Sağolasın canım Allah razı olsunOyy maşallah canım. Hayırlı olsun bebişin
Çok sagol canım pazartesine gun verdı ama ansızın da gelebilir dedı ıns Bı skntı çıkmazsa ptesı yanımda olacakHay Maşallah sana ve bebişine kuzum
Çok güzel bir doğum olmuş
Ayy hakikatenaslında ikinize bir etmiştim, seninde çok güzel bir doğumun olsun canım, kolaylıkla, sağlıkla gelsin bebeğin
Olsun kuzuu her işte bir hayır vardır, bak ben 36+5 te doğum yaptım, 38+2 ye güya planlamıştık, çok şükür iyi ki de erken doğmuş, yoksa kordonu düğüm yaptığı için, oksijen alması sıkıntı olacaktı,benimki de çok minnoş 2610 gr doğdu, olsun sağlıklı ya, doktor minik ama çok güçlü dedi
Sizin içinde hayırlısı olsun
Maşallah canım, bir tosuncuk çıkarmışsın
Allah analı babalı büyütsün, çok geçmiş olsun, emdi emmesi, çiş yaptı kaka yaptı gazı oldu muhabbetine hoşgeldin, çok eğlenceli burası
MaşAllah canımCanım şimdi sağlık ocağından geldik, 15 günde 600 gram almış çok şükür 3450 gram olmuşuz, aşıda da çok ağlamadı Allah'tanama emziğe kızdı hemşire ona ne oluyorsa Niqu
Ayy kuzum ne kadar tatlısın MasAllahHahah tamam atıyorumbenim sosyal medyam yok annemden çektim resimleri ayy şu story kaybolmadan izleyin dogurdugum gün nasıl sancı cekereken göbek atıyorum çok komikk
Kız ne ara doğurdunKızlar hastaneye gittim ve yarım saat sonra doğurdum. Şimdi kucağımda bebişim
Anlamadım kızım duş sonrası ne kullanıyor muyum? Ben duşu sade duru su ile aldırıyorum doktor önerisiyle haftada 1 kez şampuanlıyorum oda mercimek tanesi kadar elimde köpürtüyorum direk cildine sürmüyorum. Haftada 2-3 yıkıyorum 3 çok olmuyor genel de 2 oluyor. Küvet falan kullanmıyorum elime üstündeki zıbını geçiriyorum çıplak bebeği mesela sağ kolumda tutuyorum eşim maşrapayla kovadan su döküyor bebeğe ben sol elimle ovalıyorum vücudunu. Önce ön sonra arka sonra genital bölge baş ve yüz çıkarıyorum 5 dk da bitiyor hemen bekelemden kurulayıp altını bezleyip zıbını giydiriyorum ısı kaybetmesin diye sonra krem süreceksem losyonluyorum kuru değilse losyon kullanmıyorum. Bu zamana kadar losyon 40 günde 3 kez kullanmışımdır o da sadece kuru bölgeye tüm vücuda hiç sürmedimevleneli
Valla çok iyi doğurmuşsun,çok iyi olmuş çok da güzel olmuşHani şu yasadigimiz yalancı sancılar var ya onun gibi karin kasılıyor kuzum, ama değişik bir ağrı ilebenim o kasılmalar 10 saniye kadar falan sürdü sanırım. O ara sürekli kakam var diye bağırıyordum hahah çok korktum kaka yapacağım diye ama ebeler sürekli merak etme kaka değil bebek diyorlardı
İlk bebeğimi 2 günde doğurdum kız benbebeğimle ilgilenecek halim kalmamıştı. Rabb'im kolay ve kısa bir doğum nasip etsin inşallah. Uzun sürünce anne yoruluyor.
3-4 de kabulilk ıkınmada zor ama 3-4 defa da ancak cıkıyormus
Benimde pazartesi olacak inşallah 38+5 im şuan ikimizde gelip buraya güzel haberler verelim aminÇok sagol canım pazartesine gun verdı ama ansızın da gelebilir dedı ıns Bı skntı çıkmazsa ptesı yanımda olacakminiş bebişim
Hayırlı olsunnn sağlıkla büyüsün inşallah bebişSağolasın canım Allah razı olsun
Galiba herkes pazartesi doğumda olcak benimdr pazartesiBenimde pazartesi olacak inşallah 38+5 im şuan ikimizde gelip buraya güzel haberler verelim amin
13 gun oldu benimde az az devam ediyorKızlar lohusa kanamanız devam edıyor mu? Bnımki 1 haftada bitti bısey kalmadı. Çok erken değilmi? Sizlerın kaç gun sürdü?
