Kuzum ben izmirdeyim ama doktor kimmiş belki online danismanlik verirBi alerji doktoru var inanılmaz iyi kuzenim bebeğini götürmüştü kendi karışım yapıp egzamasını bile geçirdi bebeğinin. ona bi gitmek ister misin kuzum istanbulda ama sen nerde oturuyosun?
Suyu koy bence kıymayı içinde dağıt iyice iki üç çekim olsun kiyma kuzu olsa daha iyi sanırım o daha yumuşak çünkü sebze puresinin içinde sürekli onu eze eze karıştır ki birleşmesin pek alıştıkça daha büyük parçalar olabilirHaşlayarak diye biliyorum ben ilk zamanlards
Ayy tövbeler olsun bende yemek yerken boğazına kaçar diye ölüyorum korkudan yaaaAy kızlar bugün üniden arkadaşım geldi bana onun oğluda mayıs doğumlu çocuk mama içti ana kucağında duruyodu birden arkadaşım koş çocuk gitti gitti diye bağırdı içerden bi geldim nefes almıyo mosmor gözler dikilmiş aklımız çıktı kusmuğu gelmiş ve geri kaçmış yatar pozisyonda olduğu için saniyelerce nefessiz kaldı çok kötüyüm hala yeni fobi yüklendi vallahi
Hala daha etkisinden çıkamadım arkadaşım çocuğu elime verdi çocuk gitti dedi çok zor anlardı bende hep korkarak yediriyorum ve artık daha da korkucam offAyy tövbeler olsun bende yemek yerken boğazına kaçar diye ölüyorum korkudan yaaa
Bunlar alerjimiymişYa çok sinirlerim bozukk ağız ve çeneye bakın elma muz yedirince böyle oluyo ya daha doğrusu oraya deyiyo diye galiba deliricem en sonunda
Pimpirik yaptıgınız konu ne tam olarak ? Bana hepsi normal geldi acıkcası. uyuduğunda dönmüyorsa rahat demek ki pozisyonu diye düşünüyorum.Selamlar hanımlar, aşağı yukarı aynı zamanlarda doğum yaptığımız için bebeğimle ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum, okuyup yorumlarsanız sevinirim :)
10 Nisan'da doğdu kızım.
- 3 aylıktan itibaren destekli oturuyordu, şuanda desteksiz oturabiliyor (tabiki yanlara doğru devriliyorda).
- Yerde sırtüstü yatarken sağa sola dönebiliyor, hareket ede ede halının dışına çıkıyor :) Tam olarak yüzüstüne dönmeye yeltendiğinde kolu altında kaldığı için dönemiyor. Yüzüstü koyduğumda sürekli ağlıyordu ama iki gündür yüzüstünden dönmeyi öğrendi dönüp yine sırtın üzerine yatıyor.
- Uyurken yatağa nasıl koyarsam öyle uyanıyor, kendi kendine dönmüyor hiç.
- Sinirlendiğinde veya heyecanlandığında iki kolunu birden hızlı bi şekilde kaldırıp indiriyor
- Sesli bi şekilde konuşuyor (yani sadece sesini kabalaştırarak aaaa diyor) / bağırıyor
- Her şeye uzanıp ağzına götürmek istiyor
- Güleç ama bi o kadarda mızmız, çok çabuk sıkılıyor
- Gündüzleri 2-3 saate bir uykusu geliyor 30 dk kadar uyuyor, geceleri 3-4 saate bir uyanır mama içer
- Öğleden sonra çorba yapıp içiriyorum, kabul ediyor.
- Henüz dişleri yok
Son bikaç gündürde eski neşesi yok gibi, mutsuz duruyor sanki :/
Şöyle ki, sosyal medyadan çok etkileniyorum. Sizce ayına göre normal gözüküyor mu yoksa şu sanki şöyle olmalıydı dediğiniz yerler var mı? Çevremdilere danıştığımda beni çok pimpirikli buluyorlar. Biraz evhamlıyım evet ama ne yapayım. Doktor randevumuza biraz daha var. Önce sizlere danışmak istedim.
