- 5 Mayıs 2023
- 8.605
- 10.136
- 168
Merakla bekliyorum inşallah kolay atlatirsinizEvet canım
Normalde 3 tane ya 1 tanesinin paketi açıldı mı birden çok bebeğe yapılıyormuş aynı covid aşısı gibi. O toplu şekilde yapılacağı için bayramdan sonra yapılır dedi ebe. Sanırım bu hafta bayramdan ötürü izinli olanlar olacak. Şimdilik 2 asi olcak bayram sonrası da diğer aşısını. Amin canım inşallah hissetmeyiz hiçMerakla bekliyorum inşallah kolay atlatirsiniz
Önemli olan kaka yapması. Kakayla atıyor sarılığı. Günde kaç kakalı bez varMama takviyesş yaptım dün oldgu gibi kustu. Saat bası da emzirince kusuyor fazla geliyor 2 saate bir besliyorum üstüne sağıp verdim yine fazla geldi kustu hepsini. Yani doyuyor ama sarılıgı düşmüyor
Aynen bende çokta seçmiyorum yani ne yalan söyleyim. Öyle bariz mercimek nohut filan yemiyorum ama çokta irdelemiyorumGerçekten ne yicez biz ölelim açlıktan zaten karnını doyuracak zaman bulmak zor birde gaz yapar diye seçersem ölürüm heralde
1 ay bi bebeğe hemde daha yeni 40 günlük olacak bi bebeğe tek başına bakmak çok zor olur canım bence annenlerin yanına git. Ay bu arada girip çıkıp dünden beri anca yazabildim hatta yazımın yarısını yazmışım tamamlayamadan çıkmışımKızlar aşırı mutsuzum.. önümüzdeki ay asıl aşı geliyo ateşi vs çıkabilir bebeğin her neyse eşim 1 aylığına şehir dışında olacak ve annemler gelemeyecek ben 1 ay yalnız çocuğa bakamam diye düşünüyorum çünkü eşim akşamları dinlendiriyordu en azından ev temizliği çamaşır makinesine çamaşır atma dahil yemek yapma her şeyi o arada yapıp üstüne uyuyordum.. şimdi bebek iyice uyumaz oldu ve yatağına yatirdigimizda direkt kucak istiyo kucakta uyumak istiyoyada sürekli onunla konuşalım istiyo....
Şimdi memlekete gitsem kendi babam sıkıntı diğer tarafta kvde sıkıntı gerçekten 2 ucu bokluk değnek ne yapacağımı bilmiyorum annemin mahkemesi var önemli onun için gelemiyor şansıma napiyim kızlar ya@melegim can gulumsebebek @golden rose @Mavi070707 @Begonya2 @kelebekimsi C Chen31 O ozgeeeee1 Nooneathome9 @zaynfuruze ve diğer anneler
Canım insan isteyince herşeyin üstesinden gelir ama mahvolursun yani ne gereği var. 3-5 günlük bi durum değil ki 1 ay diyorsun süre uzun ben olsam tek kalmazdım. Bi tık daha büyüseler neyse de şimdi zor yani. Geceleri uyuyo olsa bi nebze dersin yada gündüzleri uzun saat uyuyo olsa. Ama zırt pırt uyanıyo saatlerce uyumuyo filan yok yani ben cesaret edememÜstesinden gelebilir miyim acaba
Yoook canım yook eğer uykucuysada basıyor baglığı uyuyamıyorum diye benimki de oyleydı hala cok seviyor ama bu seferde 2 saat güzel uyuyamıyorum dıye aglıyor sese uyanıyor en ufak gazına uyanıyor haa bırde şimdi sıcak diye uyanıyor ve tabı sonra hoop 2 saat onun o nizahını dinliyorumKızlar bebişleriniz doğduğundan beri mi huysuz bu gece uyumayanlat özellikle benimki çok şükür uyuyor ama ben de çok uyuyor diye düşünüyorum daha uyandığı zamanlara mı gelmedik acaba yoksa kendi mi uykucu
Oyle zirt pırt uyandığı için uykumuzu alamıyoruz aslında o yoruyor bizi öyle yapmasalar dediğin şekilde bakılır az daha büyük olsaydı:/ diğer taraftada stresten de gidesim yok ama işte küçük olduğu için çok yoruluyorum eşim gelince 3 4 saat bakması bile beni dinlendiriyo haftasonu çoğunluğa o bakiyo bende ev işi yapıyorum mecbur .. oyle olacak gibi gidecek gibiyimÖnemli olan kaka yapması. Kakayla atıyor sarılığı. Günde kaç kakalı bez var
Aynen bende çokta seçmiyorum yani ne yalan söyleyim. Öyle bariz mercimek nohut filan yemiyorum ama çokta irdelemiyorum
1 ay bi bebeğe hemde daha yeni 40 günlük olacak bi bebeğe tek başına bakmak çok zor olur canım bence annenlerin yanına git. Ay bu arada girip çıkıp dünden beri anca yazabildim hatta yazımın yarısını yazmışım tamamlayamadan çıkmışım
Canım insan isteyince herşeyin üstesinden gelir ama mahvolursun yani ne gereği var. 3-5 günlük bi durum değil ki 1 ay diyorsun süre uzun ben olsam tek kalmazdım. Bi tık daha büyüseler neyse de şimdi zor yani. Geceleri uyuyo olsa bi nebze dersin yada gündüzleri uzun saat uyuyo olsa. Ama zırt pırt uyanıyo saatlerce uyumuyo filan yok yani ben cesaret edemem
Heeee ondan ebe bana tarih ve saat verdiNormalde 3 tane ya 1 tanesinin paketi açıldı mı birden çok bebeğe yapılıyormuş aynı covid aşısı gibi. O toplu şekilde yapılacağı için bayramdan sonra yapılır dedi ebe. Sanırım bu hafta bayramdan ötürü izinli olanlar olacak. Şimdilik 2 asi olcak bayram sonrası da diğer aşısını. Amin canım inşallah hissetmeyiz hiç
Kız böyle zamanda kocayla mi tartisilirKızlar bu sünnet olayı üstüne birde eşimle tartıştık stres sıkıntı derken bir damla sütüm kalmadı.
