2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kızlar banyo yaparken ve ya bebeği yıkarken ne kullanıyorsunuz?doktora sordum doğal olsun yeter dedi..şimdi incia kullanıyorum değişmek istiyorum
Ecowell kullanıyorum ama şimdi bir bebişteki kuruluktan dolayı onu değişip bi elimde mustela var onu denicem bakalım o iyi gelecek mi diye

Kızlar bugün bebeğimin yarı kırkı çıktı ve tek başıma yaptırdım banyosunu. O kadar insan içinde bir o kadar da yalnız kalmak çok ağrıma gidiyor. Kendi annem bile arayıp sormuyor günlerdir. Aşırı psikolojim bozuldu bebeğim zaten durmuyor uyku deseniz kalmadı ev işi vs derken bitmiş hissediyorum. Destek almayı düşünmeye başladım her gün ağlamaktan gözlerim fulu görüyor uykusuzlukta cabası. Burası olmasa ne yapardım bilmiyorum en azından kafam dağılıyor

Kızlar bugün bebeğimin yarı kırkı çıktı ve tek başıma yaptırdım banyosunu. O kadar insan içinde bir o kadar da yalnız kalmak çok ağrıma gidiyor. Kendi annem bile arayıp sormuyor günlerdir. Aşırı psikolojim bozuldu bebeğim zaten durmuyor uyku deseniz kalmadı ev işi vs derken bitmiş hissediyorum. Destek almayı düşünmeye başladım her gün ağlamaktan gözlerim fulu görüyor uykusuzlukta cabası. Burası olmasa ne yapardım bilmiyorum en azından kafam dağılıyor
Canım inan ki bu süreç geçici. Bebekler biraz daha kendini toparladiginda çok daha kolay oluyor. Valla benim de annem yok, kardeşimi bahane ediyor gelip kalmıyor. Kayınvalidemi de ben istemiyorum. Bu haftadan sonra ben de yalnızım yani 2 bebeyle. Napalim güçlü olmak zorundayız

yağsız ve tuzsuz içmemiz gerekiyormuş şimdi baktım da, e yağsız yoğurt da yok ki yağsız ayran içelim 😐
Yav niye tuzsuz içelim niye yağsız içelim 😁 yemekleri de mi yağsız tuzsuz yiyorsun kız ne olacak sen de. bu iki günlük iş değil ki nasipse iki yıl emzirecegiz ayrandan falan bir şey olmaz korkma

Kuzum bizde de arttı ya, bende yıkıyorum ne yapacağız. Doktor bana birsey Sürme dedi. Bende çekinir oldum birsey sürmeye, bende şu mustelaya bakayım bi.
canım dr bana haftada bir yıka şampuan bile sürme su yeterli krem vsde sürme dedi mesela benim cildim çok hassastır yüzüme sabun su değsin kızarır silme yıkama bebeğin yüzünü belkidaha iyi olur

Kızlar ilay kucakta uyumaya alıştı asla yatağında piş pişle uyumuyor . İşin kötüsü yatağına koyunca da hemen uyanıyor :KK43: nasıl çözcm ben bu sorunu.

Canım inan ki bu süreç geçici. Bebekler biraz daha kendini toparladiginda çok daha kolay oluyor. Valla benim de annem yok, kardeşimi bahane ediyor gelip kalmıyor. Kayınvalidemi de ben istemiyorum. Bu haftadan sonra ben de yalnızım yani 2 bebeyle. Napalim güçlü olmak zorundayız

ben de daha hiç kimse kalmadı en başından beri bebekle benim eşim de gece uyanmıyor kimse de kalsa mı demedim ev işi yapmıyorum abla geliyor temizliğe yemeğe haftada 1 bir kere de annem geliyor yemeğe yetti şimdilik tabiki 2 bebek başka onu yapamayabilirdim ama tek çocuk bakılıyor bence

