• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    285
Diş olmadığı için çorbayı kabul ediyor. Yumurtayı pek sevmiyor yutmakta güçlük çekiyor sanırım. Ama sucuklu yumurta yaparsam sucuğun yağının lezzeti yumurtaya geçmişse onu daha çok seviyor. Bence yemiyor deme yoğurt çorbası, tarhana sebze çorbası mercimek falan da dene. Ona özel yapma. Kendi çorbanızdan içir tuzu falan olsun. Ben mayi tuz kullanıyorum yemeklere o yüzden zararlı olduğunu düşünmüyorum. Ona özel çorba yapınca tuz eklemiyorum ama bizimkilerden de yediriyorum. İlk çocuğumda tek çeşit yiyor diye hep aynı şeyi yapıyordum çocuk 10 yaşında hala seçiyor, bunda ikincisinde gözüm açıldı. Ne denk gelirse veriyorum. Domates alerji yaptı popoda. Onun dışında bal denemedim şekerliye alışmasın diye. Peynir zeytin yumurta tahin pekmez veriyormuş annem az az. Doyumluk olmuyor ama tatlarını biliyor
Yumurta haşlanmışsa zor yutuluyor zaten özellikle sarısı . Biz bile zor yutuyoruz. Benim kızım da haşlamaysa sadece beyazını 2-3 lokma yiyor. Sarısını yemek istemiyor. Sadeyağda yapınca da istemiyor . Pankek , mücver gibi şeyleri de oynayıp atıyor. Ben kendim yedirmeye çalıştığımda elime kaşığa falan vuruyor. Ağlıyor. Yemek yedirme zamanları işkence gibi olmaya başladı bana. Kendi yemeklerimizden de veriyorum , onları da istemiyor. Çorbaları da deniyorum işte , öyle çok çok değişik şeyler yapmıyorum işte mercimek tarhana yoğurt şehriye . Mercimekten nefret etti. Öğürüyor onu. Tarhanayı bi yiyor bi yemiyor. Yeni şeyler deniyorum ama tadına bakmak istemiyor. Karşısına geçip ben de yiyorum örnek olsun diye yok yine yemiyor ya bana uzatıyor ye diye ya da atıyor. Bikaç kere parka götürdüm etrafı izlerken yedirdim . O zaman da dikkati dağıldığı için yedi. Yani bu da iyi bişey değil. Hep çeşitli vermeye çalıştım, blw de yaptım, kendim de yedirdim. ,zorlamadım ,Kızmadım .Nerde hata yaptım da böyle oldu anlamadım. Düzelir inşallah

Kızlar benim oğlumda pek iştahsız ne yapıcaz bunları insta momlar psikoljmi bozdu resmen nasılda yiyorlar dolu dolu tabakları 🥺
Sabah sadece kayısı kıvamı yumurta bi iki çay kaşığı labne öğlen 2 tane çinekopu zorla yedirdim ikindi gibi muz vericem ara ara beni emiyor boyle işte... Asla karıştırılmış püreler yemiyor tek çeşit olacak kuruyemiş de sadece kuru dut sevdi ara ara veriyorum bayağıdir ölçüm yapilmadi ama görünüşü yaşitlarina gore zayif ve kısa.
Tek tesellim çok şükür hastalanmıyor evde ablalari salgına yakalandı Alparslan'a bişe olmadı şükür. Dvit kan b12 onlari birer şişe anca bitirdik düzenli kullanmadık.

Kızlar benim oğlumda pek iştahsız ne yapıcaz bunları insta momlar psikoljmi bozdu resmen nasılda yiyorlar dolu dolu tabakları 🥺
Sabah sadece kayısı kıvamı yumurta bi iki çay kaşığı labne öğlen 2 tane çinekopu zorla yedirdim ikindi gibi muz vericem ara ara beni emiyor boyle işte... Asla karıştırılmış püreler yemiyor tek çeşit olacak kuruyemiş de sadece kuru dut sevdi ara ara veriyorum bayağıdir ölçüm yapilmadi ama görünüşü yaşitlarina gore zayif ve kısa.
Tek tesellim çok şükür hastalanmıyor evde ablalari salgına yakalandı Alparslan'a bişe olmadı şükür. Dvit kan b12 onlari birer şişe anca bitirdik düzenli kullanmadık.
Şu ınta momlar yüzünden vallahi instamı kapatacağım, benimde psikolojimi bozdular, ek gıda başladı başlayalı mutfaktan çıkamaz olsun
Onu yap yemesin
Bunu yap yemesin
Denemediğim şey kalmadı bu ara iştahsızlıkta level atladı atlasta

