• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    30
Ekstra kombine vitaminlere başlıyorlar o yüzden onlarda folik asit içerdiği için fazla olmasın diye bazıları birak diyor, bazilarida farklı vitamin yazıyor folik asit içeriği olmayan ya da düşük falan öyle kişiye göre doktora göre degisir
Anladım, ben başından beri multivitamin kullanıyorum folik asit içeren ona devam ediyorum, ayrıca folik asit kullanmıyorum, doktor kontrolüme iki hafta var bakalım sorarım bunu da...

Hepimize sağlıklı güzel musmutlu yıllar diliyorum güzel anneler 🌸❤️
Yeni yılda hepimiz bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde alalım kucaklarımıza inşallah 🙏
İyi yıllar diliyorum hepinize ve sizlere kocaman sarılıyorum 🥰
İyi yıllar diliyorum hepimize arkadaslarim. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yillarimiz olsun sevdiklerimizle evlatlarımızla birlikte nice mutlu senelere inşallah 🥰🤲❤️

Özelde nereye gidiyordun ?

Bugün hati hati hati hati nin gittiği hastaneyi aradım bilgi almak için. Hale hanımdı galiba, muayene ücretini sordum. 1515 tl dedi.

Alparslan 😍

Böyle kerli ferli, yağız bi delikanlı canlanıyor gözümde :KK51: Kişi, ismine rücu edermiş.
İsmiyle doğsun ve yaşasın 💙
Florence Nightingale hastanesine gidiyorum 1700 civarı bir şeydi muayene ücreti doktorumun. Doktorum çok tatlı bir adam sen yanlış hatırlamıyorsam erkek istemiyordun. Medicalpark Maltepe de refika gasimova var kadın normal doğum vs yaptırıyor genelde istersen ona bak birde.

Florence Nightingale hastanesine gidiyorum 1700 civarı bir şeydi muayene ücreti doktorumun. Doktorum çok tatlı bir adam sen yanlış hatırlamıyorsam erkek istemiyordun. Medicalpark Maltepe de refika gasimova var kadın normal doğum vs yaptırıyor genelde istersen ona bak birde.
Hangisine gidiyorsunuz

Mrb kızlar benimde dün kontrolüm vardı bebişim 10+6 günlük sat ile uyumlu dedi ama benim baya sıkıntılarım var idrar tahlillerim iyi çıkmadı lökosit değerinin yüksek bı kaç değer daha yüksek çıktı Dr hiç beğenmedim bu değerleri dedi tekrar idrar kültürü istedi ama zaten dün pek su içemiyorum midemi bulandırıyor bana tek kullanımlık toz bişey verdi akşam içtim ayrıca miyomlarimda var nasıl bı süreç beni bekliyor bilmiyorum ama çok korkuyorum zor sureclerden geçtim bebeğimi çok bekledim kaybetmekten korkuyorum 🥹🥹

Mrb kızlar benimde dün kontrolüm vardı bebişim 10+6 günlük sat ile uyumlu dedi ama benim baya sıkıntılarım var idrar tahlillerim iyi çıkmadı lökosit değerinin yüksek bı kaç değer daha yüksek çıktı Dr hiç beğenmedim bu değerleri dedi tekrar idrar kültürü istedi ama zaten dün pek su içemiyorum midemi bulandırıyor bana tek kullanımlık toz bişey verdi akşam içtim ayrıca miyomlarimda var nasıl bı süreç beni bekliyor bilmiyorum ama çok korkuyorum zor sureclerden geçtim bebeğimi çok bekledim kaybetmekten korkuyorum 🥹🥹
Bu zor sureclerden geçmeleri, bebeği cokk beklemeleri, her kontrole giderken endişe ile gitmeyi o kadar iyi biliyorum ki... Umarım bir an önce iyilesirsin, miden bulansa da su içmeye çalış benim de bulanıyor iki litreyi tamamlamaya çalışıyorum ama her su içtikten sonra midem mahvoluyor, napalim bebeğimiz iyi olsun da bu mide bulantıları da geçer, rahatsızlığın da iyileşir geçer gider merak etme 😊

