• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    120
Kizlar selam ben de okuyorum takip ediyorum ama yogunluktan cok yazamiyorum valla ya. Bu hafta persembe detaylimiz var bizim de, yariladik artik, bundan sonrasi hizli gececek. Bu arada daha evvel yazdim ki hatirlamiyorum ama benim bıdık da kızçe :) ucuncu kiz yani.

Bir de hazir yazmisken sorayim, bu detayli icin bir perinatologa randevu almistim gidecegim ama, daha evvel kizlarda sanki radyolog bakmisti diye hatirliyorum takipli oldugum hastanede. Onlar kontrolun cd de kaydini vermisti diye hatirliyorum. Su an da oyle bir prosedur var mi,bize bir kayit verecek mi yoksa kendi bakip iyi kotu yorumlayacak mi sadece? Yeni sistemler nasil bilmiyorum. Bu arada istanbul avrupadayim cihan cetine gidecegim bahcesehir livde. Hakkinda da bilgisi olan varsa yazabilir

Ablam da incia kullanmıştı bebeğine çok memnundu. Ben incia, siveno ve ecowell arasındayım 😄
İncia ve siveno kullandım zaten kardeş marka gibiler. Arkadaşım da ecowell kullanıyo çok memnun. Hangisi indirime girerse öyle alıyorum artık
Kızlar bugün detaylı ultrasonumuz vardı her şey yolunda çok şükür çok duygulandık kızımızı uzun uzun izledik 🥹🥹🥹 hem bana hem babasına benziyor bakalım doğana kadar ne kadar değişecek 😬 bu aşamayı da sağlıkla geçtik darısı bekleyen herkesin başına inşallah 🙏🥹 bu arada son 3 gündür aşırı hareketlendi güm güm vuruyor, karnım hareket ediyor eşim gözleriyle gördü dokundu çok duygulandı, son dönemler karnımı dans ettirecek sanırım 😂😂😂🤭♥️
Sağlıkla gelsin prenses 🤩 darısı diğer herkese inşallah 🙏
Kızlar detaylı ultrason icin radyoloji doktoruna giden var mı ?
Yoksa herkes perinatologa mı gitti ?
Bide dogumla ilgili hazır hissetmek için vs video izleyenleriniz var mi ?
Tavsiyelerinizi alırım 😊
Ben gittim canım herşeyi tek tek inceledikçe söyledi gayet memnun kaldım
Kızlar merhabalar bir şey soracağım size . 21+6 dayım bugün . Yavaştan ağırlaştığımı hissedebiliyorum. O nedenle bebeğimin kıyafetlerini de yavaştan hazır etmek istiyorum . Alırken kaç ay alıyorsunuz 3-6 ay mı yoksa 6-9 ay mı? Daha önceden tecrübeli anneler aydınlatırsa sevinirim♥️♥️
Ben sadece 1 kaç parça 0-3 ay aldım abisinden çok var kalanı doğumdan sonra düşünüyorum denk gelenleri kullanırım olmazsa alırım diye
Kızlar kahve içen varmı beş aydır kahve diye gözüm döndü bı fincan içmek istiyorum artık doktor yasak dedi ama bı fincandan bı sıkıntı olur mu🥺
Kan değerleri düşük değilse sıkıntı olmuyo 1 fincandan canım ama benim düşü k mesela Dr içme dedi zaten midemi bulandırıyo 🤣🤣
Merhabalar kizlarr. Bi sorum olacakti detayli ultrasona giden arkadaslar hepinizin karından mi baktilar yoksa vajinal de bakinanlar var mi aranizda ? Internette sorun olursa vajinal bakıldığı vs yaziyor ama
Bana karındn bakıldı canım
Selam kizlar ben biraz once hastaneden geldim sabahtan beri gecmeyen kas agrim var sirtimda sol tarafta en sonunda dayanamadim hastaneye gittim parasetamol igne yaptilar biraz iyi geldi kas sıkısması dediler egzersiz yapmami soylediler...hamile kaldigimdwn beri ilk defa ilac aldim biraz tedirgin oldum
1 2 hafta aynısı oldu canım parol serum verildi hamilelere verileblilen ilaç sıkıntı olmaz
