Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi Eldorin
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Vallahi içten içe ben de böyle düşünüyorum ama dağınıklığa tahammül edemediğimden yapıyorum mecburen yapmayım ben de o zaman ya doğru söylüyorsunuz annem duysa kızar bana kesinCanım lütfen elindekileri yavaşça yerine bırak. Evin birazcık kirlense, birazcık dağılsa dünyanın sonu gelmez. Hayır ben asla yapmıyorum. Eşim yapıyor, yapmadığı şeyler de kalıyor. Umrumda bile değil. Bırak kimyasal maddeyle etkileşimi, eğilip yere düşen çöpü bile almıyorum. Bulaşık çamaşır asla karışmıyorum. En önemli süreç ilk 3 ay zaten. Kim ne derse desin, bunun acısını yaşayan bilir. Sorun yaşamayan biri sana bişey olmaz der ama bişey olunca acısını sen çekersin. Bırak başkalarını da kendine odaklan.
Yapma guzum yapma Allah aşkına bırak biraz da dağınık kalsın. Hem belki yenersin bu vesileyle. Bebeğin olduğunda evinin hiç toplu olamayacağını düşün.Vallahi içten içe ben de böyle düşünüyorum ama dağınıklığa tahammül edemediğimden yapıyorum mecburen yapmayım ben de o zaman ya doğru söylüyorsunuz annem duysa kızar bana kesin
Eşim hiç takıntılı değil evet bu konuda ben rahat edemiyorum ayy kızlar iyi ki yazdım valla buraya yapmıycam iş filan2-3 ay yıkanmasa banyo bişey olmaz Allah aşkına yapmayın böyle şeyler . Bebeğinizin canına değer mi elinizi kolunuzu kaldıra kaldıra iş yapmak eşinizde takıntılı biri değilmiş sizi rahatsız etmiyormuş bence bu konuda da şanslısınız kasmayın kendınızı . İyi akşamlar
Öyle tabiki Rabbim bizim için en iyisini bilir. Ama üzüldüm senin adına da bebekler varken mi ayırlıyorsun ne güzel umut gelmiş yuvanıza düzelme şansınız yok mu hakkınızda hayırlısı olsunRabbim onu sana şefaat ettirecek öyle düşün benimde bugün fazla lekelenmem oldu hastaneye gittim bebekler iyi ama düşük riski devam ediyor Allah'a tevekkül et bak bir de ben bu durumda eşimle ayrılıyorum en azından sizin yanınızda rabbim eksikliğini göstermesin bebeğe ihtiyacın olduğu zamanda rabbim hayırlısını verecek kalbini ferah tut
Aslında tam da dediğin gibi düşünüp kendimi telkin etmeye çalışıyorum canım benimmm de işte diyorum ki bebek doğduğunda napacaksın alış biraz pis olsun dağınık olsun sağolun valla doğru söylüyorsunuzYapma guzum yapma Allah aşkına bırak biraz da dağınık kalsın. Hem belki yenersin bu vesileyle. Bebeğin olduğunda evinin hiç toplu olamayacağını düşün.
Bişey diyim mi, 2 haftadır evi bok götürüyor. Robot süpürge çalışıyor sadece. Bulaşık makinesi dolunca çalıştırıyorum. Eşim de çamaşır asıyor ağır ıslak çamaşırlar bana ağır geliyor kanama alanı varmış ağır iş yapma dedi. Bunun dışında ne cam kapı ne detay temizlik hiçbir şey yapmıyorum. Hatta yardımcı kadının gelmesini erteledim ilk 3 ay dolsun diye korkumdan. Allah korusun benim yüzümden bişey olsa ölürüm vicdan azabından. Asgari düzeyde iş yapıyorum, çalışıyorum ve mümkün olduğunca oturmaya çalışıyorum her fırsatta. Eve geldiğimde de genelde uzanıyorum. Tek derdim çocuğun tutunması. Temizlik elbet olur, evet içim hiç rahat değil temizliğe düzene alışkınım ama zaten karnıma ağrı giriyor yorulunca. Max yapabildiğim sleepy mendil var ya tembel avrat bezi O bezle tv önü komidin tozu alırsam ne mutlu 3 4 günde bir.İyi akşamlar canım anneler
Hepimiz ilk üç ayın içerisindeyiz. Ben 7. Haftama girdim. Bu süreçte bulaşık ev süpürme gibi ev işlerini yapıyor musunuz? Eşim, sen bırak ben yaparım dese de hep bir aksıyor havada kalıyor. Hâl böyle olunca ben yapıyorum mecburen. Bugün de ev süpürdüm makina boşalttım yerleştirdim filan derken yine yaptım bişeyler duramıyorum da malesef çünkü temizlik ve düzen seviyorum. Biraz kendimi yorunca endişeleniyorum bebeğime zararı oluyor mudur diye.