Bu zor sureclerden geçmeleri, bebeği cokk beklemeleri, her kontrole giderken endişe ile gitmeyi o kadar iyi biliyorum ki... Umarım bir an önce iyilesirsin, miden bulansa da su içmeye çalış benim de bulanıyor iki litreyi tamamlamaya çalışıyorum ama her su içtikten sonra midem mahvoluyor, napalim bebeğimiz iyi olsun da bu mide bulantıları da geçer, rahatsızlığın da iyileşir geçer gider merak etme 😊
Canım benim pek kusmam yok ama sürekli mide bulantısı var midem kötü vede hiç bişey yiyemiyorum hiç iştahım yok kuru ekmek peynir bunlarla idare ediyorum bişey olur diyede hep bı korku üzerimde her Dr gittiğimde yüreğim ağzımda gidiyorum 🥹

Özelde nereye gidiyordun ?

Bugün hati hati hati hati nin gittiği hastaneyi aradım bilgi almak için. Hale hanımdı galiba, muayene ücretini sordum. 1515 tl dedi.

Alparslan 😍

Böyle kerli ferli, yağız bi delikanlı canlanıyor gözümde :KK51: Kişi, ismine rücu edermiş.
İsmiyle doğsun ve yaşasın 💙
Ladycigim ben hale hanıma 2 kez gittim ama aynı hastanede serap simavlinin adını çok duydum ben başka bı dra gideceğim için oraya gitmedim ama Serap simavliya Avrupa yakasından bile gelen varmış yıllar önce tedavi için gitmiştim kendisine tatlı dilli hoş bı bayan eğer o hastaneye gideceksen bence serap hanımı tercih etmelisin ben gebeligimi cumartesi öğrendim bı tek hale hanıma gidebilme şansım vardi 10 gün sonrada ücretsiz muayene için gittim tekrar gitmek istemedim tanıdık drum olduğu için

Geçmiş olsun diyelim. Geçsin gitsin ins.
Benim de tahliller iyi değil ama ilaçla geçecek ins 🤲🏼 Allah dermansız dert vermesin.
Canım benim pek kusmam yok ama sürekli mide bulantısı var midem kötü vede hiç bişey yiyemiyorum hiç iştahım yok kuru ekmek peynir bunlarla idare ediyorum bişey olur diyede hep bı korku üzerimde her Dr gittiğimde yüreğim ağzımda gidiyorum 🥹
Daha önce kayıplar yaşandıysa o kadar normal ki.. annelik hamilelikten başlayan sonsuz ihtimaller ve vicdan zaten. Elinden geleni yap. Sonra tevekkül et. İns iyi olacak 💙
Ladycigim ben hale hanıma 2 kez gittim ama aynı hastanede serap simavlinin adını çok duydum ben başka bı dra gideceğim için oraya gitmedim ama Serap simavliya Avrupa yakasından bile gelen varmış yıllar önce tedavi için gitmiştim kendisine tatlı dilli hoş bı bayan eğer o hastaneye gideceksen bence serap hanımı tercih etmelisin ben gebeligimi cumartesi öğrendim bı tek hale hanıma gidebilme şansım vardi 10 gün sonrada ücretsiz muayene için gittim tekrar gitmek istemedim tanıdık drum olduğu için
Onun ismini duydum evet. Tüp bebekle daha çok. Onu da sorarım. 👍🏻

Bu 10 gün sonraki kontrol rutin bi şey mi, ihtiyaç halinde mi kullanılıyor ?

Bi de önümüzdeki dönemde detaylı ultrason var. Son gittiğimde Dr bilgilendirme yaptı. Kayıt açtık sistemde, Perinatolojiye zamanı gelince randevu al dedi. Hem devlette iyi bi Dr a muayene olmak istiyorum. Hem de özelde. Onun da araştırmasındayım. Zeynep Kamilde Nazan Tarhan ve Mucize hanım varmış. İsimlerini çok duydum. Bakalım.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun diyelim. Geçsin gitsin ins.
Benim de tahliller iyi değil ama ilaçla geçecek ins 🤲🏼 Allah dermansız dert vermesin.

