- 16 Mart 2022
- 2.897
- 3.136
- 63
- 32
Yumurta haşlanmışsa zor yutuluyor zaten özellikle sarısı . Biz bile zor yutuyoruz. Benim kızım da haşlamaysa sadece beyazını 2-3 lokma yiyor. Sarısını yemek istemiyor. Sadeyağda yapınca da istemiyor . Pankek , mücver gibi şeyleri de oynayıp atıyor. Ben kendim yedirmeye çalıştığımda elime kaşığa falan vuruyor. Ağlıyor. Yemek yedirme zamanları işkence gibi olmaya başladı bana. Kendi yemeklerimizden de veriyorum , onları da istemiyor. Çorbaları da deniyorum işte , öyle çok çok değişik şeyler yapmıyorum işte mercimek tarhana yoğurt şehriye . Mercimekten nefret etti. Öğürüyor onu. Tarhanayı bi yiyor bi yemiyor. Yeni şeyler deniyorum ama tadına bakmak istemiyor. Karşısına geçip ben de yiyorum örnek olsun diye yok yine yemiyor ya bana uzatıyor ye diye ya da atıyor. Bikaç kere parka götürdüm etrafı izlerken yedirdim . O zaman da dikkati dağıldığı için yedi. Yani bu da iyi bişey değil. Hep çeşitli vermeye çalıştım, blw de yaptım, kendim de yedirdim. ,zorlamadım ,Kızmadım .Nerde hata yaptım da böyle oldu anlamadım. Düzelir inşallahDiş olmadığı için çorbayı kabul ediyor. Yumurtayı pek sevmiyor yutmakta güçlük çekiyor sanırım. Ama sucuklu yumurta yaparsam sucuğun yağının lezzeti yumurtaya geçmişse onu daha çok seviyor. Bence yemiyor deme yoğurt çorbası, tarhana sebze çorbası mercimek falan da dene. Ona özel yapma. Kendi çorbanızdan içir tuzu falan olsun. Ben mayi tuz kullanıyorum yemeklere o yüzden zararlı olduğunu düşünmüyorum. Ona özel çorba yapınca tuz eklemiyorum ama bizimkilerden de yediriyorum. İlk çocuğumda tek çeşit yiyor diye hep aynı şeyi yapıyordum çocuk 10 yaşında hala seçiyor, bunda ikincisinde gözüm açıldı. Ne denk gelirse veriyorum. Domates alerji yaptı popoda. Onun dışında bal denemedim şekerliye alışmasın diye. Peynir zeytin yumurta tahin pekmez veriyormuş annem az az. Doyumluk olmuyor ama tatlarını biliyor