Kız korkma düşünme şu 40 saat sancı çeken kadına benimle ilk doğumdu ama 3 saatte doğdu ve sadece son yarım saat sıkıntıydı sen de evde sancı çekip hastaneye öyle gidersen hastanede uzun saatler beklemezsinValla çok iyi doğurmuşsun,çok iyi olmuş çok da güzel olmuşİlk bebek genelde zor oluyormuş ondan korkuyorum biraz ama zor da olsa sonu güzel oluyor baksan çatur çutur yazıyorsun ne ağrı ne bir şey Doktorumun kırk saat sancı çekti dediği kadının da ilk bebeğiymiş gözüm korksa da normal istiyorum hayırlısıysa
Evet kuzum 1. Ay da yapıldı. Yani bebeklerin canları acımıyormuş göz dr öyle dedi ama gözlerine yüksek beyaz ışık ile çok yakından baktığı için o ışık rahatsız ediyormuş o yüzden aşırı ağladı benimkiler yırttılar kendilerini ama muayene bitince hemen sustular. Gözlerine damla damlattı dr. Sonra 15 dk bekleyin dediler o sırada çocukları besleyin doyurun tok olsunlar bir daha 1 saat beslemek yasak dediler ben zaten besleyip gitmiştim beslemedim o yüzden toklardı 2 saat dayanırlardı zaten 1 saat yasak beslemek damla verdikleri için. 15 dk geçince yine çağırdı 2. Damlaları damlattı 30 dk sonra gelin dedi. 30 dk bekledik tekrar muayeneye girdik göz bebeklerini büyütüyormuş uyuşturuyormuş o damlalar. Demir çubukla göz kapaklarını sıkıştırıp açtı kapanmasın diye sonra demir bir ucu sivri çubukla da gözün içine sokul gezdirdi ışıkla bütün gözü inceledi bir yandan da o demir çubuğu göze baya sokup çıkardı o sıra bebeklere dokunmuyorsun tabi uzaktan seslendim hep buradayım görecek falan çünkü dayanamadım o görüntü zaten şok korkunç gözlerine demir soktukları eşim bakmadı baya korktu ben mecbur baktım yoksa bende bakmazdım ama sakinleştirmek işin baktım. İçin gidiyor öyle diyim. Bu rop meğer küvezde o hazne içinde beyaz yüksek ışığa maruz kaldıkları için gözlerinde hasar olabiliyormuş küveze giren bebeklerde o yüzden rop muayenesi yapılıyormuş körlük var mı yok mu bakılması şartmış göz dr anlattı. Bizimkiler tekte geçti şükür bir daha 7 aylıkken baktırın yeterli dedi. Zaten ilk 3 ay tüm bebeklerde göz kayması göz titremesi şaşı bakma normalmiş olabilir merak etme dedi ama 3 aydan sonra hala devam ediyorsa yine gelin dedi. Bizde göz kayması olmuyor şükür sadece bir kızım bazen şaşı bakıyor anlık düzeltiyor o da normalmiş her bebekte oluyor 3. Ayın sonunda geçiyor dedi. Besleyip götür yani kuzum ya da orada o arada beslemeye hazırlıklı ol dr söyler zaten
Canım benim bebeğime de yapılacak mı bu muayene kuveze girmediEvet kuzum 1. Ay da yapıldı. Yani bebeklerin canları acımıyormuş göz dr öyle dedi ama gözlerine yüksek beyaz ışık ile çok yakından baktığı için o ışık rahatsız ediyormuş o yüzden aşırı ağladı benimkiler yırttılar kendilerini ama muayene bitince hemen sustular. Gözlerine damla damlattı dr. Sonra 15 dk bekleyin dediler o sırada çocukları besleyin doyurun tok olsunlar bir daha 1 saat beslemek yasak dediler ben zaten besleyip gitmiştim beslemedim o yüzden toklardı 2 saat dayanırlardı zaten 1 saat yasak beslemek damla verdikleri için. 15 dk geçince yine çağırdı 2. Damlaları damlattı 30 dk sonra gelin dedi. 30 dk bekledik tekrar muayeneye girdik göz bebeklerini büyütüyormuş uyuşturuyormuş o damlalar. Demir çubukla göz kapaklarını sıkıştırıp açtı kapanmasın diye sonra demir bir ucu sivri çubukla da gözün içine sokul gezdirdi ışıkla bütün gözü inceledi bir yandan da o demir çubuğu göze baya sokup çıkardı o sıra bebeklere dokunmuyorsun tabi uzaktan seslendim hep buradayım görecek falan çünkü dayanamadım o görüntü zaten şok korkunç gözlerine demir soktukları eşim bakmadı baya korktu ben mecbur baktım yoksa bende bakmazdım ama