Daha önce kayıplar yaşandıysa o kadar normal ki.. annelik hamilelikten başlayan sonsuz ihtimaller ve vicdan zaten. Elinden geleni yap. Sonra tevekkül et. İns iyi olacak 💙

Onun ismini duydum evet. Tüp bebekle daha çok. Onu da sorarım. 👍🏻

Bu 10 gün sonraki kontrol rutin bi şey mi, ihtiyaç halinde mi kullanılıyor ?

Bi de önümüzdeki dönemde detaylı ultrason var. Son gittiğimde Dr bilgilendirme yaptı. Kayıt açtık sistemde, Perinatolojiye zamanı gelince randevu al dedi. Hem devlette iyi bi Dr a muayene olmak istiyorum. Hem de özelde. Onun da araştırmasındayım. Zeynep Kamilde Nazan Tarhan ve Mucize hanım varmış. İsimlerini çok duydum. Bakalım.
Her özel hastaneye mahsus bişey sanırım bı muayene ücreti ödeyip 10 gün sonra ücretsiz muayene oluyo yani benim gittiğim hastanelerde öyleydi hep genellikle var diye biliyorum

Selam benim güzel annişlerim hamişlerim nasılsınız doğumlar yaklaşıyor 🥰 30 aralıkta mide bulantısı yaşadım istifra edeceğimi bildim 7 8 defa istifra ettim kötüydüm gece 12 oldu ne denediysem geçmedi eşim hastane dedi ben yok iyiyim dedim dedikçe tuvalete koştum🤣 1 falandı acile gittik doktor a söyledim anlatım gel bir bebişlere bakalım dedi bebişin biri zıplamış dr diyor bak bak köftehor zıplıyor dedi gülüştük 🫶😂♥️11 haftalığız♥️bulantı ile gittik bebişin birinin zıplamasana şahit olurken birinin keyfine şahit olduk 🫠bu günleri gösteren Rabbim’e şükürler olsun🤲🏻sağlıcakla kucağıma alalım bebişlerimizi🤲🏻🥰amin ecmain🤲🏻♥️

Kusman hamilelikten mi, yoksa ilaçların yan etkisi mi ?

Hepsini birden içme. Misal birini iç. Kendini takip et bakalım. Hangisi seni rahatsız ediyor, onu bul. 3ü birden rahatsız ediyor olamaz. 🤔

Bana fi tarihinde Dr gynoferon diye bi demir vermişti hamile değildim o zaman. Ama mahvetti beni ishal ishal WC den çıkamıyordum. 😓 Bulantı da yaptı. O zaman çok arastırdım. Yan etkisiz olarak bi solgar demiri yazmış herkes. Onu alacaktım. Eşim ferro sanol yazdırmış arkadaşına. 😄 o da biraz bağırsak düzenimi bozdu ama kullanabildim. Ama sanırım tüm demir ilaçları yapar onu çünkü bildiğim kadarıyla demir bağırsakta çözünüyor.
Genel olarak ilaç içebilen biri değilim zaten bir de 6 haftalıktan beri hamilelik yüzünden sürekli kusuyorum iyice kötü oldu hiç ilaç içemiyorum artık. Ocean mommy leş gibi kokuyo kutudan çıkardığım anda öğürmeye başlıyorum ağzıma bile götüremiyorum

