• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    120
Hiç fikrim yok ama geç olur diye tekrar gittim 24.haftam doluyor biz 28 30 a kadar yapıyoruz daha net oluyor şuan bazı organlar ufak yada gelişimi tamamlanmadığı için sorun çıkıyor boş stres ve tekrarı gerekiyor dediler tamam dedim bakıyorum perinatoloji için ama sadece perşembe hasta bakıyorlar ve asla randevu yok mecbur bekleyecem
Dediğin bende de oldu canımzx perinatolojiye gitmek zorunda kalmıştım plasenta için 3 hafta önce. 18. Haftamdaydım. Bebeğe baktı kalbine bir şey dedi ama daha çok erken dedi. Üç hafta sonra gel dedi. Ben o günden beri stres oldum açıkçası. Yani doğru demişler.

İnsallah canim daha gitmiyorum 2 haftadir telefonla arayip soruyorum
Ama iste bacagim ve ayak parmagim agriyor bana ne vitamin ne takviye hicbisey vermediler magnezyum eksikliginden galiba sol bacak ustum felaket agriyor sag ayak ikinci parmak ustumde ezilmis gibi ustu hafif sis
Kas agrisi yani oyle diyim😔
Çok geçmiş olsun 🌸 Hamilelik ya bacağa ya dişe vurur derler inşallah ondan değildir çünkü doğuma kadar geçmeyen agrilarmis
Bı görün kendin iste vitaminleri çoktan kullanmaya başlamış olman gerekirdi ben 12.haftada istedim gittiğimde bitmişse yine kendim istiyorum maalesef kendi doktorumuz olmamız gerekiyor ilgi alaka sıfır oluyor :KK43:

En fazla 2-3 ay kullaniliyormus
Reflu yatagi bu yataktan daha iyi diyorlar
Ben yataginin icine reflu yatagi alcam bide koltuk ustune yatirmak icin hani yanlari sungerli gibi olanlar varya ondan alcam ana kucagi mi ne deniyor onada sanirim
Ben de cok bakiyorum yatasin junoya ama dolaptan almak daha mantikli kilifi yikaniyor cunku
Dediğin babynestin minderi oluyor galiba bende reflü yatagi ve nest seti olarak alırım diye düşünüyorum çünkü beşiğin içinde döşeği oluyor ek olarak nest yeterli olur

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-25-15-07-28-498_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-25-15-07-28-498_com.android.chrome.jpg
    65,9 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_2025-01-25-15-07-16-651_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-25-15-07-16-651_com.android.chrome.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 24
Dediğin bende de oldu canımzx perinatolojiye gitmek zorunda kalmıştım plasenta için 3 hafta önce. 18. Haftamdaydım. Bebeğe baktı kalbine bir şey dedi ama daha çok erken dedi. Üç hafta sonra gel dedi. Ben o günden beri stres oldum açıkçası. Yani doğru demişler.
İnşallah bebişin hiçbir sıkıntısı yoktur 🤗
Ama sen ve bikac arkadasta öyle diyince bende onlara hak verdim artık 24 ü bekledim 🥰🌸

Dediğin babynestin minderi oluyor galiba bende reflü yatagi ve nest seti olarak alırım diye düşünüyorum çünkü beşiğin içinde döşeği oluyor ek olarak nest yeterli olur
Ay evet bu canim ismini bilmiyordum 🙈
Bana da boyle seyler yeterli geliyor bide tecrubeli kisilerden bilgi almaya calisiyorum cogu mesela bebek kuveti sacma diyor bana da ayakli kuvet mantikli geliyor egilmek yerine ve ikinci elleri daha uygun zaten yine 3 aylik dilim sonrasi alisiyormusuz
Çok geçmiş olsun 🌸 Hamilelik ya bacağa ya dişe vurur derler inşallah ondan değildir çünkü doğuma kadar geçmeyen agrilarmis
Bı görün kendin iste vitaminleri çoktan kullanmaya başlamış olman gerekirdi ben 12.haftada istedim gittiğimde bitmişse yine kendim istiyorum maalesef kendi doktorumuz olmamız gerekiyor ilgi alaka sıfır oluyor :KK43:
Poliklinik var yakinda burada olan doktor kendi doktorumdan cok iyi(asistanlar var kendi doktorumun yerinde o yuzden yine doktoruma laf demeyeyim😀) o devit ve demir ilaci verdi ama magnezyum suphem var benim agrilari taniyorum zaten bulantisiz sadece miskin tembel geciriyordum ya hamileligi illa bisey cikacak😀 bebikom iyi olsun her agriya raziyim ya

