Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kuzenim ve arkadaşlarım eczacı, bu tip vitaminlerin hepsinin eczaneden ya da vitamini satan firmaların birebir kendi sayfasından ya da güvenliği ispatlanmış kurumsal yerlerden alınması gerektiğini söylüyor. Riske atma biraz fazla olsun ama en azından faydasını alabil eczanelerden alın, biz bile anlayamıyoruz görüntüsüyle paketiyle hangisi orjinal değil diye diyorlar. Hepsi hemfikir. Ülke de ne yazık ki ahlaklı ticaret yok denecek kadar azalmış her gün ne haberler görüyoruz, herkes dolandırıcı modunda. Fahiş fiyatlara sahte fayda etmeyen şeyler almayın aman BilginizeBen de onu kullanıyorum ama trendyoldan guvenip alamadım hangi satıcıdan aldınız siz eczanede baya fiyatlı
Ben folidoce almıştım kullanıyordum. Bir önceki doktorum bunu yazmıştı. Gebe kaldıktan sonra gittiğim doktorum bu folik asitin çok iyi olduğunu söyledi. Ve folik asitlerin içinde tek tarım bakanlığı onaylı olan olduğunu söyledi.Cevaplayınız içim sağolun
Sizin kullandığınız folik asit takviyesi markasını yazarsanız bugün eczaneden çıkıp alayım. Anladığım folbiol uygun değil çünkü.
Folbiol dozu cok yuksek 600 mg. Günlük 400 mg kullanılmali. Ona gore bir folik asit takviyesi belirleyebilirsiniz.Hanımlar, Dr size folik asit vb takviye verdi mi ?
İlk gebeliğimde ilk aylar folbiol muydu adı, öyle bi takviye almıştım sanki.
Öncelikli başarılı satıcı yazmasına dikkat ediyorum ecza deposu vs yazması bana güven veriyor bide sattığı ürünlere bakıp alakasız şeyler satıyorsa(çorap vs) tercih etmiyorum. eczanede veya medikal ürünler satan yerlerde satılan şeyler varsa tercih ediyorum. Satıcı puanı ve ürün yorumlarıda okuyorumBen de onu kullanıyorum ama trendyoldan guvenip alamadım hangi satıcıdan aldınız siz eczanede baya fiyatlı
Ben combïnol kullanıyordum hamilelik öncesi pcos için aşılamadan sonra doktor folbiol verdi şuan onu kullaniyorum değerlerim iyi yüksek mi olur folbiol bende mi değiştirsemFolbiol dozu cok yuksek 600 mg. Günlük 400 mg kullanılmali. Ona gore bir folik asit takviyesi belirleyebilirsiniz.
400 luk öneriliyor, folbiolu galiba sgk karsiliyormus. Ondan da verilebiliyor. Bir danisin isterseniz doktorunuzaBen combïnol kullanıyordum hamilelik öncesi pcos için aşılamadan sonra doktor folbiol verdi şuan onu kullaniyorum değerlerim iyi yüksek mi olur folbiol bende mi değiştirsem
Teşekkür ederim bilmiyordum combïnolu 900 e aldım çok şükür faydasını gördüm bebişe iyi gelsin de sgk karsilamasada olur400 luk öneriliyor, folbiolu galiba sgk karsiliyormus. Ondan da verilebiliyor. Bir danisin isterseniz doktorunuza
Genellikle günlük alınması gereken minimum 400mcg-800mcg arasında olması gerektiğini söylüyor uzman doktorlar. Ben yurtdışındayım burada 1mg yani 1000mcg alıyorum mesela 5mg da var hatta ama onu doktor gerekirse veriyomuş, bunun harici eczaneden aldığımız folik asitler hep 1mg. Herhangi bir zararı yokmuş yani hatta en düşük olan 400 kullanmayın daha üzerinde kullanmaya çalışın. sevgilerFolbiol dozu cok yuksek 600 mg. Günlük 400 mg kullanılmali. Ona gore bir folik asit takviyesi belirleyebilirsiniz.