Kızlar merhaba bugün perinotolojide randevum vardı. Ben bunu detaylı ultrason sanıyordum beş dk baktı sadece burada detaylı ultrason yapılmıyor özelde yaptırabilirsiniz denildi. Ben anlamadım ozaman neden gönderdiler perinotolojiye. Bu arada cinsiyet netleşti ikinci prensesim geliyo 🫶🏼🌸
Canım ben randevu ararken bir çoğund detaylı bakılmıyor yazıyırdu hatta bazılarında yazmasa da aradım yapılmadığını söylediler. Hepsi detaylı yapmıyomuş
Oh maşallah canım benim ya daha nasıl hızlanacak o tekmeler varya sanki bizimle sohbet eder gibi olacaklar yerim onları ben isimlere karar verdiniz mi kızlar
Hamile olduğumu öğrendiğim günden beri Toprak olacak canım kız olsaydı belki Güneş olabilirdi
hanımlar şu gebelık görunuyor ya profılınızde nerden yapılıyor? seneler once yapmıştım şuan unuttum :D bide isim olarak hala karar veremedık daha hıcbır ısım ıcıme sınmedı ? erkek annelerı ne koycaksınız oğluşlara
Toprak olacak canım
Kızlar ben artık giyim alışverişine başlamak istiyorum ama ne kadar alsam yeterli olur emin değilim.
Hastane çıkışı 1- 2 adet yeterli olur mu? Yeni doğan zıbınlardan kaç adet, 0-3 arası kaç adet olsa yeterli olur. Uzun kollu ağırlıklı mı kısa kollu mu?
1 adet 5'li hastane çıkışı, 1 adet 10'lu olsa
Yeni doğan 5 - 6 adet zıbın, 2 - 3 tulum, alt üst 3 - 4 adet
0-3 arası 6-7 zıbın, yine 2-3 tulum, alt üst 3 - 4 adet yeterli olur mu acaba?
Ekstra bir şeyler alırım yine muhtemelen beğendikçe ama şundan kesinlikle en az bu kadar olsa iyi olur ya da fazla olur giyemez dediğiniz şeyler var mı?
Canım hastane çntaında en az 4 takım kıyafet olsun her ihtimale karşı hatta ya hepsini ayrı ayrı paketle veya hurçlara koy. Doğumda giyeceği kıyafeti koyduğun paketin üzerine de hemşireye verilecek diye yaz ki karışıklık olmasın unutulabiliyo çünkü. Eğer kurutma makinesi varsa çok almaya gerek yok zaten çok çabuk büyüdükleri için kenarda kalıyo çoğu yavaş yavaş bebeğin gelişimine göre almakta fayda var
detaylı ultrasona giren var mı hanımlar ? ❤️
21+1 'deyim bana 22. haftada gel yapalım 22 den önce çok yapmıyoruz dediler özelde
Ben girdim canım geçen hafta
Arkadaşlar ben uzun kollu tişört bulamıyorum ya 0-3 ay olarak bulan alan var mı
Ebebeke bak canım mağazada olmasa da online da vardır
Kızlar yarın detaylı ultrasonumuz var bi tık gerginim ve heyecanlıyım yarım saatten uzun sürüyor mu? Yaptıranlar beni yatıştırabilir mi 😄 nasıl geçiyor
Yarım saat kadar sürer canım ama çok güzel bir his 😍😍 herşeyini görüyodun
Kızlar ya hâla eksikleri tamamlamaya calısıyorum ama cidden bitmiyor😆 sizce isimli hastane cıkısı ve nevresim takımı yaptırmak için erken mi? Siz yaptırdınız mı yaptırdıysanız nerelere yaptırdınız?
Ben ilk oğlumda yaptırmafığım için bunda da yaptırmıcsm canım ama eğer yaptırscaksan erken değil ancak yapılır
Kızlar benim de müslin isimli takımlar çok hoşuma gidiyor ama doğumum nisan sonu olacak gibi, Ankaradayım üşür mü acaba diyorum hastaneler sıcak oluyor gerçi ama 🥹 normal pamuklu hastane çıkışı mı yaptırsam? Siz ne diyorsunuz, nasıl yaptıracaksınız?
Çok soğuk olur dersen ben oğlumda alize puffy ile battaniye örmüştüm ama oğlum Ocak bebeği idi. 2. Oğlum Mayıs bebeği olacak o yüzden normal battaniye kullanırım.