Şu ınta momlar yüzünden vallahi instamı kapatacağım, benimde psikolojimi bozdular, ek gıda başladı başlayalı mutfaktan çıkamaz olsun
Onu yap yemesin
Bunu yap yemesin
Denemediğim şey kalmadı bu ara iştahsızlıkta level atladı atlasta
Artık ben onlara bakmıyorum başta biliyorsun stres oluyordum ama şimdi takmıyorum yeterki karnı doysun diyorum eskiden annelerimiz 1 yaşımız olmadan bize zeytinmi veriyordu nerdeyse hepimiz süt mama yedik illa hepsi yiyecek eninde sonunda kendi adıma söylüyorum iştahlı annenin iştahlı bebeği olur ben mesela bebekkende iştahsızdım hala yemek için bayılmam karnım doysun yeterki çocuğumda bana eşime benzemiş..bunu hep söylüyorum benim eşim 5 yaşına kadar anne sütü içmiş ek gıda olmadan biz mesela asla bunu yapamayız sadece sütle ama şimdi eşimin MaşAllahı var😅

Artık ben onlara bakmıyorum başta biliyorsun stres oluyordum ama şimdi takmıyorum yeterki karnı doysun diyorum eskiden annelerimiz 1 yaşımız olmadan bize zeytinmi veriyordu nerdeyse hepimiz süt mama yedik illa hepsi yiyecek eninde sonunda kendi adıma söylüyorum iştahlı annenin iştahlı bebeği olur ben mesela bebekkende iştahsızdım hala yemek için bayılmam karnım doysun yeterki çocuğumda bana eşime benzemiş..bunu hep söylüyorum benim eşim 5 yaşına kadar anne sütü içmiş ek gıda olmadan biz mesela asla bunu yapamayız sadece sütle ama şimdi eşimin MaşAllahı var😅
Bencede haklısın canım bizi şu ınstagramdakiler mahvetti resmen ya.
Bende takmıyorum az da yese yeter diyorum.

Yumurta haşlanmışsa zor yutuluyor zaten özellikle sarısı . Biz bile zor yutuyoruz. Benim kızım da haşlamaysa sadece beyazını 2-3 lokma yiyor. Sarısını yemek istemiyor. Sadeyağda yapınca da istemiyor . Pankek , mücver gibi şeyleri de oynayıp atıyor. Ben kendim yedirmeye çalıştığımda elime kaşığa falan vuruyor. Ağlıyor. Yemek yedirme zamanları işkence gibi olmaya başladı bana. Kendi yemeklerimizden de veriyorum , onları da istemiyor. Çorbaları da deniyorum işte , öyle çok çok değişik şeyler yapmıyorum işte mercimek tarhana yoğurt şehriye . Mercimekten nefret etti. Öğürüyor onu. Tarhanayı bi yiyor bi yemiyor. Yeni şeyler deniyorum ama tadına bakmak istemiyor. Karşısına geçip ben de yiyorum örnek olsun diye yok yine yemiyor ya bana uzatıyor ye diye ya da atıyor. Bikaç kere parka götürdüm etrafı izlerken yedirdim . O zaman da dikkati dağıldığı için yedi. Yani bu da iyi bişey değil. Hep çeşitli vermeye çalıştım, blw de yaptım, kendim de yedirdim. ,zorlamadım ,Kızmadım .Nerde hata yaptım da böyle oldu anlamadım. Düzelir inşallah
Gerçekten neden ben de merak ediyorum bence bizden değil çocugun huyundan kaynaklı. Ya da bebeğin bazı vitaminleri eksik olabilir. Çinko gibi. Araştırmak gerek aslında. Çok yorucu oluyor o kadar anlıyorum ki seni. Ben oğlum yesin diye bu şekilde telefon verdim. Yemesi yine değişmedi. Dikkat dağılsa da yemek istemediği zaman yemiyor. Psikologa falan sormalıyız belki de

Helllöö kızlar spiral taktıran var mı? Korunmaya devam etmek gerekli mi 😅 birde adet kanamanizda artma yada azalma oldu mu? Ben klasik ria taktırdım Dr kanamayı arttırır dedi ama tam tersi azaldı sanki 😅

Helllöö kızlar spiral taktıran var mı? Korunmaya devam etmek gerekli mi 😅 birde adet kanamanizda artma yada azalma oldu mu? Ben klasik ria taktırdım Dr kanamayı arttırır dedi ama tam tersi azaldı sanki 😅
Taktirmadim henüz kendimiz dikkat ediyoruz şimdilik 😊 Önceki tecrümde ilk günler az sona doğru çoğalıyordu canım 🌸

