Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Doğumdan sonra göbek kalıyor, kesinin üzerine yığılıyor ve üstü de bandajlı oluyor yani birebir temas olmadığı için rahatsız etmiyor ben kullandım doğumlarımda yine aldım kullanmak için

Ben gecelik sevmediğim için odaya ilk geldiğimde giyeceğim pijama takımının üst kısmını giyiyorum alttan çıplak 😅
O da mantikliymis bak 😂

Kızlar merhaba. Hastane sakındi direk sezeryane alındım çok beklemeden. Çok şükür sağlıkla doğdu. 37+4 bugün 3850 kg boyu 51 cm .🥹 doğar doğma ağladı bende ağladım baya orda . Şimdi anestezi etkisi gectı ağrıları hissediyorum regl ağrısı gibi . Ağrı kesici yapıyorlar işte. Henüz kucağıma tam alamadım. Kum torbası ve ağrıdan. Sonda var çıksın yürüsem inşallah toparlarım öyle. Mama verdik emme refleksi var ama sütüm henüz gelmedi . Hemşire de toparlan acele etme dedi . Bu şekilde şimdilik .
İyi temenni eden herkese kocaman sevgilee . Adlarınızı bilmiyorum o yüzden Allahım gruptaki tüm gebe arkadaşlarıma kolay doğum nasip et dedim

Kizlar benim doğumun gerçekleşti 12 de aldılar sezeryana 20 30 dakika sürdü çok şükür sıkıntısız gerçekleşti doğumun çokta korkulacak bişey yok sezryandan . elbette zor geçiyor ama hiçbiri de dayanikmayacak ağrı değil atlattok çok şükür 35+4 um ne eğim 2550 doğdu yanındadır çok şükür kuvese gerek kalmadi

Kızlar gözünüz aydın Allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah

Sezaryenle doğum yapacak arkadaşlarım depend aldınız mı? Lohusa pedi daha uygun depend dikisi acıtır dediler ben de almadım☺️ Almalimiyim?

Ben depend kullandım hayat kurtarıcı olduğunu söyleyebilirim. Dikişlerimi hiç acıtmadı. Giymesi çıkarması çok kolay.

Doğumdan sonra göbek kalıyor, kesinin üzerine yığılıyor ve üstü de bandajlı oluyor yani birebir temas olmadığı için rahatsız etmiyor ben kullandım doğumlarımda yine aldım kullanmak için

Ben gecelik sevmediğim için odaya ilk geldiğimde giyeceğim pijama takımının üst kısmını giyiyorum alttan çıplak 😅
Gecelik almadim öbür doğumlarimda gerek olmamıştı ama acaba alsamiydim diye düşünmedim değil bir tanesini kalin aldım üşürüm diye

Hayırlı olsun canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🙏 bilmediğim için soruyorum kum torbası neden ki? İlk doğumumda duymamıştım geçenlerde kayınvalidem de öyle birşeyler dedi ama anlamadım tam.
Bol su iç sakin ol canım sütün de gelir inşallah 🙏
Rahim çabuk toparlansın diyeymiş 🙏

Tecrübeli annelerden acil destek beklıyorum lütfen 🙏
İlk yürüme zor oldu ama dayanıyorsun. Emzirme hemşiresi geldi ben annemle yapamadım açıkçası emzirmeyi. Göğüs ucum çok büyük geldi bebeğin ağzına emziremedim kaşık biberon ile beslıyoruz şuan.
2 saatte bir 20 cc ver dedi hemşire.
Sizler neler yaptınız ? Bide bana sütün az haftan erken diye dedi :( süt için burda ne yapabilirim şimdi