Bana da boyle seyler yeterli geliyor bide tecrubeli kisilerden bilgi almaya calisiyorum cogu mesela bebek kuveti sacma diyor bana da ayakli kuvet mantikli geliyor egilmek yerine ve ikinci elleri daha uygun zaten yine 3 aylik dilim sonrasi alisiyormusuz

Poliklinik var yakinda burada olan doktor kendi doktorumdan cok iyi(asistanlar var kendi doktorumun yerinde o yuzden yine doktoruma laf demeyeyim😀) o devit ve demir ilaci verdi ama magnezyum suphem var benim agrilari taniyorum zaten bulantisiz sadece miskin tembel geciriyordum ya hamileligi illa bisey cikacak😀 bebikom iyi olsun her agriya raziyim ya
Tabiki öncelik onların sağlığı iyiliği ilaçlarla daha katlanabilir hale getirriliyor ağrılar 🤭
Küvet olarak yürümeye başlayıncaya kadar kullanılıyor diye biliyorum ve katlanabilir alıp hataya düşmeyin derim çünkü bebeği yıkarken tak kapanip sırılsıklam oluyor insan bebişim düşme ihtimali de oluyor ben klasik alırım ilk 3 ay file ile kullanırım tek başıma yikayabilmek için sonrada içine oturtup yıkarım 1 yıl minimum götürür beni 🤗🌸

Küvet belki etrafınızda birinde de vardır ben sürekli kullanılmayacak bir şey olduğu için almayı düşünmüyorum görümcem almıştı onun bebek büyüdü eltim kullandı onunda 1 yaşında şimdi oda bana verecek masrafsız iş😅 Birde bana yazın eltim gelmişti bebeği aylıkken daha benim katlanır çamaşır sepetimde yıkamıştık her türlü alternatifi var🤣

En fazla 2-3 ay kullaniliyormus
Reflu yatagi bu yataktan daha iyi diyorlar
Ben yataginin icine reflu yatagi alcam bide koltuk ustune yatirmak icin hani yanlari sungerli gibi olanlar varya ondan alcam ana kucagi mi ne deniyor onada sanirim
Ben de cok bakiyorum yatasin junoya ama dolaptan almak daha mantikli kilifi yikaniyor cunku
Bende dolaptan alayım dedim fakat biraz kullanıldıktan sonra çökme yapıyormuş o yüzden ordan almayayım dedim

Junoya 3aydan sonra bebek sığmıyor diyorlar fiyat performans olarak değmez bencede 🙄
Başta bende sizij açınızdan baktım fakat bahsettikleri kadar güzel ise 3 ay geceli gündüzlü odada misafirlikte her yerde içerisinde yatacağı ve rahat edeceği için 3 ay gibi düşünmeyin🤣 ama ben zararlo mı değil mi o kısma takıldım

Başta bende sizij açınızdan baktım fakat bahsettikleri kadar güzel ise 3 ay geceli gündüzlü odada misafirlikte her yerde içerisinde yatacağı ve rahat edeceği için 3 ay gibi düşünmeyin🤣 ama ben zararlo mı değil mi o kısma takıldım
Ben mümkün olduğunca az eşya almak istiyorum mesela pusette bir sorun 3-4 ay için onun kalabalığını çekmemek için bir çözüm bulucam 😂

Tabiki öncelik onların sağlığı iyiliği ilaçlarla daha katlanabilir hale getirriliyor ağrılar 🤭
Küvet olarak yürümeye başlayıncaya kadar kullanılıyor diye biliyorum ve katlanabilir alıp hataya düşmeyin derim çünkü bebeği yıkarken tak kapanip sırılsıklam oluyor insan bebişim düşme ihtimali de oluyor ben klasik alırım ilk 3 ay file ile kullanırım tek başıma yikayabilmek için sonrada içine oturtup yıkarım 1 yıl minimum götürür beni 🤗🌸
Bu islerde cok karisik sanki bizler kuvetlerde büyüdük legende cimdik ciktik 😀😀 simdi ki bebeler cok sansli ya
Küvet belki etrafınızda birinde de vardır ben sürekli kullanılmayacak bir şey olduğu için almayı düşünmüyorum görümcem almıştı onun bebek büyüdü eltim kullandı onunda 1 yaşında şimdi oda bana verecek masrafsız iş😅 Birde bana yazın eltim gelmişti bebeği aylıkken daha benim katlanır çamaşır sepetimde yıkamıştık her türlü alternatifi var🤣
Etrafimda kimse maalesef neye ihtiyacin var biz alalim diye hic teklif sunmuyor teyzemler disinda
Esimin ailesi bebek bebek diye etmediklerini birakmadi bana 5 yil boyunca ama şimdi bisey alalim esim soylesin erkenden ne aldiniz ne ettiniz bilmem ne hevesimi kiriyorlar soyleme bidaha dedim o yuzden herseyi en uygun sekilde kendi cabamizla yapmaya calisiyoruz tabii birisine guvenmedik bebek olsun yardim etsin diye ama hamilelik donemimde yapilani unutmucam
Bende dolaptan alayım dedim fakat biraz kullanıldıktan sonra çökme yapıyormuş o yüzden ordan almayayım dedim
Bence alma canim ruflu yatagi daha mantikli bebek emecek falan kusar eder reflu yatagi koruyor