Kayınvalidesi eşya alanlar bırakın alsınlar beğenmezseniz koyun kenara sonra bişey yapmıyorlar zaten beğenmezseniz 2. El uygulama da satarsınız. Olmadı bilmem ne falan dersiniz. Ya da yanında nasıl bişey istediğinizi vurgularak söyleyin ki alınca öyle alsınlar ama eşya yüzünden hiç huzurunuzu bozmayın. Doğumdan sonra o kadar şeye karışmak isteyeceklerki 🤣🤣 oğlum doğunca herşeyine ben karar verdim eşimle çok karıştırmadığım için 5. Günde de gitti zaten

Kızlarr 18 haftalık oldum ama bebek hareketlerını hissetmiyorum, cogunluk hissetmiş sanırım bu zamanlarda
18 haftalıkken haftada 1 kere falan heralde içimde balık yüzmesi, kelebek ucması gibi seyler yasamıstım canım öyle sürekli hissetme söz konusu değil ve herkesin hamileliği farklı oldugu icin hissetmemen de normal kaygılanma. 19. Haftada da bir haftada bi kaç kez hissetmisimdir. 20+ larda daha sık hissetmeye basladım ben

Kızlar günaydın. Birşey sormak istiyorum. Bebek arabası alan veya karar veren var mı acaba? İkinci gebeliğim. İlk gebeliğimde 3 tane bebek arabası değiştim yanlış seçimlerden dolayı.
Mutlaka çift yönlü olmalı ve ne kadar hafif olsa o kadar iyi. 360 derce dönen bebek arabalarıda olabilir. Ama travel sistem istemiyorum.
Önerebileceğiniz bir model veya marka var mı acaba?

Kizlar selam ben de okuyorum takip ediyorum ama yogunluktan cok yazamiyorum valla ya. Bu hafta persembe detaylimiz var bizim de, yariladik artik, bundan sonrasi hizli gececek. Bu arada daha evvel yazdim ki hatirlamiyorum ama benim bıdık da kızçe :) ucuncu kiz yani.

Bir de hazir yazmisken sorayim, bu detayli icin bir perinatologa randevu almistim gidecegim ama, daha evvel kizlarda sanki radyolog bakmisti diye hatirliyorum takipli oldugum hastanede. Onlar kontrolun cd de kaydini vermisti diye hatirliyorum. Su an da oyle bir prosedur var mi,bize bir kayit verecek mi yoksa kendi bakip iyi kotu yorumlayacak mi sadece? Yeni sistemler nasil bilmiyorum. Bu arada istanbul avrupadayim cihan cetine gidecegim bahcesehir livde. Hakkinda da bilgisi olan varsa yazabilir
Selam, ben dün perinatalog a gittim. Gittiğim özel muayenehaneydi. Doktor görselleri ve bebişin videolarını bana ve doktoruma mail olarak gönderdi. Ayrıca bir rapor yazdı tüm bulgularla ilgili bunu da hem bana hem doktoruma iletti. Ama her perinatalog aynı şekilde mi çalışıyor bilmiyorum.

