2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Canım eşimle problemim yok o hazırlama ben hallederim diyor ama benim içim el vermiyo oruç tutuyor geçiştirecek biliyorum yatmadan bişeyler hazırlıyorum o yüzden. Kardeşim okula gidiyor diğer kardeşim de erkek zaten babamın iş yeri var orda çalışıyor anca getir götürüme ilaç vs alınacaksa ona faydası var. Annem çalışıyor ama gezmeye yürüyüşlere vakit buluyor kendi evinde pişirdiği yemeği de getirebilir aslında altında arabası var ama yok hiçbiri yok

Aynen öyle aynı şeyleri yaşıyoruz seninle ki sende iki bebek var düşünemiyorum şuan hem bedenen hem ruhen yorgunluğunu. Kv bende istemiyorum eşim ısrarla ben annemle konuşayım halledeyim tuhaf hareketlerini o yanında olsun diyor ama ben kendi annem olmazken onu hiç istemiyorum uzak dursun kendi kendimize yeteriz diyorum. Cansu dua et şu damla işe yarasın en çok üzen yoran saatlerce ağlaması. Uyku eğitimi vermiş gibi akşam yatak odasına geçiyorum gündüz oturma odasında duruyoruz gece loş ışıkta uyuyoruz gündüz aydınlık perdeler açık. Mızmızlanınca hemen almıyorum bazen geri uyuyo çünkü ağlarsa alıyorum krizi gelşyo o zaman çünkü. Bugün tek yıkadım giydirirsen on kere kaldırdım çocuğu mosmor oldu ağlamaktan yavrum. Damladan mı dustannmı bilmiyorum ama duş sonrası çok güzel alt gazını çıkardı tuvaletini de yaptı umarım damla fayda ediyordur. Senin gibi 7de verdim bende damlasını
Canım ay inan kv düzelmez benim eşimde dedi konuşayım temizlik yapsın geldi yapmadı oturdu aşağı eşime de yaptım ettim dedi yalandan bi şeye elini sürdüğü yoktu.
İnşallah işe yarar kuzum ben inanıyorum şifa olsun 🙏🏻 inan o işe yaradığında çook rahatlayacaksın sende.
Akşam vermeye özen göster canım bizimkilerde ikisi birden dediğim gibi diyorum ya iki büklüm can çekişirdi kızarıp ayakların ıksrnına kadar çekerdi gaz çıkarmak için uyumazlardı mız mız ağlarlardı gazdan. Çok şükür geçti yani sabır diledim o zamanlar bol bol çok şükür damladan sonra baya kendime geldim yani onlar rahatladı bende bi rahatladım. Diyorum ya kolik bebeklerin anneleri napıyor Allah yardımcıları olsun cidden gaz bambaşka bir uğraş ve yorucu bir hale sokuyor durumu ben bir ara benimkileri kolik sanmıştım dr alakası yok diyip damlayı verdi işte artık her şeyi düşünmüştüm öyle ıkınma hayatımda görmedim ben kafasına kadar kızarıyordu çocuklar çok zor yani gaz

Kızlar selam, ben 3 gündür Hipp Combiotic mama veriyorum 1 kere gece, 1 kere gündüz. Mamadan mı yoksa 15 günü geçtik artık gaz dönemi mi ondan mı anlamadım ama, oğlum gazını alttan çıkaramadığı için kaka yapamıyor. Mecbur popoyu uyarıyoruz kulak çubuğu, az zeytinyağı ile. Gazı çıkarıyor bir anda o zaman ve aynı anda ne var ne yok kaka da yapıyor. Ama 3 gündür bunu yapmadan kendi yapamıyor, tamam rahatlatıyoruz ama bunun da çok sağlıklı bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. Sizce neyden kaynaklı olabilir, ne yapmak gerekir?