Yarın da büyük banyomu yıkamak istiyorum ama çamaşır suyu cif kullanıcam mecbur, çift eldiven giyip üst üste maske taksam da yine de kimyasal kokusu koklamış olacağım, temizlikçiye banyo temizletmem hiç, güvenemediğim için o yüzden temizlikçi çağırmakta istemiyorum. Yavaş yavaş kendim yapmalı mıyım ne dersiniz
Sal arkadaşım ne banyosu. Ver kocana yapsın. Benimki de kaytardı, onu banyoya kilitledim orayı temizlemeden çıkma mikrop kaparız diye mecbur temizledi sen yapmazsan ben yapıcam diyerek. Hele 3 ay dolsun yaparız elbet temizlik
Yapma bacım yapmaEşim hiç takıntılı değil evet bu konuda ben rahat edemiyorum ayy kızlar iyi ki yazdım valla buraya yapmıycam iş filan
bende Temızlık hastasıyım ama tüp bebekle bulunca inan duş almayı gözüm kestiremiyor kollarımı kafama kaldıramayayım lif için eğilip kalkmayayım die sen düşün temizlik yapmak falan kenarda dursun . Normal gebelik bi mucize kıymetini bil
Merhaba, 7+1 deyim bende. Evin neredeyse bütün işiyle ben ilgileniyorum. Oğlum da var 2.5 yaşında onunlada ilgileniyorum tabiki. Evim büyük ve bende temiz ve düzenli biriyim. İlk hafta bir kaç gün aman aman modumu açtım, sonra tevekkül edip normal hayatıma döndüm. Sorumluluğum olan herşey yapıyorum. Allah benim şartlarımı benden daha iyi biliyor, kendime hep bunu hatırlatıyorum. Daha önce düştüğümde var bu arada. Özellikle çok okudum ve hep şu bilgi vardı düşecekse, amuda kalksanızda tutamazsanız. Ama düşmeyecek, sağlıklıysa ev işiyle, çocuk taşımakla düşmez. Ki aslına herkesin yaşam şartlarına bakarsanız doğru olduğunu görürsünüz. Ekstra bir sorununuz yoksa, kanama, lekelenme gibi riskli durumlar da yoksa hayatınızı normal düzende devam ettirin. Kimyasalları da solumamaya dikkat edin ve işleri yayarak yapın. Aynı gün halletmeyi hepsini. Çünkü riskten ziyade sizin için çok çok yorucu olur. İnşallah herkes sağlıkla afiyetle kolaylıkla kavuşur bebeklerine.İyi akşamlar canım anneler
Hepimiz ilk üç ayın içerisindeyiz. Ben 7. Haftama girdim. Bu süreçte bulaşık ev süpürme gibi ev işlerini yapıyor musunuz? Eşim, sen bırak ben yaparım dese de hep bir aksıyor havada kalıyor. Hâl böyle olunca ben yapıyorum mecburen. Bugün de ev süpürdüm makina boşalttım yerleştirdim filan derken yine yaptım bişeyler duramıyorum da malesef çünkü temizlik ve düzen seviyorum. Biraz kendimi yorunca endişeleniyorum bebeğime zararı oluyor mudur diye.
Yarın da büyük banyomu yıkamak istiyorum ama çamaşır suyu cif kullanıcam mecbur, çift eldiven giyip üst üste maske taksam da yine de kimyasal kokusu koklamış olacağım, temizlikçiye banyo temizletmem hiç, güvenemediğim için o yüzden temizlikçi çağırmakta istemiyorum. Yavaş yavaş kendim yapmalı mıyım ne dersiniz
Dikkat edin kendınıze sizin şartlarınız sizi buna mecbur etmiş bebek falan olunca Allah yardımcınız olsun sagsaglim alın kucağınıza ınsallah.Merhaba, 7+1 deyim bende. Evin neredeyse bütün işiyle ben ilgileniyorum. Oğlum da var 2.5 yaşında onunlada ilgileniyorum tabiki. Evim büyük ve bende temiz ve düzenli biriyim. İlk hafta bir kaç gün aman aman modumu açtım, sonra tevekkül edip normal hayatıma döndüm. Sorumluluğum olan herşey yapıyorum. Allah benim şartlarımı benden daha iyi biliyor, kendime hep bunu hatırlatıyorum. Daha önce düştüğümde var bu arada. Özellikle çok okudum ve hep şu bilgi vardı düşecekse, amuda kalksanızda tutamazsanız. Ama düşmeyecek, sağlıklıysa ev işiyle, çocuk taşımakla düşmez. Ki aslına herkesin yaşam şartlarına bakarsanız doğru olduğunu görürsünüz. Ekstra bir sorununuz yoksa, kanama, lekelenme gibi riskli durumlar da yoksa hayatınızı normal düzende devam ettirin. Kimyasalları da solumamaya dikkat edin ve işleri yayarak yapın. Aynı gün halletmeyi hepsini. Çünkü riskten ziyade sizin için çok çok yorucu olur. İnşallah herkes sağlıkla afiyetle kolaylıkla kavuşur bebeklerine.
