2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Çok sagol canım pazartesine gun verdı ama ansızın da gelebilir dedı ıns Bı skntı çıkmazsa ptesı yanımda olacak miniş bebişim

Canım şimdi sağlık ocağından geldik, 15 günde 600 gram almış çok şükür 3450 gram olmuşuz, aşıda da çok ağlamadı Allah'tan ama emziğe kızdı hemşire ona ne oluyorsa Niqu
MaşAllah canımBakalım biz yarın ne kadar olucaz 16 günde bizde oluyor en son 3300emzik bizde yok zaten

Anlamadım kızım duş sonrası ne kullanıyor muyum? Ben duşu sade duru su ile aldırıyorum doktor önerisiyle haftada 1 kez şampuanlıyorum oda mercimek tanesi kadar elimde köpürtüyorum direk cildine sürmüyorum. Haftada 2-3 yıkıyorum 3 çok olmuyor genel de 2 oluyor. Küvet falan kullanmıyorum elime üstündeki zıbını geçiriyorum çıplak bebeği mesela sağ kolumda tutuyorum eşim maşrapayla kovadan su döküyor bebeğe ben sol elimle ovalıyorum vücudunu. Önce ön sonra arka sonra genital bölge baş ve yüz çıkarıyorum 5 dk da bitiyor hemen bekelemden kurulayıp altını bezleyip zıbını giydiriyorum ısı kaybetmesin diye sonra krem süreceksem losyonluyorum kuru değilse losyon kullanmıyorum. Bu zamana kadar losyon 40 günde 3 kez kullanmışımdır o da sadece kuru bölgeye tüm vücuda hiç sürmedim

Valla çok iyi doğurmuşsun,çok iyi olmuş çok da güzel olmuşİlk bebek genelde zor oluyormuş ondan korkuyorum biraz ama zor da olsa sonu güzel oluyor baksan çatur çutur yazıyorsun ne ağrı ne bir şeyDoktorumun kırk saat sancı çekti dediği kadının da ilk bebeğiymiş gözüm korksa da normal istiyorum hayırlısıysa

Reactions: The
Kızlar lohusa kanamanız devam edıyor mu? Bnımki 1 haftada bitti bısey kalmadı. Çok erken değilmi? Sizlerın kaç gun sürdü?
13 gun oldu benimde az az devam ediyor
Kız korkma düşünme şu 40 saat sancı çeken kadına benimle ilk doğumdu ama 3 saatte doğdu ve sadece son yarım saat sıkıntıydı sen de evde sancı çekip hastaneye öyle gidersen hastanede uzun saatler beklemezsin

B Buddy x canım senin bebişlere rop muayenesi yapılmıştı dimi. Sanırım geçmiş yazıların arasında öyle bişey okumuştum. Nasıl yapıyorlar tam olarak. Bizimde yarın yapilacakta
Evet kuzum 1. Ay da yapıldı. Yani bebeklerin canları acımıyormuş göz dr öyle dedi ama gözlerine yüksek beyaz ışık ile çok yakından baktığı için o ışık rahatsız ediyormuş o yüzden aşırı ağladı benimkiler yırttılar kendilerini ama muayene bitince hemen sustular. Gözlerine damla damlattı dr. Sonra 15 dk bekleyin dediler o sırada çocukları besleyin doyurun tok olsunlar bir daha 1 saat beslemek yasak dediler ben zaten besleyip gitmiştim beslemedim o yüzden toklardı 2 saat dayanırlardı zaten 1 saat yasak beslemek damla verdikleri için. 15 dk geçince yine çağırdı 2. Damlaları damlattı 30 dk sonra gelin dedi. 30 dk bekledik tekrar muayeneye girdik göz bebeklerini büyütüyormuş uyuşturuyormuş o damlalar. Demir çubukla göz kapaklarını sıkıştırıp açtı kapanmasın diye sonra demir bir ucu sivri çubukla da gözün içine sokul gezdirdi ışıkla bütün gözü inceledi bir yandan da o demir çubuğu göze baya sokup çıkardı o sıra bebeklere dokunmuyorsun tabi uzaktan seslendim hep buradayım görecek falan çünkü dayanamadım o görüntü zaten şok korkunç gözlerine demir soktukları eşim bakmadı baya korktu ben mecbur baktım yoksa bende bakmazdım ama sakinleştirmek işin baktım. İçin gidiyor öyle diyim. Bu rop meğer küvezde o hazne içinde beyaz yüksek ışığa maruz kaldıkları için gözlerinde hasar olabiliyormuş küveze giren bebeklerde o yüzden rop muayenesi yapılıyormuş körlük var mı yok mu bakılması şartmış göz dr anlattı. Bizimkiler tekte geçti şükür bir daha 7 aylıkken baktırın yeterli dedi. Zaten ilk 3 ay tüm bebeklerde göz kayması göz titremesi şaşı bakma normalmiş olabilir merak etme dedi ama 3 aydan sonra hala devam ediyorsa yine gelin dedi. Bizde göz kayması olmuyor şükür sadece bir kızım bazen şaşı bakıyor anlık düzeltiyor o da normalmiş her bebekte oluyor 3. Ayın sonunda geçiyor dedi. Besleyip götür yani kuzum ya da orada o arada beslemeye hazırlıklı ol dr söyler zaten

Canım benim bebeğime de yapılacak mı bu muayene kuveze girmedi

Oyy kıyamam yaa nasıl sokuyorlar öyle gözlerine acımıyor muymuş off ben nasıl dayanıcam yarın bakalım

Ay umarım dediğin gibi olur sadece sancı nasıl bir şey ve geldiğinde dayanabileceğim bir ağrı mı onu çok merak ediyorumBilsem biraz rahatlayacağım aslında ama ilk anne cahilliği işteDoğum sandığımdan kolay olsun istiyorum, hatta aaa bu muymuş hepsi derim umarım en son

Canım kişiden kişiye değişiyor bir de gerçekten bitiyor gidiyor hepsi o an yaşıyorsun acıyı ama kafa çıktığı an hepsi bitiyor belki de senin ağrıların bizimki kadar olmayacak iyi düşünelim iyi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…