2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar ogretmen olup heyet raporu almayi dusunen var mi enazindan ilk 3 ay. Tup bebek benim.
Canım ben de ögretmenim, su anlık düşünmuyorum ama ilk gebeligimde normal rapora bile cok sıkıntı çıkarmışlardi(doğum iznim bittikten sonra). Hem de yersiz değil, sıkıntım olmasına rağmen. Ama riskli bir durumun varsa ve doktorun rapor anlaminda güvence veriyorsa bütün imkanlarını kullanmanı tavsiye ederim.

...
Hamile olup çalışan kadın olmak gerçekten çok zor...
Evin normal işlerini bile zar zor yapıyorum Allah yardımcınız olsun

Merhaba ben de 9+0 oldum bugün. Haftaya çarşamba randevum ama sabretmek biraz zor oluyor cidden şu 3 ayı atlatsak belki biraz daha rahatlıcam annelik gerçekten delilik

Yaaaa kizlar , simdi size soru bugun canim bol
Nar eksili bi etsiz cig kofte istedi zaten cig et az pismisler bazi baliklar vs vs . Yasak buna okayim
Cig kofteyi de yemedim ama doktorundan bununla ilgili bilgi alan var mi hic cok alakasiz oldu ama asitli icecekler , kahve vs . Siz neler yiyip iciyosunuzz merak ettimm

Turk kahvesindeb 2 gün önce tiksindim.. hayatımın aşkıydı... artık içemiyorum. Çiğ köfte konusuna gelecek olursam sadece bulgurla çiğ köfte yapan yerler var ben sordum sadece bulgur kullanıyoruz dedi. İçine roka marul nar ekşisi limon koydurtuyorum turşu yemiyorum çok asitli. Yani eşim sipariş ediyor ben nefsimi doyuracak kadar yiyorum. Yumurtayı full pişiriyorm ister omlet ister haşlanmış ama iyi pismesi lazım. Yumurtanın dışını kullanmadan önce yıkıyorum tabii. Onun dışında mesela canım kızartma istiyor, yapıyorum ama yiyeceğim kadarını ben pecetede yağını emdiriyorum ve yoğurtla karıştırıyorum. Evde yemek yapıyorum dısardan yemek yemek istemiyorum midem bulanıyor. Genel anlamda zaten midem bulanıyor ama az az yiyorum durmadan mutfağa gidip gelip yemek yiyorum. Ama kokoreçtir, disardan tavuktur kıymalı pidelerdir falan bence güvenli değil, köfteci yusufa gittik geçen gün, canım çok istedi, az pişmiş yapıyorlar belki biliyorsunuzdur ama canım çekti eşimden 1 tane köftesini yedim. Allaha emanet artık

Arkadaşlar selam, ben yoğun derecede agresif olmaya başladım, her şeye tahammülüm azaldı aranızda benim gibi olan var mı? Bi yandan kendime kızıyorum, ama elimden de bir şey gelmiyo hep sinirliyim gibi

Arkadaşlar selam, ben yoğun derecede agresif olmaya başladım, her şeye tahammülüm azaldı aranızda benim gibi olan var mı? Bi yandan kendime kızıyorum, ama elimden de bir şey gelmiyo hep sinirliyim gibi
Bıkkınlık? Öfffff modu ? Hay yapacağınız işin isyanları? Çokk normal Ben yatıyorum sinirlenecek halim yok

Bende kendim yapiyorum , balik somon yiyorum iyi pisiriyorum , tavuk ette oyle ama disardan degil hepsini kendim ozenle yapiyorum iyice pisiyor . Ama cig kofte canim
Istedi bugun yemedim merak ettim zaten etlisini normaldede asla yememmm . Etsiz icin merak etmistim . Doktorum
Bana soda ic dedi mesela . Kahve cokkk nadir belki 14 gunde bir . Sigarayi birakinca onu da biraktim gibi bazen sprite kola vs istiyor canim ama bi yudum
Ictim esimden pekte istemiyomus canim