Bişeyler bahane edilse gam yemicem bana yardıma gelmeyip dağ yürüyüşlerine cafelerde iftara arkadaşlarıyla gezmelerde olması moralimi bozuyor. Dükkanı var onu bahane etti ama pazar günü dükkanı açmayıp yürüyüşe gitmiş arkadaşlarıyla. Benim tek istediğim yanımda olması desteği bi sıcak çorbasıydı az önce bi anda ağlamaya başladım Allah eşimden razı olsun o olmasa ben kafayı yerdim desteği çok güzel bana. Bu kadar beklemiyordum klasik baba olur diyordum ama sanırım ben yalnız kaldım diye bu kadar üstümüze düştü gece bile ağlamasını duyup benden önce uyanıyor uyutmaya çalışıyor bebeğimizi. Ama bilmiyor tabi çocuk açlıktan aglıyo 🥹 senin işin daha zor iki çocukla birden rabbim yardımcın olsun inşallah umarım eşin destektir

ben de daha hiç kimse kalmadı en başından beri bebekle benim eşim de gece uyanmıyor kimse de kalsa mı demedim ev işi yapmıyorum abla geliyor temizliğe yemeğe haftada 1 bir kere de annem geliyor yemeğe yetti şimdilik tabiki 2 bebek başka onu yapamayabilirdim ama tek çocuk bakılıyor bence
Eve yardımcı yemek vs bunları halledince zaten insan hafifliyor. Ben hem ev işi hem yemek hem sahur derken bide üstüne gazlı bebek olunca yıprandım açıkçası. Bide o kadar komik ki daha 10 günlük bile değilken kendi annem sıfır anlayışla bana iftara geldi. O gün eşim bi çorba makarnayla iftar acıcakken ben annem geliyor diye yemek yapmak zorunda kalmıştım. Tekte gelmiyor iki kardeşimle geliyor o gün kaç kişiye yemek yaptım lohusanın elinden su bile içilmez derler bide

Kızlar ilay kucakta uyumaya alıştı asla yatağında piş pişle uyumuyor . İşin kötüsü yatağına koyunca da hemen uyanıyor :KK43: nasıl çözcm ben bu sorunu.
Canım yavaş yavaş bırak benimde yeğenlerim kucağa alışmıştı yengem yüz üstü yüzünü görecek şekilde ama burnu kapanmayacak şekilde poposuna piş piş vurarak uyutmaya geçti sonra yatağa koydu piş pişe devam etti öyle alıştı yani bir anda kesme ama yöntemi değiştirerek ilerle biraz zor olur ağlamalı senin için uykusuz geçer ama alışır 1 haftaya. Ya da kucağında uyudulundanhemen yatağına koy uyanırsa yatakta zorla piş pişe ağlarsa yine kucağına al sakinleşince yine koy yatağa ağladığı an yine hemen kucağa al yine yerine koy ben kucağa alışmasınlar diye öyle yapıyorum ağlamaları bitince geri yatağa koyuyorum ağladıklarında alıyorum geri koyuyorum bazen inatlaşıyorlar bende ısrarla al koy yapıyorum bıkmadan piş pişti anlamıyorlar ben eee ee ye alıştırdım her alıp bırakmamada ee ee ye devam ediyorum

Eve yardımcı yemek vs bunları halledince zaten insan hafifliyor. Ben hem ev işi hem yemek hem sahur derken bide üstüne gazlı bebek olunca yıprandım açıkçası. Bide o kadar komik ki daha 10 günlük bile değilken kendi annem sıfır anlayışla bana iftara geldi. O gün eşim bi çorba makarnayla iftar acıcakken ben annem geliyor diye yemek yapmak zorunda kalmıştım. Tekte gelmiyor iki kardeşimle geliyor o gün kaç kişiye yemek yaptım lohusanın elinden su bile içilmez derler bide
Canım eşin sahurunu kendi yapsa biraz anlayışlı olsa aslında, annende çalışıyormuş bari kardeşlerin yardımcı olsa sana