Bebişim senin bi tane yavrun var zaten sana konuşması kolay bizim hiç yok üstüne üstlük benim tüp bebek mesela. Bırak evi temizlemeyi, duşa bile girmiyorum ben de Siyah Palto gibi sırf kendimi liflerken eğilip kalkmayayım diye. Elbet tutacak çocuk tutunur da biz birini kucağımıza alalım sonra bunları düşünürüz.Merhaba, 7+1 deyim bende. Evin neredeyse bütün işiyle ben ilgileniyorum. Oğlum da var 2.5 yaşında onunlada ilgileniyorum tabiki. Evim büyük ve bende temiz ve düzenli biriyim. İlk hafta bir kaç gün aman aman modumu açtım, sonra tevekkül edip normal hayatıma döndüm. Sorumluluğum olan herşey yapıyorum. Allah benim şartlarımı benden daha iyi biliyor, kendime hep bunu hatırlatıyorum. Daha önce düştüğümde var bu arada. Özellikle çok okudum ve hep şu bilgi vardı düşecekse, amuda kalksanızda tutamazsanız. Ama düşmeyecek, sağlıklıysa ev işiyle, çocuk taşımakla düşmez. Ki aslına herkesin yaşam şartlarına bakarsanız doğru olduğunu görürsünüz. Ekstra bir sorununuz yoksa, kanama, lekelenme gibi riskli durumlar da yoksa hayatınızı normal düzende devam ettirin. Kimyasalları da solumamaya dikkat edin ve işleri yayarak yapın. Aynı gün halletmeyi hepsini. Çünkü riskten ziyade sizin için çok çok yorucu olur. İnşallah herkes sağlıkla afiyetle kolaylıkla kavuşur bebeklerine.
Sizin çocuğunuz da varmış Allah kolaylık versin temizlikçi de gelse ya da yakınınız gelse yardım etse hergün hergün de kimse yardım edemiyor malesef iş bir şekilde kadına kalıyor evet sağlıklı gebeliği hoplasakta zıplasakta koruyan Allahım koruyor ama dikkat etmemiz de lazım suçluluk hissetmemek için teşekkür ederim tavsiyeleriniz için AminMerhaba, 7+1 deyim bende. Evin neredeyse bütün işiyle ben ilgileniyorum. Oğlum da var 2.5 yaşında onunlada ilgileniyorum tabiki. Evim büyük ve bende temiz ve düzenli biriyim. İlk hafta bir kaç gün aman aman modumu açtım, sonra tevekkül edip normal hayatıma döndüm. Sorumluluğum olan herşey yapıyorum. Allah benim şartlarımı benden daha iyi biliyor, kendime hep bunu hatırlatıyorum. Daha önce düştüğümde var bu arada. Özellikle çok okudum ve hep şu bilgi vardı düşecekse, amuda kalksanızda tutamazsanız. Ama düşmeyecek, sağlıklıysa ev işiyle, çocuk taşımakla düşmez. Ki aslına herkesin yaşam şartlarına bakarsanız doğru olduğunu görürsünüz. Ekstra bir sorununuz yoksa, kanama, lekelenme gibi riskli durumlar da yoksa hayatınızı normal düzende devam ettirin. Kimyasalları da solumamaya dikkat edin ve işleri yayarak yapın. Aynı gün halletmeyi hepsini. Çünkü riskten ziyade sizin için çok çok yorucu olur. İnşallah herkes sağlıkla afiyetle kolaylıkla kavuşur bebeklerine.
Teşekkür ederim, amin cümlemiz.Dikkat edin kendınıze sizin şartlarınız sizi buna mecbur etmiş bebek falan olunca Allah yardımcınız olsun sagsaglim alın kucağınıza ınsallah.