Canım ay inan kv düzelmez benim eşimde dedi konuşayım temizlik yapsın geldi yapmadı oturdu aşağı eşime de yaptım ettim dedi yalandan bi şeye elini sürdüğü yoktu.
İnşallah işe yarar kuzum ben inanıyorum şifa olsun 🙏🏻 inan o işe yaradığında çook rahatlayacaksın sende.
Akşam vermeye özen göster canım bizimkilerde ikisi birden dediğim gibi diyorum ya iki büklüm can çekişirdi kızarıp ayakların ıksrnına kadar çekerdi gaz çıkarmak için uyumazlardı mız mız ağlarlardı gazdan. Çok şükür geçti yani sabır diledim o zamanlar bol bol çok şükür damladan sonra baya kendime geldim yani onlar rahatladı bende bi rahatladım. Diyorum ya kolik bebeklerin anneleri napıyor Allah yardımcıları olsun cidden gaz bambaşka bir uğraş ve yorucu bir hale sokuyor durumu ben bir ara benimkileri kolik sanmıştım dr alakası yok diyip damlayı verdi işte artık her şeyi düşünmüştüm öyle ıkınma hayatımda görmedim ben kafasına kadar kızarıyordu çocuklar çok zor yani gaz
Benimki de aynı bütün vücudu kıpkırmızı oluyor. Kolik olduğunu nasıl anlarız ki benimkinin belli bi saati yok bazen gece tutuyor bazen sabah bazen akşam hiç belli olmuyor. Kolik sanırım belli saatlerde oluyor

Canım yavaş yavaş bırak benimde yeğenlerim kucağa alışmıştı yengem yüz üstü yüzünü görecek şekilde ama burnu kapanmayacak şekilde poposuna piş piş vurarak uyutmaya geçti sonra yatağa koydu piş pişe devam etti öyle alıştı yani bir anda kesme ama yöntemi değiştirerek ilerle biraz zor olur ağlamalı senin için uykusuz geçer ama alışır 1 haftaya. Ya da kucağında uyudulundanhemen yatağına koy uyanırsa yatakta zorla piş pişe ağlarsa yine kucağına al sakinleşince yine koy yatağa ağladığı an yine hemen kucağa al yine yerine koy ben kucağa alışmasınlar diye öyle yapıyorum ağlamaları bitince geri yatağa koyuyorum ağladıklarında alıyorum geri koyuyorum bazen inatlaşıyorlar bende ısrarla al koy yapıyorum bıkmadan piş pişti anlamıyorlar ben eee ee ye alıştırdım her alıp bırakmamada ee ee ye devam ediyorum
Ne kadar hızlı alışıveriyolar yaa. Altı üstü şurda 1 haftadır kucakta uyudu :KK43:

Kız hemde honkure honkure ağladım nasıl korkarak emzirdim dün anlatamam nefesini falan kontrol ettim sürekli çok haklısın kuzucum ne biliyim çok hassasım bu sıpada 😅
Yaa bende bu oğlanda çok hassasım neden bilmiyorum. Kızlarımda 20 li yaşlarımın başında genç ve daha tecrübesizdim. Bi şekilde büyüyüp gittiler. Ama şimdi 34 yaşındayım. Herşeyi biliyorum ama bunda nedense daha hassasım 🥹

Hangi damla canım ben not alayım şimdiden. Sonra vaktim olmaz belki sormaya

Valla gaz yapıyor diye okudum ben internette

Onu araştırmadım ama emziren çok arkadaşım ayran içme dedi ben de içmiyorum
Kefir de mi gaz yapıyor acaba? Aslında hem probiyotik hem bagırsak çalıştırır. Ben ek gıdaya geçince de ayran yerine direkt kefir başlıcam aklımda öyle not aldım ☺️

dikişlerim açıldığı için bugün tekrardan kesime dikiş atıldı😞 doğum yaptığım ilk âna döndüm resmen hareket etmeye lavaboya gitmeye korkuyorum, umarım kimsenin başına gelmez böyle bir durum.
Normal doğum yapan kızlar sorum size, dikişlerinizin bakımını nasıl yapıyorsunuz, benim doktorum anlattı ama size nasıl anlatıldı merak ettim
İlk doğumumda batikon vermişti dr. Wc yaparken cok acıyordu. Ilık Su döküyordum tuvaletimi yaparken. Allah şifa versin 🥺 peki neden açılmış? Normal dikiş mi yoksa yapıştırma mı yapmışlardı ?

