2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Ay inşallah bizimkide olmaz ama çok huzursuz bugün sanırım bulaştı inşallah çok daha hafif atlatır

Canım gece uykusuna erken geçiyor sanırım ve 3 gibide sabah olduğunu sanıyor bence çünkü saatleri karşılaştırdığımızda benimkide 12 gibi uyuyp 6-7 gibi gözleri açıyor sonraki uykuları yarım saat bı saat ama gece 2-3 saat uyuyor. Yani demek istediğim aşağı yukarı 6 saat gece uykusu yapiyolar galiba seninki erken başladığı için erken bitiryor heralde
Yani çok mümkün olmuyor belki isede yaramaz ama biraz daha geç yatırmayı dendinmi 12 ye kadar oyalasan mesela

Ben bunu ikij haftaya yakın denedim hiç bir sonuç alamadım çocuk uyuycagi gelmeyince hiç bisekilde uyumuyo acaba acelemi ediyorum bir düzen kurmak için diyip saldım biz yatana kadar bizle takılıyor tabi çok zor oluyor ama napiyim

Canım benim okuduğum duyduugum kadarıyla hastayken çok tikali olmadığı sürece hergun serum fizyolojik le temizleyin diyordu hem hastalığın ilerlemesini hemde sumugun kurumasını engelliyormus temizliyormusun? Bizimkinin de tadı yok bugün bende sabah temizledigimde hafif kırmızı geldi sümük ama çok üstünde durmadım bizimde oluyor sonuçta arada

Bu arada yanlış bişey yapma olayına çok takılma bence ben hep kendimi en kötü ihtimal 6. Ayda alırız eğitimi düzelir herşey diyorum kimler kimler neler yaparken şak diye uyumayı ogretiyolar çocuğa
4. Ayda uyku gerilemesimi ne varmış ilk 3 aydada bir düzen beklemeyin diyorlar oyuzden en erken 4. Aydan sonra uyku eğitimi öneriliyor diye biliyorum 6. Ay diyince çok uzak geliyor ama 2 ayı bitti bile çoğumuzun öyle düşün

Ay olabilir mesela az önce uyandı emzirdim sonra tekrar uyuyacaktı annem uyutma gece uyumuyor biraz uyanık kalsın dedi. Bize dehşeti yaşattı saolsun
Ya böyle mesela sallamaya alışırsa sonra başka bir şekilde uyumazsa falan diye korkuyorum ben öyleymişim mesela Bu arada sözde asla sallamayacaktım dün gece salladım bir de insanlar yenidoğanla seyahat etmek falan çok kolay diyorlar hamileyken bende gidicem gezicem diyordum şimdi asla gözüm yemiyor ya

Kızlar bişey soracağım. Şimdilik benim kız gündüzleri salonda küçük bi süngerin üzerinde koltukta yatıyor. Dönmediği için de risk yok. Ama ilerledikçe zaman dönmeye başlayacak.

Salonda gündüzleri kullanmak için ne önerirsiniz ? Nerede yatırıcam ben cocugumu. Beşiği yatakodasında taşıma şansım yok. Şöyle bişey alsam iş görür mü tavsiyelerinizi merak ediyorum?

Eklentiler

• IMG_7564.jpeg
    48,6 KB · Görüntüleme: 17
Ben biriyle görüştüm . Uygun zamanlama için bana kaçta doğum yaptığımı sordu. 38 deyince . 4 . Ayda gelen uyku reddi 4 buçukta gelebilir ve bir iki hafta etkisi sürer sizinle 5te başlayalım dedi.

Kızlar ilk kez başıma geliyor ama bebem memelerle kavga içine girdi. Emip çekiliyor ağlıyor emip çekiliyor ağlıyor sebebi nedir? Birde gürültülü kaka var ishal gibi sanki ne yapmalıyım?