18 haftalıkken haftada 1 kere falan heralde içimde balık yüzmesi, kelebek ucması gibi seyler yasamıstım canım öyle sürekli hissetme söz konusu değil ve herkesin hamileliği farklı oldugu icin hissetmemen de normal kaygılanma. 19. Haftada da bir haftada bi kaç kez hissetmisimdir. 20+ larda daha sık hissetmeye basladım ben
Doğru canım haklısın 🩷

Kızlarr 18 haftalık oldum ama bebek hareketlerını hissetmiyorum, cogunluk hissetmiş sanırım bu zamanlarda
Benim de 18 haftalıkken çok belirgin değildi hareketler gaz mı bebiş mi çoğu zaman anlamıyordum. 23+6 olduk usg ye göre. Şuan çok net. 20- 21 sonrası net olarak hissedersin canım.

Kızlar günaydın. Dün idrar kültürü verdim gece de doktorumun verdiği tek kullanımlık suda çözülen ilacı içtim fakat içtikten 1.5 saat sonra uykudan uyanıp tuvalete gitme durumunda kaldım. Az da olsa işe yaramış mıdır? Hamilelikte tutmak imkansız maalesef. 🥹

Kızlaaaar bu mide yanması beni mahvettiiiiii 🥺🥺
Ne yesem kahvaltı ,yemek, atıştırmalık hepsi boğazımda alev topuna dönüşüyor 🥺 boğazım alev atıyor hoh desem ateş çıkacak gibi :((
Rennie çiğneme tabletleri, gavisconlarda kesmiyor artık napcasss böyleee 🥺

Kızlar günaydın. Dün idrar kültürü verdim gece de doktorumun verdiği tek kullanımlık suda çözülen ilacı içtim fakat içtikten 1.5 saat sonra uykudan uyanıp tuvalete gitme durumunda kaldım. Az da olsa işe yaramış mıdır? Hamilelikte tutmak imkansız maalesef. 🥹
Geçmiş olsun kuzucum öncelikle. Hiç etki etmemiş değildir sonuçta mesane içinde 1-2 saat kalmış. Daha etkin olması için doktorlar gece kalkmayın der ama etki etmesi için 1-2 saatte yeterlidir sıkma canını. sen boool bol su içmeyi ihmal etme

Kızlar günaydın. Birşey sormak istiyorum. Bebek arabası alan veya karar veren var mı acaba? İkinci gebeliğim. İlk gebeliğimde 3 tane bebek arabası değiştim yanlış seçimlerden dolayı.
Mutlaka çift yönlü olmalı ve ne kadar hafif olsa o kadar iyi. 360 derce dönen bebek arabalarıda olabilir. Ama travel sistem istemiyorum.
Önerebileceğiniz bir model veya marka var mı acaba?
günaydın canım, bende aynı arayıştayım henüz karar veremedim. bende kabin boy bakıyorum üstelik yer kaplamasın hafif olsun istiyorum ama puset takmak istiyorum ama traveller da çok kaba ve ağır. araştırdığım markalar arasında prego ve pierre cardinin bebek arabaları var onlardan birini alacağım sanırım.

Günaydın canım, biraz faydası olur muhtemelen. Birkaç saat daha kalsaydı iyiydi ama yapacak bir şey yok tutmak zor.

Canim olmadiysa bir daha koyariz ya :) derdimiz idrar yollari olsun korkma gecer hemen sana izdirap ama bebege bir sey olmaz cokk ilerlemedigi kanli cis yapmadigin surece bence 🤣🤣🤣

Geçmiş olsun kuzucum öncelikle. Hiç etki etmemiş değildir sonuçta mesane içinde 1-2 saat kalmış. Daha etkin olması için doktorlar gece kalkmayın der ama etki etmesi için 1-2 saatte yeterlidir sıkma canını. sen boool bol su içmeyi ihmal etme
Günaydın canım, biraz faydası olur muhtemelen. Birkaç saat daha kalsaydı iyiydi ama yapacak bir şey yok tutmak zor.
Canim olmadiysa bir daha koyariz ya :) derdimiz idrar yollari olsun korkma gecer hemen sana izdirap ama bebege bir sey olmaz cokk ilerlemedigi kanli cis yapmadigin surece bence 🤣🤣🤣
İnşallah işe yaramıştır kızlar teşekkür ederim 🩶

Back