Ay inşallah bizimkide olmaz ama çok huzursuz bugün sanırım bulaştı inşallah çok daha hafif atlatırCanım aynısı bana da oldu eşim çok kötü grip oldu . Bizde herşeyi ayırdık ama yinede bana da bulaştı . Ağzım burnum akıyordu boğazım açıyordu. Bebekle malum ayrılamıyırsun şükür oğluma bulaşmadı. Ben sadece birkez parol içtim. Sürekli sıcak su limon bal süt yaptım öyle öyle geçti. Doktor bebekler çok güçlü onları hasta etmek o kadar kolay değil demişti cidden evde biz salya sümükken oğlum hasta olmadı. Ben yinede tedbir amaçlı kalpol almıştım
Canım gece uykusuna erken geçiyor sanırım ve 3 gibide sabah olduğunu sanıyor bence çünkü saatleri karşılaştırdığımızda benimkide 12 gibi uyuyp 6-7 gibi gözleri açıyor sonraki uykuları yarım saat bı saat ama gece 2-3 saat uyuyor. Yani demek istediğim aşağı yukarı 6 saat gece uykusu yapiyolar galiba seninki erken başladığı için erken bitiryor heraldeYa sonra değişti mi peki huyu? Bizimki biraz daha uyuyordu bu hafta sıçramayla huyu iyice değişti. Bu hafta app’den uyku takibi yapıcam bakayım kaç saat uyuyor.
ya bende 1-2 kişi takip ediyorum ama bilemedim işte. Geçen takip ettiğim fenomen bir kadın 4 aylık çocuğu için uyku eğitimi almış ondan bahsediyordu. Aslında benim endişem bu dönemde yanlış bir şey yapmak sırf uyusun diye. Yeğenim bu konuda travmam resmen o kadar zor uyuyan bir çocuktu ki hala da öyle. Ben de korkuyorum bundan
Ya akşam 21:30’da uyuyor mesela sonra 23 gibi uyanıyor emziriyorum uyuyor sonra 3 gibi uyanıyor. Ondan sonra sabahlar olmasın
Ben bunu ikij haftaya yakın denedim hiç bir sonuç alamadım çocuk uyuycagi gelmeyince hiç bisekilde uyumuyo acaba acelemi ediyorum bir düzen kurmak için diyip saldım biz yatana kadar bizle takılıyor tabi çok zor oluyor ama napiyimBizimki de 3 ten sonra başlıyor ve yarım saatte bir uyanıyorgaz sıkıştırıyor biliyorum ama çoook zor oluyor sabaha kadar uyanık kalmak. Tam yatırıyorum geri uyanıyor. Ben artık akşam 8 9 dan sonra karanlık odaya almaya başladım uyusa da uyumasa da uyutmaya çalışıyorum pes etmiyorum.
Canım benim okuduğum duyduugum kadarıyla hastayken çok tikali olmadığı sürece hergun serum fizyolojik le temizleyin diyordu hem hastalığın ilerlemesini hemde sumugun kurumasını engelliyormus temizliyormusun? Bizimkinin de tadı yok bugün bende sabah temizledigimde hafif kırmızı geldi sümük ama çok üstünde durmadım bizimde oluyor sonuçta aradaKızlar iki aylık bebeğim hasta bir kaç gündür burnu tıkalı hapşırıyor. Biraz önce hapşırırken burnundan kanlı sümük geldi bir şey olur mu çok korktum doktoruna yolladım henüz görmedi başına gelen var mı?
Bu arada yanlış bişey yapma olayına çok takılma bence ben hep kendimi en kötü ihtimal 6. Ayda alırız eğitimi düzelir herşey diyorum kimler kimler neler yaparken şak diye uyumayı ogretiyolar çocuğaYa sonra değişti mi peki huyu? Bizimki biraz daha uyuyordu bu hafta sıçramayla huyu iyice değişti. Bu hafta app’den uyku takibi yapıcam bakayım kaç saat uyuyor.
