• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Canım günde 5 ve fazlası çişli bezi varsa gazını çıkartıyorsa meme de oyalnıyorsa muhtemelen doyuyordur doymasa uyumaz çığırır durur kv kp babam annem eşim görümcem hepsi bir arada geçen oturuyoruz bebekte kucağında birinin ama ses çıkarıyor hepsini inceliyor bakıyor hepsi bir yerden emecek bu herhalde diyorlar bana valla kusura bakmayın bu kadar insanın içinde emecek diye kendinizi kandıramazsınız dedim ki daha onlar gelmeden 10 dakika önce emzirdim kolum dinlensin benim de dedim görümceme çayımı doldurttum kv anneme yemek yaptırdım babam gile de baktırdım bebeğe hafta da bir gelip görmeyle bilemezler bebeğin ne isteyip istemediğini zahmet olacak ama kv bi gitse mi ki artık sende bi oğlunla yalnız mı kalsan çocuk doğdu doğalı doğmadan önce 2.5 ay oldu sen ne yenidoğanlığını bildin ne büyüyor halini yetmedi bir sürü insan topladı geldi düzen mi kalır inan bir misafir geliyor bir saatlikte olsa da onda bile düzen kalmıyor Allah yardımcın olsun canım benim çok sabırlısın ben sabır edemezdim
Valla canım bende bunaldım ama işte gel anlat daha kalmayı planlıyordu da büyük görümcem gel artık dedi yani onu dinlemistir garanti geei gelecek ama eşim ameliyat olunca onada dün akşam gene büyük görümcem abimle gelirsin 5 6 gundurup dönersin fazla kalmayı düşünme onlarda düzenini kurşun artık dedi oda tamam dedi
İnan sabır kalmadı ama el mahkum kovamam sonuçta eşim benim aileme çok saygılı bende öyleyim onun ailesine ama kv çok bunalttı beni
İnan geçen bı dışarı çıktılar 3 4 saat çocukla tektik rahatça uyudu emdi böyle görsen ilk defa yaptı bunu yani
Yarin gidiyorlar Allah'ın izniyle ay
Bide senin bebeğinde saat başı emdiği falan oluyor mu? Cidden artık düşünüyorum benim sütüm mu doyurmuyor diye o kadar etkiliyor beni düşün.

Vsllshi bizimki de sürekli emme istiyor. Kucağıma gelince ağlaması kesik kesik olmaya başlıyor heyecanlanıyor hemen hahahahah. Ama uykuya memede geçemiyor artık geçse bile gazda kesin uyanıyor 🫠 Ellerini ağzına götürmeyi öğrenmiş yavrum şimdi de elini emiyor. Ama emziği emmek istemiyor adam ya 😬😬😬
Süreç aynı demek ki yaa benimki de memeyi emiyor gaza kalkınca çığlık kıyamet yerine yatırınca açıyor gözü cuppudu cuppudu ellerini emiyor gören bak doymamış diyor gece boyu sayamadım kaçıncı kalkışım yenidoğan gibi her bir saatte bir emiyor 😂

Valla canım bende bunaldım ama işte gel anlat daha kalmayı planlıyordu da büyük görümcem gel artık dedi yani onu dinlemistir garanti geei gelecek ama eşim ameliyat olunca onada dün akşam gene büyük görümcem abimle gelirsin 5 6 gundurup dönersin fazla kalmayı düşünme onlarda düzenini kurşun artık dedi oda tamam dedi
İnan sabır kalmadı ama el mahkum kovamam sonuçta eşim benim aileme çok saygılı bende öyleyim onun ailesine ama kv çok bunalttı beni
İnan geçen bı dışarı çıktılar 3 4 saat çocukla tektik rahatça uyudu emdi böyle görsen ilk defa yaptı bunu yani
Bide senin bebeğinde saat başı emdiği falan oluyor mu? Cidden artık düşünüyorum benim sütüm mu doyurmuyor diye o kadar etkiliyor beni düşün.
Vallahi gece kalktığımızı sayamaz oldum yarı gözün açık yarı kapalı bi memeyi emiyor gaz çıkarrmadan yatıyor bi saat sonra kalkıyor tekrar diğer meme halbuki iki memeyi em çıkar gazı uyu yok 😅gözünaydın canım 🤣🤣🤣

Süreç aynı demek ki yaa benimki de memeyi emiyor gaza kalkınca çığlık kıyamet yerine yatırınca açıyor gözü cuppudu cuppudu ellerini emiyor gören bak doymamış diyor gece boyu sayamadım kaçıncı kalkışım yenidoğan gibi her bir saatte bir emiyor 😂
Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki. Hem gece hem gündüz sürekli emmek istiyor. Kilo alımı çok iyi değil diye mecbur mama da veriyorum ama sanıyordum ki doymuyor sütüm yetmiyor. Hatta mamayı arttırsam mı diye düşünüyordum. Ama bildiğin kadarıyla siz mama vermiyorsunuz. Durum sizde de öyleyse bunun sütle alakası yok 😂