Süt sağıp dolaba atan ben şimdi sıkıyorum sıkıyorum bir damla sütüm gelmiyor
Dün artık çocuk açtıktan o kadar ağladı ki gittik mama aldık.
Sütünüz varsa 50lık 60lık atın bence buzluğa, ben salak gibi geliyor zaten diye hiç atmamıştım.
Annemlerdeyim birde.
Off canım çok sıkkın öyle yazmak istedim
Ateş filan yok ama hiç durmadan ağladı dün mahvetti beni gece iyi gibiydi sabah gene habire ağladı şimdi sakingulumsebebek canım bugün yoksun nasıl oldu oğluşun
İşte bu yüzden acile gitmedim ben. Geçen gece sabaha kadar ateşle uğraştık bizde 38 gördü. Calpol verdim kilosunun yarısı kadar enjektörle cc olarak. Suya soktum. Sabah kendi doktoruna gittik sürüntü testi yaptı kan filan almadı rsv virüsü olmuş ciğerlere inmesin diye iki gün iğne vuruldu ateş yok huysuz halaKızlar 40. Haftada doğum yaptım 14. Gün bu gün bebem 3 gündür ateşli dün de acile gittik hastanenin ateş ölçeri yanlıştı bence . Bu gecede başka bir hastaneye getirdik evde 38.5 i gördü son getirdiğimiz hastanede de 38.5 ölçüldüçocuğumdan kan alamadılar helak oldu bebem Yenidoğan da başına ateş gelen varmı??
Bizim kilo da düşük çıktı maalesef bir ayda 600 gr almış sadece, o yüzden doktor emzirmeye devam et dedi gece de mama desteği ver dedi, hala kilo almazsa gündüz de mama vericez. O kadar emmeye nasıl kilo almaz ilginç demek ki emzik gibi tutuyor ağzındaBenim bebegimde saat basi kalkiyor surekli emmek istiyodu doymuyo saniyodum ama kilosu da iyi cikinca doktorumuz dönguyu kirman lazim yoksa cok zorlanirsin dedi. Emme islemi bittikten sonra saate bak uzerinden iki saat gecmeden de emzirme dedi. Yavas yavas basladik basta agliyor ama emzikle kucakta falan bekletiyoruz. Bir de oda sicakligi cok onemliymis bizim klima ile 26 ydi 23 e dusurun dedi doktorumuz dun gece ilk defa 3 saat araliksiz uyudu. Simdilik tecrubelerimiz bunlar. Belki sicaklik ve dongu kirmak isinize yarar
Evet evet verem aşısı olması lazimHeeee ondan ebe bana tarih ve saat verdibende Allah affetsin hiç sorgulamamistim demek ki aşı bozulmasın yada beklemesin diye herkese aynı saatlerde veriyo
Amin canım inşallah ya bakalım
Akşam çok ağladı ya iğne olduğu bacağı filan ağrıyodu galiba çünkü gaz çıkarıyor kaka yapıyor filan burnu da açıldı besleniyorda. Ağrı kesici de vermek istemedim bekleyim biraz diye öyle uyudu sabah gene huysuzdu. Psikolojikmidir nedir onla bir benimde bacağım ağrıyorgulumsebebek ne yaptın canım nasıl oldunuz
MemnunmusunBende konudan alakasiz yazayim, airwrapi düzenli kullaniyorum :)
Rabbim sabır dayanma gücü versin. Sağım yapmazsan kesilir ama göğüslerin aşırı dolup ateşli gibi sıcak olursa günde 1 kez sağ yavaş yavaş kesilir22 haftalıkken bebeğin eşi rahme inmişti 15 gün hastanede yattım lavabo harici kalkmadim bebeğin eşinin yukarı çıkmasını beklerken bebeğin suyunun kalmadığını öğrendik doktor sezaryen yaptı bebeğim 4 gün küvezde kaldı dün akşam öldüğünü söylediler bize 450 gramdıtoparlancagini hep umut ettim ama olmadı dünde süt sagmistim hastanede ikende sagdim ama bebeğim artık yok sütümü sagmasam kesilir dimi çünkü hiçbir bilgim yok her kulaktan ayrı bir ses diyolar etrafimdakiler size sorayım dedim
