Ben hiçbir zaman 2.çocuk düşünmemiştim.. Nedeni oğlum olsun diye çok uğraşmıştım..riskli bir gebelik geçirdim 9 ay yattım (plasentam rahim ağzındaydı) o süreçte aşırı pimpirikliydim sürekli kaybedeceğim korkusuyla araşıtırmadığım, dikkat etmediğim şey kalmadı. KK dan çıkmıyordum çok güzelde dostluklar edindim hala da görüşüyoruz.
Oğlumla inanılmaz bir bağ kurmuştum.. "Allah'ım ne olur bana bir şey olacaksa da yüzünü bir kere göreyim öyle olsun" derdim
Hamileliğimi hep stres ve endişey ile tamamladım. Bu kadar üzerine düştüğüm çocuğum doğunca değişti mi? Hayır.
Sanki dünyada bir tek ben anneymişim gibiydim :)) artık çevremdekiler biraz sal diyorlardı. Yetiştirirken bile aşırı duyarlı yetiştirdim ek gıda zamanı organikler havada uçtu.. etkinlikler, oyunlar.. kariyerime bile ara verdim. (Yazılım uzmanıyım)
Oğlum 5 yaşında ne tablet bilir ne telefon şuanda.
Süreçte farkında olmadan o kadar yoruldum ki asla 2.çocuk düşünmüyorum ee zaten de zor oldu 1. Çocuk 2.olmaz kafasındaydım. Çünkü tüm enerjimi oğluma feda etmek isteği vardı.
Hayattaki tüm planlarım onun üzerine kuruluydu.
Çevremdeki herkes 2.çocukta böyle olmazsın rahat olursun diyordu. Düşün mutlaka tek çocuk olmaz, kardeşi olsun diyordu. O kadar kesin ve net konuşuyordum ki..
Bir baktım ki hamileyim ilk 1 hafta şoku anca atlattım.
Ondan sonra gerçekten de saldığımın farkında vardım :) hamile olduğumu unutuyorum hatta acaba bağ kuramadım mi diye düşünüyordum.
Dün kalp atışını duyunca içim çok tuhaf oldu iliklerime kadar oğlumda nasıl hissettiysem öyle hissettim.
Ama artık tecrübeden, süreci iyi bilmemden mi bilmiyorum çok rahatım.
Keyfini çıkarıyorum :)
Şimdi sizlerin telaşlarını okuyunca ilk gebeliğim aklıma geliyor
Oğlumda yaptığım beni yoran hiçbir şeyi yapmama kararı aldım hem hamilelikte hem doğumdan sonra
Bir tek ekran konusunda tavizim olmayacak :))
O yüzden sizleri hem en derinden anlıyorum hem de yaşayan bir arkadaşınız olarak gerçekten akışına bırakmanızı tavsiye ediyorum
Bu süreci rahat yaşamak, daha başkaymış. Hem hamileliğin hem de bebişin keyfini çıkarmak.
Hiç araştırmayın, bakmayın kendinizi dinlemeyin.. başka hamileliklerle kıyaslamayın canlar. Her gebelik başka bir tecrübe çünkü
yiyecek lokmasi varsa bir şekilde gelecek dünayaya
️
Allah hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin, sağlıkla kalım