Kızlar ilk kez başıma geliyor ama bebem memelerle kavga içine girdi. Emip çekiliyor ağlıyor emip çekiliyor ağlıyor sebebi nedir? Birde gürültülü kaka var ishal gibi sanki ne yapmalıyım?
Gaz bn de aynı şeyi yasiyorum çok acı

O meme ile kavga bende 10 güne yakındır var canım ve ben olayı çözdüm uykusu gelince o düzensizlik oluyor uykuyu alınca emmeye başlıyor bide düzeni degistiyse ondan da yapar mesela benim ev kalabalık o zaman çocuk mizir mizir bugün bı ikimiz kaldık emdi güzelce ama şimdi gene emmedi ağlaya ağlaya uyuttum bende artık yarı aç yarı tok halde sağıp versem bu sefer biberondeki gibi hiç emmiyim süt gelsin istiyor oda olmuyor
Doktora sorduğumda huy değiştiriyor demişti bana

O benimkinde çok uzun zamandır var kaşık biberonda hızlı geliyor ya birde memeyi emerken ilk başta süt akışı hızlı oluyor sonradan yavaşladığı zaman memeyle boğuşuyor

Benim kızımda aynı meme kavgası yapıyor bir ara sütüm az gibiydi çok şükür normale döndü acaba diyorum süt mü yok ona mı sinirleniyor bakıyorum sütte var kakası da cıvık ama başından beri öyle doktor bir ay önce ishalden şüphelendi test yapıldı bir şey de çıkmadı yediğin bir şey yapıyor sanırım kuruyemiş ve helva tahin yeme dedi bana doktoru süt diyeti yapıyordum kızın düzelince onu da azar azar bitiriyoruz

O benimkinde çok uzun zamandır var kaşık biberonda hızlı geliyor ya birde memeyi emerken ilk başta süt akışı hızlı oluyor sonradan yavaşladığı zaman memeyle boğuşuyor
Bende sütün yavaş gelmesinden dolayı yaptığını düşünüyorum başta fışkırarak geliyor sonra zor geliyor çekmesi

Biz deeee eski fotoğraflara bakıyorum küçücükmüş gerçekten. Bu günleri de özleriz sanırım
Tulumları çabuk küçüldü pişman oldum o kadar tulum aldığıma, hatta çoğunluk tulum olunca kıyafet sıkıntısı yaşadım resmen kıyafetlerinin de küçük geldiğini görünce çok duygulandım. Dün emzirme odasında 1 haftalık bir bebek vardı ayyy dedim biz büyüdük mü biz de o yoldan geçtik daha yeni daha çok basındayız tabi haftalar aylar sonra sa bu günleri özleyeceğiz ben de eminim
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin kötü olmuş baya ben ılık suya karbonat karıştırıp göğsünde bekletebilirsin ben temiz bir tasa ya da bardağa yapıp göğsüme yapıştırıp bir kaç dakika bekletiyordum. Sonra da lansinoh sürüyordum ve açık geziyordum evde. Ama benim bu kadar kötü değildi canın çok yanıyordur senin inşallah toparlarsın hemen. Ayva çekirdeğini yeni keşfettim, jel haline getirip onu yaptım onun da faydasını görmüştüm tavsiye ederim. Ama karbonatı özellikle tavsiye ederim. Hijyene dikkat edin de bir de enfeksiyon olursa Allah korusun, çabuk toparlarsın inşallah

Kızlar bebeklerinizin kıyafetlerini ütülüyor musunuz ? İlk ay tamam da şimdi her şeyini tek tek ütülemek zor geliyor. 40 derecede yıkadığım için ütüleyim diyorum genelde ütüledim şimdiye kadar yetiştiğim kadar diyeyim. Ama gerek var mı emin değilim çok titizlenen biri değilimdir ama bunu bilemedim ya çarşafı ütüleyim ama battaniyeye de gerek var mı mesela ağdı değiyor çünkü hatta bazen emcikliyo battaniyeyi benim omzumdayken tişörtümü

Ya bizim açıkçası gece sadece bir tsne 3 saatlik uykumuz var gerisi hep kısa kısa sürüyor gazdan dolayı devamlı uyanıyoruz yarım saatte bir saatte bir ama 1 aylıkken bu da yoktuuu sadece memede sabaha kadar duruyordu çekersem de uyanıyordu

Aynen ben 8-9 arası odaya alıyorum ama 10.15 ten önce uyumuyor adam hahhahahah. Ben de kural koycam diye ikimize de eziyet etmek istemiyorum napıcam şaşırdım

Ben birakali cok oldu, kurutma makinasina atiyorum, orda da sicak hava ile utu kadar olmasa da mikroplardan ariniyordur. Bu kadar uykusuzluga ragmen utu yapabilen varsa versin elini opeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…