Bu islerde cok karisik sanki bizler kuvetlerde büyüdük legende cimdik ciktik 😀😀 simdi ki bebeler cok sansli ya

Etrafimda kimse maalesef neye ihtiyacin var biz alalim diye hic teklif sunmuyor teyzemler disinda
Esimin ailesi bebek bebek diye etmediklerini birakmadi bana 5 yil boyunca ama şimdi bisey alalim esim soylesin erkenden ne aldiniz ne ettiniz bilmem ne hevesimi kiriyorlar soyleme bidaha dedim o yuzden herseyi en uygun sekilde kendi cabamizla yapmaya calisiyoruz tabii birisine guvenmedik bebek olsun yardim etsin diye ama hamilelik donemimde yapilani unutmucam

Bence alma canim ruflu yatagi daha mantikli bebek emecek falan kusar eder reflu yatagi koruyor
Vallahi öyle git gide daha bilmediğimiz neler çıkacak pahalıya kacmadikca alternatiflerle alicam bende her şekil büyüyecek gerek yok pahalı alıp boşa gitmesine reflü yataklari da 2bine kadar var e bebekte 400 en uygunu bide indirim var 320ye geliyor ondan almak en mantıklısı olurda ayakta sallama olayı olursa onda da kullanılır 😅

Eğer kesin alacaksan e bebekte 4 günlük ondirim var yüzde 20 25 arası orda da vardı juno muadilleri

Kızlar şu yataş junoyu doktoruna soran oldu mu? Çok kullanışlı duruyır ama aynı zamanda doktorların önermediği de söyleniyor kararsız kaldım

Bana da o mantikli gelmiyor eğer baktigim şeyden bahsediyorsan ayaklari yukarida olan.
Bebeklerin sağlık acisindan düz sert yatakta yatması lazım
Reflü içinde ben yatağın baş kısmının altına bir sey koyup yükseltmistim hafif reflü yatagi olmustu :)

Benim oğlum anne yanında 3 ay anca yatabilmişti aşağiya kayiyordu bacakları toplanıyordu. Sonra beşiğine koydum
Bu oğlumu direkt beşiginde alistiricam Allah nasip ederse
Birçok seyi o kadar tecrübe ettim ki oğlumda aldığım hiçbir seyi almayacagim :)

Ben mümkün olduğunca az eşya almak istiyorum mesela pusette bir sorun 3-4 ay için onun kalabalığını çekmemek için bir çözüm bulucam 😂

Zaten cok alinca bi pismanlik geliyor :) ihtiyac duydukca alirsiniz
Ama arac kullaniyorsaniz puset ilk etapta rahatlik oluyor
Hastane kontrollerinde falanda onunla tasiyorsunuz bebek hic yerinden oynamiyor uyanmiyor
Benim oglum kilolu olmasina ragmen 6-7 ay falan kullanmistim

Benimkide kız 🩷
İlk çocuk fark etmiyor ama içten içe kız istiyormuşum doktor kız dediğinden beri daha rahat kabullendim bu süreci 😅

Yolun çok uzakmış gerçekten epey yorucu olur trafiğin yolların halide malum bu süreci sakin geçirmek daha iyi olacak 😅
Bide hamileyken bütün yük annede sanki doğduktan sonra baba anneanne babaanne bir şekilde yardımcı olur son haftalarda kendimi yormak istemiyorum
Biz kayinvalidemle aynı apartmanda yaşıyoruz Allah var bebeğe bakmak için deli oluyo ilk torun bı de ben de olabildiğince sefasını sürmek istiyorum arada derim anne sen 1-2 saat ben uyuyim diye ilk baştan beri çok şikayetçiyim aynı apartmanda olmaktan ama biraz da kaymaklı kısmını yaşayalım 😂😂😂

kızlaaar şimdi ben daha öncd 5 yıl önce konizasyon olmuştum cin 3 tanısıyla. Doktorum kontrol ettiği zaman rahim uzunluğum yeterli bir sorun yok ama 19. Haftada perinatolojiye görün dedi. Neden acaba özellikle perinatoloji dedi acaba kadın doğum doktorunun yapmadığı ne yapıyorlar tam olarak daha önce gitmedim hiç de.

Back