Canım Allah güç kuvvet versin rabbim kimseye muhtaç etmesin ben hep öyle dua ediyorum 🤲🏻 benimde annem arka sokağımda ama hiç gelmiyor yengemin ikizlerine ve küçük 3 numaraya bakıyor bütün gün onlarla ama hafta da 2-3 arayıp soruyor o kadar 🥲 sallamıyorum. Akıl verdiğinde susturuyorum kendi annemi bile anneliğimi gördün demi yorum yapıyorsun diyorum (yengemin annelik tecrübelerini bana anlatıyor 2-3 arıyor onda da hal hatır sormuyor)
Durumlar aynı yani yapacak bir şey yok. Allahım sabır güç kuvvet versin yeterli çok şükür 🙏🏻 isteriz tabi annemiz yanımızda olsun ya da iyi misin bile dese yeterdi yani halimi anlar gibi yapsa yeterdi ama onu da yapmadı elin kızına daha çok bakmadı gücüme gidiyor ama elden ne gelir 🤷🏻‍♀️ Kv baksın etsin aranı iyi tut diyip duruyor bende inadına Kv istemiyorum yaşadıklarımı anlatıyorum abartma öyle yapma işin düşer kv ye diyip duruyor hani ben istiyorum ki halimden anlasın yardım etmese bile psikolojik olsrak destek olsun ama o da yok canı sağolsun herkesin

Canım eşin sahurunu kendi yapsa biraz anlayışlı olsa aslında, annende çalışıyormuş bari kardeşlerin yardımcı olsa sana
Canım eşimle problemim yok o hazırlama ben hallederim diyor ama benim içim el vermiyo oruç tutuyor geçiştirecek biliyorum yatmadan bişeyler hazırlıyorum o yüzden. Kardeşim okula gidiyor diğer kardeşim de erkek zaten babamın iş yeri var orda çalışıyor anca getir götürüme ilaç vs alınacaksa ona faydası var. Annem çalışıyor ama gezmeye yürüyüşlere vakit buluyor kendi evinde pişirdiği yemeği de getirebilir aslında altında arabası var ama yok hiçbiri yok
Canım Allah güç kuvvet versin rabbim kimseye muhtaç etmesin ben hep öyle dua ediyorum 🤲🏻 benimde annem arka sokağımda ama hiç gelmiyor yengemin ikizlerine ve küçük 3 numaraya bakıyor bütün gün onlarla ama hafta da 2-3 arayıp soruyor o kadar 🥲 sallamıyorum. Akıl verdiğinde susturuyorum kendi annemi bile anneliğimi gördün demi yorum yapıyorsun diyorum (yengemin annelik tecrübelerini bana anlatıyor 2-3 arıyor onda da hal hatır sormuyor)
Durumlar aynı yani yapacak bir şey yok. Allahım sabır güç kuvvet versin yeterli çok şükür 🙏🏻 isteriz tabi annemiz yanımızda olsun ya da iyi misin bile dese yeterdi yani halimi anlar gibi yapsa yeterdi ama onu da yapmadı elin kızına daha çok bakmadı gücüme gidiyor ama elden ne gelir 🤷🏻‍♀️ Kv baksın etsin aranı iyi tut diyip duruyor bende inadına Kv istemiyorum yaşadıklarımı anlatıyorum abartma öyle yapma işin düşer kv ye diyip duruyor hani ben istiyorum ki halimden anlasın yardım etmese bile psikolojik olsrak destek olsun ama o da yok canı sağolsun herkesin
Aynen öyle aynı şeyleri yaşıyoruz seninle ki sende iki bebek var düşünemiyorum şuan hem bedenen hem ruhen yorgunluğunu. Kv bende istemiyorum eşim ısrarla ben annemle konuşayım halledeyim tuhaf hareketlerini o yanında olsun diyor ama ben kendi annem olmazken onu hiç istemiyorum uzak dursun kendi kendimize yeteriz diyorum. Cansu dua et şu damla işe yarasın en çok üzen yoran saatlerce ağlaması. Uyku eğitimi vermiş gibi akşam yatak odasına geçiyorum gündüz oturma odasında duruyoruz gece loş ışıkta uyuyoruz gündüz aydınlık perdeler açık. Mızmızlanınca hemen almıyorum bazen geri uyuyo çünkü ağlarsa alıyorum krizi gelşyo o zaman çünkü. Bugün tek yıkadım giydirirsen on kere kaldırdım çocuğu mosmor oldu ağlamaktan yavrum. Damladan mı dustannmı bilmiyorum ama duş sonrası çok güzel alt gazını çıkardı tuvaletini de yaptı umarım damla fayda ediyordur. Senin gibi 7de verdim bende damlasını

X