2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Cok geçmiş olsun sıcak suyla banyo işe yaramıyor mu denemişsindir kesin

Canım bence şöyle yani ben 2 türlğ de şöyle deneyimledim,
-sütüm geliyorken 2 saatte bir düzenli sağım yaptığım zamanlar 2 memden 160 cc çıkıyordu ama çoğu ön sütü şeffaf su gibi yağlı o protein dedikleri son süt daha azdı o yüzden bebeğim kilo almamıştı doktorun demesine göre.
- sağımı bıraktım (vakit olmayınca sürekli düzenli sağlamadım ve bir yerde hiç sağmamaya başladım) 5 gün sütüm kesildi sağıyorum hiç gelmiyor çocukları emziriyorum şeffaf su gibi geliyor o beyaz şekerli yağlı kısım son süt gelmiyor. Burada herkes yine de emzir bebek emmesi farklı dedi bir de öyle denedim. Gerçekten bebek emmesi farklı sağım yaparken 1 gram bile biberona sütü im düşmüyor ama bebeklerin ağzından süt akıyor memelerim terbiye oldu kontrolsüz sütüm akmıyor emzirirken ıslanmıyorum 40 gün oldu ama bebekler emdikten sonra elimle sıkıyorum beyaz akıyor maşallah çok şükür ama iş sağıma gelince yine tık yok. Bir de sapım makinasında önceden sağarken izlerdim meme ucundan tek bir noktadan sadece süt çıkıyordu ama bebekler emerken bir anda memeden çekiyorum bakıyorum meme ucumun 4-5 noktasından süt çıkıyor elle sıkıyorum bazen tazikli bazen yavaş akıyor yani bende bebek emerken her kanaldan süt geliyor o da daha fazla yağlı kısma hızlıca ulaşıyor diye düşünüyorum yani bence bebeğin emmesi sağımdan daha etkili. Sağım evet sütü aşırı arttırıyor düzenli yapılırsa ama protein den zengin yağlı kısım bence minimum geliyor o da kilo aldırmadı benim bebeklerime ama emzirirken ön süt o şeffaf çok kısa gelip hemen beyaz yağlı süte geçiyor onu fark terim o yüzden artık sağım yapmıyorum emzirşyorums arkasına mama veriyorum mastit de olmadım şükür sütün demek ki var ki akıyor tervibiye olunca akmaz ama sütün gelmeye tabiki devam eder yani bebek emdikçe vücut sinyali alıp üretime devam ediyor

Benim sütüm hala kontrolsüz akıyor emzirirken diğer memeye süt toplayıcı takmak zorundayım o yüzden takınca da baya akıyor her emzirmede taraf değiştiriyorum ilk içtiği süt yağlı oluyor

Kızlar sezaryenden sonra kaç günde ayağa kalkılıyor kendi işini görecek kadar olsa yeter benim ikizlerim olucak inşallah bir an önce ayağa kalkabilirim

Kızlar sezaryenden sonra kaç günde ayağa kalkılıyor kendi işini görecek kadar olsa yeter benim ikizlerim olucak inşallah bir an önce ayağa kalkabilirim
Benim tek başıma kalkmam 4-5 gün sürdü ya inş çabucak ayaklanır sağ Salim kavuşursun yavrularına

Doktorlarımdan biri sağma mastit olursun diyor diğer doktorum da sağ sütün artsın diyor bugün iyi bir doktor bulduk kilo alım sorunumuz için dr 20 dakika bir memeni 20 dakika diğer memeni ver ve çek uzatma memendeki süreyi sonra mama ver dedi sağımda yapma dedi

Kızlar bende mama ile destekliyordum 2 gündür sadece emziriyorum 2 saatte bir mutlaka uyandırıp veriyorum her iki memeyi vermeye çalışıyorum kilo alımı güzel olduğu için mamayı gerek görmedi doktor ama gögsüm terbiye olmadı henüz benimde hep süt dolu emse de şişlikler çok azalmıyor ve süt akması çok yaşıyorum mochi ile süt topluyordum ama biberon ya da şırınga ile süt verince çok mutsuz oluyor emmek istiyor o yüzden süt akmasın diye avuç içimde öbür memeyi emzirirken diğerini kapatıyorum sonra öbür memeyi de emziyorum galiba sütüm böylelikle daha da çok arttı bebek emdikçe beyne daha çok uyarı gidiyor ve bunu bir emzirme danışmanı arkadaşım söyledi en güçlü süt pompası bile bir bebek gibi gögsü boşaltamaz en iyisi bebeği emzirmek .. benim gögsüm kücük zorlanıyorum şekildem şekile giriyorum ama olsun büyüdükçe kolaylaşacak biliyorum .

Bugüne rahat bir hamilelik geçirdim umarım doğumum da hamileliğim kadar konforlu olurİyi düşünmek istiyorumSenin doğum hikayen nasıldı

Anladım cnm, fakat bnım emzırmem 2 saati geçiyor, bazen düzenli, bazen düzensiz emzrıyorum. Bn sağım yapamayacagım bunu buaksam anladım, emzırmeye devam edecegım, mama verecegıme sagdıgım sütü verırım dıye dusundum ama sağım yapamayacagım

Cnm kişiden kişiye degısıyor bu durum inanki. Oğlumda 12 yıl önce daha gençtim 1 hafta yatalak gbı yattım, 2 bükşüm yürüdüm, beşikten bebegımı alamadım eğilip, kucagıma verıyolardı ama bunda bambaşka beynıme kazıdım kalkmam gerek dıye, ilk yürüyüşte desteksiz yürüdüm, hiç oturmadım, alt alma üst değiştrme, yemek, bulasık, çamasır, çok şukur herseyi kndım yaptım

Cnm göğsün terbıye olması ne demek?
Birde ben 2 saate emzırınce 2 saat sonra göğüslerım dolmuyor, bebiş doymuyor, aranıyor hep. Göğüslerım genelde sönük benım

Benim sütüm hala kontrolsüz akıyor emzirirken diğer memeye süt toplayıcı takmak zorundayım o yüzden takınca da baya akıyor her emzirmede taraf değiştiriyorum ilk içtiği süt yağlı oluyor
Evet bu da mantıklı canım

Ya inşallah bende her işimi yapabilirim bebeklerim ikiz ne kadar erken iyileşirsem o kadar iyi olucak benim için kimseye eyvallah etmek istemiyorum ya

mama verecegıme sagdıgım sütü verırım dıye dusundum a
Bende öyle düşünerek başladım ama sağımda zamanım kalmayınca zamanımı ev işi uykuya ayırdım bu sefer sütüm kesildi mecbur saşım yaptım küvezden dolayı ama keşke eve gelince bıraksaydım sağımı neyse olan oldu bundan sırna emzirmeye devam

Ben ilk günden kendi işimi görüyordum ameliyatın 3. Günü evi süpürdüm sildim ilk gün eve geldim çamaşır yıkadımkuruttum katladım sadece yattıpımyerden biri destek vermeden kalkamıyorum o 2 haftayı buldu hep eşim yataktan kaldırdı yatırdı o yokken yatmıyordum evde oturuyordum sadece otururken kendim kalkıyordum ama yatarken kalkamıyordum. Hayırlı olsun canım şimdiden benimde ikizlerim oldu tek bakıyorum

Ya keşke hepimiz senin gibi olsak valla ne güzel bende 40 tan sonra tek bakıcam 40gün annemler felan olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…