Vallahi gece kalktığımızı sayamaz oldum yarı gözün açık yarı kapalı bi memeyi emiyor gaz çıkarrmadan yatıyor bi saat sonra kalkıyor tekrar diğer meme halbuki iki memeyi em çıkar gazı uyu yok 😅gözünaydın canım 🤣🤣🤣
Ay o çok zor oluyor bende şimdi emzirdim uyuyarak emzirdim bı yandan da korkuyorum meme boğazına dolanır diye ama gözümü zor açtım ay valla Allah yardımcımız olsun 😅😂 ay sağolasın kuzu

Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz demek ki. Hem gece hem gündüz sürekli emmek istiyor. Kilo alımı çok iyi değil diye mecbur mama da veriyorum ama sanıyordum ki doymuyor sütüm yetmiyor. Hatta mamayı arttırsam mı diye düşünüyordum. Ama bildiğin kadarıyla siz mama vermiyorsunuz. Durum sizde de öyleyse bunun sütle alakası yok 😂
Ben başlarda mama veriyordum ama az doktor verme dedi bende kestim yani çok zorlarsa öyle veriyorum ya da dışarı cikiyorum emzirecem yer yoksa öyle onun haricinde vermiyorum canım sizlerde de öyleyse o zaman benim bebeğimde doyuyor

Bı bilsem canım çok iyi hoş ama bu tarz şeyleri çok fazla
Yani bence yetiyor doktor geçen kilo alımı iyi dedi sağlık ocağındaki eve ve doktorda kilo alımı iyi sakın mama verme dedi
Hayır yani çocuk tam emmiyor acikiyor doğal olarak 5 dakika emiyor oda dolu dolu değil uykuyla iki çop çop ediyor o yani sonrada geri acikip ağlıyor ee böyle olunca doğal olarak doymuyor
Daha küçükler yoruluyorlar o yüzden 5-10 dk emip bırakıyorlar. O yüzden sık sık emzirmek gerekebiliyor. Doktor da kilo alımı iyi demiş sütün de yetiyormuş gerisi de mühim değil 🤗 Allah bağışlasın.

Sürecin aynı olması beni mutlu ediyor açıkçası. Bazen bebeğimin uyku sorunu olduğunu asla normale dönmeyeceğini düşünüyorum ama sizi de görünce şuanda normalin bu olduğunu görüp gelecek adına motive oluyorum 🫣

Kızlar bunaldım iyice kv geçen durdu senin sütun cıvık dedi çocuk sadece çiş yapıyor dedi sütü cıvık olanın öyle olur dedi bende anne kakada yapıyor o zaman ne oluyor dedim ki gece gündüz yani yapıyor kakasını çişini ikide bir senin sütun yaramıyor demeye getiriyor bugün aha 1 1.5 saat önce oğlum uyandı gorumcelerim bende neyse oturuyoruz saat başı meme emiyor bu bebe doymuyor diyor bende dedim çünkü çok emmiyor uykusu var emerken uyuyor yarıda kesiyor gece böyle değil dedim gorumcemde (hem hemşire hem 4 sene önce doğum yaptı ki genelde bana çok yardımcı olur ) oda doymuyor olabilir istersen mama ver dedi kv de durur mu evet evet mama versin diyor bende dedim benim sürüm yetiyor yetmede bu çocuk hep ağlar diye
Ev kalabalık uyku düzeni bozuldu ki biz kv varken bile bı düzen kuramadık çünkü evde hep birileri vardı ama nedense hastaneden ciktigimdan beri hep benim sürüm yaramıyor çocuğuma ya kızlar sizinkilerede saat başı emmek istemiyor mu ya da 2 saatte bir
Bide bugün durmuş büyük görümcem için diyor bı sağlardı bir biberon çıkarırdı sende o kadar çıkmıyor dedi bana bende dedim o ise gidiyordu birikiyordu da sağlıyordu ben habire emziriyorum nasıl birikecek diye kızları varya onların yanında yapıyor benim sürüm yetmiyormuş gibi yetmese doymasa bu çocuk nasıl kilo alacak nasıl bezi dolacak Allah aşkına ya biriniz söyleyin hayır benim sütüm civiksa nasıl kilo alsın bu çocuk cidden moralim bozuldu eşimde ayrı bı şey ağzını açıp hiç bişey demedi bende çocuğu aldım odaya geçtim emmedi uykusu olduğundan bende bebeğe kızdım sonra içim acıdı ya
Varsa yyoksa kızları ve onların sütleri bıktım artık cidden psikolojimi bozdu bu kadın benim sütun yetmiyor aç bu çocuk diye diye bide bana diyor ki ben kimseye karışmam kimseye bişey demem anca kendini övüyor esimede ayrı uyuz oluyorum zaten bı beni savunmuyor hep susuyor ben aranıza girmem diyor odada bana çıkma canını neden ağladığını emmedigini biliyorsun kimseye kulak asma diyor lan o zaman anana desene nedenini cidden kızlar sıkıldım bu durumdan mamayı verip kurtulayım diyorum bazen ama çocuğuma kıyamıyorum
Yavrum benim oğlanın emme düzeni yok sürekli memede sürekli iki çekip bir etrafa bakıyor. Çiş yapıyorsa kilo alımı iyiyse hiç milleti kafana takma. Zaten az kaldı çok şükür gidecekler yine iyi dayandın . Ayrıca biri bir şey dedi mi içinden geleni söyle aaa hormonlardan dersin. Hiçç sıkma canını sütüne de yansır

