Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    82
İçim rahatladı kızlar benimde cevaplar için teşekkürler. Zaten kilolu gebe kaldığım için dikkat ediyorum sağlıklı besleniyorum. Bide iştahım da en başından beridir yok. Bebek için bi kaç öğün yapıyorum yoksa acıkmıyorum hiç.
Çevredekiler alman lazım bebek için felan dediler kaç kere benim de o yüzden kafam karışmıştı.

Kaç yaşındasınız 🙂
Doktorunla durumu konuşabilirsin
Bebeğini takip et önemli olan onun kilo alıp sağlıklı gelişebilmesi ben geçen de yazmıştım ilk gebeliğim kilo verdim doğuma gidene kadar 48 kiloydum doğumdan çıkınca aşırı zayıf beslenememiş gibiydim ama bebeğim erken doğduğu halde 3 kilo geldi aslında 12 kg alınması gerek vs deniyor da ben inanmıyorum buna önemli olan bebeklerimizin gelişimidir ha bize birde bebeğinde gelişme geriliği de var deniyordu bebek çok küçük vs de dendi
Konuşucam inşallah 2 gün sonra kontrolüm var. Numarasını vermiyor doktorum malesef o yüzden kontrolden önce soramıyorum :/ teşekkür ederim cevap için :)) 27 yaşındayım

İçim rahatladı kızlar benimde cevaplar için teşekkürler. Zaten kilolu gebe kaldığım için dikkat ediyorum sağlıklı besleniyorum. Bide iştahım da en başından beridir yok. Bebek için bi kaç öğün yapıyorum yoksa acıkmıyorum hiç.
Çevredekiler alman lazım bebek için felan dediler kaç kere benim de o yüzden kafam karışmıştı.
Bebeklerimiz bize kıyak geçiyorlar bence artık böyle düşünmeye başladım😂😂

Kızlar yakın zamanda oksapar raporu yenileten var mı? Benim raporum yenilendi ama raporda jinekolog onayı olmadığı için eczacı ilacı veremediğini söylüyor halbuki önceki raporumu da aynı doktor kadın doğum uzmanı yazmıştı. Var mı böyle bi sorunla karşılaşan

Herkese merhaba . Elimde 1 adet yenidoğan , 3 adet 2 numara Molfix bez kaldı. Satın almak isteyen var mıdır acaba

Kızlar yakın zamanda oksapar raporu yenileten var mı? Benim raporum yenilendi ama raporda jinekolog onayı olmadığı için eczacı ilacı veremediğini söylüyor halbuki önceki raporumu da aynı doktor kadın doğum uzmanı yazmıştı. Var mı böyle bi sorunla karşılaşan
Başka bir eczacıyla görüşsene canım rapor olmasa bile sağlık ocağından yazdırıp alabiliyorsun diye biliyorumm sorun çözülene kadar öle yapabilirsin en azından.

Merhaba hamişler. Kafama takılan ve beni endişelendiren bir konu var. 26+6’dayım. Hamile kaldığımda 89 kiloydum. Şu an 81,5 kiloyum. İlk zamanlar çok kilo verdim bulantılardan. 5. Aydan beri de aynı kilodayım. Şu an gayet normal bir insan gibi yemek yiyorum. Aç bırakmıyorum asla kendimi. Protein, sebze, karbonhidrat hepsinden alıyorum güzelce. Sadece çok abanmıyorum yemeklere çünkü çok yiyince midem sindiremiyor saatlerce ağrı çekiyorum o yüzden az az sık sık yemeye çalışıyorum. 7 aylık olmak üzereyim. Ama kilom asla artmıyor. Bebekte de çok şükür bugüne kadar gelişmiyle ilgili herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Hatta 1 hafta önden gitti hep. Bu durumu anlayamadım gitti. 2 gün sonra kontrol var bakalım. Benzer bir durum yaşayan var mı? Herkes 5-6. aydan sonra kilo alırsın dedi de ben almıyorum. Bu normal mi? Kafam çok karışıyor. Herkes diyor ki eğer kiloluysan 5-6 kilo alman lazım. Ben 8 kilo verdim üstüne kilo almadım bile. Korkmalı mıyım sizce?
Bende 70 kiloyla basladim 5 kilo aldim daha almiyorum yememden de kısmıyorum bence kilomuz olduğu icin norml bebegin gelisiminde sorun yokmus şükür dert etmeye gerek yok bence