ya bende 1-2 kişi takip ediyorum ama bilemedim işte. Geçen takip ettiğim fenomen bir kadın 4 aylık çocuğu için uyku eğitimi almış ondan bahsediyordu. Aslında benim endişem bu dönemde yanlış bir şey yapmak sırf uyusun diye. Yeğenim bu konuda travmam resmen o kadar zor uyuyan bir çocuktu ki hala da öyle. Ben de korkuyorum bundan
Ya akşam 21:30’da uyuyor mesela sonra 23 gibi uyanıyor emziriyorum uyuyor sonra 3 gibi uyanıyor. Ondan sonra sabahlar olmasın
Ay olabilir mesela az önce uyandı emzirdim sonra tekrar uyuyacaktı annem uyutma gece uyumuyor biraz uyanık kalsın dedi. Bize dehşeti yaşattı saolsunCanım gece uykusuna erken geçiyor sanırım ve 3 gibide sabah olduğunu sanıyor bence çünkü saatleri karşılaştırdığımızda benimkide 12 gibi uyuyp 6-7 gibi gözleri açıyor sonraki uykuları yarım saat bı saat ama gece 2-3 saat uyuyor. Yani demek istediğim aşağı yukarı 6 saat gece uykusu yapiyolar galiba seninki erken başladığı için erken bitiryor heralde
Yani çok mümkün olmuyor belki isede yaramaz ama biraz daha geç yatırmayı dendinmi 12 ye kadar oyalasan mesela
Ben biriyle görüştüm . Uygun zamanlama için bana kaçta doğum yaptığımı sordu. 38 deyince . 4 . Ayda gelen uyku reddi 4 buçukta gelebilir ve bir iki hafta etkisi sürer sizinle 5te başlayalım dedi.Canım uyku eğitimini 3. aydan sonra mı öneriyorlar o konuda bir bilgin var mı? Bir de kiminle konuştun? Ben galiba uyku eğitimi için biriyle görüşeceğim ama zamanlamasından emin değilim. Resmen gecemiz gündüzümüze karıştı gece 11’de uyuyor sonra gece 3’de uyanıp güne başlıyoruz. Yani 1 aylık bebek gece üçten sabah 10’a kadar uyumadan durur mu anlamadım. Memeden kaldırdığım anda çığlık çığlığa
Gaz bn de aynı şeyi yasiyorum çok acıKızlar ilk kez başıma geliyor ama bebem memelerle kavga içine girdi. Emip çekiliyor ağlıyor emip çekiliyor ağlıyor sebebi nedir? Birde gürültülü kaka var ishal gibi sanki ne yapmalıyım?
O meme ile kavga bende 10 güne yakındır var canım ve ben olayı çözdüm uykusu gelince o düzensizlik oluyor uykuyu alınca emmeye başlıyor bide düzeni degistiyse ondan da yapar mesela benim ev kalabalık o zaman çocuk mizir mizir bugün bı ikimiz kaldık emdi güzelce ama şimdi gene emmedi ağlaya ağlaya uyuttum bende artık yarı aç yarı tok halde sağıp versem bu sefer biberondeki gibi hiç emmiyim süt gelsin istiyor oda olmuyorKızlar ilk kez başıma geliyor ama bebem memelerle kavga içine girdi. Emip çekiliyor ağlıyor emip çekiliyor ağlıyor sebebi nedir? Birde gürültülü kaka var ishal gibi sanki ne yapmalıyım?
O benimkinde çok uzun zamandır var kaşık biberonda hızlı geliyor ya birde memeyi emerken ilk başta süt akışı hızlı oluyor sonradan yavaşladığı zaman memeyle boğuşuyorO meme ile kavga bende 10 güne yakındır var canım ve ben olayı çözdüm uykusu gelince o düzensizlik oluyor uykuyu alınca emmeye başlıyor bide düzeni degistiyse ondan da yapar mesela benim ev kalabalık o zaman çocuk mizir mizir bugün bı ikimiz kaldık emdi güzelce ama şimdi gene emmedi ağlaya ağlaya uyuttum bende artık yarı aç yarı tok halde sağıp versem bu sefer biberondeki gibi hiç emmiyim süt gelsin istiyor oda olmuyor
Doktora sorduğumda huy değiştiriyor demişti bana
Benim kızımda aynı meme kavgası yapıyor bir ara sütüm az gibiydi çok şükür normale döndü acaba diyorum süt mü yok ona mı sinirleniyor bakıyorum sütte var kakası da cıvık ama başından beri öyle doktor bir ay önce ishalden şüphelendi test yapıldı bir şey de çıkmadı yediğin bir şey yapıyor sanırım kuruyemiş ve helva tahin yeme dedi bana doktoru süt diyeti yapıyordum kızın düzelince onu da azar azar bitiriyoruzKızlar ilk kez başıma geliyor ama bebem memelerle kavga içine girdi. Emip çekiliyor ağlıyor emip çekiliyor ağlıyor sebebi nedir? Birde gürültülü kaka var ishal gibi sanki ne yapmalıyım?