Doğduğundan beri en ufak şeyi kafaya takıyorum o yüzden pimpirikli diyorlar bana :) Uyurken hiç hareket etmemesini rahatlıktan ziyade dönemiyor diye düşündüm, hatta gece yan yatırıyorum sırtı ağrır belki diye, hata mı ediyorum acaba?Pimpirik yaptıgınız konu ne tam olarak ? Bana hepsi normal geldi acıkcası. uyuduğunda dönmüyorsa rahat demek ki pozisyonu diye düşünüyorum.
Her çocuk farklıdır. Bizde 8 nisan doğumluyuz. Ama desteksiz oturamıyoruz mesela. Devriliyoruruz hemen. Ama gece yatağı tavaf ediyoruz. Bıraktığım gibi bulmam imkansızSelamlar hanımlar, aşağı yukarı aynı zamanlarda doğum yaptığımız için bebeğimle ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum, okuyup yorumlarsanız sevinirim :)
10 Nisan'da doğdu kızım.
- 3 aylıktan itibaren destekli oturuyordu, şuanda desteksiz oturabiliyor (tabiki yanlara doğru devriliyorda).
- Yerde sırtüstü yatarken sağa sola dönebiliyor, hareket ede ede halının dışına çıkıyor :) Tam olarak yüzüstüne dönmeye yeltendiğinde kolu altında kaldığı için dönemiyor. Yüzüstü koyduğumda sürekli ağlıyordu ama iki gündür yüzüstünden dönmeyi öğrendi dönüp yine sırtın üzerine yatıyor.
- Uyurken yatağa nasıl koyarsam öyle uyanıyor, kendi kendine dönmüyor hiç.
- Sinirlendiğinde veya heyecanlandığında iki kolunu birden hızlı bi şekilde kaldırıp indiriyor
- Sesli bi şekilde konuşuyor (yani sadece sesini kabalaştırarak aaaa diyor) / bağırıyor
- Her şeye uzanıp ağzına götürmek istiyor
- Güleç ama bi o kadarda mızmız, çok çabuk sıkılıyor
- Gündüzleri 2-3 saate bir uykusu geliyor 30 dk kadar uyuyor, geceleri 3-4 saate bir uyanır mama içer
- Öğleden sonra çorba yapıp içiriyorum, kabul ediyor.
- Henüz dişleri yok
Son bikaç gündürde eski neşesi yok gibi, mutsuz duruyor sanki :/
Şöyle ki, sosyal medyadan çok etkileniyorum. Sizce ayına göre normal gözüküyor mu yoksa şu sanki şöyle olmalıydı dediğiniz yerler var mı? Çevremdilere danıştığımda beni çok pimpirikli buluyorlar. Biraz evhamlıyım evet ama ne yapayım. Doktor randevumuza biraz daha var. Önce sizlere danışmak istedim.