Valla o işin sırrı varsa ben de istiyorum 🥲 saat başı kalkmaktan yoruldum artık. 3,22 de ve 4.05 te kalktığımı hatırlıyorum ama emzirdim mi yerine yatırdım mı bu detayları unutmuşum bile o kadar uykuluyum ki
Bende aynı bacım ya 🥲😭 kucaktan inmiyor yarım saat uyuyor . Gözlerim çöktü vallahi

Ben de yaptırcam haftaya inşallah da 2. Ay kontrolden sonra iğne vururken hisseder sadece diğer türlü hemen iyileşir dedi doktor herhangi bir krem falan vermiyorum sadece antibiyotik dedi yarına saat içinde oluyor dedi lazer sistemi ile oluyor bizim ki dedi ama lazer nasıl oluyor bilmiyorum çokta korkuyorum ama olacak bir şey de
Yok yavrum bizde de gerçekten sadece lokal anestezi iğnesini hissetti ve ağladı. Eve geldik ilk bir kaç saat zordu. Bezinin önüne pişik kremi sürdüm sürtmesin diye bardak falan koy dediler ben onu yapmadım birde bardak iz yapıp tahriş etmesin diye onun dışında çok şükür bir şeyimiz kalmadı. Ha birde fitil vermişti ben sadece onu bir kere kullandım. İki kere de 6 saat arayla bir çay kaşığı calpol verdim . Bence de çok büyümeden yaptır bizim iyileşti sayılır. Sadece atak haftasına gelmesi kötü oldu.🥲

Daha küçükler yoruluyorlar o yüzden 5-10 dk emip bırakıyorlar. O yüzden sık sık emzirmek gerekebiliyor. Doktor da kilo alımı iyi demiş sütün de yetiyormuş gerisi de mühim değil 🤗 Allah bağışlasın.
Amin kuzum benim
Ama işte insana habire öyle söylenince ki bizim bu durumdayken böyle alınmamız düşünmemiz normal sonucta

Yavrum benim oğlanın emme düzeni yok sürekli memede sürekli iki çekip bir etrafa bakıyor. Çiş yapıyorsa kilo alımı iyiyse hiç milleti kafana takma. Zaten az kaldı çok şükür gidecekler yine iyi dayandın . Ayrıca biri bir şey dedi mi içinden geleni söyle aaa hormonlardan dersin. Hiçç sıkma canını sütüne de yansır
Yavrum söylesem ne anlayana söylersin kaç kere söyledim aynı hep ya

Ya bence benimki her zaman açlıktan meme istemiyor o aralarda işe yarıyor çünkü ben delirme noktasına geliyorum valla🥲
Özellikle açken işlevi sıfır. Sadece uykuya dalışta işimize yarar oldu. O da olmasa da olurdu, bi sekilde uyuyor cunku. Acken disarda, yolda falan cikarip sutlu meme vermem lazim sakinlesmesi icin 😩

O da doğru yavrum cahil insanla uğraşmak çok zor. Gerçi ben sana diyorum bende diyemiyorum ben bir şey diyince olay oluyor
Bak işte şuan yatak odasının yanında bebe belik bağıra bağıra konuşuyor çocuk sese habire sıçrıyor valla sinir oluyorum
Aman yavrum biz söyleyemeyiz olay olur en başta arsız olacaktik şimdi yapsak olmuyor işte
Tabi ki zaten hassas dönem.
İşte gel anlat bebeğim

Back
X