• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    36
Kızlar bugün tam 11. Haftaya girdik, bebiş incir büyüklüğündeymiş :) muhtemelen regl tarihim. Kaşıklarımda ince ince ağrılar var. Epeydir olmuyordu. Az korktum. Acaba adet tarihim diye mi ağrım oldu sizde de olmuş muydu ? Yarın doktor kontrolümüz var. Benimle aynı tarihli gele olan arkadaşım vardı. Geçen hafta bebişinin kalbi durmuş kürtaj olmuş ondan mı etkilendim noldu bilmiyorum bugün biraz kaygılıyım sanırım
Benimde oluyor ağrılarım ara ara kasıkta ve karnımda. Doktor normal olduğunu söylemişti rahim büyüyor vucudumuz hazırlanıyor🥰

Selamlar kızlar Dr beni perinatolojiye yönlendirdi yaşımdan ve şeker durumumdan dolayı riskli gebeyim. Cinsiyet belli olur mu diye sorduğumda ise bırak şimdi cinsiyeti şuan senin ve bebeğin sağlığına odaklan dedi.

Bu arada artık dün kendime gebe pantolonu aldım da rahat ettim kilo farkı olmasa da artık karnım epey şişti.

Benim hissettiğim minik dokunuşlar bebekmiş gün geçtikçe sıklığı arttı ve daha da netleşti hareketler.bu hissi özlemişim😍

Benimde oluyor ağrılarım ara ara kasıkta ve karnımda. Doktor normal olduğunu söylemişti rahim büyüyor vucudumuz hazırlanıyor🥰

Aynı sebepten yeni geldm doktordan 10+6 😄 normalmiş yayılıyor bizim bebekler sanırım şükür kalp atışı filan normaldi 🥰
İyi bari korktum baya niye ağrıyor diyip duruyorum kendi kendime. Sürekli tuvaletteyim korku içinde çok şükür 🙏🏻

Kızlar Anadolu yakasında devlet Hastanesi'nde tavsiye edebileceğiniz bir perinatolog var mı ben rastgele birine randevu aldım ama tavsiye varsa bilmek isterim.
Perinatologa bu kadar hızlı randevu bulabileceğimi de sanmazdım kızlar aklınızda olsun Dr alan açar açmaz ertesi güne bile randevu vardı.

Kızlar Anadolu yakasında devlet Hastanesi'nde tavsiye edebileceğiniz bir perinatolog var mı ben rastgele birine randevu aldım ama tavsiye varsa bilmek isterim.
Perinatologa bu kadar hızlı randevu bulabileceğimi de sanmazdım kızlar aklınızda olsun Dr alan açar açmaz ertesi güne bile randevu vardı.
Bacım ben sormuştum da Zeynep Kamil’de Mucize Eriç Özdemir. Bi de Nazan Tarhan. İkisi de bu işin üstadı diyorlar. Bi araştır. 💙

Canım perinatolog için hemen randevu alınıyor mu dijtor sevk edince mı alınabiliyor? Bir de sen detaylı ultrason için mi aldın yoksa genel takibini perinatolog mu yapacak?
Bana detaylı zamanı yaklaşıyor diye kayıt açtı. Hemen randevu açıldı. Ama bakarsan MHRS de tüm perinatologlarda “detaylı hizmeti verilmemektedir” yazıyor. Bu detaylı nasıl yapılacak bilemedim.:işsiz:

Son düzenleme:
Canım perinatolog için hemen randevu alınıyor mu dijtor sevk edince mı alınabiliyor? Bir de sen detaylı ultrason için mi aldın yoksa genel takibini perinatolog mu yapacak?

Bacım ben sormuştum da Zeynep Kamil’de Mucize Eriç Özdemir. Bi de Nazan Tarhan. İkisi de bu işin üstadı diyorlar. Bi araştır. 💙

Bana detaylı zamanı yaklaşıyor diye kayıt açtı. Hemen randevu açıldı. Ama bakarsan MHRS de çoğu perinatologda “detaylı hizmeti verilmemektedir” yazıyor. Anlayamadım hikmetini.
Çok sağol canım artık hiçbir şeye şaşırmıyorum çünkü üniversite hastanesine gittim detaylı ultrason yok dediler. Üniversite hastanesinde olmaması çok tuhaf ya gerçekten inanılmaz 🤯 özele yönlendiriyorlar detaylı ultrason için sürekli. Bakalım takipli bir doktor bulamadım o da beni geriyor biraz devlette insanın içime sinen doktor bulamadım 🤷 özele gidemiyorum çok pahalı artık insan ne yapacağını şaşırıyor elimiz kolumuz bağlı yani

Çok sağol canım artık hiçbir şeye şaşırmıyorum çünkü üniversite hastanesine gittim detaylı ultrason yok dediler. Üniversite hastanesinde olmaması çok tuhaf ya gerçekten inanılmaz 🤯 özele yönlendiriyorlar detaylı ultrason için sürekli. Bakalım takipli bir doktor bulamadım o da beni geriyor biraz devlette insanın içime sinen doktor bulamadım 🤷 özele gidemiyorum çok pahalı artık insan ne yapacağını şaşırıyor elimiz kolumuz bağlı yani
Sonuçta bu, hamilelikte yapılması gereken en önemli uygulama değil mi?

