Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Kızlar bebeğim erken doğduğu için gözlerinde rop rahatsızlığı çıktı, doktor enjeksiyon tedavisi yapılacak dedi. Genelikle prematürelerde oluyormuş. Bizimki 3. Evredeymiş ama kötü değilmiş aranızda bu rahatsızlığı bilen varmı acaba
Canım hiç bilmiyorum ama şimdi internetten baktım retinada damar büyümesi diyor. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur çok geçmiş olsun.

Bana da biraz önce batma oldu sanırım tırnaklarını geçirdi vajinaya yürüyemedim Bi an artık sona geldik herşey gelecek başımıza
Ben 34+5 de olmama rağmen doktorum artık tehlike yok gelirse başımız üzerinde yeri var dedi, henüz açılmam yok bundan sonra olsa da sorun olmaz demek istedi galiba🥰 yürüdükçe hareket ettikçe batma daha da artıyor bende doluluk ve baskı hissini sadece oturunca ve uzanınca hissediyorum. Senin de artık çok şükür miadın dolmuş sağlıkla tez zamanda yormadan gelsin bebişin🥰🙏🏻

Ben 34+5 de olmama rağmen doktorum artık tehlike yok gelirse başımız üzerinde yeri var dedi, henüz açılmam yok bundan sonra olsa da sorun olmaz demek istedi galiba🥰 yürüdükçe hareket ettikçe batma daha da artıyor bende doluluk ve baskı hissini sadece oturunca ve uzanınca hissediyorum. Senin de artık çok şükür miadın dolmuş sağlıkla tez zamanda yormadan gelsin bebişin🥰🙏🏻
Sendeki bu batma ve baskı hissi vajinadan geliyor di mi? Ben uzandığımda da hissediyorum, karnımın içi geriliyor rahim vajina tarafı, bölge bölge batıyor hissi, baskı oluyor, hatta yürürken daha kötü oluyor canım yanıyor baya. Aynı şeyi mi yaşıyoruz acaba 🤔 yarın kontrolüm olmasına rağmen doktorumu aradım, randevuyu sabaha çekti.

Yok canım çatı ağrısı filan gibi değil nefes kesiyor resmen. Belden giriyor benimkiler ve kaşığımdan çıkıyor. Doğumda da bunun daha şiddetlisi olacak dedi ebe. Tam açılma olunca şiddeti daha çok artıyormuş.

1 dk üzerinde ve çok sert geliyor. 30-40 sn de en nefes kesici kısmı oluyor. Benim de ağrı eşiğim yüksek ama normal kasılma sancılardan farklı geliyor cidden. Doğumda nasıl olacak ben de meraktayım 😂
Ayy nasıl olacak acaba, inşallah o ilk açılmadan tam acilmaya kadar geçen zaman su gibi akıp gecer 🥹 Allah hepimize dayanma gücü versin.
Böbrek taşı düşüşürken kendimi çok çaresiz hissetmiştim. O zaman da buna dayanamıyorum doğum olsa nasil dayanırım diye düşündüm. Travma oldu o an bana 😂
Dua ediyorum kolay dogumlarimiz olsun diye. Umarım hepimize güzel güzel anlatmak nasip olur

Kızlar bebeğim erken doğduğu için gözlerinde rop rahatsızlığı çıktı, doktor enjeksiyon tedavisi yapılacak dedi. Genelikle prematürelerde oluyormuş. Bizimki 3. Evredeymiş ama kötü değilmiş aranızda bu rahatsızlığı bilen varmı acaba
Erken doğan bebeklere oksijen tedavisi uygulandığında oluyormuş sanırım ben de internetten baktım, pek bilgim yok. 3. Evrede ameliyatla düzelen bebişler olduğunu okudum. İnşallah senin bebisin de çok çok iyi olacak 🙏🏻

Sendeki bu batma ve baskı hissi vajinadan geliyor di mi? Ben uzandığımda da hissediyorum, karnımın içi geriliyor rahim vajina tarafı, bölge bölge batıyor hissi, baskı oluyor, hatta yürürken daha kötü oluyor canım yanıyor baya. Aynı şeyi mi yaşıyoruz acaba 🤔 yarın kontrolüm olmasına rağmen doktorumu aradım, randevuyu sabaha çekti.
Evet kuzum rahim ağzında hissediyorum batmayı bazen şiddetli oluyor birden hatta kıvrandırıyor. Baskıyı da pelvis kemiklerimde hissediyorum sanki iki kemiğin arası dolu ve baskı yapıyor gibi bir his. Doktorum bebek baş aşağı olduğu için oluyor dedi.😊 yarın senin doktorun neler dicek bizi de bilgilendir canım.

Canım gecmis olsun. Benim arkadaşımın prematüre ikizlerinde de rop çıkmıştı. Enjeksiyon çok etkili oldu. Şuan 10 yasindalar ve bir problemleri yok şükür. Senin bebeğinde atlatacaktir🙏🏻

Canim ben biliyorum bu hastaligi soyleki 1400 gramin altinda dogan ve 32 33. Haftadan once dogan bebeklerde yuksek oksijene maruz kaldiklari icin gozlerdeki ag tabakalari gelismeyi durduruyor ve eger fark edilipntedavi edilmez ise gorme.bozuklugu yada gorme kaybina sebebiyet verebiliyor en onemli evresi 3. Evre ki 3. Evrede yakalanmis bu cok onemli genwlde bu evrede yakalanan rop tedavisinde basari orani cok yuksekmis ama 5. Evre artik hic birseye mudahale edilemiyirmus icini ferah tut guzel zamanda fark edilmis eminim guzel bir tedaviyle toparlayacaktir

Evet kuzum rahim ağzında hissediyorum batmayı bazen şiddetli oluyor birden hatta kıvrandırıyor. Baskıyı da pelvis kemiklerimde hissediyorum sanki iki kemiğin arası dolu ve baskı yapıyor gibi bir his. Doktorum bebek baş aşağı olduğu için oluyor dedi.😊 yarın senin doktorun neler dicek bizi de bilgilendir canım.
Aynen öyle bugün bu durum tavan yaptı bende resmen. Tabii ki canımm, kontrol sonrası kuş gibi rahatlayacağım yine inş 😬 sonrasında yazarım hemen 🫠

herax0 herax0 canım bugün kontrole gidecektin galiba, gittin mi? Tahlillerin nasıl? İnşallah her şey yolunda gider 🙏🏻
Ne yazık ki protein değerim artmış 😞 225 di geçen hafta, bugünkü değer 374 yani geç preeklampsi olduğum kesinleşti. Perinatolog ile değerlendirdi doktorum, haftaya kadar iki kez daha 24 saatlik idrar bakılacak, her iki saatte bir tansiyon takibi ve ani bir durum değişikliği olursa ani sezaryen dedi. Haftaya cumartesi tahliller değerlendirilecek ve 38 doldurunca ya fitille vajinal başlatacaklar ya da sezaryen olacak perinatolog karar verecek. Canım çok sıkkın, bu stresle nasıl geçecek bilmiyorum 😭 bebiş 50cm ve 3060 gram, suyu iyiydi bakalım ne kadar dayanacağız 🥹

Back
X