- 5 Mayıs 2023
- 8.601
- 10.129
Ya en ufak şeyde düzenleri degisiyoBizim 3. Gün kontrolünde 6.6ydi. Kilosu çok düşmüş o yüzden uyandırıp besleyin dedi. 2 saatte bir maks 3 saatte bir uyandırdik. 5. Gün tekrar kontrole çağırdı kilosu fazla düşünce. 5. Gün kontrolünde kilo almıştı, sarılık değeri de 3.3tu. Ya 5. Günde ya da 10. Günde ya tam hatırlamıyorum tamam artık en fazla 3 saat aç kalsin dedi. Zaten kendisi de 3 saati gecirtmiyor. İlk defa bu hafta bı geçirdi onda da kustu zatendr da sarılık değeri düşünce ben size uyandirmayin demisimdir dedi ama öyle demedi 3 saati geçmesin dedi o gün damlaya başladık 3 saat uyuyan çocuk şimdi 1.5-2 saatte kalkıyor
12de uyandır canim çocuk kusar bu seferde anlamı olmaz midede kalsın az o sütcesursavasci Canım şimdi 9da emdi 11de uyandıracaktım tekrar ama 10buçukta uyudu zaten. Şuan uyanacak gibi de değil mecbur en fazla yarım saat daha bekleyip uyandırıcam, doğru mu bilmiyorum vallahi
Ben dolapta en fazla 3 gün tutuyordum baktım kullanmadık aynı tarihli olanları birleştirip dondurucuya atıyordum. Yani taze sagdigim henuz dolaba girmemişse emzirdikten sonra da vermem gerekiyorsa ben son sagdigimi verirdimKızlar sağdığınız sütleri direk buzluğa mı atıyorsunuz buzdolabına mı koyuyorsunuz. Ben hala sağıp doktorun dediği ölçüde verdiğim için gün içinde kullanıyorum öyle çok sütüm çıkmıyor zaten. Buzdolabında olsa bişey olmaz dimi. İnternette 3 gün kalabilir diyordu bana akşama kadar kalsa yeterbirde sizce taze sağdığımı uyandığında mı vereyim yoksa dolapta önceden sağdığımı mı vereyim. Kafam durdu artık mantıklı düşünemiyorum
3. Ayda sindirim sistemi oturuyor sanırım. Damladan sonra gaz çıkarttı evet ama kaka düzeni falan değişti bence çocuğun bir de hala ikiniyorBizim doktorun verdiği damla bi tık işe yaradı bizde. Yine ıkınıp kızarıyor tıstıslıyor ama daha rahat çıkarıyor doktor 2 ay devam dedi. Heralde 2 ay sonra gaz sıkıntısı hafiflicek umarım inşallah dileğim bu yönde
Canım yeni sağılmış süt direk buzluğa atılmaz dolapta soğutulur öyle buzluğa atılır yani kızımda yenidoğan hemşireleri böyle söylemişti. Eğer dolapta önceden sağılmış sütün varsa ve yeni sağdığınla birleştireceksen yine ısılarını eşit yapıp öyle karıştırman gerekiyor. Böylelikle buzlukta kullanım ömrü daha uzun oluyor 3 ay filan hikaye.Kızlar sağdığınız sütleri direk buzluğa mı atıyorsunuz buzdolabına mı koyuyorsunuz. Ben hala sağıp doktorun dediği ölçüde verdiğim için gün içinde kullanıyorum öyle çok sütüm çıkmıyor zaten. Buzdolabında olsa bişey olmaz dimi. İnternette 3 gün kalabilir diyordu bana akşama kadar kalsa yeterbirde sizce taze sağdığımı uyandığında mı vereyim yoksa dolapta önceden sağdığımı mı vereyim. Kafam durdu artık mantıklı düşünemiyorum
Bende bıktım artık gazdan belki rahat çıkarır diye yatırdım kucagımda koydum bi kahve içem dedim yine vız vız kendim ettim kendim buldum gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvahhhhBen hiç böyle yatirmadimbu arada maşallah
Bizim doktor 30 günlükken d vitaminine başlıcaz dedi. Bu arada nurse harveys kullandım işe yaramadı bizim doktorda seninki gibi Sab simplex önerdi o işe yaradı yani eskisinden daha iyi.Kızlar çocuk doktorum yenidoğan için karşılaşılan sorunlarla alakalı böyle bir kağıt vermişti.