Balık kokusuna normalde tahammül edemem. Şimdi ağzıma hiç sokmuyorum mumkunati yok.. :)

Bulgur yani bence sorun olmaz. Kısır yasak değilse cig kofte de yasak değildir snsjxjds

Bıkkınlık? Öfffff modu ? Hay yapacağınız işin isyanları? Çokk normal Ben yatıyorum sinirlenecek halim yok
Biran önce geçsin istiyorum, en büyük eziyeti sanki eşime yapıyorum. Adam şoklarda, her an pençelerin çıkacak gibi diyo

Ben bir şey soracağım, annelik duygusu geldi mi size ? Bana hala çok yabancı geliyor kendimi kötü hissediyorum, anneme "canavar yüzünden kahve içemiyorum" yazdım, annem de bana evladın o senin canavar deme yazmış, çok korkuyorum ya o annelik duygusu yüklenmezse neden böyle hissediyorum anlamıyorum.

Ben ilk hamilelikte böyleydim, kendim üzerinde kontrolü kaybetmiş gibiydim. Hele eşime asla tahammül edemiyordum, sürekli bir öfke vardı, resmen göğsümde hissediyordum. O hamileligimde maalesef bebeğimi kaybettim.

Şu anki hamileligim çok sakin geçiyor, inanılmaz huzurluyum. Iki düşük yapmama ve düşük olmasın diye ilaçlar ve iğneler kullanmama rağmen sadece bir kere aşırı bir korku hali geldi (panik atak derecesinde). Size o yüzden tavsiye verebilirim diye dusunuyorum. Öncelikle cok öfkeli olduğunuzu düşündüğünüz bir anda, yani öfke kabarıyorsa burnunuzdan çok derin ve yavas yavas bir nefes alın. 3 saniye tutun ve ağızdan yavas yavas verin. Bunu sakinlesene kadar tekrarlayın (hızlı değil, yavas yavas). Meditasyon yapin, özellikle uyumadan önce, ona göre uygulamalar var. Türkçe uygulama pek bilmiyorum, stres azaltmaya yönelik olanları seçebilirsiniz. Bunun dışında sürekli bir ona yetişmem lazım, bunu halletmem lazım modunda olmayın, her şeyi sakin ama bilinçli bir şekilde yapın. Ben mesela zaman sıkıntım olmasa bile sürekli koşturan ve işlerini hızlı yapan bir insandım, bunu çok ama çok azalttım ve hayatımdaki etkisi gerçekten inanılmaz oldu. Biraz anı yaşayın, yani yaptığınız şeyin farkına varın, mesela susadiniz ve su içiyorsunuz diyelim, suyun tadı nasıl, vücudunuza ne kadar iyi geldi değil mi gibi bilinçli şekilde için. Bitkileriniz varsa ilgilenin, yürüyüşe çıkın. Yürüyüş esnasında bebeğinize dinleteceginiz şarkıları seçin. VE EN ÖNEMLİSİ: Etrafınızda sürekli size yanlış yaptığınızı söyleyen, "ideal" hamilelik söyle okur böyle olur diyen ve sizi yaptığız normal şey için bile şüpheye düşüren biri varsa (aaa onu mu yedin, ay sen naptin vs) kesinlikle sınırlarınızı çizin, bu da sizi çok derinden rahatsız ediyor ve öfke olarak dışarı çıkıyor olabilir. Ha dinlemezlerse küçük bir sinir krizi gecirin ve onları doğduğuna pişman edin, bir daha demezler ^^

Sizi tanımadığımdan biraz genel konuştum, belki size bazı kısımlar uymuyordur ama belki yardımcı da olur. Bir de unutmadan ben neden bu kadar agresifim diye çok sık sorgulamayın, öyle düşündükçe kendinizi agresif olmaya itebilirsiniz, su an o durumdan kendinizi uzaklaştırmaya çalışacaksınız. Sevgiler

Benim daha önce kayiplarim olduğu için çok temkinliyim, kendimi özellikle çok kaptırmamaya calisiyorum. Mesela hamilelik günlüğü tutmak istiyorum, hazırladım ama kesinlikle bir şey yazmiyorum, çünkü yarım kalsın istemiyorum daha oncekiler gibi. 12. Haftadaki randevuma gidip güzel haber alırsam çok rahatlayacağim ve yapmak istediklerimi yapacağım.