Merhaba içinizde 23. haftada kasılma yaşayan var mı? Tüm karın değil karnın bir bölümünün sertleşmesi bi süre sonra yumuşaması sertleşirken hafif sancı da oluyor. Bu durumu yaşayan var mı ?

kızlar bebek yorganına ve yastığına ihtiyaç var mı?
Merhaba,
1 yaşına kadar yastık kullanılmıyor. Yorganın içinde kaybolacağı veya nefes alır mı alamaz mı kaygısından yorgan da tercih etmedim ben. Uyku tulumları oluyor, çuval şeklinde var bende, o işe yarıyor, özellikle biraz büyünce. Çok küçükken kat kat giydirip üstüne battaniye örtüyorsun, yetiyor. Bizim nisan mayıs haziran da serin geçebilir, ben Ankara'dayım. Ondan sonra da üç ay hava sıcak, sonra da zaten biraz büyümüş olurlar, uyku tulumu iş görür bence.

Merhaba içinizde 23. haftada kasılma yaşayan var mı? Tüm karın değil karnın bir bölümünün sertleşmesi bi süre sonra yumuşaması sertleşirken hafif sancı da oluyor. Bu durumu yaşayan var mı ?
Merhaba ben de 23. Haftaya girdim. Birkac haftadır bu durumu yaşıyorum. Doktoruma da danıştım. Rahim ağzında yumuşama yoksa kasılmalar düzensizse sorun olmadığını. Genelde bu haftalarda bu kasılmaların başladığını söyledi. Hem ayrıntılı da hem doktorumun kontrolünde rahim ağzı uzunluğum iyi çıktı. Idrar yolu enfeksiyonu da yapabilir dedi o da şükür temiz çıktı. Sen erkenden hissetmeye başlamışsın demek ki dedi. Yine de tedbir amaçlı magnezyumu 2ye çıkar bir de yatmadan vajinal yoldan 1 tane progestan 200 mg at dedi. Yaklaşık 1 haftadır bunları yapıyorum. Hangisi işe yaradı bilmiyorum ama artık çok daha az hissediyorum bu kasılmaları. Siz de bir doktorunuza danışın isterseniz. Bir de bol su önerdi.

Doktorunla konuş istersen sertleşme oluyor ama sancı pek olmuyor bende

Merhaba ben de 23. Haftaya girdim. Birkac haftadır bu durumu yaşıyorum. Doktoruma da danıştım. Rahim ağzında yumuşama yoksa kasılmalar düzensizse sorun olmadığını. Genelde bu haftalarda bu kasılmaların başladığını söyledi. Hem ayrıntılı da hem doktorumun kontrolünde rahim ağzı uzunluğum iyi çıktı. Idrar yolu enfeksiyonu da yapabilir dedi o da şükür temiz çıktı. Sen erkenden hissetmeye başlamışsın demek ki dedi. Yine de tedbir amaçlı magnezyumu 2ye çıkar bir de yatmadan vajinal yoldan 1 tane progestan 200 mg at dedi. Yaklaşık 1 haftadır bunları yapıyorum. Hangisi işe yaradı bilmiyorum ama artık çok daha az hissediyorum bu kasılmaları. Siz de bir doktorunuza danışın isterseniz. Bir de bol su önerdi.
Merhaba kullandığınız magnezyum hangisi acaba ben de kullanıyorum ama pek etkisini göremedim.

Merhaba kullandığınız magnezyum hangisi acaba ben de kullanıyorum ama pek etkisini göremedim.
Magnesium diasporal direkt kullanıyorum. Direk ağzıma döküp içtiğim granül tarzında. Ayaklarıma da çok kramp giriyordu yatarken bile o da azaldı. Sanıyorum olumlu etkisi var. Bu arada şöyle kullanabilirsin diye de tarif etti doktorum. Bir gün öğlen multivitamin aksam magnezyum, diğer gün öğlen magnezyum akşam magnezyum şeklinde. Kasılmalar biraz azalınca ben de bu sekile döndüm. Gerçi magnesium diasporal üstünde günde bir defa kullanın yazıyor.

Son düzenleme:
Back
X