- Konu Sahibi Mervenur277
- #24.701
Onu bilemiyorum bakAma benim vajinal doğum olacak Allah izin verirse

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onu bilemiyorum bakAma benim vajinal doğum olacak Allah izin verirse
O da mantikliymis bakDoğumdan sonra göbek kalıyor, kesinin üzerine yığılıyor ve üstü de bandajlı oluyor yani birebir temas olmadığı için rahatsız etmiyor ben kullandım doğumlarımda yine aldım kullanmak için
Ben gecelik sevmediğim için odaya ilk geldiğimde giyeceğim pijama takımının üst kısmını giyiyorum alttan çıplak![]()
Rahatsızlık vermiyor, üstünden bişey giymene de gerek kalmıyor. Bence çok kullanışlıHErhangi bir rahatsızlık vermiyor mu? Ona göre bende alayım olmadı. Birde komik bir soru belki ama üstünden iç çamaşırı giymeye gerek var mı yinede![]()
Kızlar merhaba. Hastane sakındi direk sezeryane alındım çok beklemeden. Çok şükür sağlıkla doğdu. 37+4 bugün 3850 kg boyu 51 cm .doğar doğma ağladı bende ağladım baya orda . Şimdi anestezi etkisi gectı ağrıları hissediyorum regl ağrısı gibi . Ağrı kesici yapıyorlar işte. Henüz kucağıma tam alamadım. Kum torbası ve ağrıdan. Sonda var çıksın yürüsem inşallah toparlarım öyle. Mama verdik emme refleksi var ama sütüm henüz gelmedi . Hemşire de toparlan acele etme dedi . Bu şekilde şimdilik .
İyi temenni eden herkese kocaman sevgilee . Adlarınızı bilmiyorum o yüzden Allahım gruptaki tüm gebe arkadaşlarıma kolay doğum nasip et dedim
Kizlar benim doğumun gerçekleşti 12 de aldılar sezeryana 20 30 dakika sürdü çok şükür sıkıntısız gerçekleşti doğumun çokta korkulacak bişey yok sezryandan . elbette zor geçiyor ama hiçbiri de dayanikmayacak ağrı değil atlattok çok şükür 35+4 um ne eğim 2550 doğdu yanındadır çok şükür kuvese gerek kalmadi
Sezaryenle doğum yapacak arkadaşlarım depend aldınız mı? Lohusa pedi daha uygun depend dikisi acıtır dediler ben de almadımAlmalimiyim?
Gecelik almadim öbür doğumlarimda gerek olmamıştı ama acaba alsamiydim diye düşünmedim değil bir tanesini kalin aldım üşürüm diyeDoğumdan sonra göbek kalıyor, kesinin üzerine yığılıyor ve üstü de bandajlı oluyor yani birebir temas olmadığı için rahatsız etmiyor ben kullandım doğumlarımda yine aldım kullanmak için
Ben gecelik sevmediğim için odaya ilk geldiğimde giyeceğim pijama takımının üst kısmını giyiyorum alttan çıplak![]()
Rahim çabuk toparlansın diyeymişHayırlı olsun canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahbilmediğim için soruyorum kum torbası neden ki? İlk doğumumda duymamıştım geçenlerde kayınvalidem de öyle birşeyler dedi ama anlamadım tam.
Bol su iç sakin ol canım sütün de gelir inşallah![]()
Kız maşallah 41 de dogursaydin kreşe yazdircakmissin herhaldegüle güle büyüt bebegini sağlıkla
5 gün önce 3300 demişti doktor evet zor olacakmışAynen oda da girip detay yapmak çok daha iyi…
Oyyy maşallah tosuncuğaGeçmiş olsun hayırlı evlat olsun inşallah
senin kontrolde kilo daha azdı diye hatırlıyorum normal olsaymış zorlarmış
Bol su iç canım ılık su ile masaj yap göğsüneTecrübeli annelerden acil destek beklıyorum lütfen
İlk yürüme zor oldu ama dayanıyorsun. Emzirme hemşiresi geldi ben annemle yapamadım açıkçası emzirmeyi. Göğüs ucum çok büyük geldi bebeğin ağzına emziremedim kaşık biberon ile beslıyoruz şuan.
2 saatte bir 20 cc ver dedi hemşire.