Valla düşmesi nasıl oluyor bilmiyorum ama ellediğim zaman ipleri hissetmiyorum artık büyük ihtimal erimiştir. Ama bi kaç gün çok fena ağrı çektim orası baya sert olmuştu herhalde o zaman iyileşti. Ama şuan makat ağrım var dün de kabız olmuşum, biraz zorlandım ağrıdan uyuyamıyorum bile
Kantaron yağı iyileşmek üzere olan yaraya çok iyi gelir. Dikişin tuttuysa deneyebilirsin. Ya da dr. a bi sor istersen

uguurbocegii uguurbocegii kuzum sıcak suya oturdum yaklaşık 20 dk falan leğen küçüktü duramadım daha fazla 😂 ama ayakları sokmakda iyi geliyormus sonrasında yapmaya üşendim biraz arttı ağrılar ama ne olur daha bilemem sen ayaklarını uzun tutmaya bak ama oturmakda iyi olabilir bende açılma vardı 2 cm inşallah suniye gerek kalmadan böyle böyle kendi sancımı getiririm

uguurbocegii uguurbocegii kuzum sıcak suya oturdum yaklaşık 20 dk falan leğen küçüktü duramadım daha fazla 😂 ama ayakları sokmakda iyi geliyormus sonrasında yapmaya üşendim biraz arttı ağrılar ama ne olur daha bilemem sen ayaklarını uzun tutmaya bak ama oturmakda iyi olabilir bende açılma vardı 2 cm inşallah suniye gerek kalmadan böyle böyle kendi sancımı getiririm
Ayy ben de deniyim yaa 39+0 oluyorum yarın. 🥹

Eve yardımcı yemek vs bunları halledince zaten insan hafifliyor. Ben hem ev işi hem yemek hem sahur derken bide üstüne gazlı bebek olunca yıprandım açıkçası. Bide o kadar komik ki daha 10 günlük bile değilken kendi annem sıfır anlayışla bana iftara geldi. O gün eşim bi çorba makarnayla iftar acıcakken ben annem geliyor diye yemek yapmak zorunda kalmıştım. Tekte gelmiyor iki kardeşimle geliyor o gün kaç kişiye yemek yaptım lohusanın elinden su bile içilmez derler bide
Ah kuzum benim ya okuyunca çok üzüldüm bide kendi annen yani sen onun canından cansın 😔 insan tek başına altından kalkamiyor Alya bugün çok ağladı tuvalete gidemedim altıma yapicam annemi aradım gel tuvalete gideyim diye saolsun geldi o sırada Alya göğsümde uyudu bir saat benimde içim geçmiş o arada bütün evi toparlamis oğlumun karnını doyurmus annem olmasa bende bitmistim birde senin ki sana gelmeyip gezmeye gidiyor o daha da kötü koyar insana neden soylemiyorsun peki yardıma ihtiyacın olduğunu sen söyle yapmazsa o utansın... Rabbim yardımcın olsun kuzum ya bide sahur da hazirliyorsun benim eşim bu sene tutamiyor ben ne sahur ne iftar hiç bişey yapamıyorum diye 😔

Ah kuzum benim ya okuyunca çok üzüldüm bide kendi annen yani sen onun canından cansın 😔 insan tek başına altından kalkamiyor Alya bugün çok ağladı tuvalete gidemedim altıma yapicam annemi aradım gel tuvalete gideyim diye saolsun geldi o sırada Alya göğsümde uyudu bir saat benimde içim geçmiş o arada bütün evi toparlamis oğlumun karnını doyurmus annem olmasa bende bitmistim birde senin ki sana gelmeyip gezmeye gidiyor o daha da kötü koyar insana neden soylemiyorsun peki yardıma ihtiyacın olduğunu sen söyle yapmazsa o utansın... Rabbim yardımcın olsun kuzum ya bide sahur da hazirliyorsun benim eşim bu sene tutamiyor ben ne sahur ne iftar hiç bişey yapamıyorum diye 😔
Söyledim canım bizde tek başımıza büyüttük dedi

X