İlk yürüme zor oldu ama dayanıyorsun. Emzirme hemşiresi geldi ben annemle yapamadım açıkçası emzirmeyi. Göğüs ucum çok büyük geldi bebeğin ağzına emziremedim kaşık biberon ile beslıyoruz şuan.
Sizler neler yaptınız ? Bide bana sütün az haftan erken diye dedi :( süt için burda ne yapabilirim şimdi
Bol su iç canım ılık su ile masaj yap göğsüne
Bestlak ve humana kullan. Havuç bi de dereotu. Sık sık emzirmeye çalış sağıyorsan da o şekilde
20 dk sağ 10 dk dinlendir
10 dk sağ 10 dk dinlen
En son bi on dk daha sağ çift taraflı pompa kullanıyorsan eğer tek taraflı ise bu süreleri yarıya indirip yap canım. Eğer bebişin suan göğsünü tutamıyosa
Prolaktinin salgılanmasını arttırıyor bu yöntem 🌺 kısa zamanda da güçlenir tutar zaten 🥰🥰🥰🥰 devamlı vermeye çalış sütün az vs diye bişe yok zaten kaşık kadar mide ne versen doyuyor 😍

Bana ebe doğurduğun günden itibaren çemen otu önerdi. Kapsülleri var, onlara bakabilirsin.

Doğum yapanlar hastanede neler çok işinize yaradı neyi gereksiz koymuşum dediniz ben 3 takım pijama takımı koydum cokmu koymuşum boydan gecelik almadım rahat edemem diye nasıl gidiyo şuanki durumunuz
Al canım hemşireler gelmiş ablamın giyinmesini beklememiş hızlıca öyle çıplak çıplak yürütmüşler altsız. Gecelik götürse çok rahat ederdi.

Kizlar cok ozur dileyerek birsey sormak.istiyorum bazen sut rengi bazense sari su seklinde sag gogsumden akinti geliyor bu sutmu acaba nedir bir fikriniz varmi

Ben başından beri sezaryeni tercih ettim.
Bizim günümüz sizle hemen hemen aynı, sezeryan için gün verdiler mi size? Ben hala karar veremedim ama eşim sen dayanamazsın sancıya, sezaryen ol diyor çok zor benim için ikisinden de korkuyorum 🙈 ama içimde de tutamam birini seçsem rahatlayacağım

Ah canım o ödemi en iyi ben bilirim, odun gibi olmuştu yürümek işkence olmuştu, ben çok kan aldığım için ondan da şişti çok kötüydü. Hastanede serumdan felan direk ağrı kesici verdikleri için çok rahat oluyorsun ama çıkınca ağrı oluyor baya ben dönerken bile yardım alıyordum ama geçiyor merak etme
Sorma ya ben de cok zorlanıyorum. Ama bunyeden bünyeye değişiyor sanırım. Benimle aynı gün sezeryan olup bebeği yoğun bakımda olan biri ile seni geldik bebeğimi görmeye gittiğimde. Kız bildiğin hiç ameliyat olmamış gibi ceylan gibi sekiyor bense eşimden destek alıp zorla ayakta duruyorum ve yürüyorum. İnşallah tez zamanda duzelirim 🤲🏼
normalmiş korkma sende o yanma hissi geldiği zaman çömelme pozisyonuna geç çok rahatlatıyor beni belki sana da iyi gelir 🙏🏻
Bir iyiyim bir kötüyüm anlamadım ki bı bakmışsın hiç dikisim yok gibi bir bakmışsın ağrıdan 2 büklüm Sürünüyorum. Enfeksiyon olmuş olsa istirahat ederken de ağrı olur diye düşünüyorum ama sadece yürürken oluyor özellikle de sağ tarafta. Sol tarafta bir şey yok sağ taraf çok beter.

Bizim günümüz sizle hemen hemen aynı, sezeryan için gün verdiler mi size? Ben hala karar veremedim ama eşim sen dayanamazsın sancıya, sezaryen ol diyor çok zor benim için ikisinden de korkuyorum 🙈 ama içimde de tutamam birini seçsem rahatlayacağım
Son kontrolümde doktorum 15-16’sı gibi alabiliriz demişti ben de 15’i istiyorum dedim. Ama henüz hastaneye bildirdiğim bir şey olmadı. Yani o süreç nasıl işliyor bilmiyorum bu haftaki kontrolümde gerekenleri yapacağım. Ben vajinal doğum için kendime asla güvenemedim acı eşiğim yeterince düşük olduğu için, ama sezaryen de kolay bir şey değil sonuçta ameliyat ve sonrasında toparlamak çok zaman alacak, ilk kez ameliyat olacak biri olarak gitgide korku basıyor beni hatta zaman yaklaştıkça 😖 tamamen sizin kararınız💐

Back
X