaby pişik kremi aldırmıştı onu kullanın dedi bol bol sıkın dedi. Krem bitmek üzere şimdi. Onun yerşne herhangi bi pişik kremiyle devam etsem ne olur
Ben bi dojtorla görüştüğümde ister kremle ister kantaron yagiyla devam edersiniz demisti
Pursaklar devlet hastanesi yapıyormuş. Şehir hastaneleri yapmıyormuş.
Pursaklardayim😁😁 ama ilk tavsiye ettigin doktor beni cok ikna etti. Sunnetin cok onemli cocuk icin aile hayati icin cok onemli olduguna. Cerrahi yontem harici yontemlerin aslinda sagliksiz olabilecegine vs. Onda yaotirmayi düşünüyoruz

Kızlar dışarı çıkarken bebeğin sütünü veya mamasını nasıl alıyorsunuz ben biberona mama yapıyordum ama oda soğuyor bir süre sonra vermiyorum soğuyunca
Ben gecen sağdım biberona koydum yanımada termos aldım icinde biraz biberonu bekletip verdim mama verceksem suyu ayarlayıp termosa koyuyorum biberonada mama koyuyorum yine kolay oluyor. Oğlumda biberon hiç kullanmamıştım korkutmuşlardı seni emmez diye sürekli emzircek yer arardım zor oluyor biberon rahatlıkmış 🫠

Z zey62 cim sen annesiysen o da babasi. Bebegi birak babasina bir iki saat hem cok biliyor ya beslesin bebegi mamayla. Sen cik tek basina gez tatli ye disarda. Alışveriş yap. İyi gelecektir.

Canım zeytinyağı da sürebilirsin. Bebekbyagi varsa oda olur Biz hep zeytinyağı sürdük Hatta bugün doktorla görüştük çok güzel iyileşmiş dedi
Cumartesi sünnwt ettik henüz
Simdi oncelikle senin durumuna çok üzüldüm. Birinci memede bi on beş dakika falan duruyor. Aktif emmesi sütü yutmasi yani bittiginde otekine geciyorum onu da bitiriyorum. Bir sonraki öğünde sag sol sirasini degistiriyorum. Bu sekilde olmasi gerek diye biliyorum. Esin konusu cok hassas ve zor bir koju. Ama soyleyebilecegim su ki bence sen biraz zor bir zamandan gectigin için duygusal acidan zayifsin dogal olarak. Daha yeni dogum yaptin . Ama esin anlayisli olmasi gereken yerde zayif aninda yukleniyor. Kilonu da biraz takiyorsan eger oradan yürüyor. İnsanlar iyi bikir zayifi gucsuzu ve zayif anlari. Sen kendini motive etmeye çalış. Psikolojini duzelt ve onun psikolojik siddetine dur de. Senin gücünü gorunce dalga gecmeye cesaret edemeyecktir. Bunun icin de biraz ayri kalmaya ozlemeye ihtiyaciniz olabilir. Belki memlekete kardese vs baska biyere gidip ferahlayabilirsin. İkinize de iyi gelir. Sutum yetiyor diyorsun. Kilo alimi da iyiyse mama galan yapip esine prim verme. Benim sutum yeterli anneyim ben bilirim de kestir at. Esin senin zaafini kullaniyor sanki nasil bir psikolojiyle yetismisse. Baksana annesiyle bir olmuslar resmen. Kendi degerini kendin koruyacaksin. İzin vermeyeceksin dalga geçmelerine. Annesine de gerekirse resti çek. Dogum yapali ne kadar oldu şurada daha zayiflarsin. Hem zayiflamasan ne olacak. Kilomdan ben de memnun degilim demissin. Belli etme. Takmiyormus gibi görün. Cidden bak. Sen alttan aldikca ustune gelirler. Ayrica bebisin karninin şiş olmasi karnin tok oldugu degil bebegin gazi oldugu anlamina gelir cahil cahil sana mobing yapiyor. İzin verme. O bebegin annesi sensin. İhtiyaclarini en iyi sen bilirsin. Annelik dogustan gelerek degil zamanla ogrenilen bisey ama senden daha kimse yapamaz. Guven kendine. Zamanla guzel olacak herşey. Sen bi kendine zaman ayirmayi deger vermeyi degerini korumaya odaklan. O zaman onlara gereken cevabi verdiginde susup kalirlar. Senin diger yeni annelerden bir eksigin yok unutma. Sadece anlayissiz bir esin ve onun annesi var senin psikolojini bozan. Bi şöyle aynaya bak. Makyajini yap. Seni mutlu edecek seylere biraz odaklan. Hayat bebekten ibaret degil. Bebeginin mutlu bir anneye ihtiyaci var kendini feda ederken yipranmis tukenmis bir anneye degil. Kilolarin da eminim yakisiyordur. Kilo dedigin nedir ki. Bosver. Keyfin yerine gelsin hele bi emzirirken de yaparsin diyeti. Sekeri kestimi zaten kafadan bi bes kilo verirsin. İyi bak kendine.

Ben bi dojtorla görüştüğümde ister kremle ister kantaron yagiyla devam edersiniz demisti

Pursaklardayim😁😁 ama ilk tavsiye ettigin doktor beni cok ikna etti. Sunnetin cok onemli cocuk icin aile hayati icin cok onemli olduguna. Cerrahi yontem harici yontemlerin aslinda sagliksiz olabilecegine vs. Onda yaotirmayi düşünüyoruz
Teşekkürler canım motive ettin beni. Onların karşısında asla böyle durmuyorum gereken cevabı veriyorum her zaman.

Back
X