Bende sütün yavaş gelmesinden dolayı yaptığını düşünüyorum başta fışkırarak geliyor sonra zor geliyor çekmesiO benimkinde çok uzun zamandır var kaşık biberonda hızlı geliyor ya birde memeyi emerken ilk başta süt akışı hızlı oluyor sonradan yavaşladığı zaman memeyle boğuşuyor
Tulumları çabuk küçüldü pişman oldum o kadar tulum aldığıma, hatta çoğunluk tulum olunca kıyafet sıkıntısı yaşadım resmenBiz deeeeeski fotoğraflara bakıyorum küçücükmüş gerçekten. Bu günleri de özleriz sanırım
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin kötü olmuş bayaKızlar benim göğüs ucum açık yara şeklini aldı Baya kötü oldu artık sağım yapamıyorum.Ama iyileşmesini beklersem süt de bitecek sanki o memede iyice diye korkuyorum.kısır döngü içine girdim.kabuk bağlamıştı duşa girdim yumuşattım sağayım dedim bu sefer açık yara olmuş az bi süt aktı full kanlı.elimde garmastan ve lansinoh krem var ama bu kanlı bölge iyileşmesi için ne yapabilirim.? Veya 3-5 gün sağmasam iyileşene kadar biter mi memede süt ? Diğerini sağmaya devam edeceğim o da yara olmak üzere ama bir şekilde devam etmem gerek, doktora gitsem nereye gidicem ? Kadın doğumcu garmastan ve antibiyotikli krem verdi sadece.dermatog ayrı bişi verir mi bunun İçin ?bir akıl verin.fotoğraf İçin kusura bakmayın, garmastanı direk kanlı bölgeye sürdüm o fotoda ama iyi mi ettim bilmiyorum ki ?
Sanırım gaz gece yoğunlaşıyor hepsi aynıysaAy bizimde bu saatlerde başlıyor öğlene kadar
Ya bizim açıkçası gece sadece bir tsne 3 saatlik uykumuz var gerisi hep kısa kısa sürüyor gazdan dolayı devamlı uyanıyoruz yarım saatte bir saatte bir ama 1 aylıkken bu da yoktuuu sadece memede sabaha kadar duruyordu çekersem de uyanıyorduYa sonra değişti mi peki huyu? Bizimki biraz daha uyuyordu bu hafta sıçramayla huyu iyice değişti. Bu hafta app’den uyku takibi yapıcam bakayım kaç saat uyuyor.
Aynen ben 8-9 arası odaya alıyorum ama 10.15 ten önce uyumuyor adam hahhahahah. Ben de kural koycam diye ikimize de eziyet etmek istemiyorum napıcam şaşırdımBen bunu ikij haftaya yakın denedim hiç bir sonuç alamadım çocuk uyuycagi gelmeyince hiç bisekilde uyumuyo acaba acelemi ediyorum bir düzen kurmak için diyip saldım biz yatana kadar bizle takılıyor tabi çok zor oluyor ama napiyim
Ben birakali cok oldu, kurutma makinasina atiyorum, orda da sicak hava ile utu kadar olmasa da mikroplardan ariniyordur. Bu kadar uykusuzluga ragmen utu yapabilen varsa versin elini opeyimKızlar bebeklerinizin kıyafetlerini ütülüyor musunuz ? İlk ay tamam da şimdi her şeyini tek tek ütülemek zor geliyor. 40 derecede yıkadığım için ütüleyim diyorum genelde ütüledim şimdiye kadar yetiştiğim kadar diyeyim. Ama gerek var mı emin değilim çok titizlenen biri değilimdir ama bunu bilemedim ya çarşafı ütüleyim ama battaniyeye de gerek var mı mesela ağdı değiyor çünkü hatta bazen emcikliyo battaniyeyi benim omzumdayken tişörtümü