Bazen karnımı tutuyorum ve orada olduğunu düşünüp seviniyorum. Sağlıklı şeyler yediğim zaman ya da bazı şeylerden kacindigim zaman bunu görev gibi yapmıyorum da çocuğumla beraber güzel bir zaman geçirmek için yapıyorum, yani "bizim icin" yapiyorum. Midem bulandiginda onun orada olduğunu düşünüp şükrediyorum. Ama tutup da konuşmuyorum mesela. Bu dönem için mutlu ve huzurlu olmanın, onun sevinci içinde olmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Böyle küçük şeyler yapabilirsiniz.

Ama kendinizi suçlu hissetmeyin, daha cok yeniyiz, alışma surecindeyiz, vücudumuzu çok dinliyoruz çünkü belirtiler gösteriyoruz. Bence karnımız büyümeye başladığında, hareketlerini hissetmeye başladığımızda çok farklı hissedeceğiz.

Bende sinir öfke değil aksine inanılmaz bir rahatlama oldu, gebelik öncesinde yoğun anksiyete problemi yüzünden senelerce ilaç kullanmama rağmen. Bazı insanda yüz seksen derece değişiklik yapabiliyormuş, bende olumlu oldu yani çok şükür ama herkes bir olacak diye bir kaide yok, hepimiz ayrı bireyleriz farklı olaylara farklı tepkiler gösteriyor olabiliriz ve bunların hepsi de çok normal bence. Kendimizi strese sokmadan ve anlamaya çalışarak geçirsek bu süreci kafi.

Öfke genelde bir ihtiyacın karşılanmaması üzerine ortaya çıkan sağlıklı bir duygu bu arada, belki benim şu an neye ihtiyacım var ve ne bana iyi gelirdi diye bakmak gerekebilir, ihtiyaçlarınızın karşılanması konusunda ekstra destek veya imkan yaratmaya çalışabilirsiniz.

Kizlar ogretmen olup heyet raporu almayi dusunen var mi enazindan ilk 3 ay. Tup bebek benim.
Merhaba, ben de öğretmenim. Bugün 10+2 oldum. Rapor almayı düşünmüyorum Allah korusun bir aksilik olmazsa hatta max çalışmayı düşünüyorum çünkü peşine ücretsiz düşünüyorum

Etsiz çiğ köfte prensip olarak yenilebilir kategorisinde ama hijyen anlamında şaibeli olduğu için doktorlar sıcak bakmıyor. Yenmesin denmesinin sebebi bu. Eğer çok güvendiğiniz gözünüzün önünde üretim yapan bir yerse bir şey olmaz bence.

Benim doktorum çok rahat bir adam, bende kilo şeker vs olmadığı için sıvı al da ne formda alırsan al hiç mühim değil demişti. Kahve çay asitli içecek vb hiçbir şeyi yasaklamadı ama benim midem çok kötü 5. haftadan beri suyu bile sadece buz gibiyse içebiliyorum yiyebildiğim yiyecekler çok kısıtlı, her şey ama HER ŞEY kokuyor, ancak canım bir şey çekerse dışarıdan mışarıdan söylüyorum valla napıyım, çok da hijyeni takmıyorum kafama acımdan ölüceğime zehirlenem diyorum şaka bir yana güvendiğimiz yerlerden bir şeyler söylüyorum dışarıdan tüketiyorum ben yemek, evde bir şey pişiremiyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…