Combinol'e devam etmek icin doktorunuza sorsaniz iyi olurdu aslinda. Ben de pcos var diye baska bi takviyeye baslamistim ekim basinda, icinde de yeterli folik asit mevcut ama diger icerikler ya da inositol kullanmaya devam etmek dogru mu degil mi bilemedigim icin gebe takviyesine gecis yaptim, pcos icin olani biraktim. Ben henuz doktora gitmedigim icin soramadim.Teşekkür ederim bilmiyordum combïnolu 900 e aldım çok şükür faydasını gördüm bebişe iyi gelsin de sgk karsilamasada olur
Turkiyede hep ideal doz 400 olarak oneriliyor. Benim okuyup takip ettiğim kadarıyla 400 ustu olmasin gibi Bir yaklaşım var.Genellikle günlük alınması gereken minimum 400mcg-800mcg arasında olması gerektiğini söylüyor uzman doktorlar. Ben yurtdışındayım burada 1mg yani 1000mcg alıyorum mesela 5mg da var hatta ama onu doktor gerekirse veriyomuş, bunun harici eczaneden aldığımız folik asitler hep 1mg. Herhangi bir zararı yokmuş yani hatta en düşük olan 400 kullanmayın daha üzerinde kullanmaya çalışın. sevgiler
Doğru olanı yaomışsın canım, ben de çikolata kisti var o yüzden inositol içerikli senin kullandığına benzer pharma supra ve yurtdışından aldığım başka bi marka multi vitaminleri kullanmıştım. Gebelik pozitif sonrası doktorum direkt bıraktırdı. Buna devam etmeyeceğimi sadece folik asit omega3 almam gerektiğini söyledi ilk trimesterda.Combinol'e devam etmek icin doktorunuza sorsaniz iyi olurdu aslinda. Ben de pcos var diye baska bi takviyeye baslamistim ekim basinda, icinde de yeterli folik asit mevcut ama diger icerikler ya da inositol kullanmaya devam etmek dogru mu degil mi bilemedigim icin gebe takviyesine gecis yaptim, pcos icin olani biraktim. Ben henuz doktora gitmedigim icin soramadim.
Ben sordum artık gerek yok combïnolu bırak folbiol yazacam devam et dedi ama tahlil bakmadan verdi tahliller şimdi çıkmış haftaya gidince sorarım tekrar genel vitamin takviyesi şeklinde olursa daha iyi olur aslında sadece folik asit yetersizmis gibi geliyor saçlarım çok dökülüyor ve tirnaklarimin yanlarından etler kalkiyor genel vitamin olursa onlara da iyi gelirCombinol'e devam etmek icin doktorunuza sorsaniz iyi olurdu aslinda. Ben de pcos var diye baska bi takviyeye baslamistim ekim basinda, icinde de yeterli folik asit mevcut ama diger icerikler ya da inositol kullanmaya devam etmek dogru mu degil mi bilemedigim icin gebe takviyesine gecis yaptim, pcos icin olani biraktim. Ben henuz doktora gitmedigim icin soramadim.
Türkiyedeki 3 tane doktor tanıdıklarıma sorarak da ilerlemiştim ben de, onlardan aldığım bilgiydi aslında bu da tabi ki siz bilirsiniz içiniz nasıl rahat ediyor ve nasıl ikna olmuşsanız öyle kullanabilirsiniz ben sadece 600’e çok fazla kullanmayın zararlı gibi konuştuğunuz için cevap yazma ihityacı hissettim, diğer 400 üzeri kullanan anne adaylarının kötü hissetmemesi adınaTurkiyede hep ideal doz 400 olarak oneriliyor. Benim okuyup takip ettiğim kadarıyla 400 ustu olmasin gibi Bir yaklaşım var.
Genellikle günlük alınması gereken minimum 400mcg-800mcg arasında olması gerektiğini söylüyor uzman doktorlar. Ben yurtdışındayım burada 1mg yani 1000mcg alıyorum mesela 5mg da var hatta ama onu doktor gerekirse veriyomuş, bunun harici eczaneden aldığımız folik asitler hep 1mg. Herhangi bir zararı yokmuş yani hatta en düşük olan 400 kullanmayın daha üzerinde kullanmaya çalışın. sevgiler
Benimde aile hekimi folbiol yazmıştı birkaç gün içtim kadın doğum doktoruna gittiğimde bırakmamı dozunun fazla olduğunu söyledi canım daha çok 400lük öneriyor doktorlarFolbiol dozu cok yuksek 600 mg. Günlük 400 mg kullanılmali. Ona gore bir folik asit takviyesi belirleyebilirsiniz.
