2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Cildiyeden randevu almayım o zaman genel cerrahiden mi almam gerek randevu ?
Ay hiç bilmiyorum hani acaba mı dedim genel cerrah için ama cildiye daha yararlı olur sizin için. Benimde bir ara birkaç gün süt kesildi göğsümden çok tuhaf can yakıcı bir durumdu, bebiş emdikçe iki büklüm oluyordum acıdan.

Onlar için iyi bir rutin 😅benimki de bağrıma iki elini dayıyor kafayı kaldırıyor karanlıkta etrafı izliyor uyuyalım oğlum diyorum yalandan dalar gibi yapıyor gözü açıyor 3-3.5 ta uyuyor
Bizimki de 3 ten sonra başlıyor ve yarım saatte bir uyanıyor 🫠 gaz sıkıştırıyor biliyorum ama çoook zor oluyor sabaha kadar uyanık kalmak. Tam yatırıyorum geri uyanıyor. Ben artık akşam 8 9 dan sonra karanlık odaya almaya başladım uyusa da uyumasa da uyutmaya çalışıyorum pes etmiyorum.

Bizimki de 3 ten sonra başlıyor ve yarım saatte bir uyanıyor 🫠 gaz sıkıştırıyor biliyorum ama çoook zor oluyor sabaha kadar uyanık kalmak. Tam yatırıyorum geri uyanıyor. Ben artık akşam 8 9 dan sonra karanlık odaya almaya başladım uyusa da uyumasa da uyutmaya çalışıyorum pes etmiyorum.
Gaz sancısına biz masaj yapıyoruz sürekli canım. Clinicid var kimyon çayı veriyorum ben iki üç güne bir ılık duş kiraz çekirdeği gün içinde gaz damlası ama sürekli karnını ovuyoruz yoksa dediğin gibi bi ara yarım saatte bir kalkıyordu sinirlerim bozulmuştu ama şimdi iyiyiz şükür tabi şu an uyanık 😃bu arada kakasını da yaptı bugün

Gaz sancısına biz masaj yapıyoruz sürekli canım. Clinicid var kimyon çayı veriyorum ben iki üç güne bir ılık duş kiraz çekirdeği gün içinde gaz damlası ama sürekli karnını ovuyoruz yoksa dediğin gibi bi ara yarım saatte bir kalkıyordu sinirlerim bozulmuştu ama şimdi iyiyiz şükür tabi şu an uyanık 😃bu arada kakasını da yaptı bugün
Oh iyi demekki artık normalleri böyle olacak. Bugün ben de zeytinyağı verdim. Sen verdin de mi yaptı kendisi mi yaptı canım. Clinicid ve kimyon çayıni deneyeyim duşu ben de 2 güne bir yaptırıyorum da, kimyon çayını nasıl veriyorsun canım benim

Kızlar oğlum normaldede sürekli emmek isteyen bir bebekti 1 saatte bir emmek istiyordu mesela ama bugün yarım saato zor dolduruyor sürekli emmek istiyor ve emiyorsa eşim grip bende hafiften oluyor gibiyim hasta olmuş olabilir mi niye böyle yapıyor 🥴
+ Olarak cisimiz azaldı okadar emmeye artması gerekmiyormu 😭 hiç bir zaman altji açtığımda cissiz bezi olmazdı şimdi üç kere temiz duruyordu bez açtığımda kaç kere yaptığını takip etmedim henüz ama ciddi bir azalma var doymuyor mu acaba kaç kez yapması gerekiyor kii

Bizim resmen rutinimiz oldu akşam assla uyumuyor 5-10 dklıklar hariç. Akşam 9 gibi başlıyo ve istisnasız her gece 3-3.5 arasında uyuyor resmen o saatin olmasını bekliyor. 3 ten sonra iyi uyuyor sabah da fena değil iyi Ama her gün böyle nasıl rutin oluşturabilir ki daha 1 aylık iyi bi rurin değil bu arada afsgsg
Valla bizimde 12 bucukda uyuyor düzenli olarak. Instagram'da bir uyku egitmenine yazdım akşam 7 den 12 bucuga kadar gece uykusuna geçirmeye calsiiyoruz ama asla 12 bucuktan önce geçmiyor nerde yanlis yapıyoruz diye. İlk 3 ay düzen beklemeyin demiş. Valla ben beklemiyorum ama benim oglanda düzenli olarak o saatte yatıyor 😁