Belki faydası olur sizlede paylaşayım.
Prenseslik öldü canım ne zaman ugrar bilmiyorumBenimkine hiç bir halt yaramıyor babası kılıklı, Allahım ayıların içindeyim prenses ruhum gidecek
Bizim 2. Haftamız zordu atak haftası falan filan denir ya öyleYa en ufak şeyde düzenleri degisiyovalla önceden daha iyiyse eski sistemden devam et o zaman Ya sen baya öndesin bize göre bu haftalar böyle mi geçecek peki
12de uyandır canim çocuk kusar bu seferde anlamı olmaz midede kalsın az o süt
Bi süre sonra görev ediniyorlar zaten emzirme bittiği anda ver bana diye atılıyolarAay evet ya akşamları emzirince direkt al babası diyorum
Ah ah nerdeee. Sabah oğlanı emziriyorum kız da geldi biri bi tarafımda biri bi tarafımda bi biri osuruyor bi diğeri gazmanlar ailesi babalarına çekmiş bunlar3. Ayda sindirim sistemi oturuyor sanırım. Damladan sonra gaz çıkarttı evet ama kaka düzeni falan değişti bence çocuğun bir de hala ikiniyorben sandım ki ikinmalar bitecek hep rahat olacak
Hahahahah çok iyiAh ah nerdeee. Sabah oğlanı emziriyorum kız da geldi biri bi tarafımda biri bi tarafımda bi biri osuruyor bi diğeri gazmanlar ailesi babalarına çekmiş bunlar
Prenseslik mi oda ne ? İnsanlıktan çıktım ben bu evde. Kaşım gözüm birbirine girmiş kıl yumağı olmuşum saçlar lohusa topuzu üstümde gecelik akşama kadar öyle dolaşıyorum. Prenseslik mi kaldı diş fırçalayım suyla yüzümü yıkarsam bakım yapmış sayıyorum kendimePrenseslik öldü canım ne zaman ugrar bilmiyorum
Aynı benimki karnı doydumu alıyor hemen gaz çıkartmayaBi süre sonra görev ediniyorlar zaten emzirme bittiği anda ver bana diye atılıyolarGÇS koydum eşimin adını Gaz Çıkarma Servisi
Ayyy hiç sorma yaaa benimde topuzum tepemde darmadagınPrenseslik mi oda ne ? İnsanlıktan çıktım ben bu evde. Kaşım gözüm birbirine girmiş kıl yumağı olmuşum saçlar lohusa topuzu üstümde gecelik akşama kadar öyle dolaşıyorum. Prenseslik mi kaldı diş fırçalayım suyla yüzümü yıkarsam bakım yapmış sayıyorum kendime
Ay cidden öyle oluyolar ya kıyamam önce kızarıp sonra renkten renge giriyorlar bukelemun misali yazık kız ne bu bebelerin gazdan çektiğiHahahahah çok iyiayy çıksın da o illet gaz bebem patlicana dönüyor cikartabilmek için
Görev aşkıAynı benimki karnı doydumu alıyor hemen gaz çıkartmaya
ne olacak bizim bu hallerimiz doğumdan önce yaptırdığım keratin bakım bile yalan olmuş durumda öylesine beterimAyyy hiç sorma yaaa benimde topuzum tepemde darmadagın
Valla ya o kadar huzursuzlaniyor ki kıyamıyorum sonra mememden çıkartıyor bütün hıncınıAy cidden öyle oluyolar ya kıyamam önce kızarıp sonra renkten renge giriyorlar bukelemun misali yazık kız ne bu bebelerin gazdan çektiği
Daha çok baş ucunda pispislama fikri çık aklımdanDün benim öküzüm odadan gidin uyuyamıyorum dedi
Ayy evet bende o aşamaya gelmek istiyorum ama bu halleride güzel de zor :/Aynı şeyi bende soracaktım ama ben uyandırmıyorum kendi uyanıyor 2-2bucuk saatte bir ayaktayız. Ne zaman düzgün doyup uzun uyuyacak