Taktirmadim henüz kendimiz dikkat ediyoruz şimdilik 😊 Önceki tecrümde ilk günler az sona doğru çoğalıyordu canım 🌸
Topicteki herkesin hamile kalmak istedigi kanısına varmıştım ki... cevap yazdın 😂 bu yolda basarilar diliyorum ben daha fazla riske edemedim 😅 son günlerim ama çoğalmadı çok sevindim çünkü kanamam aşırı yoğundu 🙄 inşallah diğer adetlerimde böyle olur 🥹 cevap için tisiikkkirliiirr 🤭

Ay merhaba kızlarrr, ne çok zaman oldu buraya bakmayalı. Şimdi sizlerin mesajlarını okuyunca az da olsa teselli oldum, çünkü benim kızım da çok ama çok iştahsız hiçbirşey yediremiyorum yese de 2 3 kaşık yer yada yemez, ne versem ağzından atıyor. Bu durum beni o kadar yordu o kadar bunalttı ki, yemek saatleri işkenceye döndü benim için. Onun dışında son 1 aydır uykularımız da darma duman, bütün uykulara direniyor asla uyumak istemiyor. 1-2 saat boyunca uyutmak için uğraşıyorum. Gece uykularını çok geç saatlerde uyuyor, eskiden 8 oldu mu hiç uğraştırmadan uyuyan kızım şuan 8 buçukta uykusu mu geldi uyutmaya götürüyorum uyuması saat 10 buçuğu buluyor. Bazen gece 11 12 ye kadar bile uyanık kaldığı oluyor. O kadar yoruldum o kadar yıprandım ki 24 saat sadece yesin ve uyusun diye uğraşıyorum. Ve bu durum 1 aydır düzelmedi ne yapsam ne denesem şaştım artık ya😞

Ay merhaba kızlarrr, ne çok zaman oldu buraya bakmayalı. Şimdi sizlerin mesajlarını okuyunca az da olsa teselli oldum, çünkü benim kızım da çok ama çok iştahsız hiçbirşey yediremiyorum yese de 2 3 kaşık yer yada yemez, ne versem ağzından atıyor. Bu durum beni o kadar yordu o kadar bunalttı ki, yemek saatleri işkenceye döndü benim için. Onun dışında son 1 aydır uykularımız da darma duman, bütün uykulara direniyor asla uyumak istemiyor. 1-2 saat boyunca uyutmak için uğraşıyorum. Gece uykularını çok geç saatlerde uyuyor, eskiden 8 oldu mu hiç uğraştırmadan uyuyan kızım şuan 8 buçukta uykusu mu geldi uyutmaya götürüyorum uyuması saat 10 buçuğu buluyor. Bazen gece 11 12 ye kadar bile uyanık kaldığı oluyor. O kadar yoruldum o kadar yıprandım ki 24 saat sadece yesin ve uyusun diye uğraşıyorum. Ve bu durum 1 aydır düzelmedi ne yapsam ne denesem şaştım artık ya😞
Ayni durumdayiz,birebir ayni seyleri yasiyoruz inanin..tum gunum ne yiyecekle geciyor.disari cikmam sorun oluyor bu yuzden.uyudu,yiyecek derken gunu bitiriyorum.cok bunaldim.

osman gönülal bebek/çocukların her yaş başına max 2 yemek kaşığı yeterli olduğunu söylüyor.
bu durumda aslında max 1 ila 2 yemek kaşığı arası normal.
siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın, o istediği ve alabildiği kadar yiyebilir. o yüzden yemediği zaman kaldırın, ısrar etmeyin, kandırmaya vs çalışmayın. yemek yemek onun için bir keyif olmalı aksi durumda bu durum böyle sürer ilerleyen yaşlarda da.

uyku konusunda ise evet artık çok bilinçliler, algılar tamamen açıldı.
uykuya 1 saat kala en az etkinlikleri bitirin, loş ışığa geçin, ses azalsın. hafif ninni müzikleri alttan alttan çalabilir evde varla yok arası.
aklı ne bir oyuncakta, ne bir kişide ne de evdeki bir cisimde kalmalı.
aklı x bir şeyde kaldığı zaman uyumaları imkansız gibi oluyor resmen.

uyku saat aralıklarına ve sabahları en geç 7-7.30 arası kaldırmaya dikkat edin.
nacizane kendimce önerilerim bunlar olur

