Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    186
Sorma ya ben de cok zorlanıyorum. Ama bunyeden bünyeye değişiyor sanırım. Benimle aynı gün sezeryan olup bebeği yoğun bakımda olan biri ile seni geldik bebeğimi görmeye gittiğimde. Kız bildiğin hiç ameliyat olmamış gibi ceylan gibi sekiyor bense eşimden destek alıp zorla ayakta duruyorum ve yürüyorum. İnşallah tez zamanda duzelirim 🤲🏼

Bir iyiyim bir kötüyüm anlamadım ki bı bakmışsın hiç dikisim yok gibi bir bakmışsın ağrıdan 2 büklüm Sürünüyorum. Enfeksiyon olmuş olsa istirahat ederken de ağrı olur diye düşünüyorum ama sadece yürürken oluyor özellikle de sağ tarafta. Sol tarafta bir şey yok sağ taraf çok beter.
Benim de sağ tarafta ağrı çoktu canım. Böyle orda bıçak kalmışta unutmuşlar gibi birşeydi ama hastanede ağrı kesici yapılınca geçiyordu dik geziyordum. Ama geçiyor canım şuan herşeyi rahat yapıyorum sende öyle düşün, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun 🙏

Son kontrolümde doktorum 15-16’sı gibi alabiliriz demişti ben de 15’i istiyorum dedim. Ama henüz hastaneye bildirdiğim bir şey olmadı. Yani o süreç nasıl işliyor bilmiyorum bu haftaki kontrolümde gerekenleri yapacağım. Ben vajinal doğum için kendime asla güvenemedim acı eşiğim yeterince düşük olduğu için, ama sezaryen de kolay bir şey değil sonuçta ameliyat ve sonrasında toparlamak çok zaman alacak, ilk kez ameliyat olacak biri olarak gitgide korku basıyor beni hatta zaman yaklaştıkça 😖 tamamen sizin kararınız💐
Ben de öyleyim şimdiye kadar ne dikiş ne kırık hicbisey yaşamadım ondan ben de çok tedirginim 🥹🥹 düşünmemeye çalışıyorum artık bu çocuklar bi şekilde çıkacaklar burdan Allah büyük ama galiba sezaryen seçeceğim ben de eşim etkiliyor beni

Tecrübeli annelerden acil destek beklıyorum lütfen 🙏
İlk yürüme zor oldu ama dayanıyorsun. Emzirme hemşiresi geldi ben annemle yapamadım açıkçası emzirmeyi. Göğüs ucum çok büyük geldi bebeğin ağzına emziremedim kaşık biberon ile beslıyoruz şuan.
2 saatte bir 20 cc ver dedi hemşire.
Sizler neler yaptınız ? Bide bana sütün az haftan erken diye dedi :( süt için burda ne yapabilirim şimdi
Bol su iyi geliyor diyorlar bence bol su içmelisiniz ✨

Ben de öyleyim şimdiye kadar ne dikiş ne kırık hicbisey yaşamadım ondan ben de çok tedirginim 🥹🥹 düşünmemeye çalışıyorum artık bu çocuklar bi şekilde çıkacaklar burdan Allah büyük ama galiba sezaryen seçeceğim ben de eşim etkiliyor beni
Kesinlikle 🙏 siz de kararınızı verip doktorunuzla konuşun ilk kontrolünüzde😊

Kızlar az önce kayınvalidemle tartıştık daha doğrusu yalan iftirayla laf ebeliği yaptı, aşırı sinirlendim karnıma bir sancı girdi yüzüm falanda yanıyor, eşimde evde yok 1 saat oldu bekledim geçmiyor, ne yapayım sizce ? Tansiyonum falan çıkmıştır diye korkuyorum

Kizlar benim doğumun gerçekleşti 12 de aldılar sezeryana 20 30 dakika sürdü çok şükür sıkıntısız gerçekleşti doğumun çokta korkulacak bişey yok sezryandan . elbette zor geçiyor ama hiçbiri de dayanikmayacak ağrı değil atlattok çok şükür 35+4 um ne eğim 2550 doğdu yanındadır çok şükür kuvese gerek kalmadi
Hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt inşallah bebeğini 😍😍
Sezaryenle doğum yapacak arkadaşlarım depend aldınız mı? Lohusa pedi daha uygun depend dikisi acıtır dediler ben de almadım☺️ Almalimiyim?
Ben ilk doğumda da almıştım bunda da aldım canım hatta eve gelince de 1 kaç gün devam etim kullanmaya. Daha rahat gelmişti bana.
Canım sezeryan doğum yapanlar için kum turbosu koyuyorlar karın üstüne.

