• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Önemli olan kaka yapması. Kakayla atıyor sarılığı. Günde kaç kakalı bez var

Aynen bende çokta seçmiyorum yani ne yalan söyleyim. Öyle bariz mercimek nohut filan yemiyorum ama çokta irdelemiyorum

1 ay bi bebeğe hemde daha yeni 40 günlük olacak bi bebeğe tek başına bakmak çok zor olur canım bence annenlerin yanına git. Ay bu arada girip çıkıp dünden beri anca yazabildim hatta yazımın yarısını yazmışım tamamlayamadan çıkmışım 🤦🏻‍♀️

Canım insan isteyince herşeyin üstesinden gelir ama mahvolursun yani ne gereği var. 3-5 günlük bi durum değil ki 1 ay diyorsun süre uzun ben olsam tek kalmazdım. Bi tık daha büyüseler neyse de şimdi zor yani. Geceleri uyuyo olsa bi nebze dersin yada gündüzleri uzun saat uyuyo olsa. Ama zırt pırt uyanıyo saatlerce uyumuyo filan yok yani ben cesaret edemem
İşte tuhaf tarafı da o. 8-9 en az kakalı bezi var ama niye gitmiyor bu sarılık illeti

Eşleriniz nasıl bakıyo cok özeniyorum😅 bizimki memede uyuyo uyanıkken sürekli ağlıyo.yapışığız sadece uyuyunca dinleniyorum ben🥲 emzik kullanıyo musun
Memeden uyumadan çekip gaz çıkartmak için babaya veriyorum 🤣akşamda uyuyorum ya beni bebek aciktiginda uyandiriyo emziriyorum sonra kendisi gaz çıkartıp altını aliyo bebeği uyutuyo
Emzikte kullaniyoruz

2 de uyandı 10 tur emdi mama da içti yok uyumuyor hala aranıyor ben anlamıyorum ya gerçekten çözemiyorum derdini gazını da çıkardık neden bu kadar uyanık kalıyor uyanık kaldıkça huysuz oluyor ağlıyor 😩😩😩 7 ye kadar böyle sürer bu döngü sonra benim ağlamam ve kapanış. Gerçekten çok bunaldım ya
Çok aynıyız canım allah bize sabır versin önce yesin diye uyandırıyorum sonra yiyince enerji geliyo gazdı alt değiştirmeydi iki hoplatıp zıplatmaydı asla uyumuyo uyumadıkça uykusuzluktan huysuzlanıyo o sırada bi sonraki besleme saati geliyo hep aynı döngü
Ateş filan yok ama hiç durmadan ağladı dün mahvetti beni gece iyi gibiydi sabah gene habire ağladı şimdi sakin 🤦🏻‍♀️

İşte bu yüzden acile gitmedim ben. Geçen gece sabaha kadar ateşle uğraştık bizde 38 gördü. Calpol verdim kilosunun yarısı kadar enjektörle cc olarak. Suya soktum. Sabah kendi doktoruna gittik sürüntü testi yaptı kan filan almadı rsv virüsü olmuş ciğerlere inmesin diye iki gün iğne vuruldu ateş yok huysuz hala
Ateşi yoksa iyi kuzum bununla geçmiş olsun inşallah

Aramızda 3 gün var begoş sen geceleri hiç mi uyandırıp beslemiyorsun en fazla kaç saate kadar aç kalıyo
Hiç kendim uyandırmıyorum canım ama kendi uyanıyor %90 en az 3 saate bir bazen 2 saate bazan saat başı 🫠 ama isterse 4 5 saat uyusun asla ellemem gece

2 de uyandı 10 tur emdi mama da içti yok uyumuyor hala aranıyor ben anlamıyorum ya gerçekten çözemiyorum derdini gazını da çıkardık neden bu kadar uyanık kalıyor uyanık kaldıkça huysuz oluyor ağlıyor 😩😩😩 7 ye kadar böyle sürer bu döngü sonra benim ağlamam ve kapanış. Gerçekten çok bunaldım ya
Doymuyor olabilir belki yeterli süt alamiyorsa memeden.Mama verin doyarsa uyuyacaktir ,

Memeden uyumadan çekip gaz çıkartmak için babaya veriyorum 🤣akşamda uyuyorum ya beni bebek aciktiginda uyandiriyo emziriyorum sonra kendisi gaz çıkartıp altını aliyo bebeği uyutuyo
Emzikte kullaniyoruz
Anladım canım oda kar gerçekten 😅

İşte gece bari uykuyu alabilsen gündüz tahammül süren uzar. Ay bide 3-5 gün olsa hadi sıkarsın dişini de 1 ay uzun ya geceli gündüzlü fazla yani. Akşam eşin gelsede rahat etsem diye beklerken 24 saat kendin ilgilenmesine ilgilenirsin de mental olarak çökersin yani annenlere gidip ordaki stresi mi yaşamak evde tek kalıp o stresi mi yaşamak desen git annenlere de az ayarın kaçar atarsın kendini balkona bi kahve sigara o ara annen avutur çocuğu zaten sonra kafayı sıfırlamış olarak çocukla ilgilenirsin derim ama evde o ihtimal pek olmuyor tekken. Ay bide birileri olunca bu bebeler gayet iyi durur babaları işten gelme saatine yakın ve tüm akşam yine gayet normal durur bizle başbaşa kalınca bişey oluyor bunlara ortalık kıyamet 🤦🏻‍♀️

Baya düzeldi toparladı da huysuzluk devam bide biyeri ağrıyor akşam fena geçirdik gece iyiydi sabah yine başladı maraton şuan uyuyor şükür
Aay evet baş başa olunca asla durmuyor. Eşim işten gelmeye yakın uyuyasi tutuyor. Evden çalıştığı gün ya da hsonu gündüz gayet güzel uyuyor. Yalancı çıkartıyor beni, sanki bebeği bahane ediyomusum gibi oluyor 😅

İşte tuhaf tarafı da o. 8-9 en az kakalı bezi var ama niye gitmiyor bu sarılık illeti
E kakasını da baya yapıyormuş niye böyle oluyo bende bilemedim canım doktorlarda bol emzirin kakayla atar diyor başka ne çare olacak ki 🤦🏻‍♀️
Kolunda yara da oluyormuş benim de en korktuğum verem aşısı :KK43: bir de yaz, yıkamadan nasıl durcaz bakalim
Evet kabuk bağlıyor zaten iz kalması gerekiyor tek iz kalan aşı da o

Back