Prof. Dr. C. Dost Zeyrek Çocuk Alerji ve Çocuk Göğüs Hastalıkları UzmanıKuzum ben izmirdeyim ama doktor kimmiş belki online danismanlik verir
Ya uyku eğitimi bende vermek istiyorum ama ağlatarak değil. Artık memesiz uyusun istiyorum koyduğumda ya da yanından uzaklaştığımda hemen gözünü açmasın.Kızlar selam. Bu uyku egıtımı nasıl oluyor instada 2-3 gunde düzene giriyor filan diyenler var. Bana cok inandırıcı gelmiyor. Bebeği de çaresiz bırakarak uykuya itmek bana cok acımasızca geliyor. Sonucta cok savunmasız ve bize muhtaç miniklerben de ciddi sıkıntı yaşıyorum uyku ile ilgili. Gece 11.30 gibi uyuyor sabah 9.30-10 gibi kalkıyor ama gece en gec 2 saatte bir emmek ıcın mırıldanıyor memeye alıyorum hemen. Bu bazen saatte bir de olabiliyor. Mesela dün gece 4 saat hıc emmedi sonra yine saatte bir yaptı. Cok yorucu oluyor gercekten
Bu tadım zamanı ve ileri aşamalarda anne sütü/ mama miktarı günlük değişiyor mu arkadaşlar bu ek tadımları denetirken? Bi de nasıl bir yol izliyorsunuz yani ne kadar verdin çay kaşığı mıığ?Ben sarısını 3 gun yedırdım bayılmadı tabı hayırlısı
Allahtan alerjısı cıkmadı
Ya ben cok cok vermıyorum bir seyı kası ucuyla 10 civarı anca yıyor ne versem sonra agzını kitliyor ben de zorlamıyorum bisi olur mu
Çocuk iyi mi nasıl döndürdünüzHala daha etkisinden çıkamadım arkadaşım çocuğu elime verdi çocuk gitti dedi çok zor anlardı bende hep korkarak yediriyorum ve artık daha da korkucam off
Sabah 6 ile akşam 6 arasındaki saatlerde uyuduğunda gündüz uykusundan kullanıyor ama akşam 6 ile sabah 6 saatleri arasında uyuduğunda gece uykusunu kullanıyor bir uyku uzmanı söylüyor arkadışımın bebeği de gece 4e kadar otururmuş çocuğu doktor bu saatlere dikkat et demiş mümkün mertebe de akşam 6 dan sonra uyutmamaya çalış en son uykusu 6 da bitsin demiş çocuğu da 8 engeç 9 gibi uyumaya geçmesini söylemiş belki bu konu yardımcı olabilirKızlar selam. Bu uyku egıtımı nasıl oluyor instada 2-3 gunde düzene giriyor filan diyenler var. Bana cok inandırıcı gelmiyor. Bebeği de çaresiz bırakarak uykuya itmek bana cok acımasızca geliyor. Sonucta cok savunmasız ve bize muhtaç miniklerben de ciddi sıkıntı yaşıyorum uyku ile ilgili. Gece 11.30 gibi uyuyor sabah 9.30-10 gibi kalkıyor ama gece en gec 2 saatte bir emmek ıcın mırıldanıyor memeye alıyorum hemen. Bu bazen saatte bir de olabiliyor. Mesela dün gece 4 saat hıc emmedi sonra yine saatte bir yaptı. Cok yorucu oluyor gercekten
Ben bu kurala çok uyuyorum akşam 8- 8.30 arası uyutuyorum, memede uyutmuyorum kucakta veya ağır geldiyse o an ayakta sallayarak . Günde 3 uyku mutlaka yapıyor toplam 2.30-3 saat . Ama yine gece saat başı uyanıyor yani bir şey değişse keşkeSabah 6 ile akşam 6 arasındaki saatlerde uyuduğunda gündüz uykusundan kullanıyor ama akşam 6 ile sabah 6 saatleri arasında uyuduğunda gece uykusunu kullanıyor bir uyku uzmanı söylüyor arkadışımın bebeği de gece 4e kadar otururmuş çocuğu doktor bu saatlere dikkat et demiş mümkün mertebe de akşam 6 dan sonra uyutmamaya çalış en son uykusu 6 da bitsin demiş çocuğu da 8 engeç 9 gibi uyumaya geçmesini söylemiş belki bu konu yardımcı olabilir
Bazen benimki de uyumak istiyor çok kısa 5 10 dk müsade ediyorum sonra kalkmasını sağlıyorum tabi biz gündüz uykusuna bağlı olarak gece uykularımız değişiyor
Doktor daha iyi bilgi verir , ama bi örnek paylaştım. Sizin tadım mı öğün mü? Tadımlar kaşıklarla oluyor sonra tadım yaptırdığınız yiyeceklerle bebeğin yemesine göre 1 çay bardağı gibi öğün çorba muhallebi vs hazırlayabilirsinizBu tadım zamanı ve ileri aşamalarda anne sütü/ mama miktarı günlük değişiyor mu arkadaşlar bu ek tadımları denetirken? Bi de nasıl bir yol izliyorsunuz yani ne kadar verdin çay kaşığı mıığ?