Valla ben almadım. Sezeryanda önermiyorlar diye. Lohusa pedi aldım ama doktora bu hafta soracağım yinede. Yorumlarda bende gördüm dikişi rahatsız ediyormuş.
Rahim çabuk toparlansın diyeymiş 🙏
İlk doğumum da sezaryendi ama hiç duymadım, bana yapmadılar da ondan değişik geldi.
Tecrübeli annelerden acil destek beklıyorum lütfen 🙏
İlk yürüme zor oldu ama dayanıyorsun. Emzirme hemşiresi geldi ben annemle yapamadım açıkçası emzirmeyi. Göğüs ucum çok büyük geldi bebeğin ağzına emziremedim kaşık biberon ile beslıyoruz şuan.
2 saatte bir 20 cc ver dedi hemşire.
Sizler neler yaptınız ? Bide bana sütün az haftan erken diye dedi :( süt için burda ne yapabilirim şimdi
Canım sadece sakin ol kafana takma ve bol bol su iç. Bi de bestlak damla kullanmıştım ilkinde ben o da işe yaradı. Bir de ebebekte süt artırıcı içecek var çok tatlı ama o da çok işe yaramıştı bende

Kızlar az önce kayınvalidemle tartıştık daha doğrusu yalan iftirayla laf ebeliği yaptı, aşırı sinirlendim karnıma bir sancı girdi yüzüm falanda yanıyor, eşimde evde yok 1 saat oldu bekledim geçmiyor, ne yapayım sizce ? Tansiyonum falan çıkmıştır diye korkuyorum
Yatıp biraz dilen baktın devam ediyo Dr git bu günlerde bari sussalar ne iyi olacak ama yok hiç anlayış yok

Bugün idrar ve kan testi yaptırdım, ferritin 10.8 çıkmış. Doktorum sonuçlar normal sınırda yazmış, kötü bir yorum yapmadı. Ama düşük değil mi bu seviye?

Evde tansiyon aletin yok muydu canım? Biraz sakinleşmeye çalış kendini iyi hissetmiyorsan en yakın acile görün derim. Birde tansiyon aleti bulundur evde mutlaka ben her gün ölçüyorum

Ay ben ne yapayım ferritin 3 tü bnm 🥲
Chatgpt’ye göre🤦🏻‍♀️:

Hamilelikte ferritin düzeyi (vücutta demir depolarını gösterir) genellikle 20 ng/mL’nin altında olduğunda düşük kabul edilir. Ancak sağlıklı bir gebelik için ferritin seviyesinin genellikle 30 ng/mL’nin üzerinde olması tercih edilir.

Chatgpt’ye göre🤦🏻‍♀️:

Hamilelikte ferritin düzeyi (vücutta demir depolarını gösterir) genellikle 20 ng/mL’nin altında olduğunda düşük kabul edilir. Ancak sağlıklı bir gebelik için ferritin seviyesinin genellikle 30 ng/mL’nin üzerinde olması tercih edilir.
Takilma kuzu benim ferritin 26 ama gel.gor kirmizi kan hucreleri cok dusuk sanirim takviye kan vericekler 1 unite sezeryan oncesi yada belki kan ignesi bakalm haftaya tekrqr kan verip gorusucez anesteziyle

Kızlar merhaba assiri bir mide yanması ve böyle affedersiniz kusma gibi ağzıma geliyor ama kusamiyorum bulantı desem değil demesem değil anlamadım gitti ayaklarim çok soğuk göğüslerim çok şiş gebelik olabilir mi

Kızlar merhaba assiri bir mide yanması ve böyle affedersiniz kusma gibi ağzıma geliyor ama kusamiyorum bulantı desem değil demesem değil anlamadım gitti ayaklarim çok soğuk göğüslerim çok şiş gebelik olabilir mi
Ben de aşırı üşüme olmuştu araba tutmazdı araba tutmuştu ama 3 gebelikte de en erken ve en belirgin belirti oturup kalkarken kasıklarda batmaydı. Herkeste farklı oluyor ins gönlüne göre olur🥰💕

Back
X