sakinleştirmek işin baktım. İçin gidiyor öyle diyim. Bu rop meğer küvezde o hazne içinde beyaz yüksek ışığa maruz kaldıkları için gözlerinde hasar olabiliyormuş küveze giren bebeklerde o yüzden rop muayenesi yapılıyormuş körlük var mı yok mu bakılması şartmış göz dr anlattı. Bizimkiler tekte geçti şükür bir daha 7 aylıkken baktırın yeterli dedi. Zaten ilk 3 ay tüm bebeklerde göz kayması göz titremesi şaşı bakma normalmiş olabilir merak etme dedi ama 3 aydan sonra hala devam ediyorsa yine gelin dedi. Bizde göz kayması olmuyor şükür sadece bir kızım bazen şaşı bakıyor anlık düzeltiyor o da normalmiş her bebekte oluyor 3. Ayın sonunda geçiyor dedi. Besleyip götür yani kuzum ya da orada o arada beslemeye hazırlıklı ol dr söyler zaten
Oyy kıyamam yaa nasıl sokuyorlar öyle gözlerine acımıyor muymuşEvet kuzum 1. Ay da yapıldı. Yani bebeklerin canları acımıyormuş göz dr öyle dedi ama gözlerine yüksek beyaz ışık ile çok yakından baktığı için o ışık rahatsız ediyormuş o yüzden aşırı ağladı benimkiler yırttılar kendilerini ama muayene bitince hemen sustular. Gözlerine damla damlattı dr. Sonra 15 dk bekleyin dediler o sırada çocukları besleyin doyurun tok olsunlar bir daha 1 saat beslemek yasak dediler ben zaten besleyip gitmiştim beslemedim o yüzden toklardı 2 saat dayanırlardı zaten 1 saat yasak beslemek damla verdikleri için. 15 dk geçince yine çağırdı 2. Damlaları damlattı 30 dk sonra gelin dedi. 30 dk bekledik tekrar muayeneye girdik göz bebeklerini büyütüyormuş uyuşturuyormuş o damlalar. Demir çubukla göz kapaklarını sıkıştırıp açtı kapanmasın diye sonra demir bir ucu sivri çubukla da gözün içine sokul gezdirdi ışıkla bütün gözü inceledi bir yandan da o demir çubuğu göze baya sokup çıkardı o sıra bebeklere dokunmuyorsun tabi uzaktan seslendim hep buradayım görecek falan çünkü dayanamadım o görüntü zaten şok korkunç gözlerine demir soktukları eşim bakmadı baya korktu ben mecbur baktım yoksa bende bakmazdım ama sakinleştirmek işin baktım. İçin gidiyor öyle diyim. Bu rop meğer küvezde o hazne içinde beyaz yüksek ışığa maruz kaldıkları için gözlerinde hasar olabiliyormuş küveze giren bebeklerde o yüzden rop muayenesi yapılıyormuş körlük var mı yok mu bakılması şartmış göz dr anlattı. Bizimkiler tekte geçti şükür bir daha 7 aylıkken baktırın yeterli dedi. Zaten ilk 3 ay tüm bebeklerde göz kayması göz titremesi şaşı bakma normalmiş olabilir merak etme dedi ama 3 aydan sonra hala devam ediyorsa yine gelin dedi. Bizde göz kayması olmuyor şükür sadece bir kızım bazen şaşı bakıyor anlık düzeltiyor o da normalmiş her bebekte oluyor 3. Ayın sonunda geçiyor dedi. Besleyip götür yani kuzum ya da orada o arada beslemeye hazırlıklı ol dr söyler zaten
Ayy hadi bakalım 3 oldukGaliba herkes pazartesi doğumda olcak benimdr pazartesi
Ay umarım dediğin gibi olur sadece sancı nasıl bir şey ve geldiğinde dayanabileceğim bir ağrı mı onu çok merak ediyorum13 gun oldu benimde az az devam ediyor
Kız korkma düşünme şu 40 saat sancı çeken kadına benimle ilk doğumdu ama 3 saatte doğdu ve sadece son yarım saat sıkıntıydı sen de evde sancı çekip hastaneye öyle gidersen hastanede uzun saatler beklemezsin
Canım kişiden kişiye değişiyor bir de gerçekten bitiyor gidiyor hepsi o an yaşıyorsun acıyı ama kafa çıktığı an hepsi bitiyor belki de senin ağrıların bizimki kadar olmayacak iyi düşünelim iyi olsunAy umarım dediğin gibi olur sadece sancı nasıl bir şey ve geldiğinde dayanabileceğim bir ağrı mı onu çok merak ediyorumBilsem biraz rahatlayacağım aslında ama ilk anne cahilliği işte Doğum sandığımdan kolay olsun istiyorum, hatta aaa bu muymuş hepsi derim umarım en son