Böyle nasıl olacak vitaminsiz bilmiyorum artık

Selam benim güzel annişlerim hamişlerim nasılsınız doğumlar yaklaşıyor 🥰 30 aralıkta mide bulantısı yaşadım istifra edeceğimi bildim 7 8 defa istifra ettim kötüydüm gece 12 oldu ne denediysem geçmedi eşim hastane dedi ben yok iyiyim dedim dedikçe tuvalete koştum🤣 1 falandı acile gittik doktor a söyledim anlatım gel bir bebişlere bakalım dedi bebişin biri zıplamış dr diyor bak bak köftehor zıplıyor dedi gülüştük 🫶😂♥️11 haftalığız♥️bulantı ile gittik bebişin birinin zıplamasana şahit olurken birinin keyfine şahit olduk 🫠bu günleri gösteren Rabbim’e şükürler olsun🤲🏻sağlıcakla kucağıma alalım bebişlerimizi🤲🏻🥰amin ecmain🤲🏻♥️
Yaaa?! O bulantı kusmalar…
Leyla gibi dolaşmalar..
Ruhunu teslim ediyormuş gibi hissetmeler..
Kerata bi takla atar, işte böyle gözünü boyar,
hepsini unutursun.. :-)
Genel olarak ilaç içebilen biri değilim zaten bir de 6 haftalıktan beri hamilelik yüzünden sürekli kusuyorum iyice kötü oldu hiç ilaç içemiyorum artık. Ocean mommy leş gibi kokuyo kutudan çıkardığım anda öğürmeye başlıyorum ağzıma bile götüremiyorum

Böyle nasıl olacak vitaminsiz bilmiyorum artık
“Amaaaan, eskiden vitamin mi vardı ?” derdi annem olsa..:p

İlk üç ay anne depolarından kullanıyor besini. İns yakında tamamen biter bulantı olayı da rahata erersin 🤲🏼

Son düzenleme:
Bugün kadın doğumcu sormak için Dr arkadaşımı aradım. O da hamile old haberini verdi bana, çok sevindim. 🥲 Hem de temmuz annesi olacakmış 😍

Üsküdar’da kendi muayenehanesi olan Nihan Karakaya’ya gidiyormuş. Gözüm kapalı güvenirim. Çok tecrübeli, bilgili biri. 1700 tl muayenesi. Doğumu Medipol’de yaptırıyor. Tahlillerini devlette halledersin dedi.

Zam gelir mi bilmiyorum ama o tavsiye ettiği için, siftah yapıp Nihan hanıma gidicem. Ama bi yandan hastane bakıcam.

Özel muayenehane olunca, doğum için Dr a ayrı hastaneye ayrı para vermek daha tuzluya geliyor heralde di mi ? 🤔

12. haftadan selamlar ve iyi akşamlar herkese canım hamişler 🌸🌸 Elhamdülillah ben gebelik boyunca pek mide bulantısı çekmedim. Mide yanması, bel ağrısı, rahmimde ki ağrılar ve göğüs hassasiyeti dışında pek bir belirtim olmadı çok şükür. Bu hafta itibariyle takviyelere kalsiyumda eklendi. 11+5 de doktor kontrolümüzde ense kalınlığında bir sorun olmadığını söyledi ancak burun kemiği ile alakalı bir yorum yapmadı. Cinsiyeti sormak hiç aklımıza gelmedi 3 hafta sonra inşallah tam 15. haftada kontrolümüz olacak inşallah hayırlısıyla o zaman öğreneriz diye düşünüyorum. Kontrole gittiğimizde fetal DNA ve SMA için kan verdim. Fetal dna testini doktorum Biruni ile çalıştığı için orada yaptırdık. İstersek yurt dışına gönderilen detaylı testide yaptırabilirdik ama biz detaysız olanı istedik sadece trizomi 13-18-21 bakılıyor. Birde doktorumuz bakılan bir testten daha bahsetti bir çok hastalığa bakılıyormuş ama biz sadece SMA için baktırmak istedik. Doktor sormuştu bir arkadaş bende vajinal doğum istiyorum nasipse inşallah. Başakşehir de Zühal Dilek Şanlı var bir kaç doğumuna eşlik ettim gerçekten çok destekleyici bir doktor. Seval Zeren ve Semra Özer araştırdığım kadarıyla vajinal doğum yanlısı doktorlar. Birisi yine Nehir Bayram hocadan bahsetmiş onunda bir doğumuna eşlik etmiştim oda çok destekleyici bir doktor.

Back
X