Tamı tamına aynı şeyleri yaşıyoruz.
İşe başladım, atlas hiç birsey yemedi o gün babaanne yediremedi.
Tekrar iş yerinden izin aldım geldim. Günüm atlası uyut yedir oyun oynat onunla geçiyor.
Bende şu yeme işinden ciddi zorlanıyorum.
Zorlamıyorum kendi haline bırakıyorum olmuyor.
Çok zor ciddi anlamda ne yapacağımı şaşırdım.
Yarın işe başlayacağım dün geceden beri uyku tutmadı,
Babaannesi nasıl yedirecek ne yedirecek siye diye kendimi yiyorum.
Yemeyen çocuk ciddi anlamda zor

haklısınız ama işte bazen bilmek yetmiyor ya, annelik iç güdüsüyle kendi kendimi darlıyorum aç kaldı zayıfliycak yemedi diye. Bunun bi çözümü yok sanırım 🥲
Uyku konusunda da evet dediklerinizi yapmaya çalışıyorum çoğu zaman ama farkeden birşey olmuyor. Yine de denemeye devam 🙏
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, uzun uzun yazmışsınız.🌸
osman gönülal bebek/çocukların her yaş başına max 2 yemek kaşığı yeterli olduğunu söylüyor.
bu durumda aslında max 1 ila 2 yemek kaşığı arası normal.
siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın, o istediği ve alabildiği kadar yiyebilir. o yüzden yemediği zaman kaldırın, ısrar etmeyin, kandırmaya vs çalışmayın. yemek yemek onun için bir keyif olmalı aksi durumda bu durum böyle sürer ilerleyen yaşlarda da.

uyku konusunda ise evet artık çok bilinçliler, algılar tamamen açıldı.
uykuya 1 saat kala en az etkinlikleri bitirin, loş ışığa geçin, ses azalsın. hafif ninni müzikleri alttan alttan çalabilir evde varla yok arası.
aklı ne bir oyuncakta, ne bir kişide ne de evdeki bir cisimde kalmalı.
aklı x bir şeyde kaldığı zaman uyumaları imkansız gibi oluyor resmen.

uyku saat aralıklarına ve sabahları en geç 7-7.30 arası kaldırmaya dikkat edin.
nacizane kendimce önerilerim bunlar olur

inşallah fazla uzun sürmez bu süreçleri ya
Aslinda bunlarin hepsi bir donem,hepsi gececekte iste yinede bilebile kafaya takiyoruz.yabanci kokenli bir arkadasim var onunkide ayni aylarda,oda yemiyor,uyumuyor.ama birkere bile sikayet ettigini ,uzuldugunu duymadim..gayet normal karsiliyor,takmiyor,soylenmiyor..yedi yemedi,uyudu uyumadi hicc,cok mutlu cocukta anasida 🙄 bizim genlerimizde endise ve kaygi yüklü ayol😀

Kızlar biliyorsunuz size en son hamilelik haberimi vermiştim malesef o gebeliğim sonlandı şimdi tekrardan hamileyim inşallah sağlıkla kucağıma alırım bu sefer🤲
Canım nasılsın yeni gebeliğin hayırlı olsun,
Neden sonlandı canım :(
Sağlıkla kucağına al insallah canımm

Aslinda bunlarin hepsi bir donem,hepsi gececekte iste yinede bilebile kafaya takiyoruz.yabanci kokenli bir arkadasim var onunkide ayni aylarda,oda yemiyor,uyumuyor.ama birkere bile sikayet ettigini ,uzuldugunu duymadim..gayet normal karsiliyor,takmiyor,soylenmiyor..yedi yemedi,uyudu uyumadi hicc,cok mutlu cocukta anasida 🙄 bizim genlerimizde endise ve kaygi yüklü ayol😀
yaaa hiç sorma bu durumun bende farkındayım ya, çevremde de bu bahsettiğin arkadaş gibi insanlar var ama ne yapsam da takıyorum kafaya ya, yok yani olmuyor🤪 Aslında birde bizde çok fazla çevre baskısı var bence o da çok etkiliyor. mesela yemeyen çocuğa aaa yemiyo mu, şundan da verdin mi diğerini de denedin mi felan diyerek çocuğa anormalmiş gözüyle bakıyorlar. Ha birde kilosu da düşükse yandık yani, annen sana yemek vermiyo mu ları bile duyuyoruz 🙄

Canım nasılsın yeni gebeliğin hayırlı olsun,
Neden sonlandı canım :(
Sağlıkla kucağına al insallah canımm
Amin Allah razı olsun canım babam yoğun bakıma girdi tekrardan çok fazla sıtres üzüntü yaşadım bir gün arayla önce babamı sonra bebeğimi kaybettim 😔 şimdiki gebeliğimde çok süpriz bir şekilde öğrendim hiç beklemiyordum adet olamadım diye kontrol amaçlı gittim bide baktım büyümüş bile şimdi işte iğne ilaçlarla devam ediyorum inşallah sağ salim kavuşurum 🤲

Back
X