Valla bizimde 12 bucukda uyuyor düzenli olarak. Instagram'da bir uyku egitmenine yazdım akşam 7 den 12 bucuga kadar gece uykusuna geçirmeye calsiiyoruz ama asla 12 bucuktan önce geçmiyor nerde yanlis yapıyoruz diye. İlk 3 ay düzen beklemeyin demiş. Valla ben beklemiyorum ama benim oglanda düzenli olarak o saatte yatıyor 😁
Canım uyku eğitimini 3. aydan sonra mı öneriyorlar o konuda bir bilgin var mı? Bir de kiminle konuştun? Ben galiba uyku eğitimi için biriyle görüşeceğim ama zamanlamasından emin değilim. Resmen gecemiz gündüzümüze karıştı gece 11’de uyuyor sonra gece 3’de uyanıp güne başlıyoruz. Yani 1 aylık bebek gece üçten sabah 10’a kadar uyumadan durur mu anlamadım. Memeden kaldırdığım anda çığlık çığlığa

Canım uyku eğitimini 3. aydan sonra mı öneriyorlar o konuda bir bilgin var mı? Bir de kiminle konuştun? Ben galiba uyku eğitimi için biriyle görüşeceğim ama zamanlamasından emin değilim. Resmen gecemiz gündüzümüze karıştı gece 11’de uyuyor sonra gece 3’de uyanıp güne başlıyoruz. Yani 1 aylık bebek gece üçten sabah 10’a kadar uyumadan durur mu anlamadım. Memeden kaldırdığım anda çığlık çığlığa
Canım biz de böyleydik. Aslında emerken uyuyorlar diye düşündüm ben de.çok tuhaf ama öyleler gerçekten

Canım. Instagram'dan rastgele uyku koclsrina yazdım 3-5 tane hahgisi cevaplarsa diye öyle öneride bulunabilicegim biri değil yani 😁 canim şu dönemde eğitim verebileceğini sanmıyorum biriside mesela önceliğimiz güvenli bağlanma sadece bu dönemde demişti koclardan. 6. Aya kadar sabret diyeceğim ama zor. 10 dan sonra ne zaman nasıl uyuyor?
Valla bu arada dururmu demişsin duruyorlar kafalarına göre 😁 bizimkide gündüz uyusun uyumasin ki genelde uyumuyor ama Fix 7 den 12 ye gözler asla kapanmiyor bazende sabah ondan gece uykusuna kadar onar dklik uykuyla geciriyo ilmiyorum ya en zoru bu uyku işi zarwn

Oh iyi demekki artık normalleri böyle olacak. Bugün ben de zeytinyağı verdim. Sen verdin de mi yaptı kendisi mi yaptı canım. Clinicid ve kimyon çayıni deneyeyim duşu ben de 2 güne bir yaptırıyorum da, kimyon çayını nasıl veriyorsun canım benim
Canım tohum kimyonu demliyorum soğutup çay çay kaşığı ile veriyorum bi kaşık zeytinyağı verdim ama öyle böyle kaka yapmamış 😂😂😂beline kadar çıkarmış

Kızlar iki aylık bebeğim hasta bir kaç gündür burnu tıkalı hapşırıyor. Biraz önce hapşırırken burnundan kanlı sümük geldi bir şey olur mu çok korktum doktoruna yolladım henüz görmedi başına gelen var mı?

Kızlar eşim gribe yakalandı burun akıntısı boğaz ağrısı öksürük odaları ayırdık bebekle benle teması kestik ama çok yüksek ihtimalle kaçamayacagiz bu illetten çünkü benimde hafiften bogazlarim yanmaya başladı bebeğe bulasirsa çok ciddi bişey olmaz dimi ya öyle hastalık atlatan varmı aranızda korkuyorum 🥺
Canım aynısı bana da oldu eşim çok kötü grip oldu . Bizde herşeyi ayırdık ama yinede bana da bulaştı . Ağzım burnum akıyordu boğazım açıyordu. Bebekle malum ayrılamıyırsun şükür oğluma bulaşmadı. Ben sadece birkez parol içtim. Sürekli sıcak su limon bal süt yaptım öyle öyle geçti. Doktor bebekler çok güçlü onları hasta etmek o kadar kolay değil demişti cidden evde biz salya sümükken oğlum hasta olmadı. Ben yinede tedbir amaçlı kalpol almıştım