Kız niye öyle düşünüyorsun napalım benimkide hasta. Oluyor yani böyle çocuk bunlar. Başka bi doktora daha mı gitsen. Benimki rsv üst solunum yolu enfeksiyonu biz antibiyotik kullanmıyoruz iki gün iğne yaptı doktor okadarHayır hep memede hatta bu gün fazladan süt sağdım dolaba koymak için. Yavrum kan alınırken ağlaya ağlaya bayıldıbaş ateşi yok sadece karından ateşi var. Dün verdiğimiz kanlar temiz çıktı ama bu gece doktor tekrar kan istedi. Antibiyotik baslayacaz sonuç ne olursa olsun ateş enfeksiyon demek dedi. Ama 14 günlük bebeme antibiyotik zarar vermez mi hemde ne olduğu belli olmadan Kendimi çok suçlu hissediyorum. Çocuğuma bakamadım ne olur dua edin
Öf şu verem aşısını da atlatsaydık. Gitmeden yıka sonraki 2-3 gün banyo yasak. Bacağı ağrıyor ateşleniyor öf ya daraldım dejavu oldumNormalde 3 tane ya 1 tanesinin paketi açıldı mı birden çok bebeğe yapılıyormuş aynı covid aşısı gibi. O toplu şekilde yapılacağı için bayramdan sonra yapılır dedi ebe. Sanırım bu hafta bayramdan ötürü izinli olanlar olacak. Şimdilik 2 asi olcak bayram sonrası da diğer aşısını. Amin canım inşallah hissetmeyiz hiç
Aramızda 3 gün var begoş sen geceleri hiç mi uyandırıp beslemiyorsun en fazla kaç saate kadar aç kalıyo1 aylık olacaz ben şimdiden ellemiyorum geceleri uyusun. Ama gündüz müdahale ediyorum çünkü gündüz çok uyuyunca gece uyumuyor. Bu gün uyumadı mesela gece 3 ten beri mahvetti beni
İşte gece bari uykuyu alabilsen gündüz tahammül süren uzar. Ay bide 3-5 gün olsa hadi sıkarsın dişini de 1 ay uzun ya geceli gündüzlü fazla yani. Akşam eşin gelsede rahat etsem diye beklerken 24 saat kendin ilgilenmesine ilgilenirsin de mental olarak çökersin yani annenlere gidip ordaki stresi mi yaşamak evde tek kalıp o stresi mi yaşamak desen git annenlere de az ayarın kaçar atarsın kendini balkona bi kahve sigara o ara annen avutur çocuğu zaten sonra kafayı sıfırlamış olarak çocukla ilgilenirsin derim ama evde o ihtimal pek olmuyor tekken. Ay bide birileri olunca bu bebeler gayet iyi durur babaları işten gelme saatine yakın ve tüm akşam yine gayet normal durur bizle başbaşa kalınca bişey oluyor bunlara ortalık kıyametOyle zirt pırt uyandığı için uykumuzu alamıyoruz aslında o yoruyor bizi öyle yapmasalar dediğin şekilde bakılır az daha büyük olsaydı:/ diğer taraftada stresten de gidesim yok ama işte küçük olduğu için çok yoruluyorum eşim gelince 3 4 saat bakması bile beni dinlendiriyo haftasonu çoğunluğa o bakiyo bende ev işi yapıyorum mecbur .. oyle olacak gibi gidecek gibiyim
Noldu seninki durmadı mi gece
29 derece olduğu için olma ihtimali var canım maksimum 26 derece olması gerekiyor
Ayy Evet sıcaktan sanırım suya soktum kendine geldi.Sıcaktan olma ihtimali var mi
Eşleriniz nasıl bakıyo cok özeniyorumOyle zirt pırt uyandığı için uykumuzu alamıyoruz aslında o yoruyor bizi öyle yapmasalar dediğin şekilde bakılır az daha büyük olsaydı:/ diğer taraftada stresten de gidesim yok ama işte küçük olduğu için çok yoruluyorum eşim gelince 3 4 saat bakması bile beni dinlendiriyo haftasonu çoğunluğa o bakiyo bende ev işi yapıyorum mecbur .. oyle olacak gibi gidecek gibiyim
Noldu seninki durmadı mi gece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?