Benimde bildiğim kadarıyla fazlası bebekte zeka anomalisi yapıyor olmaması da omurilik sıkıntısı yaratıyor devlet doktorları yoğunluktan dolayı tek tek ilgilenip tahlile göre değilde genel olarak çoğunluğa göre ilaç veriyor ama kendimiz takip edip isteyecez kararında olsun kendi takibimizi yapacazKizlar bu sitede link paylasmak yasak mi bilmiyorum ama sunu sizinle paylasmak istedim. Benim eski doktorum da bana folbiol yazmisti, devlet sadece onu karsiladigi icin. Eczanelere sormustum herkes folbiol kullaniyo demisti 2-3 eczane. Ama benim icim rahat etmedigi icin 400mcg devam ediyorum. Her doktor, her uzman baska sey soyluyor. Ancak fazla folik asidin vucuttan atilmasi icin bunun sentetik formda olmamasi lazim diye baska yerlerde de okumustum. Ne kadar dogru tartisilir. Herkesin kendi tercihi...
Folik asit link
Ben de okuduklarima gore 400 uzeri kullanilmamasi onerildigi icin uyarmak istedim nacizane. Herkes tabi ki nasil biliyorsa, en onemlisi doktoru nasil oneriyorsa oyle devam edebilir.Türkiyedeki 3 tane doktor tanıdıklarıma sorarak da ilerlemiştim ben de, onlardan aldığım bilgiydi aslında bu da tabi ki siz bilirsiniz içiniz nasıl rahat ediyor ve nasıl ikna olmuşsanız öyle kullanabilirsiniz ben sadece 600’e çok fazla kullanmayın zararlı gibi konuştuğunuz için cevap yazma ihityacı hissettim, diğer 400 üzeri kullanan anne adaylarının kötü hissetmemesi adına
Açık pembe renkliydi pudra pembe gibi ama koyu renk değil şimdi sarımsı Bi renk oldu düne kadar şeffaf beyazımsı geliyordu. Bugün istirahatle geçirdiğim için mi bilmiyorum ciddi sancı ya da pembe akintida kırmızıya dönme gibi durumlar olmadı ben de sakin kalmaya çalışıyorum sık gidince de stres evetKoyu renkse gönlünü ferah tut önemli değildir
4 ay önce boş gebelik geçirmiştim doktorum evham yaptığımı düşünüyor hatta mümkünse 15 gün görüşmeyelim sık görüşünce problem var diye düşünüyorsun dedi psikoloji çok etkiliyormuş
Karından yine göstermedi kendini 6+5 ama vajinal görünüyor sadece biraz geriden geliyor susamım
Kesinlikle. Yurt dışında standartlarını nasıl koyduklarını bilmiyorum ama burda eğer kişide Bi sorun yoksa 400mcg standart veriliyor, daha yüksek dozlar ise annenin tıbbi olarak ihtiyacı olduğunu dusunurse Dr zaten yazar. Kafaya göre yüksek doz vitamin almak çok fayda sağlar gibi düşünülmesin herseyin fazlası zarar olduğu gibi bundan da öyle. Yüksek dozlarda hangi vitamin olursa olsun Dr yazmadan asla almayın derim yine de kendi bedeniniz siz bilirsiniz elbette Dr daha yüksek yazdıysa da gerekli gördüğü için yazmıştır neden 400 değil diye korkmaya gerek yok. Gittiginiz Dr a genel olarak güven problemi varsa başka Dr a geçip danışmak da bi seçenekBen de okuduklarima gore 400 uzeri kullanilmamasi onerildigi icin uyarmak istedim nacizane. Herkes tabi ki nasil biliyorsa, en onemlisi doktoru nasil oneriyorsa oyle devam edebilir.