Bence mesaili bi iş old için işlerine gelmiyor. Çünkü en kısası yarım saat sürer. Standardı 45-50 dk süren bi izlem.

Başka forumlarda okudum. Dr 20-30 dk ayrıntılı bakıyormuş. Sonra iki sayfalık bi rapor veriyormuş.

Hatta biri şey yazmıştı. Hangi hastaneydi hatırlamıyorum ama, dışardan hasta kabul edilmiyor. Kendi hastanesinde takipli hastanın detaylısını yapıyorlar yazmıştı. Yoğunluk olmasın diye mi artık sorumluluk olmasın diye mi bilmiyorum.

Giden olursa hastaneye danışmaya falan soralım kızlar. Zaman yaklaşıyor. Nasıl randevu alınıyor öğrenelim. En Büyük TÜRKİYE

Selamlar kızlar Dr beni perinatolojiye yönlendirdi yaşımdan ve şeker durumumdan dolayı riskli gebeyim. Cinsiyet belli olur mu diye sorduğumda ise bırak şimdi cinsiyeti şuan senin ve bebeğin sağlığına odaklan dedi.

Bu arada artık dün kendime gebe pantolonu aldım da rahat ettim kilo farkı olmasa da artık karnım epey şişti.

Benim hissettiğim minik dokunuşlar bebekmiş gün geçtikçe sıklığı arttı ve daha da netleşti hareketler.bu hissi özlemişim😍
Çok geçmiş olsun canım benim. Bende ilk hamileligimden olan iki tane var onları denedim geçen gün. Normal kot sıkıyor artık bebek rahat etsin istiyorum. Sanırım artık bende geçiş yapacağım ufaktan. Kilom yok aksine verdim ama karnım şişti benimde. Sevindim bebek olmasina çok güzel bir his. Bende ufak ufak bir şeyler hissediyorum ama hala emin değilim. Bakalım göreceğiz yakında 🥰😍❤️

Zeynep Kami’de detaylı…

Eklentiler

• IMG_4037.png
    IMG_4037.png
    146 KB · Görüntüleme: 48
Kızceler bugun 10+4 ben de 3 hafta sonra kontrole gittim. Burada kaybedenleri okuyunca da cok etkilendim galiba biraz stresliydim. Dr.a girerken kalbim küt küt atıyordu tansiyonum bile biraz yuksek çıktı:) cok şükür iyi haberler aldık minnak taklalar atıyordu haftasıyla uyumlu cok şükür. 2 hafta sonra hem ikili test hem cinsiyet konuşuruz diye çağırdı. Bir kızım var bakalım yanina bir arkadas daha mi gelecek yoksa erkek mi? Bugun saglikli olsun yeter diyordum dr cinsiyet konusuruz diyince bi merak sardı icimi :) siz ne hissettiniz acaba hadi bakalım

Eklentiler

• 20250107_201820.jpg
    20250107_201820.jpg
    68,6 KB · Görüntüleme: 35
  • 20250107_201826.jpg
    20250107_201826.jpg
    77,4 KB · Görüntüleme: 29
Kızceler bugun 10+4 ben de 3 hafta sonra kontrole gittim. Burada kaybedenleri okuyunca da cok etkilendim galiba biraz stresliydim. Dr.a girerken kalbim küt küt atıyordu tansiyonum bile biraz yuksek çıktı:) cok şükür iyi haberler aldık minnak taklalar atıyordu haftasıyla uyumlu cok şükür. 2 hafta sonra hem ikili test hem cinsiyet konuşuruz diye çağırdı. Bir kızım var bakalım yanina bir arkadas daha mi gelecek yoksa erkek mi? Bugun saglikli olsun yeter diyordum dr cinsiyet konusuruz diyince bi merak sardı icimi :) siz ne hissettiniz acaba hadi bakalım
Kız! :KK36:
Valla bu işten anlamıyorum. Teknik anlamda yani. Ama durusu pozisyonu sanki öyle hissettirdi.
Hissi kablel vuku ☺️
Her ne cinsiyette ise, sağlıkla gelsin. 🤲🏼

Kız! :KK36:
Valla bu işten anlamıyorum. Teknik anlamda yani. Ama durusu pozisyonu sanki öyle hissettirdi.
Hissi kablel vuku ☺️
Her ne cinsiyette ise, sağlıkla gelsin. 🤲🏼
Lady'm bu mesajdan da bağımsız her mesajına sarılasım geliyor. Maşallah sana Allah enerjini neşeni ağız tadını hiç bozmasın inşallah. Tanımadan seviyorum seni ♡ Hihi valla ben de herkesin erkek demesine rağmen kız hissediyorum ve kızım için kalbim bir kız daha olmasından yana ♡ oğlum da olsa sevinirim tabi. Allah inşallah hepimize sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin♡

Bende kız diyorum tüm hislerimle hayırlısı olsun sağlıkla gelsin minik taklacı 😍❤️

Back