Valla uyuyan çocuğa bende ellemiyorum hatta bi kaç kez kez iki üç haftalıktı bizde uyuyakalmışız o da öyle uzun uyudu çok şükür bişey olmadı
Çok iyi iyi ki yazmişim çoğunluk kaldirmiyomuş ben de kaldirmiyim o zaman🥹

Selam kızlar, burada eşlerinizin durumlarından ve aacemiliklerinden bahsediyorsunuz. İnanın bebeklerinizin şimdiki zorluğu da geçecek, eşlerinizin sorumluluk aldığı zamanlar da gelecek. Erkeklere babalık biraz geç yükleniyor malesef, ama aile olmanın tadını aldıklarında hayat en çok anne için güzelleşiyor. Bebeklerinize birlikte yeni bişeyler öğrettikçe, aşı zamanları ya da hastalıklarında birbirinizi teselli ettikçe onlar da baba olduklarını hissedecekler ve inanın bazen sizden daha çok merhametli olacaklar.
Hepsi geçecek, evlatlar büyüyecek ve siz yine arabada ön koltuğa kocanızın yanına oturacaksınız, hayatı paylaşmanın ne kadar güzel olduğunu hatırlayacaksınız.
Bunu duymaya o kadar ihtiyacım varmış ki 😘😘😘

Kızlar iki aylık bebeğim hasta bir kaç gündür burnu tıkalı hapşırıyor. Biraz önce hapşırırken burnundan kanlı sümük geldi bir şey olur mu çok korktum doktoruna yolladım henüz görmedi başına gelen var mı?
Canım bana bundan vermişti doktor burnunu o aspiratörle kuru kuru çekme bundan sık öyle çek yoksa yara olur kanlı sümğk gelir demişti. Ben günde 2/3 kez burnunu çekiyorum bundan 1/2 damla kuruluğuna göre önce sıkıp sonra çekiyorum sende dene istersen ne bilim sen kanlı deyince aklıma bu geldi

Eklentiler

• IMG_0859.jpeg
    IMG_0859.jpeg
    99 KB · Görüntüleme: 6
Canım biz de böyleydik. Aslında emerken uyuyorlar diye düşündüm ben de.çok tuhaf ama öyleler gerçekten
Ya sonra değişti mi peki huyu? Bizimki biraz daha uyuyordu bu hafta sıçramayla huyu iyice değişti. Bu hafta app’den uyku takibi yapıcam bakayım kaç saat uyuyor.
Canım. Instagram'dan rastgele uyku koclsrina yazdım 3-5 tane hahgisi cevaplarsa diye öyle öneride bulunabilicegim biri değil yani 😁 canim şu dönemde eğitim verebileceğini sanmıyorum biriside mesela önceliğimiz güvenli bağlanma sadece bu dönemde demişti koclardan. 6. Aya kadar sabret diyeceğim ama zor. 10 dan sonra ne zaman nasıl uyuyor?
Valla bu arada dururmu demişsin duruyorlar kafalarına göre 😁 bizimkide gündüz uyusun uyumasin ki genelde uyumuyor ama Fix 7 den 12 ye gözler asla kapanmiyor bazende sabah ondan gece uykusuna kadar onar dklik uykuyla geciriyo ilmiyorum ya en zoru bu uyku işi zarwn
ya bende 1-2 kişi takip ediyorum ama bilemedim işte. Geçen takip ettiğim fenomen bir kadın 4 aylık çocuğu için uyku eğitimi almış ondan bahsediyordu. Aslında benim endişem bu dönemde yanlış bir şey yapmak sırf uyusun diye. Yeğenim bu konuda travmam resmen o kadar zor uyuyan bir çocuktu ki hala da öyle. Ben de korkuyorum bundan🥲
Ya akşam 21:30’da uyuyor mesela sonra 23 gibi uyanıyor emziriyorum uyuyor sonra 3 gibi uyanıyor. Ondan sonra sabahlar olmasın😂

Ay bizimde bu saatlerde başlıyor öğlene kadar 🥲

X