Eşim evden çalışıyor, o da destek veriyor sağolsun ama benim tercihim bu biraz. Ona iş vermemeye çalışıyorum zorda kalmadıkça. Oğlumdan dolayı rutinden kopamıyorum çok. Düzenimiz bozulmasın, çocuk etkilenmesin diye.
Amin hepimiz sağ salim kavuşalım bebişlerimizeDikkat edin kendınıze sizin şartlarınız sizi buna mecbur etmiş bebek falan olunca Allah yardımcınız olsun sagsaglim alın kucağınıza ınsallah.
Bizi bizden başkası anlayamazBebişim senin bi tane yavrun var zaten sana konuşması kolay bizim hiç yok üstüne üstlük benim tüp bebek mesela. Bırak evi temizlemeyi, duşa bile girmiyorum ben de Siyah Palto gibi sırf kendimi liflerken eğilip kalkmayayım diye. Elbet tutacak çocuk tutunur da biz birini kucağımıza alalım sonra bunları düşünürüz.
Kesinlikle canım öyleBizi bizden başkası anlayamaz
Tüp bebekle bulduk . Çektiğimiz sıkıntı stres o aldığımız hormonlar aylarca kendı kendımıze sapladığımız o iğneler yanımızdaki kocalarımız bile anlayamaz çektiğimizi .o yüzden biz tercih yapamıyoruz maalesef . Tek tercihimiz kendimizi dibine kadar korumakTeşekkür ederim, amin cümlemiz.
Eşim evden çalışıyor, o da destek veriyor sağolsun ama benim tercihim bu biraz. Ona iş vermemeye çalışıyorum zorda kalmadıkça. Oğlumdan dolayı rutinden kopamıyorum çok. Düzenimiz bozulmasın, çocuk etkilenmesin diye.
Son düzenleme:
Hahaha güldürdün beni sağol canım valla alışıcam artık napayım pisliğe de düzensizliğe de benimki de çok kaytarıyor gibime geliyor temizlemiyorum banyo filan vallahi dursun öyle sağolun canım annelerBişey diyim mi, 2 haftadır evi bok götürüyor. Robot süpürge çalışıyor sadece. Bulaşık makinesi dolunca çalıştırıyorum. Eşim de çamaşır asıyor ağır ıslak çamaşırlar bana ağır geliyor kanama alanı varmış ağır iş yapma dedi. Bunun dışında ne cam kapı ne detay temizlik hiçbir şey yapmıyorum. Hatta yardımcı kadının gelmesini erteledim ilk 3 ay dolsun diye korkumdan. Allah korusun benim yüzümden bişey olsa ölürüm vicdan azabından. Asgari düzeyde iş yapıyorum, çalışıyorum ve mümkün olduğunca oturmaya çalışıyorum her fırsatta. Eve geldiğimde de genelde uzanıyorum. Tek derdim çocuğun tutunması. Temizlik elbet olur, evet içim hiç rahat değil temizliğe düzene alışkınım ama zaten karnıma ağrı giriyor yorulunca. Max yapabildiğim sleepy mendil var ya tembel avrat bezi O bezle tv önü komidin tozu alırsam ne mutlu 3 4 günde bir.
Sal arkadaşım ne banyosu. Ver kocana yapsın. Benimki de kaytardı, onu banyoya kilitledim orayı temizlemeden çıkma mikrop kaparız diye mecbur temizledi sen yapmazsan ben yapıcam diyerek. Hele 3 ay dolsun yaparız elbet temizlik
Benim de tüp bebek canımYapma bacım yapma
bende Temızlık hastasıyım ama tüp bebekle bulunca inan duş almayı gözüm kestiremiyor kollarımı kafama kaldıramayayım lif için eğilip kalkmayayım die sen düşün temizlik yapmak falan kenarda dursun . Normal gebelik bi mucize kıymetini bil
akrephanim
dün seni söyledim biliyor musun eşime hatta gösterdim mesajlarından . Makınaya çamaşır attım öyle bi sıkıldım dolanayım derken duramadım sonra aldım kurutucuya taşıdım tek tek ama sepetle değil . Sonra aman dedim kim naparsa yapsın eşimde dün dısardan geldi aha bunlar buhardan kırışmış bekleye bekleye nie açıp çıkarmadın dedi dedim birisi böyle çamaşırla uğraşmış sonra geldi aklıma boslayıverdim makinadan çıkarıp kurutucuya attığıma bile pişman oldum dedim .