Sizler neler yaptınız ? Bide bana sütün az haftan erken diye dedisüt için burda ne yapabilirim şimdi
Bana ihtiyaç gibi gelmiyor gecelik pijama takımı aldım 3 taneGecelik almadim öbür doğumlarimda gerek olmamıştı ama acaba alsamiydim diye düşünmedim değil bir tanesini kalin aldım üşürüm diye
Bana ebe doğurduğun günden itibaren çemen otu önerdi. Kapsülleri var, onlara bakabilirsin.Tecrübeli annelerden acil destek beklıyorum lütfen
İlk yürüme zor oldu ama dayanıyorsun. Emzirme hemşiresi geldi ben annemle yapamadım açıkçası emzirmeyi. Göğüs ucum çok büyük geldi bebeğin ağzına emziremedim kaşık biberon ile beslıyoruz şuan.
2 saatte bir 20 cc ver dedi hemşire.
Sizler neler yaptınız ? Bide bana sütün az haftan erken diye dedisüt için burda ne yapabilirim şimdi
Bende 3 takım koydum pijama 2 de yeterli olur deniliyo ama ne olur ne olmazBana ihtiyaç gibi gelmiyor gecelik pijama takımı aldım 3 tanecanım sen alsan kullanırsın belki bilemedim
![]()
Al canım hemşireler gelmiş ablamın giyinmesini beklememiş hızlıca öyle çıplak çıplak yürütmüşler altsız. Gecelik götürse çok rahat ederdi.Doğum yapanlar hastanede neler çok işinize yaradı neyi gereksiz koymuşum dediniz ben 3 takım pijama takımı koydum cokmu koymuşum boydan gecelik almadım rahat edemem diye nasıl gidiyo şuanki durumunuz
Bende üç takım koydum çünkü ilkinde üç takım giymek durumunda kalmıştımBana ihtiyaç gibi gelmiyor gecelik pijama takımı aldım 3 tanecanım sen alsan kullanırsın belki bilemedim
![]()
Kolostrum sütü çok normal. benimde 32. haftalarda gelmişti oynamadım hiç ondan sonra gelmediKizlar cok ozur dileyerek birsey sormak.istiyorum bazen sut rengi bazense sari su seklinde sag gogsumden akinti geliyor bu sutmu acaba nedir bir fikriniz varmi
Bizim günümüz sizle hemen hemen aynı, sezeryan için gün verdiler mi size? Ben hala karar veremedim ama eşim sen dayanamazsın sancıya, sezaryen ol diyor çok zor benim için ikisinden de korkuyorumBen başından beri sezaryeni tercih ettim.
Sorma ya ben de cok zorlanıyorum. Ama bunyeden bünyeye değişiyor sanırım. Benimle aynı gün sezeryan olup bebeği yoğun bakımda olan biri ile seni geldik bebeğimi görmeye gittiğimde. Kız bildiğin hiç ameliyat olmamış gibi ceylan gibi sekiyor bense eşimden destek alıp zorla ayakta duruyorum ve yürüyorum. İnşallah tez zamanda duzelirimAh canım o ödemi en iyi ben bilirim, odun gibi olmuştu yürümek işkence olmuştu, ben çok kan aldığım için ondan da şişti çok kötüydü. Hastanede serumdan felan direk ağrı kesici verdikleri için çok rahat oluyorsun ama çıkınca ağrı oluyor baya ben dönerken bile yardım alıyordum ama geçiyor merak etme
Bir iyiyim bir kötüyüm anlamadım ki bı bakmışsın hiç dikisim yok gibi bir bakmışsın ağrıdan 2 büklüm Sürünüyorum. Enfeksiyon olmuş olsa istirahat ederken de ağrı olur diye düşünüyorum ama sadece yürürken oluyor özellikle de sağ tarafta. Sol tarafta bir şey yok sağ taraf çok beter.normalmiş korkma sende o yanma hissi geldiği zaman çömelme pozisyonuna geç çok rahatlatıyor beni belki sana da iyi gelir![]()
Son kontrolümde doktorum 15-16’sı gibi alabiliriz demişti ben de 15’i istiyorum dedim. Ama henüz hastaneye bildirdiğim bir şey olmadı. Yani o süreç nasıl işliyor bilmiyorum bu haftaki kontrolümde gerekenleri yapacağım. Ben vajinal doğum için kendime asla güvenemedim acı eşiğim yeterince düşük olduğu için, ama sezaryen de kolay bir şey değil sonuçta ameliyat ve sonrasında toparlamak çok zaman alacak, ilk kez ameliyat olacak biri olarak gitgide korku basıyor beni hatta zaman yaklaştıkçaBizim günümüz sizle hemen hemen aynı, sezeryan için gün verdiler mi size? Ben hala karar veremedim ama eşim sen dayanamazsın sancıya, sezaryen ol diyor çok zor benim için ikisinden de korkuyorumama içimde de tutamam birini seçsem rahatlayacağım